icon

Prečo sa nemôžu používať kvapky do nosa v tehotenstve?

bellugia
16. nov 2010

Hľadám, pátram, neviem... Ale viem, že nie som sama, čo nás trápi "tehotenská nádcha" .. Upchatý nos na nevydržanie - v práci nemožné existovať ako slonica! - spať sa nedá! - jesť? uff... 🙄 A nikde neviem nájsť, PREČO SA NESMÚ používať. Nikde nájdem info o tom, že sa tak len všetci kryjú... nič konkrétne. Tak sú to len taľafatky, že kvapky môžu uškodiť plodu? Ako?? :( NECHCEM aby to uškodilo, ale preboha... čo robiť , ked už treetí mesiac nemôžem normálne dýchať?
Tak ak o niečom viete, dajte, nech som múdrejšia... Inak prisámmačku bežím do lekárne po ďalší detský Olynth! 😠 😠

gabuska36
23. jún 2012

moja nechcem ťa strašiť,ale ja som takuto nadchu mala až do pôrodu....a takisto som nič nesmela...sama som si vyplachovala nos slanou vodou....a ked som porodila hned prestala...zazrak...takže vydržaj!

bubutko
18. júl 2012

no ani ja nechcem strasit, ale mne toto presne povedal moj alergolog ked som mala silnu alergiu ze mozem tie kvapky do nosa co su pre alergikov ako Livostin atd, (dokonca aj take co na letaku pisali ze v tehotenstve iba po porade s lekarom), dokonca som mohla uzivat aj tabletky ako xyzal atd, ale prisne mi zakazal kvapky do nosa na obycajnu nadchu ako Nasivin, Otrivin atd. Aj ked som povedala ze tie jedine mi zaberaju - nesmela som ich v tehotenstve vobec uzivat. Neviem presne preco, ale viem len ze to mi zakazal ako prve a prisne. Neriskovala by som to, tiez som trpela a nemohla dobre dychat nosom, ale ten risk mi nestal za to. Bolo mi doporucene brat Aerius a k tomu si niekolkokrat denne preplachovat nos morskou vodou (staci asi aj slana) - kupis v lekarni.

biba286
24. okt 2012

ahojte baby...ja mam tiez problem s nadchou ale horsie je ze neviem ci je to tehotenska alebo alergicka..nepoznam ci je medzi tym nejaky rozdiel a ci su priznaky ine...uzivala som chvilocku olynt co som nasla doma a musim povedat ze bol perfektny do 2 minut som dychala nosom ale potom som pocula ze take kvapky by som nemala.teraz mam nasivim celkom pomahal len mu to dlhsie trvalo ale teraz sa moja nadcha este zhorsila tak nemam potuchy ake si kupit...tiez si myslim ze to je hlupost ked nejake obycajne kvapky buduca mamicka nemoze lebo to ublizi babatku,ale ked si predstavim ze su matky kt.droguju,chlascu a fajcia a maju deti omnoho zdravsie tak sa zacinam nad tym zamyslat..zase na druhej strane niesom lekar a verim tomu ze nejake to percento skodliviny v tych kvapkach je a preto to neodporucaju a racej si davam pozor..i ked mam niekedy pocit ze sa v noci zadusim ale tak dufam ze nie :D

simca06022011
24. okt 2012

Kupte si riadnu morsky roztok (rozne znacky su v lekarni), to mozete stale... a potom nam v porodnici odporucili take olejove kvapky do nosa, ale neviem ako sa volaju. Eukalyptove... vsetky sme tam mali zapchate a suche nosy na izbe 🙂)) Skuste aromaterapiu 🙂

martinka150
1. mar 2013

Ahojte, ja som v 8 mesiaci a uz niekolko mesiacov mavam stale upchaty nos. V noci sa budim niekolko krat na upchaty nos, nevyspala som sa normalne ani nepamatam. Pouzivam kvapky nasivin a su to jedine kvapky ktore mi pomahaju. Asi by som sa dostala na psychiatriu keby som nepouzivala kvapky 😉

misskah
Odpoveď bola odstránená
suesy
27. jún 2013

mala som nádchu v tehotenstve len chvíľku a to mi bol odporučený Quix - soľný roztok a odvtedy ho používam aj bežne, je to lepšie ako kvapky, aj keď Nasivin kvapky sú tiež veľmi dobré, ale keď som bola tehotná, bola som sa radšej poradiť s doktorom.

mirkave
27. jún 2013

Tiez som mala totalne upchaty nos. Jedine,co mi pomohlo - muconasal.lapala som po kysliku,nespala som.musela som si streknut.bez toho som mala pocit,ze sa bud zadusim,alebo mi uschnu usta.....

cikra
1. júl 2013

ahojte, tak som druhykrat tehotna a druhykrat mam tehotensku nadchu a to som len v 10 tt. po prvom tehotenstve som ostala pri kvapkach lebo som sa stal zavisla, ale bolo to lepsie, zatial co pri tehotenstve som za jeden tyzden pouzila asi 3 flasticky po tehotenstve to bolo jedna flasticka za mesiac tak som sa tesila lebo konecne to prestavalo a som tehotna a znovu to zacalo, idem vyskusat RHINOCORT vraj to pomoze aspon trochu, tak uvidim, dnes som zacala zo zazvorovym cajom , vyplachujem si nos a ked mam len suchu sliznicu tak namiesto kvapiek uzijem sprej s morskoou solou. ak ma niekto skkusenost s rhinocordom pri nasej nadche budem rada...
🙂

zaza218
1. júl 2013

QUIXX alebo Olynth...tieto kvapky som uzivala ja a v nemocnici mi to odporucili,ze tie mozem

yarnie
1. júl 2013

Niekto tu pisal ze uvarit silny zazvorovy caj. Tak to urcite nie, ten moze vyvolat predcasne porod.

stanislavao
1. júl 2013

kvapky do nosa su navykove. ved preco sa nenahrievate? pravidelne 3x denne sa nahrievajte = soluxujte a za 3 dni mate po upchatom nose.

nativanativa
1. júl 2013

Ja som používala kvapky a bolo to v pohode

andy57
1. júl 2013

Baby ja mam tiež nádchu už asi druhý týžden, zajtra sa chystám k doktorke, lebo neviem či môžem užívať sanorin 0,5% ale už asi dva týždne si kvapkám vždy večer inak by som asi nezaspala.

amelie123
1. júl 2013

tak ja som si to užila na začiatku kvalitne. niekoľko týždňov som sa nevedela nadchy zbavit. pouzivala som homeopatika ale nezaberali, lebo som citala ze aby zabrali treba ich nasadit hned od prvych priznakov a ja som sa liecila najprv po domacky. horuci caj, med citron. lebo som mala aj kašel... ble hrozne obdobie, lebo ja som mala tehotensku nadchu, potom normalnu a spet tehotensku - na psychiatriu stav... do nosa som mala Pinosol, na odporucanie lekarky - humus, myslela som ze sa povraciam. uvolnil sa mi nos az po niekolkych hodinach aj to na chvilku... neskor mi poradili harmancek naparovat - nepomohlo, este horsie... zufala som bola...nemohla som dychat, jest, cele tyzdne normalne fungovat.... mala som aj morske kvapky Quixx ale tie som musela striekat casto a nie vzdy zaberali.... manžel ma doma vždy pre istotu Otrivin...viem že sa nesmie, ale asi zo tri razy som v noci nevydrzala...musela som. zdalo sa mi, že mi nieco brutalne tlaci na cely nos, ze v nom mam beton.... nakoniec som si na odporucanie kupila solnu fajku.... no neverili by ste ale az toto pomohlo. trvalo to asi tri dni.... pouzivala som tri krat denne asi po 15 minutach..... a preslo!!!! solna fajka je odložena pre pripad dalsieho takeho stavu🙂

merteuil3
3. júl 2013

@amelie123 môžem sa spýtať akú soľnú fajku si si kúpila? cez net, či v lekárni? fakt to pomohlo? ja som alergička, alergológ mi zakázal akékoľvek lieky (vrátane antihistaminík) 😒 jedine, čo mi povolil sú kvapky do očí a sprej do nosa, ktorý mi nezaberá... tak používam otrivin... quix mi nezaberá vôbec.

evicka1971
3. júl 2013

Ja nevim jestly se muzou a nebo nemuzou pouzivat jenom ti napisu vlastni zkusenost.cele tehotenstvi jsem trpela ucpanym nosem a presne jak to popisujes bylo to hrozne,muj gynekolog mi kapky psal na recept po celou dobu tehotenstvi a vysvetlil mi ze je to nejaka reakce v tehotenstvi a ze to po porodu prejde.tyden po porodu uz jsem kapky nepotrebovala a mala je zdrava.

dejnas
3. júl 2013

moja skúsenosť: nakoľko som mala problémy, kvapky som jednoducho potrebovala (mne nepomohol žiaden solux, ani morská soľ, žiaľ ☹ )... preto som ich používanie konzultovala s gynekológom aj s orl lekárom a tí absolútne nevylúčili ich používanie...
naopak obrovské problémy som mala, keď som si chcela ako tehotná tento úplne bežný voľnopredajný liek kúpiť 😕 napriek tomu, že som zdôraznila, že užívanie kvapiek mám odkonzultované s lekárom, mi ich dokonca odmietli v istej lekárni predať 😝 dosť neobvyklá (a trápna) situácia - musel ísť kúpiť manžel 🙄

sylvya
14. dec 2013

ahojte, tento problém mám aj ja, 7 týžden používam kvapky nasivin detské , 7 týžden som chorá , hnisavé sople , priedušky dusilo ma ako mačku, zjedla som hrozne vela homeopatik to nepomohlo vôbec nakoniec som šla k lekárovi spravili mi všetky vyšetrenia aj crp všetko v poriadku, čakala som zase ďalej na homeopatikách a nič nakoniec ma poslali ku krčnému tam mi porobili stery aj gynekolog i krčný mi povolili lieky nasivin a olynth , a krčný mi dal bioparox ani to mi nepomohlo , nakoniec o týžden znovu už som bola aj som na pokraji zrútenia , už si ani hlavu nemôžem dať k zemi že sa ohnem tlaky do hlavy a do očí, nemôžem si ani ľahnúť na rovné tlaky do hlavy musím mať dva vankúše , nakoniec mi zistil po podrobnom vyšetrení začínajúci zápal priedušiek ale dutiny tam neni že vraj asi žiadny zápal lebo mi n emohol spraviť rengen, a dal mi penicilin a sinupred no užívam 3 deň, priedušky sú už oveľa lepšie , mamičky moje ale nos je ešte horší dám si kvapky a vydržím normálne dýchať asi 3 hodiny a koniec znovu je zabitý ako keby som beton doň naliala , vyskúšala som nahrievania soluxom aj vodou , minula som asi 3 sterimari , po medzi kvapky aj mucoviril a a nič čo jediné zaberá je nasivin, už som zúfala a bojím sa striekať si už každe 3 hodiny , nemáte ešte niečo čo som nepoužila a pomohlo? ďakujem

henikapetko
29. dec 2013

Ahojte ja som chorá od Vianoc a nešlo mi do hlavy z čoho som chorá keď už vyše 2 tyz sedím doma jedine co užívam sú nosné kvapky quixx z morskej vody stipu ako slam ale pomohli mi,a aj píše v navode,že vhodné pre tehotné.Inak to,že je nejaká tehu chrípka či čo počujem prvý krát.

simonuska2
6. feb 2014

Dobry vecer ja som tehotna len prvy mesiac a pol , mam vsak nadchu cely rok - allergia a mam stale zapchaty nos pouzivam otrivin uz niekolko rokov! Doktor mi povedal ze ho nemozem viac pouzivat , som zufala neviete ci si mozem dat aspon jednu a jednu kvapku do kazdej dierky pred spanim ?
Dakujem cmuk

magdalienkalienka
26. feb 2014

Ja som si tiež pri prechladnutí nič do nosa ani nedávala, chcela som to vydržať, môj gyndáč mi zakázal ešte aj Bioparox, hoci som bola už v 2. trimestri, nakoniec som po 3 týždňoch trápenia skončila so zápalom prínosných dutín a zápalom priedušiek, pretože mi to stieklo na priedušky, a všeobecný mi teda musel dať rovno antibiotiká...no nebolo by lepšie začať s Bioparoxom a Olynthom?

angelina86
26. feb 2014

Ja som tehotna piaty mesiac ...kym som nebola tehotna bolo to davno co som bola chora a teraz schvalne odkedy som tehotna skoro cely cas som chora ☹ tak isto som mala problem hlavne s nadchou a potom a vlastne este stale s kaslom..na nadchu som pouzivala len morsku sol ale nieje to bohvie co...potom som bola na pohotovosti /raz vecer ked uz som bola zufala/ a dali mi Bioparox...ale to nieje pre kazdeho ja som si to len 1x striekla a uz som debatila s wc-kom...bola som potom u znamej na nosno-krcnom a doporucila mi sirup Sinupret, myslim ze ten mi aj dost pomohol...a vravela ze ked som po 3 mesiaci tak si kludne sem tam mozem dat aj Olynth, nedoporucuju ho vraj len preto ze obsahuje alkohol..ale ze ked si to das trochu do nosa tak ze to nic hrozne ani zle nesposobi...tak drzim palce 🙂

ynett
26. feb 2014

ja som s týmto mala problém na začiatku druhého trimestru, nič nepomáhalo, tak som si dávala "zakázaný" Muconasal, nakoniec to nejako samo ako tak povolilo asi po mesiaci a teraz to riešim ráno výplachom nosa a na večer na spanie si dávam dojčenský nasivin. mne lekár povedal, že je lepšie aby sa matka vyspala a dobre dýchala ako tých pár kvapiek do nosa.
skúšala som všetky "neškodné", soľné, homeopatické a neviem čo všetko a nič nefungovalo.
pevne verím, že čoskoro sa zbavím aj toho nasivinu a bude stačiť len ten výplach soľou 🙂

petrussska15
29. jan 2015

Ja keď som čakala malú tak som si počas tehotenstva dávala spray do nosa Stopnádcha a bez problémov, nos mi to akurát uvoľnilo ale žiadne komplikácie či vedľajšie účinky som nemala a malá je zdravá a krásna 🙂 takže neviem prečo sa nesmú dávať, ono zas netreba nič preháňať a dlhodobo si veľa kvapkať či sprejovať, ale mysím si že dokým to mamička nepreháňa nemusí sa báť 🙂

evitka83
12. feb 2016

pretoze ziadne lieky sa netestuju na tehotnych zenach a preto sa vsade pise, ze nevhodne pre tehotne, lebo to nebolo otestovane...lekarnik ti nechce v lekarni predat ani kvapky do nosa, ale v nemocnici do teba kludne napchaju aj diazepam...takze tolko k tomu, preco sa nemoze to a hento v tehu...takze ak sa necitis dobre, kludne si kup sprej do nosa...pokial to neobsahuje vyslovene nejake kortikosteroidy, tak by som sa takych liekov nebala

zuzanasikulka
21. apr 2016

Nebojsa.ja som alergik a som na kvapkach uz 10 rokov.cele tehotenstvo som si davala olynth 0,05%,to je pre deti,mne staci,lebo z dospelackych mi isla krv z nosa.aj inhalator ventolin som si dala.pocas tehu som bola 2 x chora-3x herpesy2 kliešte som chytila vonku.malemu neni ani prd.doktori aj alergologicka mi povedali ze radsej si davat kvapky aby som mohla dychat ako davat dieťatu malo kyslika pretoze nemozem dychat.takze davaj si podla potreby.malemu neni nič,ma 2 roky a je žive,štastne ba az hyperaktivne dieťa 🙂

patka1239
10. okt 2016

Ahojte mamicky a buduce mamicky😃chcem sa vas opytat dom v 3tt a mam taky problem ze sa mi stale upchavaju nosne dutiny a nemozem dychat😢a musim stale pouzit nosne kvapky je to skodlive moze to ohrozit moje babo?skusila som aj preplach zo slanou vodou aj kvapky na prirodnej baze ale nic😪😪musim si davaj olinth kvapky.Dakujem za vase rady

kvetka18
10. okt 2016

Mne pomahal pinosol, ten sa moze v tehu

livocka21
10. okt 2016

@patka1239 pinosol je ok, len ucinkuje kratko....ja som brala normalne nasivin a maly je ok...ak tnekrvacas z nosa, mozes aj obycajne kvapky...