Priebeh interupcie
Dobrý deň, lekár mi potvrdil, že som tehotná a ja som sa rozhodla pre potrat. Preto by som sa rada opýtala ako to prebieha, do ktorého týždňa tehotenstva sa môže potrat vykonať, koľko za zákrok zaplatím a približne ako dlho sa po ňom budem zotavovať. Ďakujem za cenné rady ... píšem sem preto aby som bola čo najviac pripravená na to čo ma čaká takže Vám budem vďačná za všetky skúsenosti.
Ďakujem za komentáre, ktoré sú k "veci". Je pravda, že som si tieto informácie mohla vygoogliť ale chcela som aj skúsenosť s "prvej ruky" ako sa vraví.To prečo idem na potrat je len a len moja vec a nerozhodla som sa z večera do rána poriadne som to zvážila no v mojej situácií je potrat jediná možnosť.
nooo...tak moj prispevok bude teda nie "k veci"...ale pokial sa zamyslas...stoji to za zamyslenie sa...takze to nie je utok,nema byt ani preco
@777sima777 ...skratka...kazdy si za svoje rozhodnutia aj tak odnesie nasledky-ci uz dobre alebo zle sam...takze ...slubene zamyslenie sa-dnes ho sem pridala jedna mamicka...:
.... Istá zúfalá žena prišla ku gynekológovi a povedala: Doktor, musíte mi pomôcť, mám problém: môj syn nemá ešte ani rok a už som znovu tehotná. Nechcem ďalšie dieťa v takom krátkom čase, možno neskôr... teraz očakávam vašu pomoc, chcem prerušiť tehotenstvo. Doktor po dlhšom tichu odpovie: Myslím, že som našiel spôsob, ako vyriešiť problém menej nebezpečným spôsobom... Žena, mysliac si, že doktor prijal jej žiadosť, sa usmeje. Doktor pokračuje: Takže milá pani, aby sme vyriešili problém a nezostali ste s dvomi malými deťmi v takom krátkom časovom rozhraní, zabijeme toto, ktoré držíte práve na rukách. Tak si budete môcť deväť mesiacov oddýchnuť, kým sa narodí ďalšie. Ak máme zabíjať, neexistuje rozdiel medzi týmto dieťaťom a tým druhým a dokonca obetovať toto dieťa na vašich rukách prinesie menej rizík pre vás. Žena odpovie ešte zúfalejšie: Nieeee, zabiť dieťa je zločin! A doktor odpovie: Presne to isté si myslím aj ja, ale vy ste boli taká rozhodnutá, že vám mám pomôcť... Doktor pochopil, že jeho lekcia vyvolala svoj efekt. Usmial sa a povedal: „Uvidíme sa o týždeň na prvé vyšetrenie a vypočujeme si srdiečko súrodenca...“
nejdem ta odsudzovat, nemam na to pravo, a urcite mas svoje dovody, pre ktore si sa takto rozhodla. potrat na ziadost pacientky sa vykonava do 12. tyzdna, cena je asi 300e (neviem presne).
musis si dat spravit predoperacne vysetrenia, kedze zakrok bude v celkovej anestezii. pri interrrupcii z teba plod vysaju a vycistia ta. po zakroku sa budes asi 2 hodinky preberat.
zober si so sebou nejake dlhe tricko, vlozky, nohavicky, papuce. ak bude vsetko v poriadku, prepustia ta este v ten den domov - najblizsie dni mozes krvacat a mat bolesti brucha, ale to je individualne. ci budes mat vycitky svedomia alebo nie, to neviem, rovnako ako to, ci sa vyrovnas s myslienkou, ze v buducnosti uz dieta mat tak lahko nemusis - nie je to jednoduchy zakrok, a jednym z jeho rizik je, ze zena moze ostat neplodna.
este maly dodatok - nepises, v ktorom si tyzdni, ani ci je plod zdravy - interrupcia zo zdravotnych dovodov sa da vykonat do 24. tyzdna - v tom pripade to ale musi odporucit a schvalit lekar
@terezka1947 ja si už za svoje rozhodnutia následky nesiem .... vieš ja nejdem na potrat kvôli to, že by som bola mladá a sprostá a nedávala som si pozor a ani kvôli tomu že by som sa o dieťa nedokázala postarať idem na potrat preto lebo ma zneužili a zostala som tehotná radšej zabijem ako píšeš svoje dieťa ako by som ho po zvyšok svojho života mala nenávidieť takže si fakt tieto svoje komentáre nechajte pre seba pýtala som sa normálne praktické otázky a vy ste ma hneď odsúdili .... ale ani sa nečudujem dnešný ľudia sú proste taký ....
@777sima777 neviem v koľkom si týždni ,ale uspia ťa na maske ,dajú ti troška anestetika iv tj dajú ti takú ľahkú anestéziu a urobia ti kyretáž tj výškrab maternice ,zobudíš sa a podľa toho ako to má špitál, pôjdeš domov v ten deň alebo zostaneš do druhého dňa a hotovo...inak ceny nájdeš aj na súkromných klinikách, je ich plný net aj telefónne čísla ,kde sa môžeš info...
@777sima777 to je smutné,ale zrejme si po čine nebola u lekára,lebo otehotneniu v takom prípade sa dá predísť...tebe to už nepomôže,to píšem ako info tak všeobecne...minimálne zo zdrav. dôvodov by si sa ešte mohla informovať o daní dieťaťa na adopciu,ani by si ho po pôrode nemusela vidieť...
ja len na margo toho, že by sa tu mala radšej ponúkať pomoc - nie tak dávno tu bola podobná téma, kde sa o upt rozhodovala už mamička tuším s dvomi deťmi a bola jej tu ponúkaná tona pomoci - materiálnej, finančnej, psychickej podpory etc. a aj tak to jej rozhodnutie nijako neovplyvnilo...
@777sima777 precitaj si napr. toto http://www.pluska.sk/izdravie/zenska-zona/som-t... Lekár je povinný zo zákona ženu poučiť o všetkých zdravotných rizikách samotného zákroku, iných možnostiach vzdania sa materstva a pre budúcnosť aj o možnostiach vhodnej antikoncepcie. Toto poučenie žena potvrdí podpisom. ak mas nejake otazky, napis si ich na papier, a spytaj sa priamo jeho. Zjavne tu trpi vela zien disleksiou, ked vypisuju blbosti, na ktore si sa nepytala.
@terezka1947 v ktorej nemocnici sa takto rozpravaju doktori s pacientkami? Toto je Facebook hoax, nic ine, vhodne akurat tak pre nejakeho knaza na nedelnu omsu...
@777sima777 ja som ta neodsudila...ano,som proti potratom...ale neznamena,ze tych,kt.na ne idu odsudzujem...kazdy mame svoje trapenie a kazdy si musi najst riesenie svojich problemov sam-a tym aj nasledky musi znasat sam
je mi velmi luto,co sa ti stalo....napisala som ti iba zamyslenie sa-ono,je podla mna alibistickejsie suhlasne kyvat s hlavou,len preto,ze nie je IN byt proti potratom...
ja cakam babatko...od zaciatku si lekari klopu na celo-preco?lebo od zaciatku mi tvrdia,ze nie osm normalna,lebo zdrave nebude urcite...
ale ako zistuju teraz v 30tt...aaaaasi sa mylili...a nikto mi uz s urcitostou nepovie,ze dietatko chore bude...a to mi staci...
chapem...dietatko ti moze pripominat tu hrozu,co si zazila ☹
ale je dost mozne,ze si vacsiu "hrozu" sama potratom a nasledkami sposobis-lebo nikto ti-ako ani mne nedokaze na 100% povedat a zarucit,ze bude vsetko ok alebo ze to vsetko raz az tak OK nebude ☹
preto ti uprimne zelam,aby si bola pri rozhodovani silna ....
@ervenka veľmi pekne ďakujem ....
@777sima777 veru si si našla zlé miesto na radu, lebo väčšina žien sa tu začne do teba navážať.... už asi pred mesiacom tu tiež jedna žienka riešila potratovú otázku a takmer väčšina z nich riešila iné ako poradiť jej a vypočuť ju a začali jej vyčítať.... a pritom žiadna z nich nemá právo ťa súdiť a ani nikoho iného....ty čakáš len radu od tých, ktoré si tým už prešli, zažili to, a mali na to pádne dôvody.... držím ti palce..
@ervenka kde su podobni lekari????mozno vo viacerych nemocniciach,ja poznam viacerych,kt.sa neboja mamicke popri pouceni aj takto "kazat"....a nehnevaj sa,ja som napisala svoj nazor,tak ako aj ty
neodsudila som ju...
@777sima777 nečítala som všetky komentáre, až teraz som sa dostala k tvojmu ďalšiemu v ktorom vysvetľuješ čo sa ti stalo, ale vieš že ma to hneď napadlo? že sa stalo niečo nepríjemné.... a to ma v takýchto prípadoch napadlo už viackrát, keď žienky prosili o takúto pomoc, a pritom ostatné mamičky netušili a ani ich nenapadlo že sa mohlo stať niečo drsné, potupné a preto okamžite tú samotnú ženu hneď odsúdili, zatracovali, vyčítali a podobne, ale ani ich len nenapadlo, že sa mohlo stať takéto čosi, a že výsledok tejto ohavnej veci ti môže dennodenne pripomínať tento čin...takže matky, snažilky, budúce mamičky a ostatné žienky, keď sa žiada pomoc, rada, podpora, tak ju poskytnite a poraďte a neodvrhujte hneď za rozhodnutie človeka!!!!
Ahoj @777sima777, viaceré Ti napísali, ako to prebieha, koľko to stojí, čo si máš so sebou vziať pred zákrokom... Chcem, aby si vedela, že ja Ťa neodsudzujem, ale nedá mi nezareagovať na Tvoj príspevok a pripájam link o tom, na čo sa môžeš pripraviť po tomto zákroku. Predtým, ako to urobíš, Ťa chcem poprosiť len o jedno, prečítaj si tento článok:
http://www.lifenews.sk/content/bývalá-potratárk...
@777sima777 ja som teda bola na inom gynekologickom zakroku, nez je potrat a pred zakrokom mi lekar vopred vsetko popisal a vysvetlil, myslim, ze od Tvojho lekara budes mat naj info a asi tu vela takych, co to prezili, ani nebude.... Ale ak to prebieha ako kyretaz, tak kyretaz som zazila, teda cistenie maternice od krvnych zrazenin u mna a len ma uspali a potom som sa zobudila a bolo po. Nic to nebolo.
@ena70 ďakujem ... je to ľahšie ak človeka hneď odsúdia a nemusia si klásť otázku prečo človek koná tak ako koná ... až teraz si uvedomujem že som napísala na zlé miesto keď som chcela pomoc či radu lebo niektoré komentáre mi padli zaťažko no aj tak mi niektoré z Vás poradili za čo som vďačná ja viem že sa to dá ľahko vygoogliť ale predsa chcela som osobnú skúsenosť ženy čo si potratom prešla to je všetko
@777sima777 ahoj tak to mi je luto co sa to stalo drzim ti place a by ti to dopadlo dobre. A ostatne maminy si nevsimaj a co ze sa rozhodla pre potrat ?dieta ma byt zrodene z lasky a nie z nenavisti pytala si radu tak jej treba porait na to co sa pyta a nie jej tlacit kaleraby do hlavy ze zabije dieta este raz drzim ti palce
@terezka1947 ja som tiez len napisala svoj nazor + odpovedala som na jej otazku bez nejakych zbytocnych omaciek. Takze ak ty mas pravo na vlastny nazor, mam ho aj ja.
@777sima777 ale su zeny, ktore boli tiez zneuzite a dieta si nechali, nehovorim, ze to musis urobit, len skusit otvorit obzory svojej mysle a nevidiet len jednu cestu, ciest je viac, skus to prehodnotit, ci ozaj. Nikto Ta nemoze za to, ako sa rozhodnes, odsudit. Kym si to sam neprezije, nema Ta co kritizovat.
@ervenka ale ved ja som ti nic nenapisala...ty si reagovala na mna...preto som ti odpisala
@777sima777 držím ti palce!!....veru je to ľahšie hneď odsúdiť, ale to aj svedčí o ich inteligencii, nech sa na mňa teraz kľudne všetky nahnevajú...mne je to jedno....ale všetky tie žienky nejak tu odsunuli empatiu a možnosť vcítenia sa do ženy, ktorá ma na to iné dôvody ako nejaké "pošmyknutie"... sima naozaj ti držím palce a prajem nech sa ti nič podobné zlé už nestane...
@lauricka tak to tie ženy nesmierne obdivujem ale opakujem nerozhodla som sa z večera do rána ....
skus si to este premysliet,aby si si ho nechala.ved je to zivy cloviecik 🙂
@ena70 naozaj veľmi pekne ďakujem ... snáď to všetko prebolí a bude už len lepšie ....
@terezka1947 nemohla som si sediet na rukach, ked som zase videla napisany ten pribeh... Autorka diskusie sa pytala na priebeh interrupcie a nie na nejake pribehy.
@ervenka ok,respektujem tvoj nazor
a prepac,ze som ta urazila a nastartovala ta svojou "jednoduchostou" a neempatickym prispevkom,kt.som sama nazvala iba zamyslenim sa
prajem ti pekny vecer 😉
@lauricka skús sa zamyslieť nad tým, čo by si urobila TY keby teba znásilnili... prežila potupu a bolesť, potom vychovávala plod násilného činu, a keď by sa dieťa pýtalo na otca, povedala by si, že ťa znásilnil nejaký chlap/chlapi... dieťa sa na svojho otca totižto pýtať bude vždy.... a vymýšľať si rozprávky....hm...hm...
@777sima777 ale preboli... moj cierny den, resp. vecer bol 7.12.2007. Lenze ja som sa ubranila a keby ten pako neusiel zabila by som ho namieste. Tae-bo. Dnes mam manzela, ditko, druhe pod srdcom. Jedine, na co nikdy nezabudnem, je ten pocit, ze si len kus masa a niekto si chce s tebou robit, co on chce a nerespektuje tvoje NIE!!! Je to velmi individualne, ja som nepotrebovala, ale ak budes potrebovat, mozno by si mohla skusit psychologa, post trauma syndrom nie je malickost...

@ivet1371 ja som si napríklad na 100% istá, že by som nešla na interepciu zdravého dieťaťa z akýchkoľvek dovodov, pretože stále existuje adopcia a na bieleho, zdravého novorodenca sú niekoľko ročné poradovníky. Nikomu nepíšem o tom, aký je to zlý človek, pretože išiel na interupciu atp., ale keď považuješ svoje dieťa za dieťa od prvej chvíle, tak možeš povedať NIKDY, pretože by si nebola schopná zabiť vlastné dieťa, či má 5 týždňov, či 4 roky..