icon

Priebeh interupcie

777sima777
21. nov 2014

Dobrý deň, lekár mi potvrdil, že som tehotná a ja som sa rozhodla pre potrat. Preto by som sa rada opýtala ako to prebieha, do ktorého týždňa tehotenstva sa môže potrat vykonať, koľko za zákrok zaplatím a približne ako dlho sa po ňom budem zotavovať. Ďakujem za cenné rady ... píšem sem preto aby som bola čo najviac pripravená na to čo ma čaká takže Vám budem vďačná za všetky skúsenosti.

sviecka
21. nov 2014

Zienky... len vam chcem povedat, ze neviem ako vy - (teda podla niektorych prispevkov je to zrejme) ale ja som nikdy nebola iba nejaky zhluk buniek. Od prvej chvile som bola clovekom! Pekny vecer 🙂

barborka291
21. nov 2014

@777sima777 ani ja ta nesudim,pises,ze ta zneuzili... ☹ su aj maminy,ktore nakoniec dietatko donosili a miluju ho aj napriek tomu,ako vznikli...adopcia u teba ani trosku neprichadza do uvahy?

kazunomiya
21. nov 2014

Ak je predsa len aspon minimalna sanca, ze by si svoju situaciu chcela riesit inak nez tymto neodvolatelnym sposobom, tak ti davam do pozornosti poradnu: www.alexisporadna.sk kde mozes dostat aj prakticku pomoc.

Je to omnoho lepsie riesenie - smrt vs. zivot su neporovnatelne. Naozaj nechcem byt necitliva, ale ked ide o potrat, predstavim si vzdy toho, kto je najzranitelnejsi a vydany na pospas rozhodnutiam druhych. Matka musi byt v zufalej situacii, aby dokazala svoje vlastne dieta poslat vedome na smrt. Preto si myslim, ze potrebuje pomoc.

timca55
21. nov 2014

@pianina netaraj blbosti si predstav keby si bola ty na jej mieste , ty by si si ho nechala ? a cely zivot by si v nom videla cloveka ktory ti ublizil , na jej mieste by som spravila to iste!!!!

janinah
21. nov 2014

@sviecka ja tiež..som bola človekom od prvej sekundy počatia 😉 ..a nie som z opice 😉

777sima777
autor
21. nov 2014

@barborka291 uvažovala som o adopcii ale nie neviem si predstaviť, že by som cítila pohyby .... viem, že mnohé teraz pohorším ale kto si neobil moje topánky nevie takže momentálne beriem dieťa ako niečo nechcené niečo mne vnútené a vnútené hrozným spôsobom nechcem ho nosiť 9 mesiacov v sebe lebo ho považujem za jeden veľký zlý nechutný omyl ..... preto neberiem do úvahy komentáre typu premysli si to ešte ja som si to premyslela už je rozhodnuté teraz som len chcela zistiť ako to prebieha a prečítať si nejaké tie skúsenosti žien čo si potratom prešli to je všetko ....

sviecka
21. nov 2014

@janinah vidis... uz sme dve 🙂 bude nas viac...?!

terezka1947
21. nov 2014

@sviecka ale hej 🙂

lauricka
21. nov 2014

@ena70 a preco by som sa mala nad tym zamysliet? Napisala som, hadam, nieco, co Ta nuti takto pisat? Praveze ja vobec autorke nic netlacim do hlavy, ani ju neodsudzujem. Nechapem, preco by som sa mala zamysliet, co by bolo, keby. Ja osobne si myslim, ze aj tak realny zazitok mnohe veci zmeni, to vie pochopit len ten, kto si to zazil. A potom, s tou istou vecou sa rozni ludia vyrovnavaju roznym sposobom. Su zeny, co si to dieta nechaju a dokazu ho lubit a su take, co proste nie a zbavia sa nasledku nasilia. To zavisi od jedinca. Ja sa urcite nad tymto zamyslat nemienim. Nepride mi to potrebne. Mam dve deti a cakam tretie, o to menej mam chut premyslat o potratoch, sorry.

lauricka
21. nov 2014

@777sima777 na zaver, isla by som aj k psychologovi, lebo si obetou nasilia a nevies si s tym uplne rady, co niet divu, myslim, ze na tom nic nie je. Ale su ludia, co v tom vidia nieco divne. Ja vobec.

ervenka
21. nov 2014

@777sima777 je zrejme, ze na MK si skusenosti nepreciatas. Mozno ti niektora napise IP. skor by si mala poziadat admina o uzavretie temy skor ako ti este niekto posle link z youtube, ze aha pozri sa. To je to posledne, co potrebujes. 😔

777sima777
autor
21. nov 2014

@lauricka skúšala som to lenže rovnako ako ty všetci ma tam nazývali "obeťou sexuálneho násilia" až som sa čudovala že hádam ani nevedia moje meno našťastie som našla dobrého odborníka a mám oporu v rodine a tá ma obeťou sexuálneho násilia nenazýva volajú ma menom a podporujú ma ako najlepšie vedia ale s niektorými vecami sa človek musí vysporiadať sám .....

ocko78
21. nov 2014

Ver tomu ze ak si pevne rozhodnuta a vnutorne to takto citis ziadne vycitky mat nebudes iba ulavu ked budes po......vykonava sa maximum do konca 12 tt a cena zalezi od kraja..v tom nasom 196 priamo v nemocnici na prime..17 za odber krvi a plus interne cize sa zmestis do 260e ...zenam zo zdravotnych dovodov..po spontannom missis ab.. alebo po dovrseni 40r preplaca v plnej vyske poistovna....rano prides na prijem , uspia ta ,nic si nebudes pamatat, 2 hod po zakroku mozes odist, po zakroku mierna bolest podobna mrche, nic hrozne,,, mam za sebou 2 po spontannom missis ab a nevsimaj si reci o vrazde a pod.. sama najlepsie vies ci sa na dieta citis alebo nie...drz sa

barborka291
21. nov 2014

@777sima777 mhm,ok. Tak sa drz,nech to ma co najmenej zle dosledky. Nepytala si sa na nazory, no aj tak je tu vela roznych komentarov, no v konecnom dosledku je len na tebe, je to tvoj zivot a tvoje rozhodnutie,nech je akekolvek...

mariamayi
21. nov 2014

@timca55 .nie je to clovek? A co je to podla teba ..kralik?opicka? nejake zvieratko, ci??? Tvrdit, ze do 12. tyzdna plod v lone nieje clovek je ako tvrdit, ze v jednej sekunde sa kamen v potoku stane clovekom, opickou a podobne ...ach jaj ..........kde sa podel zdravy rozum ...

lauricka
21. nov 2014

@777sima777 pozri, ja Tvoje meno nepoznam a obetou si, podla mna by si sa nemala zamerat na to, ako Ta nazyvali, kludne si ich mohla poziadat, aby Ta oslovili menom. Ja si myslim, ze to nemas v hlave este zoradene, nemas v tom jasno. A niektore veci asi aj dost popieras, co tiez nie je dobre. Ale myslim, ze momentalne nie si ochotna s tym pracovat viac a ani pocuvat ine nazory. OK, urob si tak, ako potrebujes. Ja drzim palce, aby to bolo to, co ozaj potrebujes pre seba urobit. Vela stastia. P.S. Aha, citam, ze si nasla dobreho odbornika. Nuz, tak to je fajn, si teda v dobrych rukach. To je dobry tah. Drzim palce.

timca55
21. nov 2014

@barborka291 no ale takych mamiciek je velmi malo ze aj dokazu to dieta milovat, to uz musi mat taka matka fakt silnu povahu, deti mame mat z lasky nie z nasilia

timca55
21. nov 2014

@mariamayi je to plod !!! nie opica si o tom nieco precitaj ked si taka mudra, a plod a clovek su dva rozdielne veci

mariamayi
21. nov 2014

@timca55 plod je velmi siroky pojem ...plod opice, plod macky, psa, ci cloveka???? ci do 12. tyzdna je to plod zvieratka a po 12. tyzdni je to plod cloveka ?....ak to mas v malicku, tak mi to vysvetli, lebo asi 6 rokov mediciny mi bolo malo ...

adelakk
21. nov 2014

@sissy27 nie je to iba o osobnom postoji ale aj o neinformovanosti. Napr @timca55 si mysli, ze plod nie je clovek. Na to sa tazko vobec reaguje, pretoze je uplne jasne, ze uz od pocatia je clovek vzdy len clovek aj ked povedzme v rannom stadiu vyvoja. Co sa tyka toho, ze jej dieta nebudem zivit - videla som podobnu diskusiu, v ktorej sa nasla konkretna osoba, ktora sa ponukla, ze si dieta hned po narodeni adoptuje. Myslis si, ze si ta zena interupciu rozmyslela? Ja osobne si momentalne dieta adoptovat neplanujem, ale mozem sa zarucit, ze ak si toto dieta zakladatelka diskusie necha tak najdem niekoho kto si jej dieta adoptuje hned po porode a s laskou sa o neho postara. Spokojne sa moze zakladatelka diskusie so mnou skontaktovat cez IP. Nemyslim si, ze niekomu vnucujem svoje nazory, iba upozornujem na vedecky podlozene fakty. Napr. ze dieta, plod, embryo alebo zhluk buniek, akokolvek to nazvete uz v 8tt citi bolest. Takze interupcia nie je pre dieta bezbolestnym zakrokom. Preto mi pride velmi neludske ked sa matka dietata zaujima o to za ako dlho po zakroku sa ons zotavi, ale ani si nepomysli na to akym sposobom pripravi svoje dieta o zivot.

trish31
21. nov 2014

@777sima777 toto su otazky na lekara ten ti to vysvetli vsetko bez emocii a poucovania

A pre ostatne co tu pisete o vycitkach a trapeni do konca zivota.Nepoznate ju.Nemusi mat ziadne vycitky.Moze prist rano na interupciu ako na chleba a za dve hodinky ist s kamoskou na kavu.Odpovedajte na otazky.Netreba poucovat a ukazovat prstom,myslim,ze ona o to nestoji

velkacica
21. nov 2014

@sviecka všetci sme zhluk buniek 😉

kakatulik
21. nov 2014

Uffff, ono bolo jasne ze sa tu tato diskusia takto zamota....,ale to by sme neboli my zeny 😒
Suhlasim s @lauricka, ze to mila 777sima777 ete asi nemas v hlave celkom usporiadane.Aj ked pises,ze by si nezniesla,keby sa zacalo hybat,ale mozno prave vtedy by sa tvoj postoj k nemu zmenil.
Ziadna z nas, ktora nieco podobne ako ty nezazila to nedokaze pochopit aj keby neviem ako chcela.Ale....,ja keby nase adpcne zakony boli ine, tak by som ti uhradila vypadok zarobku, tehotenske vitaminy, rekonvalscenciu po porode,keby som si ho mohla hned zobrat. Resp.moja svagrina s bratom, aj ked neviem ci su este na cakecej dobe na adopciu,alebo to uz vzdali.....ja viem ze ti to nepomoze co tu blaaaabolaaam,ale tvoj pribeh a pribeh tvojho dietka mi trha srdce. Prepac,ale je mi ta fakt luto a citi s tebou.Uz budem 🤐

velkacica
21. nov 2014

radiť niekomu vynosiť bunkový zhluk-zárodok a porodiť dieťa od bohviekoho je podstatne cynickejšie, než ten zhluk zrušiť! Ak máte pupák, vytlačíte ho, nech neparazituje - toto ničenie živého vám nevadí??

dankariska
21. nov 2014

@sviecka
Tiez som nebola len zhluk buniek 🙂 Myslim si ze moja dusa ku mne nepriletela az pocas porodu alebo v neskorsom mesiaci tehotenstva. a kdesi tu na MK som citala jeden prispevok ze aj nechcene dieta sa tuli v brusku rovnako ako to chcene. Respektujem slobodnu volu, ale pre mna je volba adopcie vyzva. Nie potrat....a neklamme si do oci...je to zabitie ziveho stvorenia. Povzbudzujem autorku k odvahe a sebazapreniu. Nie je to lahke, ale ......
@777sima777
@janinah

trish31
21. nov 2014

Suhlasim,ze je to vrazda.Ale nie kazda si to pripusta a nie kazda to tak vnima.Pokila uz mame za sebou tehotenstvo,tak si dovolim tvrdit,ze 99% z nas by to neurobilo.Lenze zena ktora nezazila kopkanie v brusku,stikutku miminka v brusku,porod a podobne si to ani nevie predstavit...Ja som napriklad si tiez nevedela predstavit ake to je,pokial som to babo v sebe necitila-rozumejte kopance a tak....Takze ja ju neodsudzujem.......

timca55
21. nov 2014

@mariamayi nemám to v maličku, len pisem to co viem ze v súčasnosti sa v prvom trimestri nehovorí o človeku, ale o plode. a o vrazde cloveka hovori len biblia. ale mozme sa tu hadat do rana aj ked to nema zmysel, a 777sima777 ajtak si to spravi tak ako to uzna za vhodne, len niektore damy si mohli odpustit blbe komentare ze ide vražit, bo si myslim kym nazazili nieco podobne ajtak nevedia pochopit jej situaciu

trish31
21. nov 2014

@velkacica fuha a ty mas deti?Ako mozes prirovnat dietatko v brusku k pupaku?Uz len znalosti z biologie zaladna skola popieraju taketo myslenie 😅

mimake
21. nov 2014

Môj manžel sa narodil po znásilnení, pre mna je to ten najlepsi človek na svete a obdivujem jeho mamku ze ho zvládla vynosit a starať sa o neho s láskou. No kebyže sa mne stane niečo podobne, volím potrat. Autorke témy držím palce aby urobila to správne rozhodnutie pre ňu a aby sa z toho celého co najskôr dostala....

timca55
21. nov 2014

@777sima777 drzim palce nech vsetko dobre dopadne , a aby si sa s tym co najrychlejsie vyrovnala