Priebeh interupcie
Dobrý deň, lekár mi potvrdil, že som tehotná a ja som sa rozhodla pre potrat. Preto by som sa rada opýtala ako to prebieha, do ktorého týždňa tehotenstva sa môže potrat vykonať, koľko za zákrok zaplatím a približne ako dlho sa po ňom budem zotavovať. Ďakujem za cenné rady ... píšem sem preto aby som bola čo najviac pripravená na to čo ma čaká takže Vám budem vďačná za všetky skúsenosti.
@mimake ja mam zase znamu,ktoru manzel znasilnil v case,ked sa rozvadzali.Dcerku si nechala a nic jej nepovedala ,cele roky.Jedine,co jej nemohla dat,je rovnaka Laska ako k jej dvom starsim surodencom.Ona za to nemoze,ako vznikla,to znamu dodnes mrzi.Potrat ale napriek vsetkemu nechcela........keby som ja prisla do takej situacie,urobila by som to iste,cize ziaden potrat....nemohla by som..... 😖
@sissy27 ja si naopak myslim, ze ma je do jej rozhodnutia vela. Ked pojdem po ulici, uvidim, ze niekto zabija male dieta a ja len tak prejdem okolo, ze ved ma do toho nic nie je, budem povazovana za strasnu osobu co nepomohla bezbrannemu dietatu. Tu sa dozviem, ze matka chce zabit svoje bezbranne dieta a ked sa ozvem je na mna zase zle, ze som sa ozvala. Dvojaky meter na taku istu situaciu, v oboch sa jedna o vrazdu bezbranneho dietata.
@fidka79 čo mi brani??? to že moje dieťa je relatyvne zdrave, tj. že nema žiadnu klop klop klop neliečitelnu chorobu, ale od malička to bola dookola astma, priedušky,močove cesty, teraz ma problemy s obličkami, jednoducho stale niečo, vškôlke bola prve 2tyždne a odvtedy je vkuse doma lebo ide zchoroby do choroby,ked je zdrava tyžden-dva tak to tlieskam .... a žial, nemam nikoho kto by mi ju stražil kym by som bola v praci,žiadna starka, krstná nikto kto by snou mohol byť, keby mohla chodiť normalne do škôlky a bola chora len tak ako normalne zdrave deti tak si to nejako už zariadim, ale nikto ma nebude držať v praci ked budem 2-3 mes. na PN smalou 😢 romča ma 4roky, rok predtym som bola doma .... a ano najradšej by som chodila do prace, keby sa to dalo.....
@timca55 jasne len plod. Prepac ale na grc mi bolo ked som citala tvoje prispevky.A tie rucky nozky a srdiecko. A ty si odkial prisla nic v zlom, ale trochu si viac nastuduj veci. Aj to je zivot a dieta, viem o com hovorim, totizto som potratila ale spontanne v 12 tt a videla som toho malinkateho cloviecika s ruckami nozkami telickom a hlavickou .(co znamena podla teba nic este) Bude tomu uz 5rokov a traumu mam dodnes.Skus sa dat trhat ty, potom sa vzi do roly toho nevinneho babetka.
PS pre podobne pripady:Nikoho neodsudzujem, ale ak ste roztahujete nohy, tak sa pripravte aj niest zodpovednost.
@timca55 to, ze je to na Slovensku legalne este neznamena, ze je to spravne alebo moralne. V niektorych krajinach je interupcia protizakonna. Znamena to, ze v tych krajinach je clovek clovekom uz od pocatia a u nas sa stane clovekom az po 12tt? Kedysi bola vekova hranica na vykonanie potratu ovela vyssia. Preco sa postupne znizila? Predtym sa clovek clovekom stal neskor nez teraz? Zakony su umelovytvarane normy, ktore su ovplyvnovane mnohymi faktormi a trendami spolocnosti. To, ze je to legalne znamena iba tolko, ze je to momentalne nasou spolocnostou akceptovane.....neznamena to, ze to nie je vrazda.
@fidka79 hej akoze chces povedat ze ja ju nutim aby isla na interupciu ci ? ona sama sa takto rozhodla , polozila normalnu otazku a uz hned ste sa do nej pustili. a som mamicka , mam dieta a mam dieta z lasky planovane. polozila otazku ale uz hned ju musite odsudzovat za nieco za co ani nemoze ze sa stalo , tak to uz mate pochopenie pre kazdeho
dievcata mamicky kolke z vas zazili to co @777sima777 aby ste odsudzovali ze to nema zrovnane???
poznam zeny ktore tym nepresli a sli na potrat lebo.ani ziadne nemali.
skor by som povedala ze v tom ja jasno.lepsie urobit toto ako nechat trpiet neskor dieta za nieco zaco nemohla.
Sima poziadaj o uzavretie temy pre klud.
neviem odkial si ale v ba je sukromna klinika kde robia upt za 390.a viem to len preto ze som tam bola na kyret.ak nahodou viac ip.a drz sa
@majkuska aj ty citaj ze mam planovane dieta z lasky s mojim muzom nie s hocikym komu som si roztiahla nohy , a o svoje dieta sa aj prikladne staram tak si neotvaraj hubu, hlavne chytat kazdeho za slovicka , uplne odbocit od temy , mam pocit ze niektore sa sem chodite len hadat a odsudzovat, a vy si hovorite " človek ", človek by mal mat pre kazdeho pochopenie , a uz konecne pochopte posledny krat pisem ja ju neposielam na potrat je to jej rozhodnutie.ja som napisala len svoj nazor , tak klud hej .
babyyyyy, uz sa to tu fakt zvrhava.... 😠
Ja som bola na interupcii v r.2000, bolo to v 7.tyzdni. Vsetko sa to zbehlo asi za tyzden, odkedy som mala pozitivny test. Na druhy den som isla ku gynekolgovi, urobil mi sono, potvrdil tehotenstvo, zobral krv. Asi o 2 dni som rano prisla k nemu pre papiere a odtial rovno na gynekologiu do nemocky. V pokladni som si vyplatila sumu 4,500Sk, s potvrdenim som isla na prijem, prezliekla som sa do ich plasta a hned ma aj zobrali na salu. Potom si uz pamatam len to, ako som mala pocitat, prisla som asi po 5 a potom som sa prebrala na izbe o 2 hodiny. Prisla za mnou sestra, dala mi spravu, prezliekla som sa a isla som domov. Potom som mala krvacanie par dni, ako taka silnejsia menstruacia a asi po mesiaci som sa bola ukazat gynekologovi.
jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeejda miliion otazok tu je ze ako kojit, nemam mlieko, ako som rodila.. bude boliet bla bla, tak nechajte ju.. naj sa pyta na potrat...
chcela ist, tak nech ide.... co sa rypete.....
@lauricka No ano, autorka sa pytala na priebeh interupcie, o moznych psychickych dosledkoch je na MK toho popisaneho kvantum, ale to je ina tema. Ja osobne som sa po zakroku citila spokojna, padol mi balvan zo srdca, ziadne vycitky, dieta som vtedy v ziadom pripade nechcela, mala som uuuplne ine plany. O inej moznosti som ani neuvazovala, s nikym som sa neradila, hned som to riesila. Hoci moj vtedajsi partner dieta chcel a dokonca ma poziadal o ruku. Dieta som mala po 8 rokoch, s inym partnerom, za inych okolnosti, planovane. Vela zavisi od okolnosti, od prostredia, od partnera. Ak to nie je z vlastneho presvedcenia, ale pod tlakom, verim, ze to poznaci psychiku.
@777sima777 Je mi ľúto čo sa ti stalo. Určite nenávidíš toho človeka, čo ti ublížil. Ale to čo spravil on, je menej hrozné ako to, čo sa chystáš urobiť ty. Prosím ťa, veľmi ťa prosím, nerob to. Je to malinké bábetko. Nemôže za to, že ti niekto ublížil. Ak by sa narodilo, milovalo by ťa najviac na svete. Bolo by krásne, pokrčené, voňavé. Je nás tu strašne veľa žien, čo by sme dali všetko na svete, aby sme také bábetko mali. A je jedno či svoje alebo cudzie. Dieťa je dar. V každej chvíli a v každom veku.

@adelakk táto debata nie je o tom, či bolo skôr vajce alebo sliepka, teda odkedy je možné plod považovať za človeka - každá máme tie hranice nastavené inde... zakladateľka témy chce ísť na interrupciu, zákon jej to povoľuje, chcela informácie, bodka. Ona sa s tým bude musieť vyrovnať, nie ty... takisto, ako by sa musela vyrovnávať s materstvom ona, nie ty... takisto, ako by sa s adopciou musela vyrovnávať ona, nie ty... inými slovami - nič ťa do jej rozhodnutia nie je ! ani teba, ani nikoho iného...