icon

Prvé verzus druhé tehotenstvo

3. sep 2023

Ak som mala prvé tehu komplikacie (odtok plodovej vody 28tt) je pravidlo že aj druhé tehu bude rizikové? Totiž vtedy som si mohla dovoliť ležať 3 mesiace ale teraz už nie. A som len na začiatku a už mám stres z celého. Mal niekto prvé rizikové a druhé v pohode?

anjelicek26
3. sep 2023

Urcite zavisi,aky bol dovod.. AK to Bol slaby krcok,Tak mozes ratat,ze co to odlezis aj teraz...AK to Bola infekcia co praskla predcasne plodove obaly,Tak to sa opakovat vobec nemusi..

autor
3. sep 2023

@anjelicek26 krčok som mala v poriadku. Teda čo som pochopila z rečí lekárov na kontrolách..

heni79
3. sep 2023

Prvé rizikové nebolo, skončilo veľmi zle. Prežili sme, no bol to des. Druhé rizikové bolo, pôrod bol ako za odmenu. Aj celková adaptácia s dieťaťom. Pri rizikovom som nemusela ležať celý čas a nie v nemocnici. Kým neprišla preeklampsia. Ale bolo to vcelku 10 dní, potom sa dieťa vypýtalo. Chápem tvoje obavy, že si nemôžeš dovoliť ležať/byť mimo atď.. Neboj, ak to príde, ono sa to nejako uloží samo. Pokiaľ máš rodinu, ktorá vie pomôcť. Manžel, mama, sestra, svokra..... Držím palce, aby všetko bolo ok.

heni79
3. sep 2023

A aby som odpovedala priamo, ak to nie je zrejmé, tehotenstvo je jedinečné. Rovnako aj deti, ktoré privedieme na svet. Takže nie, nemusia sa problémy zopakovať. No môžu. Nemusia sa pri prvom vyskytnúť, pri druhom/ďalšom môžu. (Viď môj prípad.)
Skús byť pokojná, nestresovať vopred. Bude dobre.

martinka13
3. sep 2023

Prvé absolútne bez problémov, druhé skončené tragicky, tretie úplne bez problémov