icon

Prvýkrát tehotná - pocity

anglicanka1981
16. apr 2013

Je to este cerstve a predsa mi to nonstop vrta v hlave. Len vcera mi mali prist kramy, prvy test som mala pozitivny uz pred tyzdnom. Ste tu niektore na tom priblizne rovnako? Rada by som zdielala svoje pocity, prezivanie s niekym. Nikomu sa este nemozem pochvalit 🙂
Som za sukromnu temu potom.

anglicanka1981
autor
18. apr 2013

@evellin26 fuj, Caro je hnus. Normalne Nescafe bezkofeinovu mozem, nie? Ja som test strcila do kabelky a sla za drahym, ze tych par minut nebudem blokovat wcko. A nejak sme presvihli ten cas, tak nebolo zrejme, ci nie su tie ciarky falosne 😀
Co je tehu kufrik?

evellin26
18. apr 2013

@anglicanka1981 tehu kufrik by sa mal dostavat s tehu knizkou, co poznam baby aj v rodine kazda dostala, tam je nejaka mala vybavicka pre nastavajucu mamicku 🙂 uvidime ci aj my dostaneme take nieco 🙂

trish31
18. apr 2013

@anglicanka1981 ja som nic nezmenila,ja pijem aj colu sem tam lebo mi je dobra na tlak,aj kavu si sem tam dam slabu s mliekom

anglicanka1981
autor
18. apr 2013

@evellin26 no to som zvedava. Uz sa neviem dockat fotky. Zatial sa cas vlecie, ale radsej nech sa ani moc neponahla, kym sa stotoznim s tou zivotnou zmenou.
Baby, uvedomujete, ze uz sa nikdy nevyspime?
@trish31 ja som citala, ze kofein dost skodi a kedze momentalne sa mi nejde moc zdravo stravovat, tak aspon toto mozem zmenit.
Ale o niektorych veciach neviem, co si mysliet. Niektore baby pisali, ze ani nesexuju, to sa nema? A tiez.teplo, ze skodi.

trish31
19. apr 2013

@anglicanka1981 podla mna,nic netreba prehanat.Pokial colu a kavu nepijes denne,neuskodi Ti to.Podla studii viac ako 6 salok kavy denne sposobuje nedostatocny rast kosti u babatka,ale tak to neviem,ci tehotna zena tolko vypije....Ked si das obcas malu kavu,nesku s mlieckom,podla mna to nevadi.Kazda podla seba....

Ja som citala,ze nemozeme jest encian,nuz,ja som si encian minule k chlebiku veru dala.Takisto tuniaka z konzervy,aj toho som jedla,aj steak som jedla,aj citrusy jem....

S tym sexom,sexovat mozes,ak nemas problemy(krvacanie,spinenie).Ja mam zakaz,nakolko som tieto problemy mala.ale ak nemas,sex mozes mat.Samozrejme zas ziadne experimenty...

A teplo,vraj by sa nemalo opalovat v tehotenstve brusko,ale ja som sa uz opalovala,na brusku som mala vlhky biely uteracik...A chystam sa aj na dovolenku a tam teda sa nebudem slnku vyhybat,kupim si tankiny,cize brusko bude zakryte 😉

trish31
19. apr 2013

@evellin26 ja som nedostala,to asi s poistovnou suvisi nie?

trish31
19. apr 2013

@tuqanqa toho tlaku sa neboj,roztahuje sa ti maternica..... 😉 sampiony by sa vraj ani nemali jest,takze je dobre,ze ti nechutia 😉

evellin26
19. apr 2013

@trish31 ja vobec neviem preco niekto dostane a niekto nie 🙂 myslela som, ze to kazda automaticky dostane... No neviem veru ..

trish31
19. apr 2013

@evellin26 mne sa zda,ze to podla poistovne,neviem ci nahodou Dovera nedava taketo kufriky.....Inak,ja som mala v tehu knizke taky letacik,ze nejaka stranka,tam sa mam registrovat a poslu mi tiez taky kufrik,no som sa registrovala a nic tam o kufriku nebolo 😀 Akurat potom vraj v porodnici nieco dostanem,kedze som registrovana no ale ktovie....Sa mi to nejak nezdalo

nikky81
19. apr 2013

Ahojte, ja som tiež prvýkrát tehotná, mám "už" 31 rokov 😀. Dnes som presne 11+0 podľa PM, na poradňu idem 25.4. Vsetkym, ktore maju obavy, ze nemaju nevolnosti, chcem len dat vediet, ze ja som doteraz nemala ziadne. Mozno este predtym ako som zistila, ze som tehotna, tak asi dva razy sa mi stalo, ze som mala taky pocit ako na vracanie. Ale inak mi nebolo doteraz nic. Tie som mala obavy, ci je vsetko ok, ale mamina mi vzdy povedala, ze mam byt rada, ze mi nic nie je 🙂. V podstate mam pocit, ze sa mi zlepsila aj plet aj vlasy sa mi menej mastia. Čo sa týka jedenia, môžem jesť všetko, s ničím som doteraz nemal problém. Čo sa týka jedenia plesňových syrov, pitia coly a podobne. Ja keď mám na niečo chuť, tak si dám, ale s mierou (nezjem cely encian, ale troska si dam). Snazim sa aj hybat, aspon na stacionarnom bicykli tak 30 min denne. Dúfam, že všetko bude tak ako má byť, hoci ja mám obavu z tych skreeningov (hlavne kvoli veku), ale uvidime. Zelam vam vsetkym krasne tehulkovanie 🙂

bobozoziliny
19. apr 2013

Ahojte.. Ja som 8tt+5... A až teraz sa mi zacali tehu nevolnosti. Budte radi, že Vám nie je zle.. Ja sa rano zobudim a a už mi je zle ☹ ...potom to prejde a cez obed zase zacne az do vecera.... A to sa musim este v praci ako tak tvarit ze som v pohode, lebo zatial nikto nic nevie 😀

trish31
19. apr 2013

@bobozoziliny neskusala si zazvorove lizatka?

bobozoziliny
19. apr 2013

@trish31 No ani take nepoznam 🙂 A kde sa daju kupit??? Ak to pomoze tak skusim hocico..

trish31
19. apr 2013

@bobozoziliny ja som to dostala k tehu knizke,ze mam vyskusat,ked mi bolo nevolno som lizla troska a pomohlo to trocha.V lekarni sa spytaj,lizata na nevolnost v tehotnosti

zudorka
19. apr 2013

Ahojte ja som sa to dozvedela v pondelok, vo stvrtok potvrdené lekárom, ale este sme len v 4-5 tyzdni, 9.5. kontrolne sono 🙂 a pocity? stastie, velke stastie 😉

pragmaticka
19. apr 2013

ahojky, ja som 7+1 a tiez mi byva hrozne zle...ten pocit obrateneho zaludka je neznesitelny..no najhorsie na tom je to ze to pretrvava cely den...prestane to na chvilku len ked nieco zujem ci jem..tak ale nemozem predsa stale do seba nieco tlacit.. 😀 Noo a ten neustaly hlad..najem sa a o hodinu na to mi svkrka v zaludku ako keby som 8 hodin nejedla.. nooo proste horor...ale co som rada je, ze aspon vobec ale vobec nemam chut na sladke...to je fajn..aaa este co je hrozne su tie vone...vsetko citim 1000krat intenzivnejsie a zo vsetkeho sa mi dviha zaludok... ☹

anglicanka1981
autor
19. apr 2013

@nikky81 ja som tiez rocnik 81 a nad vekom sa nezamyslam. Mam aj o 10 rokov starsie kamosky prvorodicky a v pohode. To len spolocnost nas vie zbytocne vystresovat.
Mne zatial nastastie nie je zle, len obcas taka kyselina v puse.. ale viem, ze su na to v lekarni lizatka a tiez zazvor ako taky by mal pomahat.
@trish31 tusim nic by sa nemalo :D Ten tuniak z konzervy preco?

trish31
19. apr 2013

@anglicanka1981 lebo vraj obsahuje olovo...Ale ved mi povedz,kolko toho tuniaka zjes za mesiac?1 konzervu?Moc to podla mna prehanaju.....Fuuuuuuuuuuu ja dneska zeriem ako dostavnik dievcence,tehu nevolnosti uz zmizli,vsetko jem 😀

trish31
19. apr 2013

@pragmaticka dolezite je dodrziavat pitny reim a mne v nemocke povedali,ze po troch hodinkach sa snazit jest aj ked mi je zle ale aspon nieco,co mi proste aspon kusok chuti....

anglicanka1981
autor
19. apr 2013

@trish31 ja som momentalne v cudnom rezime. Minimalne 1 konzervu za tyzden a kopec fastfoodov. Ale tiez mam pocit, ze niektore studie su extremisticke. Ved stres asi skodi najviac, tak snad nebudem v strese z jedla.

pragmaticka
20. apr 2013

@trish31 noo diky si zlata, no najhorsie na tom je to ze mne voda vobec nechuti, ani caje..a predtym som vypila bez problemov aj tri bylinkove caje a min. 3l vody denne...teraz mam problem s pollitrom za den...aj z nej ma totiz napina.. 😒

trish31
20. apr 2013

@pragmaticka lenze vodu bohuzial pit musis ak nejes a chudnes.....

trish31
20. apr 2013

@anglicanka1981 aj ja som tak bola,nic mi nechutilo len a len fastfood,mekac som zrala stale....Ale ja uz si to vychutnavam 😀 Proste to ta ma byt 😀

trish31
20. apr 2013

@pragmaticka inak,skusala s pit vodu so slamkou?

pragmaticka
20. apr 2013

@trish31 so slamkou ?? to vobec....pomaha to?? ale jem vela ovocia..to je dobre, priatel dba na to aby som vzdy mala vela zo vsetkeho a potom mi dokonca casto urobi velky nakrajany ovocny tanier s jablkami, kiwi, bananmi a pod..takze to je super..uz ti je vidiet brusko v 12.tom??

trish31
20. apr 2013

@pragmaticka skus so slamkou mna teraz napadlo ze ked som tak pila tak mi nebolo zle....No,uz je mi vidiet brusko,ved pozri moj album 🙂 Ale nie vsetkym babam je,len ja mam siroku panvu tak sa uz asi nemam kam roztahovat tak ide von brusko uz,takisto nase babo je o tyzden vacsie tak mozno aj s tym to suvisi 😀

pragmaticka
20. apr 2013

@trish31 jaaaj, take brusko mam ja ked sa vela najem... 😀 teda nie ze by som bola nejaka silna.. 😉 ale pytala som sa preto, lebo vyzera ze este narychlo ideme zbuchat svadbu...ze s akym bruskom mam pocitat cez leto..voooobec totiz neviem, v kazdom pripade sa nesmiem prejedat (ako keby mi to hrozilo! 🙂

trish31
20. apr 2013

@pragmaticka zistis,ze mas brusko,vtedy ked uz nejde stiahnut 😉 Moje uz nejde.....My sme tiez planovali na leto svadbu,aj budeme mat ale len taku malinku,nic extra nakoniec kedze my sme uz mali svadbu v Kanade.A teraz su tak krasne saty,napriklad anticky styl,ze brusko to pekne zakryje 🙂

trish31
20. apr 2013

@pragmaticka a s tym prejedanim,tak to vies,aj ja ked mi bolo zle som myslela,ze cele tehu nebudem jest a vidis,uz tyzden jem vsetko 😀

pragmaticka
20. apr 2013

@trish31 presne toto iste mi hovorila kamaratka - ze ten anticky styl by bol v tehu najlepsi, no podla mna prave naopak. Bojim sa ze prave pod tou padavou latkou mi vybehne brusko..Nie je predsa len lepsie mat siroku suknu?? Nemas nejaku foto na ten atincky styl, nech sa na to kuknem?? Mas mazela Kanadana?? Tak gratulujem ku svadbe...my budeme mat taku strednu, do 50ludi, len cakam este na definitivne potvrdenie terminu na jednom zamocku. Uz sa tesim ked to poviem rodine..doteraz ani len netusia ze som tehu a ked im este poviem ze v juni je svadba, to bude pecka!! 😀