Prvýkrát tehotná - pocity
Je to este cerstve a predsa mi to nonstop vrta v hlave. Len vcera mi mali prist kramy, prvy test som mala pozitivny uz pred tyzdnom. Ste tu niektore na tom priblizne rovnako? Rada by som zdielala svoje pocity, prezivanie s niekym. Nikomu sa este nemozem pochvalit 🙂
Som za sukromnu temu potom.
@trish31 vyzeraju velmi pekne, dakujem..povyskusam a nieco stnad vyberiem..
@trish31 tak super,.ze nemusim stresovat s tym jedlom 🙂 Nezalozime sukromnu skupinu?
@anglicanka1981 Podla mna verejná je lepšia,moze sa sem hocikto pripojiť,veď nic tajné sa tu nepreberá...Ale ako chcete....
@nikky81 ahoj, ja som tiež taká "staršia" prvorodička, staršia ako ty 😉 🙂 tých skríningov sa neboj, je tam malá pravdepodobnosť, že nájdu problém, hlavne sa nestresuj 🙂 aj tak podľa najnovších výskumov vek matky/rodičov neovplyvňuje zdravie dieťatka do takej miery, ako sa doteraz tvrdilo. a vidím napr. aj v našej skupine, že napr. DS detičky čakajú mladšie mamičky do 25 r. takže vek nie je až také riziko.
ani ja som nevracala, ani raz počas tehu, iba som trpela nechutenstvom. vôbec nemusí byť žene zle, aby bolo bábätko zdravé, to sú povery 😝
zdravím všetky a prajem krásnu nedeľu 🙂
ahojte. ja mam uz vyse mesiaca problem s vôňami... moja oblubena vonavka sa mi zhnusila, aj sprchove gely,,aj avivaz...no vsetko mi smrdi uplne rovnako,,uz son nervozna z toho...a vseci mi hovorili : " ty si tehotna" a ja ze nie,,ved som mala menzes... no ale stale to trva,,tak som si kupila tehotenske testy,,urobila som ti v den ked som to mala dostat a baaaaaaaaaac a dve ciarky tam....dnes uz preslo 5 dni a urobila som si test znovu a su tam dve krasne tmave ciarky,, menzes sa nedostavil... inak ziadne ine stavy nemam... takze zajtra idem ku gynekologicke... drzim palce aj ostatnym co sa snazite 🙂 ahoooj
@evellin26
@trish31
čafte baby. Tak ja nie som tehotná, ale ako som písala, s manželom sa začneme snažiť od budúceho mesiaca. Bola som u gynekológa a pýtala som sa ho na kyselinu listovú, ktorú mi predpísal, tabletky sa volajú (acidum folikum). Tieto tabletky obsahujú najviac kyseliny listovej, ktorá je potrebná pre vývoj dieťatka. Mám kamarátku, ktorá rodila pred pár mesiacmi a tá mi odporučila odšťavovať si najmä pomaranče. Mali by sme jesť veľa rýb, strukovín, najmä veľa zeleniny (skôr zeleninu ako ovocie)... Každý deň by sme mali absolvovať prechádzku (ak máte doma psíka, tak je to úplne ideálne) a nemali by sme sa vyhýbať ani slniečku (samozrejme to neprehánať), pretože to nám dodá vitamín D 🙂
@anglicanka1981 Všetko čo je z konzervy, by si počas tehotenstva nemala jesť. Ryby, paštéty...
Tiež som pre tehotenstvom čítala čo všetko by som mala jesť a robiť... Dnes som v 13. týždni a rada, keď nezaspím pred siedmou a zjem aspoň niečo 🙂
No ja uz mam za sebou aj pobyt v nemocnici, zacala som spinit a nalakala som sa. Nastastie sme ok, ale nechali ma oddychovat doma na pn... Tak snad sa to uz nevrati a vsetko bude v poriadku az do konca 🙂
@pragmaticka ja som mala pekne saty a brusko bolo vidiet ale mne to nevadilo kukni moje fotky na mojasvadba....
@paulicka mam v plane sa uz polepsit, ale podarilo sa nam skor ako bol plan, teda na prvy pokus 😀 A akurat mame dost rusno, okrem ineho dovolenka, tak to sa neda, ze varit si zdrave jedla. Velmi rusny rok, ale tak ked hodiny zatikaju...
@trish31 no ja sa musim kontrolovt, co napisem, nechcm, aby ma tu niekto spoznal.
A kto by ťa tu mal spoznať? 🙂 Veď nemáš napísané, ani odkiaľ pochádzaš. Je nás tu veľa, pochybujem, že niekto z tvojich známych bude vedieť, že si to ty 🙂 Ja som si dala taký nick, pod ktorým ma nikto z okruhu mojich známych nemá šancu spoznať 😀
@paulicka nie podla nicku, ale podla zivotnej situacie a neskor ak padne rec aj na konkretnych napriklad lekarov a tak. Ale v pohode, ako vam vyhovuje.
Uff dámy ja som v 8tt a tehu mi zmenilo celý môj zaužívaný kolobeh života, keďže pred tehotenstvom som bola aktívna športovkyňa, ale asi v 4tt som zistila, že som tehu tak som prestala cvičiť, najprv mi nič nebolo len som bola strašne unavená a spavá, ale teraz prichádzajú snáď všetky možné príznaky - nevoľnosť, že vraj ranná u mňa prichádza absolútne nepredvídateľne, raz v noci, raz večer, raz na obed, mávam stavy, kedy za celý deň nevyleziem z postele (vďaka predchádzajúcim komplikáciám - mimomaternicové tehu ma chvalabohu lekár ihneď nechal na PN), manželovu vôňu, ktorú dostal odo mňa nemôžem ani cítiť v momente keď sa navoňaný priblíži ku mne už ma naťahuje, a takýto pocit slabosti celkovej som zažila snáď len po operáciách, ktorých som absolvovala neúrekom...ale napriek všetkému sa strašne tešíme na vytúžené miminko, bol to neopísateľný pocit keď mi lekár na obrazovke ukázal malé telíčko s hlavičkou ručičkami a nožičkami a bijúce srdiečko...🙂 takže všetkým nám držím palce, aby bábätká rástli a my dosiahli cieľ - vytúžené zdravé bábätká 🙂
@trish31 no mne nepovedali z coho to bolo, iba ze sa to stava , a ze to nebolo nic vazne, nechali ma lezat doma v kludovom rezime a odvtedy nic, uz som aj na kontrole bola a vsetko je ok... keby som stale spinila by ma ani domov nepustili to mi hned povedali.... ako to zacalo po injekcii to prestalo, tak oddychujem... tebe nekazali nejaky kludovy rezim?
@zelovocka fuuuu bohužiaľ všetky športy čo som robila boli moc prudko skákavé, takže radšej nebudem riskovať, prípadne sa opýtam gynekológa na plávanie, ale predpokladám, že vzhľadom na predchádzajúce komplikácie bude lepšie ak vydržím kým sa drobček narodí a potom sa na to môžem vrhnúť opäť :D

@pragmaticka pozri napriklad toto,ale na googli ich mas kopec,ked ti este k tomu upravia vlasy,tak je to naozaj pekne...Ano,on je talian ale zije v Kanade,ma aj kanadske obcianstvo.My chceme teda len nieco male,objednam restauraciu,v kostole nam daju pozehnanie a hotovo.Nic velke nechcem....