Prvýkrát tehotná - pocity
Je to este cerstve a predsa mi to nonstop vrta v hlave. Len vcera mi mali prist kramy, prvy test som mala pozitivny uz pred tyzdnom. Ste tu niektore na tom priblizne rovnako? Rada by som zdielala svoje pocity, prezivanie s niekym. Nikomu sa este nemozem pochvalit 🙂
Som za sukromnu temu potom.
@trish31 juj moja ja za poslednych par dni co zjem a vypijem vidim aj druhy krat ale stale dufam ze podla rad starsich a skusenejsich to trva len v prvom trimestri...ak nie tak sa mam na co tesit 😖 ale pokym je drobcek ok tak zvladneme vsetko...hmm a termin mas kedy v novembri?
ahojte, no tak prispejem aj ja. prve dieta, dalo by sa povedat ze neplanovane planovane, z casu na cas sme si dali pozor inokedy zas nie :D ja som zacala pekne dietovat a cvicit vo februari nech som stihla do plaviek a nech mam silu na windsurfing, potom som zacala byt hrozne unavena, priserne bolesti hlavy a prsnikov, ani v podprde som nevydrzala, no horor. mama mi hovori urob si test, sesternica mi to tiez odporucala. a jeden vecer 16.03. ked sme sa so sesternicou chystali zurovat; mala som nejaky divny pocit, tak som sla na zachod urobila test a skoro som skolabovala. test pozitivny. namiesto do baru sme sli do nonstop lekarne kupit dalsi test: nevedela som si predstavit, ze mam byt mamou; v tom obdobi som mala jedno z najhorsich obdobi v zivote, rodinne problemy ktore mi nedavali spavat a prerevala som vela dni a noci a tak som vsetky tie priznaky, bolest hlavy, meskajuce kramy pripisovala stresu. Teraz som v 13 tydni a velmi sa vytesujeme aj s priatelom. pomaly priberam zatial 2 kg, brusko trochu nafuknute.
nevolnosti som mala asi 3 tyzdne spojene s prezieranim typu prva vecera o 8 a dalsia o 11, prve ranajky o 4 rano a dalsie za par hodin. teraz je vse ok, snazim sa vyhybat sladenim napojom, kolace ani sladke a ovocie mi nechutia ale to som nemala rada moc ani pred tym. snazim sa jest vela zeleninky ryb a masa, syry plesnove vobec a najviac mi chyba sushi :( a vela vela pijem vodu cistu 🙂 a hrooozne mi chutia stiplave veci a este dodam ze mam hrozne nalady
ahojte tak aj ja uj patrim od dneskam k vam:D tesim sa po roku a 2 mesiacoch konecne vobec som to necalalkal jediny priznak okrem vynechanej ze hned vyhladnem fakt som plna a za hodku bych znova:Dtesim sa strasne
uff baby mne praveze nechuti nic...po vsetkom co zjem sa citim uplne zle...jedine jedlo ktore mi chuti a zvladam ho su ranajky - kazdy den bagetky s pomazankovym maslom a kakavko...potom zacina boj s jedlom...uz sice vraciam len vecer ale unavena som akoby som drela cele dni na stavbe...😉 xi a to som si predstavovala ze tehotenstvo bude prechadzka ruzovou zahradou :D
Ahojte baby 🙂 ja som tu nová,som v 3tt,mne este nemeskala mrcha a vedela som že určite cakam babetko.Bolo mi neskutocne zle,stale by som len spala,bolest v bruchu,silna bolest v prsiach,nervozita,caste chodenie na wc.Je mi este stale zle,tak dufam,ze to cim skor prejde.
Zdravím 🙂
Ospravedlňujem sa, že píšem do tejto témy, ale som študentka pôrodnej asistencie na Masarykovej univerzite v Brne. Potrebujem vypracovať ročníkovú prácu, kde mám posúdiť potreby tehotnej ženy. Bohužiaľ v mojom okolí nie je momentálne nejaká tehotná mamička, preto sa na Vás obraciam s prosbou o vyplnenie dotazníka, ktorý nájdete na tejto adrese
https://docs.google.com/forms/d/1A_9bz-NkjCFwdP...
Dotazník je anonymný. Je trochu dlhší a bola by som veľmi rada, keby ste sa tam rozpísali dle libosti 🙂
Vopred Vám ďakujem za ochotu a čas 🙂
Tak sa zrejme pridavam aj ja🙂 dva testy su pozitivne najprv duch no dnes je ciarka silnejsia.Bohuzial to nemam potvrdene od lekara lebo pracujem.zajtra mam volno ale je nedela a v pondelok zas pracujem. To cakanie je sialene.Myslite ze sa uz mozem tesit?Priatel sa tiez este moc tesit nechce..Okrem jemnych bolesti prs nemam ziaden problem.je to ok?
Ahojte dievčence,ešte mi nemeškala mrcha,a už som tušila,že niečo sa deje 🙂 veľmi ma boleli prsia,silnejšie ako pred mrchou,boleli ma kríže,brucho,pálila ma žáha,mala som hrču v hrdle,stále by som len spala,nervozita...Ked som prišla k lekárovi,že som tehotná,a on že nič nevidí,no na druhý deň mi to potvrdil z krvy.Ešte stále nemôžem uveriť,že čakám bábätko...je to neskutočný nádherný sen 🙂
@miminator1987 ako aj moj priatel:D neveril tak sme sli este vecer kupit dalsi test a potom uz aj uveril a k lekarovi chod aspon ked ti bude meskat 10 dni tak mi povedali ja som bola skor ale nic nevidela len zvacsenu sliznicu idem az 29 teho booze to je este dlho...:D
@franceska1985 aj ja sa tesim fakt🙂 tiez tomu nemozem este stale uverit...a ako pozeram mame rovnaky termin🙂) mne byva ale uz zle:( najprv len dva krat vecer taka tazoba az na zvracanie ale teraz aj rano boze a to chodim do roboty neviem ako nto zvladnem:(( uz nech je to za mnou:D
@weru3ka Ja chcem aby mi vzali aspon krv aby mi to potvrdili a az neskor ultrazvuk.moj frajer je šiši.Dva testy pozitivne a on vobec neveri.:///
Az ma nahneval 😀
@weru3ka v ktorom si tyzdni? Mne ak to potvrdia tak som zacala 5 a chvaaalabohu okrem bolavych ciculiek vobec nic🙂))))))
Ahojte no idem sa k vám pridať 😉 meská mi to 9 dní ešte som si včera dala pohár červeného aby som to už dostala a dneska som si ráno robila test a dve čiarky 😀 takže viem to len tri hodiny a som s toho dosť mimo 😅 sú to také zvláštne pocity ale som šťastná 😀 dnes sa idem objednať k gynekologičke a dúfam že bude všetko ok. z drahým budem až cez víkend ale chcem mu to povedať osobne a až ked mi to potvrdí doktorka len neviem či to vydržím 😅 vie že mi to mešká ale aj tak neviem ako bude reagovať .
@martinusik91 ahoj tak gratulujem ja som uz od meskania 15 dni takze som asi uz v piatom tyzdni...vobec netusim ako sa to pocita:D ci od ovulacie ale od posledneho dna menst.noo ja by som to nevydrzala asi nepovedat:D ale napis ako zareagoval🙂
@miminator1987 no tak to mas stastie mne uz byva zle hlavne ak ostanem hladna...boze neviem ako zvladnem robit cely vikend 12 tky..:( aj ja som tak nejako na kontrolu idem teraz v stredu uz sa tesim🙂
Aj ja robim 12-stky.. Aj nocne :(((Zatial je to ale ok. Ja mam prist az o 9 dni na kontrolu ked doberiem duphaston.Neurobila mi ultraz. Ani sono vobec nic. Dokonca ma nevysetrila ani hmatom. Len mi vzala krv.. Je to ok? Pocitam sa to od prve dna poslednej menstruacie...🙂)
ahojte...🙂 ja som sice tehotna uz stvrty krat, no prvykrat som sa dostala do druheho trimestra 🙂 takze sa vytesujem nenormalne a so mnou uz aj cela rodina... citim uz aj pohyby a uz viem ze budeme mat chlapceka...mam obrovske bolesti krizov a obcas je pre mna hrozne tazke sa postavit...prerusila som studium a sedim doma lebo moj syn je pre mna to najdolezitejsie 🙂 ... no a takto sa radujem 🙂 drzte palce 🙂
Drziiiimeee🙂))
@weru3ka no chcela som mu to povedat ale nedalo sa ked som prisla k nemu blizsie sa ma opytal : co mi ides povedat? a ja som nemohla zo seba nic dostat len som sa usmievala a zacala plakat 😅 on to hned pochopil opytal sa ma na to a ja som len prikivla ze ano 🙂 najprv tomu nechcel verit ukazala som mu testy a uz sa len tesime teraz 😉 len dufam ze bude vsetko v poriadku
Gratulujeem🙂
ja sa velmi tesím ze som tehotná, viem to len 3.den, ale tusila som to uz omnoho skor...a moj manzel tomu este nechce poriadne ani uverit 🙂

..pocity skvele 🙂 zo zaciatku to tak nebolo velmi, mala som obavy, ci to zvladneme, ale to tie hormony 😀.. od kedy babula kopka tak je to uzasne 🙂 nevieme sa dockat!