icon

Pupočníková krv - skúsenosti

denisa172
9. júl 2016

Ahojte, má niektorá skúsenosti s týmto odberom a čo si o ňom myslíte? 😊

Strana
z2
stesil
21. okt 2016

@veronika_e ahoj my máme uloženú krv v Brne, rodila som v cechach . Ceny sa menia. Mladšiemu som platila uloženie na 10 rokov a staršiemu platím každý rok. Tam sa cena stále mení. Musíš sa pozrieť na ich cenník. Pokiaľ im napíšeš že by si mala zaujem, poskytnú ti info. Viem, že pokiaľ by som potrebovala tu krv kdekoľvek vedia mi transport zabezpečiť. Ono veda ide stále dopredu. Dúfam, že to nikdy nebudeme musieť použiť

veronika_e
21. okt 2016

@nivea777 dakujem no ja som tiez pocula ze to nie je uplne na 100% pravda to co oni prezentuju...
mam este cas sa rozhodnut tak predbezne zistujem co a ako...

nivea777
21. okt 2016

@veronika_e ak sa mi podari najst tu diskusiu co si baby o tom pisali,tak ti to preposlem..bolo to tunak na MK

veronika_e
21. okt 2016

@stesil OK dakujem skusim sa nato kuknut... ved toto ze ak by bolo prinajhorosm tak sa vie krv poslat do nemecka kde su uplne ine pristroje, lekari, technologia a pod..
ale ako si povedala najlepsie je ked sa to vobec nebude musiet pouzit. kuknem to a dam vediet pripadne sa este poradim...

ekva
21. okt 2016

Ja som si to tiež dala odložiť pri obidvoch deťoch (človek nikdy nevie, ale dúfam, že to v živote nebudeme potrebovať). Urobila som si takú poistku. Ale ceny sa z roka na rok asi menia. Lebo pri prvej dcérke to stálo okolo 900 eur (r. 2010), no a pri druhej už 1200 eur (r. 2013). No ale pri tej staršej som požiadala o to najlepšie čo tam bolo, čo pri mladšej ešte nebolo množné (tam to bolo jednotné). To preto aj tá cena je vyššia. No a ešte sa platí obidvom každý rok za uskladnenie. Tá staršia má cez CEPTRU a mladšia cez CENTRUM PUPOČNÍKOVÝCH TRANSPLANTÁTOV. A nie je to uskladnené na SK. A čítala som, že už robia výskumy na to aby sa to dalo použiť aj pri matke. A keby k niečomu došlo (dúfam, že nikde nedôjde), tak nás môžu robiť aj v zahraničí (myslím, že v nejakých 10 krajinách, lebo som si zahraničie radšej priplatila) a preplácajú aj náhrady s tým spojené (dieťa a rodič).

ekva
21. okt 2016

preklep pri tej mladšej som požiadala o to najlepšie čo tam bolo, čo pri staršej ešte nebolo množné

shia
30. nov 2016

ja som sa na to pytala priamo pri porode v nemocnici - a sami lekari mi povedali, ze mozem si to dat, ale ze ked mi maju povedat pravdu, oni to aj tak, minimalne na SVK, proste nevedia pouzit..a ze keby aj, ze je to na take uzke spektrum chorob, ze je tam mala sanca ze by som to voebc pouzila niekedy. Bolo to pred 4 rokmi, to je pravda, ale ked vam toto povedia samotni odbornici sami, tak mam verit potom viac reklame konkretneho centra??

cordbloodcenter
30. nov 2016

Dobrý deň @shia,

na našej stránke Cord Blood Center v časti "Príbehy úspešnej liečby" nájdete naozaj široké spektrum ochorení, ktoré sa podarilo vyliečiť alebo zlepšiť jeho stav. Okrem vyjadrení odborníkov tam nájdete aj vyjadrenia rodičov a ich názor na zlepšenie stavu chorého dieťatka. Môžem Vám ešte odporučiť prečítať "Súčasné využitie kmeňových buniek z pobočníkovej krvi" a "Klinické štúdie vo svete".

Radi sa dozvieme Váš názor poprípade odpovieme na otázky 🙂

S pozdravom,
Cord Blood Center ❤

shia
30. nov 2016

@cordbloodcenter ďakujem za reakciu, ja nespochybňujem, že je to dobrý nápad alebo že to funguje, len je to finančne náročnejšie na rozhodnutie pre bežnú pacientku a keď sa doktori sami takto k tomu stavajú, čo si má potom myslieť pacient...neviem, či je chyba na strane slabej informovanosti lekárov alebo zapojenia štátnych nemocníc do tejto "akcie", aby to reálne aj vedeli využiť...ale hovorím, túto info mám zpred 4,5 roka, možno teraz mi už povedia niečo iné...má to význam aj pri akútnej sekcii (preeklampsia), ako som mala aj ja, alebo len bežný pôrod?

elizita
30. nov 2016

Teraz s tym vedia u nas na svk pracovat malo, no nikdy nevies ako sa to posunie..a mozno ak nedajboze budes potrebovat,tak to bude uz na celkom inej urovni... mne pri akutnom cisarskom zial odobrali tak malo,ze to nebolo pouzitelne.. aspon mi tak povedal lekar, kedze to ani neposlal.. ak mas moznost, ja by som si to dala..

shia
30. nov 2016

ja neviem, ak by to bolo take nevyhnutne, preco to robia len "vyvolenym" za taky vysoky poplatok, ak by to vedelo tolko zachranit, preco to nepreplaca poistovna a pod, aspon tym rizikovejsim? ako ja verim, ze je to dobry napad, a keby bolo treba alebo viem, ze to naozaj mozem niekedy vyuzit, nelutujem tie peniaze ani chvilu...ale teraz okolo babyboomu je tolko "potrebnych veci" aj v obchodoch, ze hormonmi nadupana mamicka uz nevie ani rozlisit co naozaj potrebuje a co nie...Mala by to preplacat poistovna aspon tym, u koho je predpoklad, ze by to casom potrebovali, nie?

cordbloodcenter
30. nov 2016

@shia a @elizita pri akútnej sekcii / cisarskom naozaj záleží od šikovnosti lekára / sestričky a pôrodu samotného, aké množstvo sa odoberie. Prioritu má vždy zdravie mamičky a bábätka. Odber je samozrejme možné uskutočniť, pričom sa dá odobrať dostatočné množstvo pupočníkovej krvi.

Vieme, asi v akom stave je naše zdravotníctvo, vzdelávanie a čo od toho môžeme čakať :/

shia
30. nov 2016

no ved toto..ja som mala akutnu sekciu (este hodinu pred nou som nevedela ze pojdem "rodit" v 34tt kvoli preeklampsii, kym mi davali infuzie, pytala som sa na to, kedze som myslela ze mam este mesiac a pol casu, a zrazu som nemala, ale povedali mi toto, ze to teraz nema vyznam...poinformujem sa lekara teraz, kym mam este cas, sama som zvedava, ci zmenili za tie roky postoj...

Strana
z2