Recenzie - MUDr. Durmis Peter gynekológ Žilina

butterfy123
2. jan 2019

Ahojte,

chcela by som sa Vás spýtať na skúsenosti s MUDr. Durmisom

Ako ste riešili obdobné problémy, ako opisujem nižšie?

Moje osobné skúsenosti:

pozitíva:
-pekné miestnosti
-krátke čakačky

negatíva:

-som prvorodička, mám pocit, že nič nevysvetľuje. nepovedal mi nič na začiatku o tehotenstve, napr. čo nemám jesť, na čo si mám dávať pozor a pod, všetko viem z mojej mobilnej appky, nepovedal nič o možných vyšetreniach, už som na konci druhého trimestra a ešte nepadla reč o pôrode

-odignoroval, keď som mu na poradni povedala, že mám bolesti pri močení, aj keď som na poradňu brala ranný moč, čo sa obávam, že vôbec nevyšetrili, na ďalší deň som musela ísť k všeobecnemu lekárovi, ktorý bol zhrozený z toho, aký mám vysoký zápal a rovno mi dal antibiotiká, keď som sa na to na ďalšej poradni pýtala, lekár povedal, že nevie ako je možné, že sa to zo vzorky moču nezistilo, pri zápale by to mali hneď zistiť - no ako asi :/

-pýtala som sa, kedy mám ísť na aké vyšetrenia - napr. zubár a pod., povedal, že on má takú klientelu, ktorá sa o svoj chrup stará - nemal by ma aspoň upozorniť, že takéto vyšetrenia nie sú povinné, ale predsa sa v tehotenstve viac kazia zuby...

-pýtala som sa, kedy môže ísť so mnou aj manžel na vyšetrenie, povedal, že už môžme spraviť 3D alebo 4D sono, kde môže prísť aj manžel, že z 3D dostanem fotky, zo 4D videá, tak som sa objednala na 4D, povedal, že sa u sestričky mám objednať ako posledná v daný deň, lebo vyšetrenie trvá dlhšie. Na vyšetrenie sme prišli s manželom, dieťa si ručičkou zakrývalo tvár, lekár nám preto oznámil, že nie je v dobrej polohe, sono ale spravil, trvalo to cca 15-20 min. Lekárovi sme dali USB, videla som, že tam nahadzuje fotky, tak som sa pýtala, že či to nemali byť videá, keďže som sa objednala na 4D, povedal, že robil len fotky kvôli zlej polohe dieťaťa, a že ak budem mať záujem, neskôr, keď sa dieťa otočí, dorobí 4D (nechápala som, že kedy, či sa na to mám zvlášť objednať a znovu platiť, jednoducho nejasno komunikuje a vždy mi odpovie len krátkou vetou, všetko z neho musím ťahať, niekedy sa ja cítim hlúpa, že sa pýtam, ale čo mám robiť ak mi nič nehovorí...) Vyšli sme k sestričke, tá si vypýtala 70 eur, pýtam sa, či mám toľko platiť, aj keď sme nerobili video, iba fotky - ona že áno, že mi lekár mal povedať, že v prípade lepšej polohy dieťaťa sa vyšetrenie dorobí - ale na obyčajnom vyšetrení, (tj. ráno, keď tam bude milión pacientiek, tak pochybujem, že si na mňa vyčlení dostatok času, a ani manžel so mnou na obyčajne poradne nechodí), no a že sa mám pripomenúť lekárovi pri každom vyšetrení, lebo on to v hlave nedrží. Príde mi to dosť neseriózne, ak nie som taká asertívna, tak ani to sa nedozviem, že mám možnosť na dodatočné vyšetrenie, len by si zobrali plnú sumu 70 eur za 15 minutové sono a zopár 3D fotiek.

-platím pri každom vyšetrení, ani raz mi nedali bločik

-ambulancia sa tvári ako luxusná, no komunikácia a prístup 0 bodov

Aké sú Vaše skúsenosti všeobecne + s 4D sonom u neho?

Neviem posúdiť, či je len málo komunikatívny, avšak dobrý odborník, alebo svoju prácu jednoducho zanedbáva.

Ďakujem za odpovede a rady 🙂

Strana
z3
5. feb 2024

@marrya fuha tak 25 ? Už tam nieje ta , ktorú tam mal XY rokov 🙂

mysiatko81
Autor odpoveď zmazal
13. feb 2024

@mysiatko81 jeho dcéra už ma tak 30 ....ona už je upravuje v nemocnici ako lekárka gynekologička...

tesi56
16. feb 2024

Ahojte, na základe mojich skúseností a skúseností mojich kamáratiek, čo mali tú česť stretnúť tohoto pána doktora v nemocnici, je to jeden aroganty odporne sa správajúci človek, bez akejkoľvek šťipky súcitu a pochopenia žien. Z nášho pohľadu takýto človek by nemal byť doktorom a už vôbec nie gynekológom. Rovnaký názor majú aj sestričky a doktorky, ktoré s ním spolupracujú v nemocnici!!

annie89
20. feb 2024

@tesi56 to ste si založili účet len kvôli tomu, aby ste tu na neho prišli nadávať?

20. feb 2024

@annie89 vyzerá to ze áno 🙂 ale tak každý má nejaký názor. Ja poznám mamičky ktoré sú spokojné ale to sú väčšinou jeho pacientky a sú aj nespokojné.

agy71
9. apr 2024

Tohto doktora absolútne neodporúčam, dievčatá nezabudnite test na cukrovku v tehotenstve sa robí takto. 1. Odber nalačno v ambulancii následne vypijete glukózu
2. Odber po 1 hodine
3. Odber po 2 hodinách
Počas celého testu máte sedieť, nepohybovat sa!
Akákoľvek jedna z týchto 3 nameraných hodnôt je nad hranicou, cukrovku máte!
Upozorňujem test štýlom vypitete si doma glukózu a potom sa presuňte do ambulancie, kde Vám sestrička nezoberie ani po 2 hodinách odber z krvi, lebo však má veľa ľudí ( to Vám povie do očí a nechá vás pomaly do odpadnutua tehotnú čakať v preplnenej čakárni) ale krv vezme po 2;45 hod., nie je správny a môže vyjsť falošne negatívny! Tak isto presunom z domu sa spali glukóza vo svaloch! Dajte si pozor. Mne vyšiel ako negatívny. Nový gynekológ má rovno poslal k diabetologovi kde test vyšiel pozitívny...cukrovku som mala!!! To bolo v 2. Tehu. Nakoniec kompenzovana cukrovka na metformine.
V prvom tehu mi test bol vykonaný tak isto, zle. Nekompenzovaná cukrovka, nebudem opisovať aké obrovské problémy malo moje dieťa po narodení, a doteraz má a trápime sa, chvála Bohu že nezomrelo v maternici, čo sa pri nekompenzovanej cukrovke môže stať. Dievčatá, nenechajte bagatelizovať vaše reálne problémy počas tehotenstva! Ide o váš život a najmä o život vášho dieťaťa v brušku!

annie89
10. apr 2024

@agy71 dúfam, že ste tieto problémy s lekárom aj niekde nahlásili. Lebo tu to síce pomôže ostatným, ale lekára to nezmení...

marrya
22. apr 2024

Koľko sa u neho teraz platí? Prehliadka a rozšírená kultivácia? Ďakujem

ribezlik
25. apr 2024

@skopy111 aj ja som s ním veľmi spokojná
Veľmi mi pomohol v tehotenstve s dvojičkami. Hocikedy som mu mohla zavolať, vždy mi poradil. Za mňa je to vynikajúci lekár s ľudským prístupom.

marrya
25. apr 2024

@ribezlik za mňa tiež veľká spokojnosť,mne odrodil osobne obidve deti.
Môj názor - vždy sa nájde niekto kto bude dobrý, zlý, lepší, horší.... 100 ľudí, 100chutí

lilianka91
18. júl 2024

Za mňa je to aj skvelý gynekológ aj človek, chodím ku nemu asi od puberty, pri problémoch bol ku mne vždy otvorený, povedal mi na čom som, čo mám robiť, aj ako sa stravovať a to aj bez VIP alebo môjho podnetu, kdežto keď už som nejakú otázku predsa len na neho mala, vždy mi ju ochotne zodpovedal, žiadne prevracanie očami ako tu niekto písal alebo arogantný prístup som u neho nezažila naozaj nikdy, momentálne som na začiatku tehotenstva tak 5tt+5, pred pár dňami som bola na prvej kontrole a bol super 🙂 a verím, že moje prvé, vytúžené a vymodlené dieťatko privedie aj na svet spolu s nami 🙂

lilianka91
18. júl 2024

A áno má veľmi milú a šikovnú sestričku momentálne 🙂 ale to už jeho pacientky asi aj vedia 🙂 a tá sa tiež aj sama od seba často opýta ako sa cítim a mám kým čakám už nachystaná 🙂

Strana
z3