icon

Rozdiel medzi sono a HCG je 1 týždeň. Čo to znamená?

brumka111
11. júl 2011

Prosim Vas pekne, viete mi poradit v com moze byt "zadrhel" ? :-}. Dnes som bola na ultrazvuku a podla ultrazvuku to vyzera cca na 4.tt, avsak
podla krvnych tetsov som mala hlaidnu HCG viac ako 10 000 a to je zevraj viac ako 5 tt. Takze co to moze znamenat pdola Vas? Mal niekto podobny pripad, prosim pekne?

Strana
z2
tututu
11. júl 2011

Ahoj, a koľký tt by si mala byť?

pifina
11. júl 2011

@brumka111 necakas dvojicky? 😅 to na prvom ultrazvuku este nemuselo byt vidno 😅 alebo sa mohli kopnut v labaku a dostala si vysledky niekoho ineho, aj to sa stava ... zobral ti lekar krv znova na kontrolu?

brumka111
autor
11. júl 2011

na mojom ultrazvuku bolo zatial vidno len dutinku...to je v poriadku?

anjelicek26
11. júl 2011

@brumka111 - no pri tomto hcg si uz otehotnela mesiac pred tym, teda v minulom cykle a este si mala dalsiu menstruaciu... nespominas si, ze bola len slaba, kratka...hm? Ani dvojicky v piatom tyzdni nerobia take hcg... trojcata mozno 😅

brumka111
autor
11. júl 2011

@pifina nie, lekar mi znovu nebral krv, mam prist znovu az o tyzden...

pifina
11. júl 2011

@brumka111 tak o tyzden uz bude vidiet viac, co skyvas v brusku 😅
@anjelicek26 keby otehotnela o mesiac skor, tak uz by mozno aj srdiecko bolo a nie len dutinka ... ja tipujem viacpocetne tehu (mozno fakt na dvojicky vysoke cislo 😅 )

anjelicek26
11. júl 2011

Takto rastie hcg... pricom ten horny udaj zodpoveda tehu s dvojickami.

3 - 4 tyzdne tehotnosti - hcg od 9 - 130 IU/l
4 - 5 tyzdne tehotnosti - hcg od 75 - 2.600 IU/l
5 - 6 tyzdne tehotnosti - hcg od 850 - 20.800 IU/l
6 - 7 tyzdne tehotnosti - hcg od 4.000 - 100.200 IU/l
7 - 12 tyzdne tehotnosti - hcg od 11.500 - 289.000 IU/l
12 - 16 tyzdne tehotnosti - hcg od 18.300 - 137.000 IU/l
16 - 29 tyzdne tehotnosti - hcg od 1.400 - 53.000 IU/l
29 - 41 tyzdne tehotnosti - hcg od 940 - 60.000 IU/l

@pifina - no mozno sa z minuleho mesiaca babo uhniezdilo na vajecniku a tento cyklus v maternici, no ja ti neviem, nad 10000 je fakt uz dost.... ked videli len jednu dutinku... aj ked je pravda, ze druhu alebo tretiu mohli prehliadnut...

brumka111
autor
11. júl 2011

@tututu podla ultrazvuku by som mala byt 4. tt..tak ja neviem, ale zatial nebolo vidiet srdiecko, nic len dutinka...neviem, ci v 4.tt tam ma byt vidno aj cosi viac :-}

tututu
11. júl 2011

Dôležité je kedy si mala posledný krát menzes,

anjelicek26
11. júl 2011

@brumka111 - nie v 4. tyzdni ma byt len dutinka neboj sa. A vysoke HCG je vzdy lepsie, ako prinizke. Len by som sa pripravila, ze ti doky nabuduce moze najst na ultrazvuku drobatka dve 😀

brumka111
autor
11. júl 2011

@anjelicek26 a nema kaydz labak ine hodnotz< lebo mne povedala sestricka, ye HCG 10000 pripada na cca 5 tt...

anjelicek26
11. júl 2011

@brumka111 - kazdej zene stupa hcg individualne, nie sme stroje, neda sa povedat bez ultrazvuku podla hcg, ktory je to tyzden. Len ak babo na ultrazvuku je este dutinka, teda 4.tt a aj podla menstruacie je to 4. tyzden, je to hcg privysoke. To je vsetko. Mozno tvoje telo reaguje inak. Alebo su dve. Ale na to ti da odpoved az doky...

brumka111
autor
11. júl 2011

@anjelicek26 to by mi vobec navadilo, kedze vzdy som si priali mat dvojicky :-}...a v 5.tt to bude dalsi tyzden ked pojdem na kontrolu, tak to uz by malo byt vidno srdiecko alebo co viac? :-}..prepacte mi ya take hlupe otaZka, ale tak ja neviem a rada by som vedela viac a vlastne aj vsetko :-}}...a vlastne sa aj trochu boljim, abz to bolo v poriadku..

odrik
11. júl 2011

@brumka111
Nie, v 4tt nemusi byt vidiet nic, iba gestacny vak, teda dutinka. Este sa moze javit prazdna. HCG ale zodpoveda uz 6 tt. Nemyslim si, ze by mal byt problem. Uvidis o tyzden, uz by malo byt babulko vidiet, ale tiez este nemusi. Je to velmi individualne. Ja som mala obe tehotenstva takyto isty problem, babatka nie a nie vidiet, len prazdne dutinky, prve skoncilo uspesne 🙂, druhe bohuzial nie 🙂! Takze podla toho viem, ze je to len a len individualne. Neboj, vsetko bude v poriadku!!! Chrustik sa objavi a krasne Ti zamava!!! Len pekne hladkaj brusko, oddychuj, papkaj kyselinku listovu a uvidis, o chvilu nam napises, ze je vsetko ako ma byt!!! Vela stastia moja!!!

brulka
11. júl 2011

neboj zatial je vsetko ok 🙂. ja som mala na zaciatku 5tt hodnotu HCG 7600 a babatko iba jedno. v piatom tyzdni este nebude vidno srdiecko. u mna bolo vidno srdiecko v 6tt u mojej sestry az v 7tt. myslim ze bezne vidno tak 7-8tt u niekoho skor u niekoho neskor. nabudce asi bude vidno krasnu fazulku alebo hrasocek 😵

brulka
11. júl 2011

@brumka111 a ano baby tu maju pravdu vyssie HCG byva u dvojiciek? mate v rodine dvojicky? je to vraj dedicne 😉

brumka111
autor
11. júl 2011

@tututu posledny menzes som mala 18.5.2011, ale ja mam velmi nepravidelny cyklus, tak podla toho sa neda orientovat..ale mne osobne by to vychadzalo tak, ze by som mala byt v 6.tt, kedze sa mi zda, ze 4.juna som mala ovulaciu, lebo som mala ovulacne krvacanie...no ale ja neviem...ak by to bol 6 tt, tak to by sa asi na ultrazvuku nemohli takto pomylit, vsak? lebo potom by asi hodnota 10 000 tomu aj zodpovedala, ci nie?

anjelicek26
11. júl 2011

@brumka111 - nas krpec v siestom tyzdni este srdiecko nemal, ale tak ja som mala neskor ovulku... o dva tyzdne uz bilo nadherne. je to dost individualne. Kazdopadne uvidis, ako krasne rastie 🙂 Drzim palce 🙂

brumka111
autor
11. júl 2011

@brulka v mojej rodine nie su dvojicky, ale mnazel pochadza z dvojiciek a jeho teta taktiez a tak dalej a dalej..

brumka111
autor
11. júl 2011

@brumka111 inak ja stale pisem o tyzdnoch odo dna oplodenia, cize podla mojich vypoctov by som mala byt v 6.tt ale lekar na ultrazvuku vidi 4tt od oplodnenia...tak neviem, ci sa mylim ja alebo sa moze aj lekar :- 🙂

zlatat
11. júl 2011

ja som pred mesiacom mala HCG viac ako 10 000 a na papieriku z labáku som mala napísané, že to zodpovedá 7.tt ( počíta sa od poslednej menštruácie - aj lekár to vždy tak počítal aj keď pozeral na USG )

anjelicek26
11. júl 2011

@brumka111 - no ak je to z manzelovej rodiny, tak ak to budu dvojicky, tak jednovajecne. No som zvedava, potom prosim napis vysledok 🙂

brumka111
autor
11. júl 2011

@anjelicek26 dobre dobre, urcite napisem 🙂..dakujem ti velmi pekneee..

brumka111
autor
11. júl 2011

@zlatat praveze on mi minuly tyzden hovoril, ze 3. tt od oplodnenia 🙂

brulka
11. júl 2011

@brumka termin sa pocita od poslednej MS ako ti pise zlatat. hodnota sedi potom viac, mozu to byt dvojicky a nemusia 😉 na buduce by tam kazdopadne malo byt vidiet viac a mozno uz aj srdiecko 🙂 drzim palce !!! 😵

fomarik
11. júl 2011

@brumka111 hodnota je to dosť vysoká, ale vždy lôepšie ako nízka 😉 . Neboj nič, o týžden budeš mudrejšia. A ak manžel je z dvojičiek,je veľmi veľmi ale fakt že veeeeľmi vysoká pravdepodobnosť, že máš v brušku dve bobulky v jednej dutinke. O týžden by to už malo byť vidieť, kolko fazuliek je v gestačnom vaku 😉 Inak mám srdiečko začalo biť v 8tt. Budem sledovať tvoj priebeh a veru, sama som zvedavá na dalšie výsledky. 🙂

brumka111
autor
11. júl 2011

@fomarik dakujem Ti moooc, mile od teba...ja som velmie zvedava, uz nech je o tyzden viac 🙂 prosim pan Bozka nech je to v poriakdu, lebo dlho sa snazime a co sa tyka zdravotnych problemov som si prezila az az od mojich 20 rokov, uz som dva krat utiekla takpovediac hrobarovi a to mam len 28 rokov :-}...toto otehotnenie je pre mna velky zazrak...

skeptik
11. júl 2011

Pri HCG 10.000 uz musi byt vidiet aj u dvojiciek zltkovy vak (vacsinou je vidiet u HCG . Dvojvajecke dvojicky musia mat dva gestacne vaky. Pri HCG nad 10.000 je vidiet embryo+bitie srdiecka (u jedneho embrya).
Najlepsie by bolo zopakovat HCG odber 48h po prvom odbere a dalsi ultrazvuk (najlepsie iny pristroj a iny lekar).

feb13
12. júl 2011

@anjelicek26 Na vajecniku urcite nie, ja som take mala pred 2 mesiacmi a uz 10 dni pred menzesom som zacala krvacat takze to by sa uz bolo prejavilo urcite, okrem toho by sa uz potom nemalo dochadzat k dalsej ovulacii takze ani k dalsej tehotnosti.

S tymi hodnotami hCG je to rozne, je rozdiel ci je to celkove hCG alebo beta-hCG a tiez ci sa ako 1. tyzden rata od menstruacie alebo od oplodnenia, aj referencne hodnoty su trochu odlisne. Ja som mala pri tom ovarialnom tehotestve beta-hCG 2500 a dr povedal ze to je 5-6tt a bola som len 4tt.

brumka111
autor
18. júl 2011

noo takze dnes uz aj bilo srdiecko a zatial to vyzera , ze je babatko jedno :-}

Strana
z2