Rozdiel medzi sono a HCG je 1 týždeň. Čo to znamená?
Prosim Vas pekne, viete mi poradit v com moze byt "zadrhel" ? :-}. Dnes som bola na ultrazvuku a podla ultrazvuku to vyzera cca na 4.tt, avsak
podla krvnych tetsov som mala hlaidnu HCG viac ako 10 000 a to je zevraj viac ako 5 tt. Takze co to moze znamenat pdola Vas? Mal niekto podobny pripad, prosim pekne?
na mojom ultrazvuku bolo zatial vidno len dutinku...to je v poriadku?
@brumka111 - no pri tomto hcg si uz otehotnela mesiac pred tym, teda v minulom cykle a este si mala dalsiu menstruaciu... nespominas si, ze bola len slaba, kratka...hm? Ani dvojicky v piatom tyzdni nerobia take hcg... trojcata mozno 😅
@brumka111 tak o tyzden uz bude vidiet viac, co skyvas v brusku 😅
@anjelicek26 keby otehotnela o mesiac skor, tak uz by mozno aj srdiecko bolo a nie len dutinka ... ja tipujem viacpocetne tehu (mozno fakt na dvojicky vysoke cislo 😅 )
Takto rastie hcg... pricom ten horny udaj zodpoveda tehu s dvojickami.
3 - 4 tyzdne tehotnosti - hcg od 9 - 130 IU/l
4 - 5 tyzdne tehotnosti - hcg od 75 - 2.600 IU/l
5 - 6 tyzdne tehotnosti - hcg od 850 - 20.800 IU/l
6 - 7 tyzdne tehotnosti - hcg od 4.000 - 100.200 IU/l
7 - 12 tyzdne tehotnosti - hcg od 11.500 - 289.000 IU/l
12 - 16 tyzdne tehotnosti - hcg od 18.300 - 137.000 IU/l
16 - 29 tyzdne tehotnosti - hcg od 1.400 - 53.000 IU/l
29 - 41 tyzdne tehotnosti - hcg od 940 - 60.000 IU/l
@pifina - no mozno sa z minuleho mesiaca babo uhniezdilo na vajecniku a tento cyklus v maternici, no ja ti neviem, nad 10000 je fakt uz dost.... ked videli len jednu dutinku... aj ked je pravda, ze druhu alebo tretiu mohli prehliadnut...
Dôležité je kedy si mala posledný krát menzes,
@brumka111 - nie v 4. tyzdni ma byt len dutinka neboj sa. A vysoke HCG je vzdy lepsie, ako prinizke. Len by som sa pripravila, ze ti doky nabuduce moze najst na ultrazvuku drobatka dve 😀
@anjelicek26 a nema kaydz labak ine hodnotz< lebo mne povedala sestricka, ye HCG 10000 pripada na cca 5 tt...
@brumka111 - kazdej zene stupa hcg individualne, nie sme stroje, neda sa povedat bez ultrazvuku podla hcg, ktory je to tyzden. Len ak babo na ultrazvuku je este dutinka, teda 4.tt a aj podla menstruacie je to 4. tyzden, je to hcg privysoke. To je vsetko. Mozno tvoje telo reaguje inak. Alebo su dve. Ale na to ti da odpoved az doky...
@anjelicek26 to by mi vobec navadilo, kedze vzdy som si priali mat dvojicky :-}...a v 5.tt to bude dalsi tyzden ked pojdem na kontrolu, tak to uz by malo byt vidno srdiecko alebo co viac? :-}..prepacte mi ya take hlupe otaZka, ale tak ja neviem a rada by som vedela viac a vlastne aj vsetko :-}}...a vlastne sa aj trochu boljim, abz to bolo v poriadku..
@brumka111
Nie, v 4tt nemusi byt vidiet nic, iba gestacny vak, teda dutinka. Este sa moze javit prazdna. HCG ale zodpoveda uz 6 tt. Nemyslim si, ze by mal byt problem. Uvidis o tyzden, uz by malo byt babulko vidiet, ale tiez este nemusi. Je to velmi individualne. Ja som mala obe tehotenstva takyto isty problem, babatka nie a nie vidiet, len prazdne dutinky, prve skoncilo uspesne 🙂, druhe bohuzial nie 🙂! Takze podla toho viem, ze je to len a len individualne. Neboj, vsetko bude v poriadku!!! Chrustik sa objavi a krasne Ti zamava!!! Len pekne hladkaj brusko, oddychuj, papkaj kyselinku listovu a uvidis, o chvilu nam napises, ze je vsetko ako ma byt!!! Vela stastia moja!!!
neboj zatial je vsetko ok 🙂. ja som mala na zaciatku 5tt hodnotu HCG 7600 a babatko iba jedno. v piatom tyzdni este nebude vidno srdiecko. u mna bolo vidno srdiecko v 6tt u mojej sestry az v 7tt. myslim ze bezne vidno tak 7-8tt u niekoho skor u niekoho neskor. nabudce asi bude vidno krasnu fazulku alebo hrasocek 😵
@tututu posledny menzes som mala 18.5.2011, ale ja mam velmi nepravidelny cyklus, tak podla toho sa neda orientovat..ale mne osobne by to vychadzalo tak, ze by som mala byt v 6.tt, kedze sa mi zda, ze 4.juna som mala ovulaciu, lebo som mala ovulacne krvacanie...no ale ja neviem...ak by to bol 6 tt, tak to by sa asi na ultrazvuku nemohli takto pomylit, vsak? lebo potom by asi hodnota 10 000 tomu aj zodpovedala, ci nie?
@brumka111 - nas krpec v siestom tyzdni este srdiecko nemal, ale tak ja som mala neskor ovulku... o dva tyzdne uz bilo nadherne. je to dost individualne. Kazdopadne uvidis, ako krasne rastie 🙂 Drzim palce 🙂
ja som pred mesiacom mala HCG viac ako 10 000 a na papieriku z labáku som mala napísané, že to zodpovedá 7.tt ( počíta sa od poslednej menštruácie - aj lekár to vždy tak počítal aj keď pozeral na USG )
@brumka111 - no ak je to z manzelovej rodiny, tak ak to budu dvojicky, tak jednovajecne. No som zvedava, potom prosim napis vysledok 🙂
@anjelicek26 dobre dobre, urcite napisem 🙂..dakujem ti velmi pekneee..
@brumka111 hodnota je to dosť vysoká, ale vždy lôepšie ako nízka 😉 . Neboj nič, o týžden budeš mudrejšia. A ak manžel je z dvojičiek,je veľmi veľmi ale fakt že veeeeľmi vysoká pravdepodobnosť, že máš v brušku dve bobulky v jednej dutinke. O týžden by to už malo byť vidieť, kolko fazuliek je v gestačnom vaku 😉 Inak mám srdiečko začalo biť v 8tt. Budem sledovať tvoj priebeh a veru, sama som zvedavá na dalšie výsledky. 🙂
@fomarik dakujem Ti moooc, mile od teba...ja som velmie zvedava, uz nech je o tyzden viac 🙂 prosim pan Bozka nech je to v poriakdu, lebo dlho sa snazime a co sa tyka zdravotnych problemov som si prezila az az od mojich 20 rokov, uz som dva krat utiekla takpovediac hrobarovi a to mam len 28 rokov :-}...toto otehotnenie je pre mna velky zazrak...
Pri HCG 10.000 uz musi byt vidiet aj u dvojiciek zltkovy vak (vacsinou je vidiet u HCG . Dvojvajecke dvojicky musia mat dva gestacne vaky. Pri HCG nad 10.000 je vidiet embryo+bitie srdiecka (u jedneho embrya).
Najlepsie by bolo zopakovat HCG odber 48h po prvom odbere a dalsi ultrazvuk (najlepsie iny pristroj a iny lekar).
@anjelicek26 Na vajecniku urcite nie, ja som take mala pred 2 mesiacmi a uz 10 dni pred menzesom som zacala krvacat takze to by sa uz bolo prejavilo urcite, okrem toho by sa uz potom nemalo dochadzat k dalsej ovulacii takze ani k dalsej tehotnosti.
S tymi hodnotami hCG je to rozne, je rozdiel ci je to celkove hCG alebo beta-hCG a tiez ci sa ako 1. tyzden rata od menstruacie alebo od oplodnenia, aj referencne hodnoty su trochu odlisne. Ja som mala pri tom ovarialnom tehotestve beta-hCG 2500 a dr povedal ze to je 5-6tt a bola som len 4tt.
noo takze dnes uz aj bilo srdiecko a zatial to vyzera , ze je babatko jedno :-}

Ahoj, a koľký tt by si mala byť?