icon

Škodí nový nábytok tehotným?

palina11
15. mar 2014

Ahojte mozno to je cudna otazka som v druhom mes. tehot. a prerabame, malujeme, burame..a davame novy nabytok, mali sme to naplanovane takze uz sa to neda zastavit...momentalne citam na internete ze novy nabytok skodi tehotnym?co si myslite....?dakujem

Strana
z2
azarijka
15. mar 2014

@palina11 vygoogli si izbove rastliny, ktore cistia v bytoch vzduch od tychto "zdraviu prospesnych" veci co sa vyparuju z nabytku...

bojovnicka
15. mar 2014

@luk25 ja som mala eli na 4.pokus umeleho,bola som 36.roc.prvorodicka,keby som taku otazku polozila ja,bolo by to mozno namieste ale naozaj netreba v nicom prehanat,a cim viac si davame pozor,tym skor sa nam nieco stane.stare,osvedcene pravidlo.

vejula
15. mar 2014

@palina11 my sme sa sťahovali do noveho bytu, ked mala dcerka mesiac. Aj to som ešte naťahovala ten čas ako sa dalo, lebo manžel sa chcel sťahovať hned po pôrode. Boli tam nové omietky aj nabytok. Tak sa to tam ten mesiac poctivo vetralo. Viem, že určite to všetko z tej novoty nevyprchalo, ale ono zas asi by deťom viac uškodili hadky, ktoré by nastali, keby som sa odmietla ešte presťahovať, ako ten nabytok. Tak sme zvolili takyto kompromis.

tina1988
15. mar 2014

Niekedy nie je na skodu citat menej 🙂 hlavne v tehu si niektore informacie mozeme vysvetlit inak ... My prerabame pocas celeho tehu a nemam pocit ze by to niejako uskodilo, skor pomohlo k pohybu a aktivite 🙂 ... a to som asistovala pri sadrokartone, omietkach aj malovani .... takze sa nieje coho bat 🙂

janaal
15. mar 2014

Tehotnym skodi najviac zo vsetkeho internet a kon 😀

mamutka
15. mar 2014

@palina11 mohla by si prosim premenovat diskusiu na nieco ako "skodi formaldehyd v tehotenstve" lebo si tu opakovane osocovana ako tehula, ktorej z tych hormonov uz hrabe, pretoze niektore zeny proste nepochopia otazku ale maju potrebu sa prezentovat ako velmi zabavne na tvoj ucet. diky

dahra
15. mar 2014

@luba28 - jasne, ze je to niekedy nezrealizovatelne, aby sa clovek vyhol takym situaciam. To plne chapem. Pisala som za seba, ze v dome, kde mame vela izieb, sme v lete jeden tyzden nechali nabytok volne vetrat. Vsak to prvy den strasne smrdelo, bolela z toho hlava. V byte sa tomu nedalo vyhnut, ked nam robili kuchynsku linku, bola som tehotna, ale nastastie nepachla. Nabytok do obyvky mame z druhej ruky a vstavane skrine sa robili akurat v case, ked som cele leto travila s malym u rodicov v dome. Takze mne sa dalo zariadit si to nastastie. Ako hore niektore pisali, nie je nabytok ako nabytok - lacne drevotriesky, ktore treba montovat doma su isto-iste napustane "skvelymi lahodkami".

dahra
15. mar 2014

@mamutka - dobry postreh, bo je fakt pravda, ze nie kazdy vie, co obsahuje.

palina11
autor
16. mar 2014

dakujem baby...a aj tym co sa smeju budem tiez len rada ked budu mat pravdu...

palina11
autor
16. mar 2014

cize mi z toho vyslo ze zavrem izbu a nepojdem tam aspon 2 tyzdne, aj ked to je kuchyna varit bude manzel:D

dahra
16. mar 2014

@palina11 - ak je to kuchyna a odist sa nedá, pocas noci nechat okno na vetrák (mne nevadí, ja mám zimu rada 🙂, možno lepsie na mikroventiláciu. Cez den tiež dobre vetrať. Inak ja som mala vstavanú kuchynskú linku a písala som, že tá tolko nepáchla, mozno aj tým, že bola kvalitnejšia. Zato polský nábytok je eňo-ňuňo na fetovanie 😉

palina11
autor
16. mar 2014

@dahra axi aj ikea🙂

akvamarin365
16. mar 2016

Som prekvapena mnohymi ,,inteligentnymi,, odpovedami. Palina11 sa neopytala nenormalnu otazku, len zial niektori ludia, hoci nevedia poradit, pisu nenormalne odpovede. Sice je uz tato tema pisana davnejsie...ale moj nazor sem napisem. Ano, podla mna novy nabytok skodi. Zavisi vsak z akeho materialu je vyrobeny. Studovala som nabytkarstvo, takze nieco o tom viem. Pokial mate nabytok vyrobeny z masivneho dreva, tak je to v poriadku. Pokial mate nabytok z drevotriesky, tak to ok nie je. Skodi vsetkym, nakolko sa z neho uvolnuje mimoriadne skodlivy formaldehyd. No mam pocit, ze ani to masivne drevo nie je uplne neskodne, nakolko ho niektori vyrobcovia povrchovo ,,osetria,, produktom ktory moze vyvolat alergiu. Ja som si akurat kupila postel z masivu a napriek tomu ma po rozbaleni dosiek z krabice uz niekolko dni palia sliznice a slzia oci..... Najlepsie by bolo mat masiv natrety prirodnym lakom, ale viem, ze nie kazdy si to moze dovolit, resp. sa to mozno tazsie zhana....

lunedi
16. mar 2016

Slus sa opytat na predajni. Drevo -drevotrieska je zvacsa lepena lepidlami na baze duvilaxu. Ten az tak skodlivy myslim nie je ,v pripade ze su to lepidla -podobne chemoprenu-na to pozor. Formaldehyd sa do drevotriesky asi nepridava-cervotoce ani ina haved(okrem termitov) nezere drevotriesku.
Vies co,normalne zavolaj nejakemu stolarovi. Opytaj sa ho,co sa pridava do drevotriesky-povie ti ake lepidla,vsetko. Na zakl.toho si vyguugli skodlivost daneho materialu.
Ja som napr. Restaurovala stare okno,a kedze som nevedela ci cervotoce zeru drevotriesku,zavolala som najblizsiemu stolarovi 😁 asi bol trochu vycikany ze co to vlastne chcem,ale pekne mi zodpovedal vsetky odborne otazky 😀 lepsie ako na predajni nabytku.
Pokial mate masiv,tam ti nic neuskodi-mozno akurat tak lak-to si tiez vyzisti.

Strana
z2