Skoré oznámenie tehotenstva

qwert77
14. dec 2015

Ahojte, som sklamaná a smutná. Včera na moje meniny sme sa s manželom rozhodli oznámiť že čakáme bábätko (oslavovali sme moje meniny). Bývame so svokrou, ktorej začalo vŕtať v hlave moje správanie (neskutočná únava, skoré spanie, odmietanie kávy a alkoholu). Poprosili sme ich aby to do konca tretieho mesiaca zostalo medzi nami. No akonahle prišla gratulovať jej rodina hneď im to vyzvonila. Skoro som odpadla. Chceli sme sa s manželom ešte potajomky tešiť z tejto správy (vieme to len dva týždne) a opatrne prelúskať prvý trimester (som ešte len 7 týždeň). Aj moja sestra sa to dozvedela od nej. Cítim sklamanie a hnev, nezaspala som do druhej v noci, veľmi ma to trápi, takto bude každý na Vianoce kam prídeme riešiť moje tehotenstvo. Malo to byť ešte naše tajomstvo :(

zitaje
14. dec 2015

Nuz, nemali ste jej to hovorit, ked to malo byt tajomstvo.
Teraz to uz neries, uz to vsetci vedia, tes sa spolu s rodinou.
Nabuduce budes vediet 😉 ked jej nieco povies, ako keby si to vytrubila po celej dedine (ci meste). Ber to ako skusenost a nerob si z toho tazku hlavu. Nejde o tajomstvo, a aj svokra sa zrejme tesi na vnucatko.
Ja viem, ze tehotenske hormony a tak, ale uz sa stalo. Odpust jej a tes sa 🙂

qwert77
autor
14. dec 2015

Ja som nechcela, len ma prestalo baviť počúvať tie posmešky že chodím spať ako malé decko a také to podpichovanie. Povedali sme to len rodičom, do dvoch hodín to vedela celá rodina :(

kalerabik1
14. dec 2015

No,taketo situacie poznam. A aj tvoje sklamanie aj hnev chapem. O to viac sa ta to dotlko,ze si tehotna.Kazda tehotna je citliva na tieto zalezitosti-to je normalne.Ale pravda je taka,ze ak ste to chceli v tajnosti,tak ste to radsej nikomu nemali hovorit-NIKOMU. Lebo reči sa širia velmi rychlo.Ja si uz tiez davam velky pozor co komu kedy poviem.Ale netrap sa z toho.Urcite povedz svokre ze preco to spravila?ze vam to nebolo prijemne a ze to ludom chcete oznamovat sami.

modryponik
14. dec 2015

@qwert77 v pripade otravnych otazok rodiny povedz nech sa obratia na svokru, ze je tvoj hovorca a tebe nech daju pokoj 😝 No co uz, vedia to. Vela trpezlivosti a nech vam to obom dobre dopadne. Hlavne si zlost nevyvrsuj na mm, on nemoze za to, aku ma matku. A u nas sa zvykne hovorit, ze kazde čudo tri dni trva, prejde par dni a uz to bude stara zalezitost. Nekaz si sviatky, tym ze sa budes jedovat. A ani babetko nebude rado, ked bude citit, ze sa maminka hneva 😉 Aspon nabuduce sa budete vediet zariadit. Drzte sa vsetci traja.

tana85
14. dec 2015

@qwert77 velmi dobre ti rozumiem. toto sa stalo pri mojom prvom tehotenstve, ktore nedopadlo dobre...tiez som bola sklamanazo spravania rodiny, uplne sklamali moju doveru a trvalo mi dlho, kym som im to vnutorne odpustila. brala som to ako taku "zradu" lebo ak niekoho poziadam, ze nech to ostane tajomstvo a on to uplne odignoruje, tak to nejde len tak prehliadnut.
tentokrat sme si to velmi velmi dlho strazili, koncim 5.mesiac a stale to vedia len uplne najblizsi, velka cast kamaratov o tom vobec nevie, sirsia rodina uz vobec nie. proste sa aj najblizsia rodina uvedomila, ze to nie je dobre vytrubovat, a tak to uz tentokrat respektovali. ak sa na to citis, tak povedz svokre, ako ta jej spravanie sklamalo, alebo to povedz partnerovi nech si to uz so svojou matkou vyrozprava sam. poucenie pre teba drzat vsetko v tajnosti, ak si zelas, aby to naozaj nik nevedel

prinzesz
14. dec 2015

to je este nic, moja svokra vysvonila kazdemu ze som tehotna z IVF... ale to ze ja som ok, a problem je na strane jej syna to si uz nechala pre seba... vtedy sme tak zurili.. sme z malej dediny a tu ide ako vlna... ale prezili sme a dnes to uz nikto neriesi... sak bodaj by, syn ma 3.5 roka 😀

krukky
14. dec 2015

Uplne ta chapem! Mne sa stalo toto :
Byvame daleko od rodicov mojich aj priatelovych... priatel sa tak tesil ked som mu oznamila tehu ze to povedal svojej mame ( no nevydrzal) v telefone a prosil ju ze nech si to naozaj necha pre seba lebo je to cerstve. Samozrejme slubila ze bude ticho... rodicom som to chcela povedat cez vikend osobne.. ale medzitym mi volali ze ci je pravda ze som tehu.. ja ze ano... a podrzte sa : povedal im to sused!!!
Skoro ma od jedu roztrhalo...

prinzesz
14. dec 2015

@krukky kvalita! ty jo toto by ma vytocilo...

ckatka
14. dec 2015

@qwert77 neskoro plakat nad rozliatym mliekom... ak to chcete mat ako tajomstvo, nesmiete to povedat nikomu...
ja napriklad vsetky zalezitosti okolo IVF a podobne - zvalujem na to ze som chora, a ze mam uplne inu diagnozu 🙂 nikto v rodine o tom nevie,.... a nedozvie sa kym ozaj nebudeme mat brusko..

qwert77
autor
14. dec 2015

No čo, už sa s tým len zmieriť. Zobralo ma to ale poriadne, cítim zradu. Chceli sme sa ešte chvíľku tešiť v tajnosti, a hlavne opatrne prejsť toto riskantné obdobie. No aspoň viem do budúcna.

agathachristie
14. dec 2015

ja som prisla na rodinnu oslavu a ludia z manzelovej strany (ktorych som predtym videla len 1x v zivote na svadbe) sa mi vrhali na brucho.
tak som pozrela na svokru a vravim "Kelisova uradovala?" a svokra "Nemala som?" tak som jej povedala, ze to uz je jedno... proste tajomstvo tehotenstvo sa malokedy udrzi. kazdy ma potrebu kvakat. bohuzial je to tak lebo ludia chcu zahviezdit, ze vedia nieco co ostatni nie. je mi luto, ze si tak dopadla. jedine co ti ostava je poucit sa do buducnosti a svokre to povedat ako poslednej 🙂

fuska
14. dec 2015

@qwert77 Ja by som jej urcite povedala, ze som sklamana a ze ja a manzel sme to chceli oznamit rodine. Nabuduce byt ticho. U nas sa stari rodicia manzela dozvedeli o mojom tehotenstve od svokrovych susedov. Tiez trosku trapne. A to som bola len vo stvrtom mesiaci.

modryponik
14. dec 2015

@krukky no tak toto je sila, uf. Nikdy nebudem rozumiet ludom, ktorym jasne povies, nech su ticho a aj tak vsetko vytrubia. Obzvlast smutne ak sa neda spolahnut na rodica. My sme zo zaciatku povedali len mojej mame, aj to preto, ze mi uz hrabalo z toho, ako som sa bala (o prve sme prisli) tak som potrebovala sa porozpravat ako zena so zenou, muz by to tak nepochopil. Ale zas na mamku sa mozem spolahnut. Vzdy som si na nej vazila to, ze hoci ma nesmierne miluje, vie sa v patricnej chvili vzdialit a nechat priestor pre zivot a co si moze dovolit a na co uz nema pravo. Proste je to prava priatelka.

sardinka335
14. dec 2015

Jáááj zeny pre vas neni dobre tak ani onak - na jednej strane chapem ze malo to byť tajomstvo a ak ste svokre povedali ze to nema hovoriť tak to nemala hovoriť. Na druhej strane je to asi jej prve vnuča a radosť je opodstatnena!! Tu v inej teme zase iná mrnčí ze ,,nikto sa nezaujima,, o jej dieťatko...
Čo sa stalo, stalo sa...suhlsím so @zitaje - odpusti a tešte sa spolu.

jana_eyre
14. dec 2015

tajomstvo to este stale je, len uz je verejne 😉 netrap sa takymito vecami, uzivaj si tehotenstvo.. ved vsade sa pise, ze dolezite je byt v psychickej pohode, takze sa o nu snaz.. o par mesiacov budes realnou mamou, tak gratulujem 🙂

fuska
14. dec 2015

Podla mna ma rodina pravo kvakat, ked je to uz oficialne oznamene. Dovtedy by sa malo respektovat rozhodnutie buducich rodicov. Mna by to teda neskutocne nahnevalo, ze som bola okradnuta o reakciu rodicov, rodiny z oznamenia tehotenstva.

limetka69
14. dec 2015

Moja mama to tiež vyzvonila, stvalo ma to, ale teraz to je už smiešne, že nevydržala byť ticho. Mňa stvala asi každá reakcia v okolí. Ze hej si tehotná hm dobre. Došlo im až s rastúcim bruchom. Už sa tešia. Ale to sú hormóny, vyhnevaj sa a bude dobre.

prinzesz
14. dec 2015

@sardinka335 hejze, tiez by som to uz tak neprezivala.. a ja zas chapem aj buducich babkovcov a dedkovcov, oni sa prosto len tesia, preto to hned kazdemu vykvakaju.. to nie je, ze chce skodit.. v tomto urcite nie! moja segra je teraz tiez tehu, bola som prva kto to vedel.. a nevydrzala som snad ani minutu aby som to nepovedala dalej.. a perla bola dodatocna, ze caka dvojicky 😀 prveho syna ma 11 mesacneho.. resp. o chvilu bude mat rok a teraz dvojky v lete.. ale ja sa tak tesim ze prosto nemozem byt ticho.. segra je v pohode z toho.. rodine svojej aj muzovej povedali oni takze pohoda, ostatok som uz zariadila ja 😀

stellamaris
14. dec 2015

@prinzesz mne sa stalo nieco podobne.Prve IVF sme tajili,iba jednemu susedovi sme povedali o zakroku a prosili o mlcanie.Bohuzial,rozkvakal to dalej a pri pecenom prasati to vykvakala dalsia suseda celej dedine 😖 Poucili sme sa a nerozpravame nic,co sa tyka deti 😖 Nic nekomentujeme a nad vyryvacnymi otazkami sa s manzelom pousmejeme 😅

bubinko1506
15. dec 2015

moja mama vykvakala vsetkym, ze som potratila po ivf a teraz je urazena, ze jej nechcem nic povedat, ani to, kedy pojdeme na dalsi vklad. takze odporucam nikomu nic nehovorit aspon do konca prveho trimestra, ak to ma byt tajomstvo, ktore chcete oznamit rodine, ked budu prve tri mesiace za vami.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre