Skúsenosti s potratovými tabletkami
Dobrý deň, objednala som si cez internet potratove tabletky som v 5 tt a bola by som rada keby ste sa niekto podelili o svoje vlastne skúseností neviem co si o tom mam mysliet kaxdy tvrdi ze mierne krce krvacanie ako pri menstruacii a nic viac. Poprosim vas blbe komentare si nechajte pre seba mam na to rodinne dôvody.
http://www.hlavnespravy.sk/moja-nocna-mora-sa-v... myslím ze stoji za prečítanie..
@peta444 ake blbe komentáre,hadam si nemysli, ze ti budeme schvalovat vrazdu nenarodeného,.A vies o tom ,davali to aj v telke ze jedna francuzka po uziti tej tabletky dostala taky anafilakticky sok, ze zmrela aj ona,Ked ta tabletka dokaze otravit plod,tak urite ta otrava ide cez krvny obeh do celého tela.Je to najväcsie svinstvo v dejinách farmacie,
@lady_h je to nezodpovedne,,najprv,sa riesi antika potom toto,,ako ked viem ze proste nemam na to aby som dieta prijala a starala on(financne,mladost),,tak netentujem,,,,ja som otehu v 18 este som bola v skole,,,proste da sa to zvladnut,,ked som mohla ondit musim sa vediet aj postarat,,,,je to chore,,,ondi sa to puate cez deviate a zodpovednost ziadna,,,
Aaa nie si,pozrela som sa na fotky,prepac,mne si prisla take mlade dievcatko lebo stale o tom sudeni 🙂 prepac.
Hej,som sa vratila,to dietatko mi za to stoji.
@obsadenemeno Dakujem za poucenie,esteze nazory nepredavam,Ty ano? Ja sa nazlostim,iba ked mi niekto vyslovene chce ublizit,inak som ok,takze neboj,som ok. Clovek sa uci cely zivot,to je na zivote uzasne,ze stale sa je co priucit,inak sa povazujem za zrelu a inteligentnu zenu a mam zo seba velmi dobry pocit,dakujem Ti.Ano,mas pravdu,mame respektovat rozhodnutia inych,ale to dietatko este nedokaze vyjadrit svoj nazor,spytame sa ho mozno o par rokov?
@luciade no tak si pockajme, az sa ozve autorka a uvidime, ci si ju "presvedcila"
P.S - "zrela a inteligentna" zena by mala respektovat nazory inych, aj ked s nimi nesuhlasi.
P.S 2 - ako som ti uz pisala, tiez nesuhlasim s potratmi. Ale rozhodnut mozem o SVOJOM tehotenstve, nie o tvojom ci autorkinom. A zodpovednost za to dietatko nemas ty, ale autorka temy. Ci sa ti to paci, alebo nie. Bude to jej "vina", jej "hriech", jej "poskvrnene svedomie".
P.S 3 - a ak by si mala moznost sa to toho dietata opytat o par rokov, mozno by si bola prekvapena....ak sa bude citit nemilovane, zavrhnutiahodne a ako pritaz, mozno by ti povedalo, ze sa radsej nemalo narodit zene, ktora ho nechce. Ze si mohlo "vybrat" inu mamu. Ale to nikto nevie. Ani ty.
Tak akceptuj, ze vzdy budu zeny, ktore to proste vidia inak. A okrem toho, tato tema sa nevola "mam ist na potrat?", lebo autorka uz ma v tom podla vsetkeho jasno. Nie je to tvoja kapusta, ale jej.
@obsadenemeno velmi casto pises 'mozno', co je to mozno, mozno sa mi zajtra nieco stane,mozno ano,tak sa odbachnem pre istotu uz dnes,nebudem cakat do zajtra 🙂 prepac,ale fakt to je take nemudre takto mysliet. Bola by som stastna,ak by sa Peta rozhodla pre zivot,preco nie..clovek nie je zodpovedny iba sam za seba,ale aj za tych druhych,za spolocnost tiez,preto exustuju zakony,hoc nie vzdy su spravne,pretoze kazdy ma zodpovednost nielen za seba,ale I za tych druhych.
@luciade no ved pockajme, a uvidime, co nam peta napise, no.... a to moje "mozno" je jedina konstanta v zivote.....lebo cela buducnost je "mozno"....mozno ano, mozno nie....mozno teraz, mozno zajtra.... mozne je vsetko, ale aj nic.... dokonca sa MOZNO ty naucis respektovat nazor inych....mozno..... 😉
a este jedno, nepisem "mozno" velmi casto....pouzila som ho presne 2x v pposlednom prispevku, a v kontexte kde sa hodilo, bolo to v jednej vete a proste som takto vyjadrila "moznosti". Krasa slovenskeho jazyka, vies?
Ale nie som si tym ista, lebo si z mojich a aj prispevkov od ostatnych vyberies, len co sa ti hodi. Jedno slovo, frazu a zacnes tocit len o tom. Podstata ti ale uplne unika. Podstata toho, co som chcela vyjadrit. Nejde totiz o slovickarenie, ale o obsah.
Napíšem to veľmi stručne, Peťka. Dnes sa úcta zo života ľudí veľmi vytráca. A smutné je, že aj úcta k ŽIVOTU. Nie je na mieste hazardovať s vlastným zdravím a už vôbec nie pripraviť o život nevinné dieťa....Ale, žiaľ toto si ľudia častokrát uvedomujú, až keď je už príliš neskoro...Človek nemá v nijakom prípade právo druhého pripraviť o život, pretože nik z nás nie je schopný vytvoriť nič živé...., aj život svojim deťom vieme dať, len preto, že ho už máme a iba ho REPRODUKUJEME, dávame to, čo sme dostali.....Ak by ste bola mojou dcérou, podržala by som vás aj v tejto situácii a pomohla vám..., ak na dieťa nemáte podmienky, je spústa ľudí, čo majú otvorenú náruč plnú lásky a iba čakajú....vyberte si inú možnosť, prosím, akú tú, o ktorej premýšľate...., aby ste raz príliš neľutovali....Pracovala som ako profesionálna maminka a mojimi rukami prešlo množstvo "krásnych, zdravých - no nechcených detí", ktoré dnes, vďaka matkám v ťažkých situáciách - v akej ste možno aj vy, môžu žiť v usporiadaných rodinách plných lásky....a možno niektoré z nich raz v živote povedia svojim BIOLOGICKÝM MAMÁM - "maminka, ĎAKUJEM, ĎAKUJEM TI ZA TO, ŽE SOM.....
poznám dievča ktorej to kupila matka po pár dňoch svoju dcéru pochovala..... asi tak veľmi smutné . Keď sa radila s pani čo robí v lekárni a ta ju od toho odhovárala že môže nastať aj smrť tak jej mila matka povedala že sa nemá hrať na matku Terezu a poučovať. Neskôr došla z plačom za ňou a povedala že mala pravdu, keby ju poslúchla jej dcéra mohla žiť.
@obsadenemeno Respekt? To,ze sa snazim autorku prehovorit,aby dala zivot tomu, co v nej uz zacalo rast,je respekt.A mozno?Skutocne stastie najdes,ak nebudes zit ani v minulosti,pretoze takto vacsinou zijeme v neodpusteni,ani v buducnosti lebo takto vacsinou zijeme v strachu,ale v sucasnosti,to jedine mozeme ovplyvnit.Nechcem mudrovat,tak to myslim celkom plati.
@dankabodvanka Preco ma urazas?Aka zmagorena? Ak sa nechces vyjadrovat o mne slusne,tak to urob ako ja,nevyjadri sa vobec,oki? Neverila by si,ale vyzera to hrozne primitivne,ked sa tak vyjadrujes o druhom navyse bez priciny.
@luciade myslis to dobre a je super, ze pises, suhlasim s tebou. Ale osobka je uz asi rozhodnuta, tak ako mnohe pred nou... Jednej som dokonca ponukla pomoc materialnu ine zienky aj financnu. Vysledok? Mna vysmiali a kym som si ja svoj balicek stastia, vymodlenu dcerku niesla domov dotycna mamicka, vraj by jej srdce puklo 😀s kludom lihala na stol s umyslom zabit...Takze nesudim, ale ani nikoho nemienim prehovarat, kazdy sme si strjcom vlastneho stastia
@luciade uz sa trosku zamotavas. Skutocne stastie najdes, ked nebudes zit v minulosti, ani buducnosti..... kto tu pisal o stasti? Stastie je subjektivny pocit, co urobi stastnou mna, teba nemusi....a naopak. Neviem, preco si vobec o tom stasti zacala, ta fraza, co si napisala mi pripada okopirovana z nejakej kvazi self help knihy. Bavime sa tu o tabletkach sposobujucich potrat, tak mi odbocovanie ku stastiu pride dost scestne..... akoze autorka ma byt stastna v sucasnosti? V jej situacii? I don't think so...... 😒
A ano, pisala som o respektovani inych. Ich nazorov ( aj ked nesuhlasis), ich rozhodnuti, ich zivotnej cesty. Co vies, mozno si autorka musi prejst touto skuskou. Mozno to ma pre nu nejaky vyznam, zmysel, z ktoreho sa pouci a stane sa z nej lepsi clovek.
Ale zase, to ty nemozes vediet. Tak ju nechaj zit jej zivot, robit chyby a omyly a poucit sa z nich. A potom, mozno, bude stastna.
Ty akceptuj, ze zivotne cesty nie su nikdy priamociare. A ze tebe sudit inych neprinalezi.
Zienky.nehnevajte sa,presla som celu diskusiu a nenasla som ani len 1 odpoved autorky. Je teda tato diskusia ideal na diskutovanie? Ja mam pocit,ze si robi iba zarty a caka na reakciu a nebodaj klacanie a prosenie na kolenach za zachranu zivota jej aj "jej dietata" ak nejake je. O com pochybujem
@obsadenemeno Dobre si to napisal/a , akurat ze mne to uz pride tak ze ta pani alebo kto to je je bud zainteresovana a zmanipulovana ci uz vierov, alebo niecim inym .... pretoze podla toho co vypisuje tak sice sa snazi presadzovat dobro , ale ,,zlo,, proste neakceptuje ... a tu na ludi utoci , co nezdielaju jej nazor , co je vlastne ze zlo robi sama pretoze utok dobry asi nie je ...no a myslim si ze je zbytocne sa s nou bavit alebo jej vobec odpovedat pretoze ju asi velmi uspokojuje to ze niekoho nahneva a ze maju potom spolocny ,,komentovy spor,, a bude sa vypravdovat a bla bla..... na vasom mieste ignorujem tu pani, ja som ju pred par hodinami posledny krat odignorovala a nebavim sa s nou aj keby nwm co tu vypisovala....a hla uz mi dala pokoj.
@marlenka222 No nie, nenasla si odpoved, pretoze neviem, ci Este jeden taky blazon existuje, ktory sa rozhodne samovolne doma potratit, Ked v zahranici sa to robi legalne pod dohladom lekarov v nemocnici. Cize, odpoved tu asi autorka nenajde, kedze na SK je to nelegalne, Ani v nemocnicnom prostredi sa tato tabletka nepodava, Uz vobec nie zakupena z internetu.
@marlenka222 no aj tak to moze byt 🙂
@charlie1980 nie? vazne? ved nie je to tak ze do urciteho tyzdna tehotenstva sa podava tabletka a po nejakom tyzdni cca po 2 mesiacoch ci ako to je uz len mechanicky cize ,, vyskrab? ja som bola v tom ze je to tak , tuna v gb je to tak , a zevraj z nwm akych dovodov a bezpecnosti matky ci co .....no tak som myslela ze aj na sk ci ?
@obsadenemeno toho dietatka skoda,to musite uznat vsetky,to sa neda nad nim len tak mavnut rukou ☹ je mi jedno,co si o mne myslite,ja si zijem svoj zivot a zijem si tak ako pisem a dobre mi je so sebou
@luciade nikto nad nim rukou nemava..... vidis, zase si vyberas z debaty, co sa ti hodi...... pochybujem velmi, ze by si tu na fore nasla nejake "fanynky" potratov..... len vacsina z nas uz ma realny pohlad na svet a vieme, ze aj keby sme neviem ako velmi chceli, taketo veci sa proste stale budu stavat.... ano, je to velmi smutne a vetim tomu, ze teoreticky kazda zena je za to, aby potraty neexistovali. Ale realita je, aka je. Bohuzial.
A ked uz sa zena z akehokolvek dovodu pre prerusenie rozhodne, mala by to urobit co najsetrnejsie k sebe a aj k buducim detom. Co teda pofiderna pilulka z internetu rozhodne nie je.
@sopka10 no tak este aj Vam napisem,ked uz inak nedate 🙂 to ci verim alebo neverim nemeni nic na mojom postoji k zivotiu...strasne vam tu asi leziem so svojimi nazormi na nervy,vsak sa mi aj dostalo,ale zjavne ste clovek,ktory ma ine hodnoty,tak to tak skuste brat.Ja mam z Vas taky hruby pocit,no sme zjavne kazda z ineho cesta.Zivot ma pre Vas este vselico priprave,myslim,pretoze o svojej pravde som bytostne presvedcena.

@peta444 myslím ze sa to bola Ru 486.. Čítala som o tom.. No ale ani za svet by som tu tabletku nezobrala. Ty nevieš čo sa ti môže stať.. Nevieš čo to je za tabletku.. Premysli si to ešte. Alebo daj do googlu RU 486 a precitaj si tie príbehy..!!!