Skúsenosti s potratovými tabletkami
Dobrý deň, objednala som si cez internet potratove tabletky som v 5 tt a bola by som rada keby ste sa niekto podelili o svoje vlastne skúseností neviem co si o tom mam mysliet kaxdy tvrdi ze mierne krce krvacanie ako pri menstruacii a nic viac. Poprosim vas blbe komentare si nechajte pre seba mam na to rodinne dôvody.
@luciade comu nerozumies?
Dnesny svet je tazko pochopitelny, to ano. Ale nemusime vzdy vsetko chapat, staci akceptovat. Akceptovat, ze sme kazdy iny, ze mame ine nazory a ze sa staviame k situaciam a problemom rozdielne. Ja napriklad nechapem zakladatelku tejto temy...... ale akceptujem, ze je to jej zivot, jej rozhodnutia. A snad sa rozhodne spravne..... pre seba. Nie pre mna, nie pre teba, nie pre ostatne prispievatelky. Ale pre seba. Lebo tak to ma byt.
Koli tomu sme tu na tomto svete. Poucit sa a byt lepsim clovekom. A cesty k tomu "clovecenstvu" nie su nikdy priamociare ani jednoduche.
Moja kamaratka to mala, v AT mozes byt kludne doma. Lekar jej povedal co ma ocakavat a potom mala kontrolne sono. Vraj vela krvacala a citila sa slabo. Ale vsetko ok. Ak by nebolo, pohotovost samozrejme. Najlepsie nebyt sama vtedy...
@obsadenemeno Tak sa znovu urazis zrejme,co ma mrzi,ale mi to pripomina genocidu pocas 2.sv. vojny, netreba chapat,staci akceptovat, dopadlo to vsetci vieme ako.
@peta444 vieš o tom, že ak takéto tabletky nezaberu a nepotratis náhodou tak to môže veľmi uskodit plodu a dieťa sa môže narodiť postihnuté a s rôznymi deformaciami? Keď sa ti stane toto a potom ti povedia, že je postihnuté tak budeš platiť aj potrat navyše k tým tabletkam? Mala si si radšej rovno potrat zaplatiť keď si nemôžeš bábo nechať..
Nechapem, co tu pisete pod dohladom v nemocnici, ze tak to funguje v zahranici. Mozno niekde. Ale tu nie - skusenost z Rakuska, aspon ako mi bola opisana: dostanes tabletku, bud si ju das u dr. alebo doma a si doma. Lebo to trva aj par dni. Dostanes poucenie od Dr., to je jediny rozdiel. Predpokladam, ze viac nez je v pribalovom letaku nepovie. Na kontrolu potom hadam aj sama pojde. Predpokladam, ze sa jedna o mifepriston, neviem ci bolo pisane nieco konkretne, citala som iba rychlo posledne 2 strany komentarov.
@luciade co myslis tym "znova urazis"??????
Kde som sa urazila???? Ty vole, to uz aj slusne a nekonfliktne prispevky su klasifikovane ako urazanie?????
A ano, prirovnajme vsetko ku genocide, ako je dnes v mode. Nesuhlasis so mnou? Tak si fasista/rasista/xenofob/dopln dalsie popularne slovo.....
Uz sa zamotavas, argumenty ti dosli tak dve stranky dozadu tak pises od veci a mimo temy. Co si pamatam, pisala si, ze ides spat pred dvoma hodinami, ale stale si tu. Tak snad uz aj by bolo nacase, nemyslis?
@obsadenemeno Tvoje prispevky mi prisli take,tak sorry,tak ale zase nic take som Ti nenapisala,ze tak podskakujes.Ze akceptovat,ak aj nechapeme,ze vacsins zien je proti potratom,ale ak to musi byt,tak nech ide,ja neviem,ci mas v tom jasno...ze cesta k clovecenstvu vedie I cez mrtvoly,to je dalsia pre mna zvlastna vec...Ja som nic o spani nepisala,to Ty sa ma tu snazis pri niecom nacapat 🙂
@obsadenemeno prosim Ta,a kto Ta nazval fasistom atd?Nebud vztahovacna,ja som tym myslela nieco uplne ine,ze treba nad vecami premyslat...
Docitala som, no zvlastna diskusia. Naozaj si niekto myslite, ze to zohnala za dvacku? Hodila som to do googla a v AT obe moznosti - mechanicky potrat a chemicky (tieto tabletky) stoja rovnako a to 470/490 eur.
Uplne ma dostal komentar o tom, ze mozno v buducnosti nebude moct mat deti. Praveze tieto tabletky funguju na principe, ze sa zastavi privod progesteronu, hormonu potrebneho na tehotenstvo. Takze co sa stane? To iste, ako keby sa potrat stal samovolne.
Podla AT stranky gynekologa co citam to funguje v 98% pripadov. Vo zvysnych 2% je nevyhnutna kyretaz.
Ale uznavam, na vlastnu past, na to treba urcitu davku nerozvaznosti (alebo dufat, ze si nevytiahnes cierneho petra). Na stranke toho gyn. pisu, ze este plus 70 eur za injekciu v pripade rh neg. zeny - tak dufam, ze autorka je aspon rh poz.
A mozes dat aj Ty svoju adresu a meno,ak je to vsetko take fajn?
Jak sa falosne tvarite,ja nic,ja len Ti radim,chod k lekarovi radsej potratit,ale potrat neuznavam,ani ho neradim,Tv.svedomie,vina... Ak by si nesla sama,tak ani druhym nedavaj take rady
Nie nechcem Ti poslat pohladnicu,preco sa vobec pytas?Tato diskusia mi stoji za to z jedineho dovodu - humanneho,to dieta za to stoji,ono jedine.
@luciade ty len trepes a trepes svoje. ale co pisu ostatni, necitas. NIKDE som nepisala, ze si MA nazvala fasistom. Pisala som vseobecne, ze vela ludi takto reaguje, ak druhi vravia nieco, s cim nesuhlasia. A to ty si prva zacala s genocidou, tak sklidni hormon.
A ja nemozem za to, ze tebe moje prispevky pridu take alebo hentake. Ako si ich ty vysvetlis, je len a len tvoja vec. cize hladaj v sebe, ked si ako sa sama nazyvas "dospela a inteligentna" zena. Lebo si vztahovacna ako pubertalna dievcina. Nedajboze, aby mal niekto iny nazor, ides ho kamenovat. Ja som ti ani nenadavala, ani k tebe nebola drza, ani sa neposmievala. ale ty furt tocis o svojom a ODMIETAS vidiet postoje a nazory inych. Tak kto je tu fasista/xenofob potom???? Ved prave fasisti boli znami tym, ze len moj nazor/postoj je spravny a ak nesuhlasis, do plynu!!!!!!
Nehnevaj sa, ale pekne si sa tu strapnila. Pani liberalka, co akoze bojuje za spravnu vec, ale robi to najhorsim moznym sposobom.
A nechape, ze aj ludia, co zastavaju ROVNAKY nazor, ale vyjadria ho trosku inac maju svoje miesto na zemi a ich nazor ma rovnaku, ak nie vacsiu vahu ako tvoj.
@luciade a este jedna vec - co ak z toho dietata vyrastie seriovy vrah, aj potom si budes ruky tlapkat, ze ake fasa rozhodnutie si urobila???
Kristova noho, vsetko tu je hypoteticke, ale ona sa ide pytat BUDUCEHO dietata....... ktore kludne moze byt buduci Hitler. Ach jo.
@obsadenemeno Absolutne s tebou suhlasim. Akoby si pisala aj za mna. 😉
A este sa zena "pochvali", ze ma 36rokov. No, v jej pripade a s jej vyjadrovanim by som sa to hanbila napisat. 😉 Viac nemam co dodat-ty uz si vlastne napisala vsetko.🙂
@evittam jsem se nasrala hned po ranu, velebnosti...... 😖

@obsadenemeno tak prepac lebo potom ozaj nerozumiem,naozaj nerozumiem vam.