Som stredoškoláčka a som tehotná
Ahojte. Neviem ako začať. Pred pár dňami som si robila tehotenský test vyšiel poz. Na chvíľku prišlo potešenie a potom aj obava ako to povedať ostatným a hlavne rodičom. Poradte mi prosím :(. Mám ísť radšej po tom na potrat? študujem na strednej a som sama.
@billam ja rozumiem ze jej chces pomoct...ale nacasovala si to zle...lebo ak nejde o spam ( co ja neposudzujem, lebo nemam ako a ty tiez nie) a zakladatelka pise pravdu, potom je momentalne v takom dusevnom rozpolozeni, ze moze zo strachu konat skratovo. Utiect, ublizit si, cokolvek...ja neviem, ci ty sama si sa uz v takej situacii ocitla, ja som sa liecila na uzkost a depresie a viem ze v niektorych pripadoch je clovek naozaj schopny reagovat nerozumne pod tlakom okolnosti...hlavne ked sa citi ohrozeny...
Toto by sa dalo riesit az ked sa veci trochu upokoja a hlavne so suhlasom toho koho sa to tyka...lenze kym je ona takto rozrusena, nedokaze pochopit tie suvislosti, ktore su tebe jasne...
@billam Ale ona asi takuto pomoc ani necaka. Bola by vytrhnuta z prostredia ktore pozna, predpokladam nie hned. musi sa odstahovat, perepetie s uradnikmi, a ona este studuje, kam ju odvezu, kde by byvala, ako by dochadzala do skoly? pozna jednu osobu, ktorej doveruje a rozumie si a to je TETA a stratila by aj ju. Ona je teraz tehotna a potrebuje SVATY POKOJ nie vsetko cudzie.
@marionmarion Vsetky chceme pomoct, dufam ze uz zaspala. 🙂
@elika74 dufam aj ja...hlavne ze si neurobi ziadnu blbost, lebo sa bude citit zatlacena do kuta... 😒
@elika74 presne tak...keby to chcela ona sama, lebo by to brala ako dobre riesenie, tak ok...lenze podla mna je to blbost ju teraz trhat zo znameho prostredia a strkat do decaku. Kym by ju zverili do starostlivosti tete ( ak vobec, lebo kto to zaruci?!) tak by presli dlhe mesiace. Sudy sa tahaju nekonecne dlho...a co by s nou za tu dobu bolo? Na to si myslela @billam??
Trosku sledujem tuto temu.... uvazujem nad par vecami....
Autorka v sobotu napisla ze uz par dni vie,ze je tehu...
V nedelu uz odisla od adoptivnych rodicov,alkoholikov co este navyse beru drogy...
Nechcela sa zverit tete ale zazrakom uz vecer bola teta o vsetkom informovana. K dr nechce ist lebo ma pisomky. Hoci tunpise ako nevladze a vzdava to,tak jedine co ju trapi su pondelnajsie pisomky a basketbalovy turnaj... ma 38C horucky,je sama doma ale napriek tomu ma potrebu sa ist o 23.00 prechadzat. Spala s 19rocnym chlapcom,co ju vraj zamerne dostal do ineho stavu... ani raz vam tu nenapisla kedy mala poslednu menzes... k dr ist nechce,hoci u mna by to asi bolo prednostne,aby som vedela ci naozaj som tehotna. Ani jeden jediny priznak vam nenapisala. A ten blud o vyratani tehu... ako dievcata.... takto si tehu moze vyratat moja osemrocna dcera.... aj ta vie ze trva tehu devat mesiacov... za dalsie ked sa jej nechcelo ratat termin porodu...co si myslim ze je divne nakolko by aspon orientacne vedela v ktorom je tyzdni, preco sa jej chcelo hrat s nastaveniami tu na mk aby si zadala ze je tehotna.... ked sa nezdrzuje s terminom,tak preco s tymto...
A co ma zaraza uplne najviac.... obvinujete tu jednu mamicku lebo admina na nu upozornila?
Akoze nechapem... hallooo zobudte sa. Ak je to pravda... je tu 16rocne DIETA,co aktualne UTIEKLO z domu,je TEHOTNA, adoptivny rodicia su ALKOHOLICI, VYHADZUJU nezaopatrene dieta na ulicu,plus su tam drogy,autorka pisala,ze sa boji aby ju fyzicky nenapdli a vy tu idete tichucko čušat ako voš za chrastou? Toto je dieta. Nie je to dospela osoba a z pohladu zakona ani najblizsie dva roky nebude...
Kazdopadne si myslim ze ak by to dievca bolo realne,kazda z vas by sa mala zamysliet nad tym ci je spravne ututlavat taketo veci co sa okolo nej deju. Su na to kompetentne urady. Ak sa o nu pestuni nestaraju,ma byt v domove. JE TO MALOLETE DIETA!!!!!
@billam to som zachytila, o tom alkohole a drogach. Len o fakte, ze su to adoptivni rodicia, nie. Ziram komu deti zveria a ludom solidnym robia problemy! Je to potom na povazenie. I ked, snazim sa pochopit aj zakladatelku, ze mozno do DD nazad ani nechce ist. Teta sa javi v pohode, podla popisu. V podstate mam o DD uz dlhodobo nie prave najlepsiu mienku. To je ale na inu temu.
😀 😀 😀 😅
@jabadaba vies, ja som prispela prvýkrát sem s otázkou...prečo az teraz si ju teta berie...ak vie o situácii, co je u nej doma...prečo sa nesnazila si ju adoptovat...prečo az teraz si ju berie aj s dietatom...zakladatelka mi neodpovedala...ani cez IP, len teatralne vykrikovala a ziadala od iných pomoc, aby ju odo mna uchranili....wtf...ak by mi napísala IP...že toto a toto sa stalo a nechcem sa k tomu vyjadrovať...ok, beriem a kaslem na tuto temu...ale teraz si pravom myslim, že ide o spam, lebo je nemysliteľné, aby žila v takomto prostredi....socialka kontroluje vsetky zverene deti a ich prostredie, kde žijú
citam tuto konverzaciu od zaciatku aj som prispela.. a @lucia20 to pekne zhrnula... vela veci tam nesedi :/ a stotoznujem sa aj s nazorom @billam ked je takato situacia v rodine preco urady nic nerobia??? .. to okolie nevidi co sa tam deje?? ... a tie teatralne vystupy autorky no som v soku ako sa takto konverzacia vyvinula... ci to je uz pravda alebo nie, slecna autorka by si mala premysliet co od zivota chce .. viem ze je to skoro lebo v 16tich dievcata riesia ine veci ael tak ked uz je baabo na ceste patrilo by sa 🙂) @malatehu prajem vela stastia 🙂)
@tinushka13 Ja som do 36. - tich rokov nevedela, že sú ovulačné testy a ani tehotenský som nikdy nepoužila, ani v tehu. Kedysi sa to nepoužívalo a koľko detí sa rodilo. Moja kamarátka hovorí, že sa to ani nemá nikomu hovoriť, až ked zbadajú bruško.
@malatehu ja osobne som si netrufla v podobnej situacii ani v 20tich rokoch na dieta. mama by mi nemohla pomoct a vtedajsi otec sa tiez nejako nechystal byt otec. Takze som to riesila interupciou aj ked dodnes mi je to luto. Ale pozerala som sa na to z pohladu dietata, teda aky zivot som schopna mu zabezpecit teraz a nie len zo svojho pohladu. Kazdy ma narok rozhodnut sa podla svojho vedomia a svedomia a na co sa citi. Na Tvojom mieste by som to povedala rodicom, ale ak nemas podporu, rozhodnutie ist na prerusenie tehotenstva by som neodsudzovala. Hlavne teraz ked si este uuuuplne na zaciatku a este sa neda na sone pocut tlkot srdca. Horsie bude, ked Ti uz doktor ukaze na sone fazulku a povie, ze srdecne odozvy zaznamenane. :( Rozhodnutie je len na Tebe na co sa citis. Ked das sancu na zivot je to super, ale ked sa rozhodnes inak, nikto nema pravo Ta za to ukamenovat. Tvoje telo, tvoj zivot, tvoje rozhodnutie..
@benila ok, uz som pisala, ze beriem, ze to nevie pocitat ... ale logicky - 8. februar minus 9 mesiacov rovna sa 8.maj - cize totalna hlupost, kedze tento datum este len bude ... lebo ak by pocitala 9 mesiacov od dna pocatia, ked mala udajny sex, tak by jej vysiel iny datum ... a taky vypocet snad clovek s ukoncenym zakladnym vzdelanim zvladne ... ci?
Pokial doslo k adopcii,tak neviem,ci sa este stara socialka..ja som bola dana do pestunskej starostlivosti,a tam boli kontroly.A co sa tyka rodiny,tak aj moji pestuni boli alkoholici,aj som od nich usla..Bola som viac bita ako syta.
Ale na druhej strane,ked som ja raz usla k tete po takejto bitke,tak si mojich pestunov vzala na paskal,a potom sa isty cas aj zdrziavali fyzickeho nasilia voci mne.Preto mna tiez napadla otazka,preco to teta neriesila skorej,ked videla,ako sa veci v rodine maju.
@anatalia77 áno, robi sa kontrola aj pri adopcii
@billam tak je to v podstate dobre,akurat sa mi zda,ze im tato rodina preklzla cez sito.
Ak je to cele pravda.
@anatalia77 preto som sa aj pytala...podľa mna si dievca zopár veci povymyslalo a teraz sa z toho nevie vysomarit...jedinou pravdou moze byt to, že má 16 a je tehotná...
@malatehu ahoj 🙂 nie je to až také zlé mam kamku čo v 17tich porodila a jej synceka by nedali starý rodičia za nič na svete ani ona sama ... vobec nepočúvaj ostatné robo podla svojho vedomia a svedomia ... vidiš ako ti niektoré odpisuju a nie su hodné tvojích nervov ... nevedia si predstaviť ako sa cítiš vedia len odsudzovať a dristať voloviny ☹ škoda no .. ale neboj sa určite to zvládneš rozhodni sa ako chceš je to tvoj život tvoje telo tvoje babo 🙂 ale na potrat by som nešla .... mala som spoluývajucu a tá v 15 tich otehu ... išla na potrat a teraz ma výčitky lebo sa jej nedarí otehu ☹ všetko sa da ked sa chce držim palce pevné nervy a neboj zvládneš to 🙂 ešte aby si nebola sama zo seba prekvapena 🙂
Moja spoluziacka tiez otehotnela v 16. Rodicom to povedala az v piatom mesiaci.skolu dokoncila.s ofcom dietafa jej to nevyslo a je stastne slobodna mamicka.vasi to musia najskor predychat.mozno to par dni potrva.rozhodnutie nechaju na teba ale isto ta podporia.zaujimalo by ma co ti teraz chodi hlavou

@elika74 ani neviem o com to bolo