Som tehotná maturantka. Ako to povedať doma?
Ahojte. Chcela by som sa opýtať. Pred pár dňami som zistila že čakáme s priateľom bábo. Mám 19 rokov a bábo bolo plánované. Veľmi sa naň tešíme. Problém je však v tom, že mám posledný školský rok na strednej škole, a neviem ako túto novinku oznámiť doma. Bojím sa, že budem mať vykričané to, že nemám dokončenú ešte strednú školu a už čakám bábo. Ako si s týmto problémom poradiť u rodičov? Stretli ste sa prosím Vás niekto s tým, vedeli by sme mi poradiť ako pripraviť rodičov na toto prekvapenie? S priateľom to chceme oznámiť určite spolu, no neviem ako by som to mala urobiť, a bojím sa ešte toho ako to vezme moje okolie, spolužiaci v škole.. Vy osobne si myslíte čo?
Vopred ďakujem za vaše odpovede.
Tedaaaa zeny 😀 presla som celu diskusiu a nikde som nenasla dalsie vyjadrenie autorky. Co z toho plynie?
@barbora770 pozri, pokial nie si uplne blba, stredna skola sa da zmaknut aj s dietatom. Su to baby co pri detoch studovali vysoke skoly. Rodicia urcite nadseni nebudu - skus si porovnat ako by si sa citila ty v ich situacii. Dieta nie js hracka s ktorou sa pohras a potom ju zasa odlozis. Co ti poviem, jednoduche to mat nebudes, vela odriekania zatial co tvoje kamosky budu dalej studovat, cestovat, uzivat si bezstarostnost - zatial co ty budes doma pri plienkach, co ta niekedy urcite zamrzi. A tiez nevieme kolko rokov ma partner. Ja som tiez rodila na dnesnu dobu pomerne mlada (koncila som VS) ale muz bol starsi, zabezpeceny a vedel co chce od zivota - aky je tvoj partner ? Pokial je mlady a nema pracu, bez pomoci rodicov to samozrejme nepojde. Nikto nepise ze sa to neda zvladnut, samozrejme sa to da pokial sa obaja k tomu staviate zodpovedne. A zase - ziadne mile komentare necakaj, proste tu pisu baby ktore si tymto vsetkym presli, vedia co vsetko to obnasa, mat dieta. Drzim ti palce 😉
gratulujem 🙂 všetko sa dá zvládnuť, ked sa chce... my sme sa s priateľom tiež brali až po pôrode, nechcela som sa nikdy vydávať tehotná a tak svadba bola ked mal náš synček pol roka ... a áno, aj sme bývali u rodičov ale preto, že sme stavali dom a ešte nebol dokončený... ked mal malý 8 mesiacov sme sa odsťahovali a bývame sami... rodičia pomáhajú stále ale preto že chcú, veľmi sa na malého tešili ale teda ja som mala 25 ked som rodila ... nepríde mi na tom nič divné, že som ešte v takom veku bývala s rodičmi ... školu som mala dokončenú a pracovala som
@sasa1310 ukľudni sa a prečítaj ešte raz čo som písala. Myslím si presne to isté. Tych iných ľudí som myslela skôr cudzích, ktorých do toho naozaj nic nie je
Uff...Zazila som podobne "planovane" dieťa...Baba chcela "brusko", lebo mali kamošky dookola a akonahne "brusko" vyšlo von, bola v prdeli...Good luck 😉
Chcem ta len velmi povzbudit. Prinajhorsom zmaturujes o rok neskor. Skola naozaj nie je az taka dolezita. To len ludia maju stale v sebe ze chcu najprv to a ono to a ono to a ono a cakaju na nejaky imaginarny vhodny cas na babatko...ktory neexistuje lebo stale je nieco
A pritom mat babo je dolezitejsie ako vsetky skoly a prace sveta. Urcite budete mat aj narocne chvile. Ale je velmi pravdepodobne ze s odstupom rokov budes nesmierne rada ze so mala dietatko v mladom veku. Ja som prve v 28 a menila by som s tebou. Rodicia budu zo zaciatku pravdepodobne rozcarovany, ak ano dajte im cas to stravit. Myslim si ze postupne sa zacnu velmi tesit. Drzim ti velmi palce

Autorka nereaguje. Je to fake diskusia.