Som v 31 týždni a pribrala som 15 kg. Je to v pohode?
No do teras som pribrala 15 kg a strašne a ešte viac mi začina chuttit som z toho na nervy bo šak už nevladzem som myslela že teras tak moc už nebudem priberat že ked už som skoro v 8 mesici to bude lepšie ale tuším je to ešte horšie
ja som pri prvom pribrala 17kg a to v poslednych 6tyzdnoch, kazdy tyzden kilo. vtedy sa uz uklada ozaj vsetko, hlavne voda. tak neboj kym ste v poriadku, iba trosku sa skus obmedzit a mozno to nebude take hrozne. inak tieto posledne kila ti ostanu na zhadzovanie. ale aj to pojde. 😀 uzivaj si to.
cakaj ze teraz to este len pojde hore a ani nebudes musiet tolko jest, zacnes sa nalievat vodou, ktora sa ti zadrziava v tele a proste s tym nic nespravis, len porod to napravi...avsak netrap sa kilami navyse, kopec ich nechas na porodnom stole, nieco si odnesies v perinke domov a zbytok das prec pocas prvych mesiacov, ak vobec este budes mat co davat prec🙂
ja som v 22tt a ked mám chut na sladké, tak si dám ovocie alebo si ihned umyjem zuby, praktizujem to najma večer, lebo vtedy mam najvačšiu pazravku a s umytym chrupom zásadne nič nejem. začala som jest mussli s mliekom, je to dost sladké a aj zdravé, zatial som pribrala len 5kg, ale pri prvom tehotenstve som nabrala vyse 20-25kg a to som sa vôbec neprezierala. bolo leto a bola som naliata vodou.
Doktor ťa možno nepochváli, ale vôbec sa tým netráp, veď nebudeš hádam teraz držať diétu, ešte by mohlo niečo bábätku chýbať.... treba všetko s mierou. Neboj bude to fajn a nepozeraj na váhu, možno trošku viac sa ti hromadí voda v tele, radšej menej soliť a pred minerálkami uprednostniť čistú vodu. Krásne tehuľkovanie 🙂 j
Kamaratka pribrala za tehu 20 kil, neviem ako sa to dá, ale da sa 🙂 Ja som zas chudla a dokopy som pribrala za 39 tt 7 kil..(a to som sa neobmedzovala, i keď som jedla zdravo)
To moze byt voda, neznamena, ze tolko vela jes.... viem podla seba, pri oboch som pribrala skoro 3O kg a chvalabohu aj zliezli, keby to bolo nejake sadlo, asi by to tak super dolu neslo a teda viem, ze som sa neprezierala, prepacte za vyraz 😉 a ani dr. ma nehresila, lebo sama hovorila, ze to je voda.....ja keby som 1OOx tehu tak 1OOx tolko priberiem....potichu zavidim tehulkam, co priberu za cele tehu ze 7 ci 15 kil 😉
ja si myslím, že dôležitá je aj začiatočná váha, iné je pribrať 20-25 kg počas tehu kek začínaš s váhou 50-55kg a iné ked začínaš napr. na 7O kg.ja som pri prvom pribrala celkovo 12KG a nestihla som do druhého tehu zhodiť tak ako som chcela,ale to bolo mojou lenivosťou, mala som však svoju pôvodnú váhu.
teraz som zatiaľ pribrala 9kg a zdá sa mi to strašne veľa kedže mi prvých 5 mesiacov bývalo strašne zle a skoro nič som nejedla resp.som všetko vyvracala, no ale zato teraz mi chutí a fakt je ten že doslova žeriem 😀 😀 😀 ale už sa snažím mierniť 😉 takže sa veľmi tým netráp fakt je ten, že veľa z váhy ti ostane v pôrodnici.
ja zacinam od zajtra 32 tt a pribrala som +14.5 kg a skutocne pri prvom tehu som si davala ovela mensi pozor na to co jem a pribrala som dokopy +16 kg za cele tehotenstvo, teraz jem jogurty, polievky, striedme lahsie obedy, vecere nejedavam nemozem je mi zle /doteraz som zvracala minimalne 4x tyzdenne/ cize na vecere ovocie zvacsa dva kysle pomarance a aj tak pozri mam takmer to co ty a to mame este dva mesiace pred sebou...prosto to tak vyslo bude to tou vodou v tele inak si to vysvetlit neviem...neriesime pri malej som nechala v porodnici 8 kg zvysok bol za par mesiacov prec a 8 mesiacov po porode som mala vahu spred tehu
Kazda z nas ma inu stavbu tela, inak priberie zena, co ma 178 cm a inak taka, co ma 150cm ze ano, ono to v % pribratia vyzera celkom rovnako, ja som zacinala na 46kg a skoncila na 59, to je +13 kg co je 28% povodnej vahy, no skuste to tromfnut!! Ono to znie priemerne, ze +13 kg, ale je to viac ako 1/4 povodnej vahy, co je celkom zahul.... telo si vezme, co potrebuje, v tehu sa netreba ani prejedat, ani obmedzovat.
Ja som pribrala 25kg a bolo mi to jedno 🙂)) jedla som na co som mala chut...ale do 20.tt som myslim pribrala len 2-3kg...a moj syncek sa narodil mega 58cm a 4554g tak som ho vykrmila
ja som pribrala 38 za cele tehotenstvo..... no co uz....... heheheheheh
hlavne ze babo OK 🙂
Ked je babo v poriadku, tak bud spokojná a na váhu sa nepozeraj 😵
ak jes zdravo, neprejedas sa, nejes na kila sladke a slane, tak v pohode...ja som s oboma pribrala 25kila to som sa stravovala tak ako predtym, len oooovela castejsie, nakolko som od hladu zvracala
Ja som pribrala vtedy sa mi zdá že ešte viac 🙂 potom ten deviaty mesiac som si uz davala viac pozor co sa mi pravili strie aj na zadku 🙂 Počas celého tehotenstva som pribrala okolo 18 kg ale uz mám o 14 menej udržiavam si 59 kg a som spokojná... 🙂 Inak po pôrode som chudla prvé mesiace tiež jedna radosť 🙂
Ja som pribrala za cele tehotenstvo 22 kg, maly sa narodil s 4050g a hned po porode mi odislo 10 kg. Pred porodom som bola strasne naliata vodou. Nohy som mala hrozne spuchnute a tiez prsty na rukach. Nemohla som ich poriadne ani zohnut. Teraz ma maly 3 mesiace a necele 2 tyzdne a ja som skoro na svojej povodnej vahe, aj ked radsej by som bola keby mi par kil navyse ostalo...
ja som pribrala 13 kg za cele tehu, a to tak ze za prve 2 mesiace 4 kg a tak mi to islo rychlo a nikedy v 7 som prestala priberat a pritom som jedla tak ako vzdy, mozno este aj viac, nie je pravda ze ku koncutehu musis vela priberat 😉
ja som pribrala okolo 21 kg a to som rodila na zaciatku 37 tt a mala mala iba 2700g. Kazda sme ina a nikdy som to neriesila kolko priberam, a hlavne ked som si nebola vedoma ze by som nejako moc jedla, ja som sa moc nalievala vodou :-ň
Ja som pribrala 20 kg...rodila som v 39 tyzdni...maly mal 3700 g...takze ked som sla rodit tak som mala 69kg...ked som sa po 5 dnoch vratila z porodnice tak som mala 56kg...a do mesiaca som schudla na 49 kg a mam ich do teraz...
Ja som celkovo cez tehotenstvo pribrala 25kg... ale po pôrode som o 2mes mala pôvodnú váhu.... Nemyslím si že je to veľa, dôležité je čo na to hovorí Tvoj gynekológ... Kamoška pribrala celkovo až 30kg... Dieťa zdravé, ale na nej to ostalo a posledné mesiace mala problém so žilami na nohách...
Neobmedzuj sa v strave, jedz to čo Ti chutí, hlavne zeleninu a ovocie.... a viac sa pohybuj po vonku, aj taká chôdza pomáha...
ne strasne chuti sladke zacinam 7esiac a uz som pribrala 15kg idem sa s toho zblaznit 😒 zacinala som na vahe 54kg a boji sa ze to nezhodím
ja som pribrala 25kg a vobec som to neriesila .Vsetko co mi chutilo tak som jedla.

Aj mne velmi chutilo, pribrala som 22 kg za cele tehu.... 😝 😝 😝 A doktori ma veru nechvalili..... Ale inak bolo vsetko ok, dcerka zdrava.... 🙂