icon

Som v 38. týždni a pribrala som 20 kg

slamka555
7. feb 2018

Ahojte tehulky som v 38tt a moja vaha ide do zavratnych vysin :( som z toho zufala .Uz som sla zo 68kg na 88 takze. +20 kil :( Je to moje druhe tehu. V prvom som pribrala 21 kg , ale to som viac lenosila, oddychovala. Teraz mam dost pohybu kedze sa staram o starsie ( trojrocne) dieta, skoro kazdy den ideme von alebo do obchodu, + domacnost, malokedy si trochu oddychnem :/ Sladkeho vela nepojem a myslim, ze sa ani nejak neprejedam :/ Inak tlak , pasy, cukrovka vytery mam vsetko ukazkove..tak uz neviem.. dnes na poradni mi kazala Dr. Taku mensiu dieetu ( vynechavat sladke, mastne, udene ) a viac bielkovin. Stenatom niektora tak ako ja ? 🙂 Pride mi to , ze vsetky tehulky co tam chodia na poradne maju 60 kil v takom tt akoja len ja ako taka velryba chodim :( fuu uz aby som porodila lebo asi prasknem ..

Strana
z3
olive777
7. feb 2018

Ľúb seba takú aká si a neporovnávaj sa s inými ženami...každá žena a každé tehotenstvo je odlišné...od toho sme ľudia 🙂

slamka555
autor
7. feb 2018

@olive777 Dakujem pekne si to napisala 🙂 mas pravdu.. no trosku sa este bojim toho ze aj babo bude moc velke 🙂 .. vraj odhadom 3,8-3,9 kil uuf :/ 🙂

inull5
7. feb 2018

@slamka555 ahoj,bola som na tom podobne až na to ze ja som pribrala 27 kíl.z 54 kíl.vieš si predstaviť ako som vyzerala..pri druhom 25 kíl..keď som išla na váhu na poradni vždy som čakala čo mi povie pretože som nabrerala veľa a rýchlo.malá mala 4650 gramov a 56 cm a maly 3900 a 54 cm..A tiez som sa neprejedala,vsetko som mala ok,aj tlak,aj výsledky ale proste ta váha.ani môjmu lekárovi sa to nepáčilo.drzim palce🙂

slnieckoma
7. feb 2018

@slamka555 ja som pribrala pri prvej 13kg a pri druhej 21kg a mala mala 3500g cize ziadny stres len si to viac uzivas pri druhom 🙂 radsej mama slonica a zdrave babatko❤️

slamka555
autor
7. feb 2018

@inull5 4,6 ??? :O vaau a to si rodila prirodzene ci cisarskym ? Fuu tak to je uz dost velke babatko 🙂 .. moj prvy mal 3,8 no uvidime teda ako druhy 🙂.. vdaka ;)

slamka555
autor
7. feb 2018

@slnieckoma Ja si to celkom uzivam, bolesti ziadne ani krize nebolia nic ;) len to brusko velke .. :D ked sa mam zohnut ponejak vec nazemi ..citim sa ako 90 rocna.babicka :D .. ;) A tiez ti odhadovali vacsie babo ci nie ? 🙂 Si ma potesila teda , ze male malo lenn 3,5 🙂 Och dufam, ze sa milia a tiez bude mat maximalne tych 3,8 ;)
..dakujem za odpoved ;)

alobalka
7. feb 2018

@slamka555 neboj, zachvilku porodis ;) prirastok je individuálny, možno trochu zmensi porcie a hotovo. Nie si len moc zavodnena?

slamka555
autor
7. feb 2018

@alobalka no kiezby uz cim skor ;) .. bude musiet asi :/ .. podkamna asi som aj zavodnena lebo uz mi trochu aj nohy a ruky opuchaju :/ ..

inull5
7. feb 2018

@slamka555 ale kdeže normálny pôrod,cisárskym išla🙂

slamka555
autor
7. feb 2018

@inull5 uf no ved este ze tak ;) Akoze nerada by som sla cisarskym.ale ked to inak.nepojde.. tak uz nch sa deje co sa ma 🙂

slnieckoma
7. feb 2018

@slamka555 heej dr. vravel, ze to bude riadna babizna a bola drobunka mala 50cm taka akurat😍

deti95060810
7. feb 2018

pri prvom som aj ja mala veĺkú váhu....pribrala som nejakých 16 kg - čo nie je až tak hrozne, ale to brušiskoooo. najskôr vošlo do miestnosti brucho a až potom po chvíli ja😀
ke´d som už bola na pôrode v nemocnici - bolo nás tam viac naraz, tak mi žienky povedali že mám najväčšie brucho zo všetkých....😨;Ale puchli mi aj nohy, nemohla som obuť ani čižmy....
pri ďaších tehu som mala zas také malé brušká, že nikto neveril že idem už do pôrodnice.... ak ti puchnú nohy, mne lekárka poradila, aby som úplne vynechala soľ....ešte aj chlieb som si doma upiekla bez soli - nebolo to chutné, ale opuch išiel dole, aj váha....

zvedavabuduca
7. feb 2018

Každá sme iná . Ja som v tehu pribrala len 13 kg ale s toho po pôrode ostalo v nemocnici 8 kg a s ostatnými doteraz bojujem . Iné ako porodili pomaly vyzerali ako pred tehu. Čiže aj priberanie v tehu je na každej z nás iné. Keď papáš v norme tak zrejme si zavodnena. Veď sa nečuduj , za chvíľku rodíš 😊 . Ešte si to uži a držím palce .

slamka555
autor
7. feb 2018

@deti95060810 ano ano aj mne kazala aj solit co najmenej ;) snad to bude fakt len ta voda :/ 🙂

slamka555
autor
7. feb 2018

@zvedavabuduca Aj ja som po prvom porode nechala v porodnici hned 9 kil 🙂 dufam, ze aj teraz tam.necham najmenej tolko ;) .. aano no.. 🙂 dakujem za podporu ;)

andrea101112
7. feb 2018

@slamka555 tak ja som pri prvom pribrala 27 a pri druhom 30 obaja prirodzene. prvy mal 3,85 a druhy 4,4 🙂 mladsi ma 2 roky a ja poslednych 5 kil. A to sa nejako nesnazim. takze bud v klude. das to dolu. moze to byt aj vela vody 🙂 uzivaj posledne dni 🙂

fadama
7. feb 2018

@slamka555 ja som tiez pribrala 20kg, treba si dopriat aby malo dietatko vsetko co ''pýta'' a potom mozes chudnut, neboj pojde to ja som schudla z 88 na 65

slamka555
autor
7. feb 2018

@andrea101112 Vdaka ;) snad to dam dolu nejak.dufam len, ze to babo bude mat pod 4 kilaa 🙂 neviem ci by som dokazala take velke vytlacit uf :/ .. 🙂

slamka555
autor
7. feb 2018

@fadama Dakujem 🙂 No uz mi kazala dr.trochu dieetu od sladkeho udeneho mastneho a soli 🙂 To uz hadam nejako zvladnem tych par dni do porodu ;) A zakolko sa ti to podarilo zhodit ? 🙂 Ja som v prvom tehu sla z 89 tusim na povodnu vahu 69 kg skoro 2 roky.. 🙂 ale podarilo sa vtedy tak..snad aj teraz ;) ved ja som v podstate taky akcnejsi tip rada si zabeham zacvicim..;)

fadama
7. feb 2018

@slamka555 uz si to moc nepamätam bolo to pred 10timi rokmi. ale myslim ze to tak postupne slo dole cca rok? ale ja som zas taka ze si doprajem a zas priberem a zas chudnem, momentalne som tiez v chudnuti.

thami
7. feb 2018

@slamka555 podla mna neexistuje odpoved na otazku kolko je maximalne pripustne pribrat pocas tehu... poznam dievcata co pribrali len 10 kil a doteraz bojuju s kilami po porode a poznam aj take co pribrali 20 kil a hned vsetko “schudli”... naozaj sa netrap vahou, je to zbytocne... hlavne je ze si zdrava a aj malicke... a este k vahe malickeho, svagrina pribrala za cele tehotenstvo asi 2 kila... a malicky sa aj napriek tomu narodil ako 4,5 kilovy valibuk 😂 takze to je individualne, tvoje malicke vobec nemusi byt velke aj ked si vela pribrala... drz sa a uzivaj si posledne dni ❤️

anomois
7. feb 2018

Nic v zlom ale ja nechapem ked sa zena neprejeda a hybe ako sa da pribrat 20-30kg...ja som pribrala v tehu 8kg...uvedomte si ze dieta plus placenta plodova voda atd je max 8-9kg....zvysok je prpste TUK!!!! A ako sa tvori tuk???? Cize treba sa naozaj zamysliet ci sa hybeme dostatocne( odporuva sa prejst 5km denne - zapnut krokomer a idete ja som tak davala az do 39tt) a ci jeme primerane... ak sa teda zena hybe a papa zdtavo ovocie zele inu a neprejeda sa jedoducho nepribere 20kg 🙂 problem je niekedy aj to ze zena nic neje cely den a vecer sa napraska a bere to akoze neprejedam sa ved aom nic nejedla cely den...atd...cize najprv trosku postudovat o spravnom stravovani+ pohybe a garantujem kazdej jednej ze nepriberiete 😉

slamka555
autor
7. feb 2018

@thami dakujem toto ma povzbudilo ;) 🙂

montemotherone
7. feb 2018

@slamka555 neporovnavaj sa s ostatnými! Každá začína z inej váhy, má iný metabolizmus a v sebe iné bábo 🙂 za chvíľu máš za tým, netráp sa nad hlúposťami. Príde bábo a budeš frčať že sa nezastavíš a všetko bude preč 🙂

dai
7. feb 2018

@anomois ale prosim ta... kolko mas deti?🙂 ja som tiez po prvom takto machrovala ako ty - pribrala som len 6kg kedze som na zaciatku strasne schudla, z porodnice som prisla chudsia ako pred otehotnenim ( otehotnela som 52kg, z porodnice 49...) - pritom som sa prejedala, pohyb ako pri sedavom zamestnani...
Pri druhom som mala kopu pohybu ale pribrala som viac a v porodnici okrem vahy babetka nenechala asi nic, este som tam pribrala kedze som bola v strese lebo malinky mal zdravotne problemy... teraz pri tretom som tiez pribrala 20kg - predstav si ze v porodnici zostalo 10kg napriek tomu ze malinky nebol velke babo, doma uz dalsich 5kg - napriek tomu ze jem normalne - jednoducho moje telo zadrziavalo omnoho viac vody ako pri prvom tehotenstve...inak som mala zakazany aj pohyb, viac menej len lezat kvoli problemom s panvou - cize ani to tvoje 5km pravidlo zial nie je univerzalne...
Normalne pribrat 20-30kg - suhlasim s tebou - clovek by sa nemal prezierat... ale v tehotenstve zdaleka nemusi ist len o tuk, velakrat metabolizmus uplne inak funguje - detto kazdeho organizmus aj po porode inak reaguje - niekto chudne automaticky, iny musi zabojovat - pritom sa mozu stravovat rovnako...

nikuska_1303
7. feb 2018

Ja som začala na 56kg, v januári minulého roku-co som otehotnela. Termín som mala 29.9, do polovice augusta som mala plus 14 kíl...a potom to islo rapídne hore...po 79kg som sa uz nevážila... Mala vážila cez 4kila, placentu mi odvazil doktor skoro 3kg, plodová voda....a zvyšok som bola naliata z horucav...nebolo to vobec o prejedani nakoľko za posledný mesiac ma tak palila zaha po akomkolvek jedle ze som radsej pila...jedla som len z nutnosti..teraz mam 62kg a to este len začínam cvičiť a davat si pozor na stravu....cize zasa az tak vela mi neostalo...

montemotherone
7. feb 2018

@anomois nechápeš a možno raz dostaneš šancu pochopiť 😉 ja som mala v sebe vyše 4 kiloveho valibuka, takže tvojich 8 kíl... To by som bola asi podvyživená 😉 Ak sa totiž bavíme o hmotnosti, svaly sú ťažšie ako tuk 😉 Celé tehu som chodila, cvičila, stravovali sa rozumne, tuk mi veru chýbal, nemala som si kde pichnúť Fraxiparin a napriek tomu som pribrala 17kg. Pri prvej, ľudia do 6 mesiaca ani nevedeli že som tehu, vážila 3200g, a ja som pribrala 14 kg. A vôbec, tuk v správnom množstve a na správnych miestach je tiež dôležitý 😉

majdus
7. feb 2018

@anomois moja zlata,ked uz,tak aj z liekov sa da riadne pribrat, aj pri poruche metabolizmu sa da riadne pribrat, pri poruche stitnej zlazy a ani sa nemusi clovek prejedat, takze by som tu az tak nemudrovala s garantovanim dostatku pohybu 😉 Aj ked pohyb je klucovy, to je jasne a aj normalne jest...prisposobit prijem a vydaj energie. Nuz, nie vzdy je to lahke, hlavne nie v tehotenstve, ked su hormony aj nalady aj starosti kadejake... Ale nevyhovaram sa rada na to, aspon ja nie. A 10kg kludne moze byt zavodnenie. Treba viac pit, inak si organizmus zvykne, ze prijem vody je nepostacujuci a zacne si robit zasoby. Neviem, ci je to tak, ale mozno je to ako s jedlom.

@inull5 no, ja mam od juna skusenost, ze aj skoro 5kg dieta sa da normalne porodit...a aj rychlo. 😨 ja som necakane porodila velrybku...4,850kg. Den predtym mi na poradni v porodke meral dieta, lebo som bola zvedava...moj gyn odhadoval vahu 3,5kg...a povedal taktne, ze to bude cez 4kg...tak som skoro zamdlela...ale ratala som do 4,100 😀 a bum...som myslela,ze pri merani si sestricka po porode robi srandu......prvy mal 3,9 a druhy 3,4...preco mala dori tolko.....to vie asi len ona 😎. A Este Boh 😇 Takze,do toho dna som myslela, ze je to scifi 😂...normalne take velke deti rodit....vytlacit 🙂

slamka555
autor
7. feb 2018

@anomois Toto ma nepovzbudilo :D ;) ale dakujem za reakciu.. 🙂 Myslim ze tych 5 km si vynahradim behanim okolo mojeho prvorodeneho a upratovanim v domacnosti 🙂 ..a jem tak aby malo dieta vsetko co potrebuje ;)

ukulela
7. feb 2018

@slamka555 ja som tiez pribrala viac, ako 20 kg, poviem pravdu, pri prekroceni hranice 20 som s na to vykandila a prestala sa vazit 🙂🙂🙂 no vorvan hotovy ... pri tom som nejedla za dvoch, len za jedneho, akurat som ranajkovala pecivo (dovtedy nie, no bez chleba/rozku na ranajky som bola hladna cely den, bolo mi zle cestou do prace, musela som zaradit do jedalnicka :( a preto som zrejme aj tak nabrala ... ) pri porode hned odislo 10 kilo. prekvapilo ma, ako vela - ale OK, pomohlo 🙂 aj tebe vaha este porastie, ale to uz je vo velkej miere aj zadrziavana voda napr, opuchnute nohy, .... neboj, po porode to das. moja segra,, tintitko pod 60 kg a rodit isla skoro sto kilova, mohla sa aj nakrajat - to bolo pri tretom, prve dve tak vela nepribrala - pri tretom uz mala velke problemy aj s krcovymi zilami, menej pohybu tym padom, ale do roka zhodila, skratka sme rozne, inac priberame, inac chudneme ...
@anomois kamoska pribrala 8 kilo a uz bola nestastna, ako vela, ze je tucna ... inac priberaju mlade baby, inac starsie zeny. ja som pracovala, chodila denne, ale min 2 kilo kazdy mesiac islo hore. ako som pisala, zacala som jest pecivo na ranajky, lebo mi byvalo zle, ked som sa nenajedla. ale nic ine som nezmenila .... takze nechapes, pochopila by si, keby si to zazila, tiez by som rada pribrala 8 kilo len 🙂 okrem toho, jo, je to tuk, ale kazda samica v prirode pred narodenim mladat aj priberie, telo si tym vytvara zasobu energie, ktoru bude potrebovat venovat mladatam. je to prirodzene. skor je neprirodzene nepribrat.

Strana
z3