icon

Som v 38. týždni a pribrala som 20 kg

slamka555
7. feb 2018

Ahojte tehulky som v 38tt a moja vaha ide do zavratnych vysin :( som z toho zufala .Uz som sla zo 68kg na 88 takze. +20 kil :( Je to moje druhe tehu. V prvom som pribrala 21 kg , ale to som viac lenosila, oddychovala. Teraz mam dost pohybu kedze sa staram o starsie ( trojrocne) dieta, skoro kazdy den ideme von alebo do obchodu, + domacnost, malokedy si trochu oddychnem :/ Sladkeho vela nepojem a myslim, ze sa ani nejak neprejedam :/ Inak tlak , pasy, cukrovka vytery mam vsetko ukazkove..tak uz neviem.. dnes na poradni mi kazala Dr. Taku mensiu dieetu ( vynechavat sladke, mastne, udene ) a viac bielkovin. Stenatom niektora tak ako ja ? 🙂 Pride mi to , ze vsetky tehulky co tam chodia na poradne maju 60 kil v takom tt akoja len ja ako taka velryba chodim :( fuu uz aby som porodila lebo asi prasknem ..

inull5
7. feb 2018

@majdus och..no ja si normálny pôrod neviem predstaviť..naša bola veľká možno aj preto ze som mala cukrovku a prenajala som 11 dní..napriek tomu že malá zostupila dolu,ja som sa neotvarala ani po vyvolavackach a bohužiaľ nastala situácia že na monitore zrazu slabla akcia srdiečka a z pásov som bežala rovno na sálu kde má v momente napichli a rezali..asi sekundu som cítila ako ma reze pretože mi vraj nemohli dať hneď narkozu lebo mala minimalnu akciu srdiečka..potom mi hodili na tvár masku a viac si nepamätám..az dieťa keď mi ukázali po pár hodinách a vyzerala strašne..všade podliatiny,fialová tvaricka,opuchnuta.

inull5
7. feb 2018

*prenasala🙂 nie prenajala

marfka3
7. feb 2018

Ahojky.ja som pri prvom pribrala 30kg...neprejedala som sa,neviem cim to bolo.Doktorka ma drbala,ale ja som velmi vysoka to bude asi tym.Teraz cakam druhe a som len 10tt a uz priberam😞 ale teraz mam neskutocne hladove stavy...ked sa kazde 2 hodky nenajem idem odpadnut a to neprehanam...

anomois
7. feb 2018

@slamka555 ja aom to nemyslela v zlom ze sa tu vsetci rozculuju 🙂 je jasne ze z liekov a podobne to je ine...len som chcela poradot ze na co sa trena zamerat a to je pohyb a strava lebo veeela bab co poznam rovilo takuto chybu ("hybem sa dost a viem ze baba denne presla tak do auta z auta" alebo neprezieram sa "pritom dojedala muzove obedy k svojmu atd.) takze najprv treba prehodnotit ci je toto vsetko ok a pokial ano tak potom nie je dovod stresovat 🙂

jana2679
7. feb 2018

@anomois joj tak ťažko sa mi to číta, ja som pribrala v dvoch tehu po 25kg, a všetko som dodržiavala, pohyb stravu a som sa napila vody a váha šla hore, takže nie je pravda čo píšeš, organizmus si vplyvom hormónom a neviem ešte čím robí to čo sa mu chce😉

bodkolienka81
7. feb 2018

@slamka555 nikdy som problem s priberanim nemala a v tehotenstve som pribrala cez 30 kg..nemavala som ziadne extremne chute ani nocne hodovania, jedla som pravidelne a zdravo. Pohyb primerany stavu, cvicila som tehotlates. V nemocnici zostalo 14 kg, dalsich 10 islo dole do mesiaca, ked som odpuchla a konecne sa odvodnila..zvysok do roka bez nejakeho extra cvicenia a ziadna dieta. Nastastie mi nezostali ziadne strie, ani popraskane brucho, co pokladam za zazrak, lebo bolo fakt obrovske..

slamka555
autor
7. feb 2018

@anomois Vsak v pohode 🙂 Mam uz jedno dieta doma takze..vravim .. pohybu mam az az.🙂. malokedy si cez den na par minut sadnem 🙂 Manzel je v praci do pol 5tej takze nahanam huncuta po celom dome ..chodime von.. varim, upratujem v dome alebo jeho hracky denne 🙂 ..a fakt sa neprejedam 🙂 dokonca nedojedam ani po malom .. nieto este po manzelovi preBoha :D ..spolieham sa nato zavodnenie a ze po porode tam necham aspon tych 10 kil 🙂 ..

slamka555
autor
7. feb 2018

@bodkolienka81 Taktiez som nemala problem s vahou pred tehotenstvami 🙂 .. velmi rada som korculovala, bicyklovala, aj behala ,no teraz uz si to nebudem moct dovolit pri 2 detoch :/ preto mam doma beziaci pas ,na ktiorom som sa po prvom tehu ako tak dala dokopy ;) no teraz myslim, ze uz nebude cas ani energia nan pri 2 detuchoch 🙂 .. taak uvidim ako dopadnem .. 🙂 ..

slamka555
autor
7. feb 2018

@marfka3 Tak aspon teda niesom sama :D ;) .. ja nemavam stavy hladu ani nejake extra chute zas 🙂 ..ani ma nenapadne ist v noci do chladnicky ..som rada ,ze sa aspon ako tak vyspim, kedze chodim asi 5 krat cikat..,;) . drzim palce aj tebe nech sa to tak moc nerozbehne :/ 🙂

mariannka123
7. feb 2018

@anomois ja som pribrala 32 kíl !!! Z 53 na 85. Bolo to všetko voda dôsledok cukrovky a tlaku. Áno dá sa tak pribrať a nebol to tuk pretože do polroka som mala svoju pôvodnú váhu pani zlata !!! 😉😉

zuzana247
7. feb 2018

@slamka555 ja som pribrala dokopy 12kg,z toho 4kg za posledny 9mesiac. Mala som 84kg,po porode 76kg po tyzdni 73kg. Maly mal 4,3kg a 54cm (prirodzeny porod 😃). Takze neboj ,mozes tam nechat skoro vsetky kg 🙂
Akurat,ze ja som sa vypapkala potom,lebo kazdy tvrdil,ze kojenim schudnes. Ale prd,take navali hladu som mavala,ze som musela jest inak mi bolo zle. Takze ja som jedla za dvoch po porode 😃 synacik mal velky apetit 😂

krepes
7. feb 2018

@slamka555 niesi na tom najhoršie 🙂 ja som zo 70 kil skoncila na 99,5 kg. Mala som aj pohyb, aj som sa snazila davat si pozor na stravu no mala som pocit, ze uz priberám aj zo vzduchu.Ale tehotenstvo taktiez ukážkové aj babatko v poriadku. Dokonca sa narodilo menšie ako doktorka predpokladala.Lenže tým, že som bola ako slon ma uz posledne tyzdne boleli kolená a doktorka sa vyhrazala trombózou. Ale uz je to preč,synček je zdravý ja som schudla a citim sa opat super ako predtym. Netrap sa pre ká a uzivaj si. Nic krajsie ako tehotenstvo a deti podla mna nieje 🙂

83lenka83
8. feb 2018

@anomois ja som pribrala 30kg, zacinala som na vahe 48kg, aktivne som sportovala, zdrava strava bola samozrejmostou no ked som otehotnela tak telo si pytalo jedlo stale, kazdu hodinu som musela nieco zjest lebo sk som si nieco nedala bolo mi velmi zle az na odpadnutie, takze je to individualne.

slamka555
autor
8. feb 2018

Baby ozaj.. uzste sa niektora strerli s tym, ze ste si mali polohovat oblicky ?? :D to mi v ordinacii u gyn.tiez odporucali , ale nepochopila som kvoli comu :/ ci ak som zavodnena aby lepsie pracovali , alebo co 🙂 vraj cez den si na chvilu lahnut na bok pod jednu oblicku supnut maly vankusik a potom to iste na druhu stranu :/ pride mi to take smiesne..este som sa stym nestretla 🙂 A popravde ani moc nemam kedy si cez den polezat 🙂..

andrea101112
8. feb 2018

@slamka555 Ja som ani nevedela ze bude taky velky. Nikto mi ho nemeral nevazil. Len raz sa ma gynekolog opytal ako velky bol prvy. ze tento bude tiez vacsi. Takze az sa narodil a zahlasili ze 4400 som myslela ze zle pocujem 🙂

stanka2612
8. feb 2018

@slamka555 Necitala som odpovede,pisem len za seba,neber si to tak,ja som pribrala v tehu 22 kil,bola som jak spuchnuty zemiak,len brucho som mala male...nikdy mi ziadny dr nic na vahu nepovedal,vsetko v tehu som mala ukazkove 😊 a malemu tiez odhadovali cez 4 kila,tak som sa hrozila prirodzeneho porodu,ze ako to dam a nakoniec sa narodil s vahou 3280g 😊
Vsetko bude dobre,drzim palceky

slamka555
autor
8. feb 2018

@stanka2612 Jej tak to si mala super nakoniec take drobatko ;) vdaka povzbudilo ma to ;) Uz sa budem len modlit nech aj to moje ma pod 4 kila 🙂 ;)

stanka2612
8. feb 2018

@slamka555 a este ti napisem,ze do pol roka po porode som vazila este menej,ako pred otehotnenim,kojila som a maly to zo mna asi vycical 😀😁 lebo som jedla normalne,ziadnu dietu som nemala (okrem kapusty,strukovin a inych nafukovacich veci 😀 ) len skoda,ze po odstaveni som pribrala az tak,ze som rifle nezapla a teraz to pomaly davam dole 😂😂 ale ide to pomaly 😂

evkaor
8. feb 2018

Ahoj,ja som mala 55kg, pribrala som 30kg, neprejedala som sa,hýbala som sa. Nechápala som, po pôrode mi ostalo 22kg, do pol roka boli všetky preč. Chceme druhé dieťatko,najskôr som sa bála toho,že opäť toľko priberiem, ale minulý rok som prežila dva potraty a teraz by som bola šťastná, keby som mohla donosit zdravé dieťatko a mala aj tie kilá navyše, veď to sa zhodiť dá. Neries váhu, ale aby sa dieťatko narodilo zdravé a aj ty si bola v poriadku. Pevnu vôľu a kilá pôjdu dolu. Každá žena je v tehotenstve iná...

evkaor
8. feb 2018

Ešte malá mala 3700g a pôrod prebehol dobre.

slamka555
autor
8. feb 2018

@evkaor Ani mas pravdu hlavne nech je male zdravunke 🙂 a to stymi potratmi ma mrzii :( drzim palce do buducna ..

evkaor
8. feb 2018

@slamka555 ďakujem,hádam sa to tento rok podarí. Aj ty sa drž aj s babom, žena je v tehotenstve krásna aj s tymi kilami navyše. Opatrujte sa

gabriella93
8. feb 2018

Ja som síce pri mojich dvoch tehotenstvach nepribrala veľa ako u mňa veľa robila zadržiavaná voda... Bola som strašne naliata a opuchnutá pri druhom tehu... V prvom som pribrala 15 kg v druhom len 8 ale vyzerala som na 25 všetko vždy zostalo v pôrodnici... Neatrachuj sa máš to už len za pár kilá pôjdu veľmi rýchlo dole

womankc
8. feb 2018

@slamka555 ja osobne pribrala pri každom tehu od cca 11 do 12,5 kg no pri poslednej som mala obrovské brucho, vždy takmer všetko z toho ostalo v pôrodnici, zato potom počas mojej snahy o kojenie som rapídne pribrala a pasujem sa s nadváhou dotera ....a veľmi ťažko bojujem s kilami , moja kolegynka pribrala pri jednom 30 a pri druhom 33 kg v červeným výkričníkom zakaždým a schudla všetko vždy perfiš posatava ... každá sme veľmi individuálna ..... už to máš skutočne za pár dní , tak to už nejako vydržíš, prajem pekný pôrod a zdravé bábätko

slamka555
autor
8. feb 2018

@womankc Daakujem. 🙂 ;)

muruska
8. feb 2018

@slamka555 🤷🏽‍♀️ Čo ti poviem, asi je to ťažko ovplyvniť, ja som šla rodiť ako cca 107 kg, bola som ako tank, váha pred tehu cca 75kg plus mínus, tiež som bola ako tank, ale taký menší 😳, ja už keď som mala asi 98 kg tak má už radšej prestali vážiť na poradni, nejak som sa extra neobzierala, sladkosti minimum, to ja vôbec nemusím a vidíš to 🤷🏽‍♀️, proste aj tých 75 kg sommala ťažko vydretych a vydietovanych a zrazu keď na chvíľu človek popustí režim tak sa to hneď ukáže, teraz? Maly má skoro 9 mesiacov, mám 93 kilo, z pôrodnice som došla ako 95 kilova čiže moc som toho nepochudla a pomaly sa nakopavam k cvičeniu a strave aby som sa aspoň trochu priblížila k tomu kde som bola pred tehu

slamka555
autor
8. feb 2018
womankc
8. feb 2018

@slamka555 inak týmto aj mňa pri poslednej strašili že bude asi cca 3,90 a viac , lebo som mala mega brucho , doslova keď som bola skoro na poslednej kontrole , tak mi moja lekárka robila sono navyše, že či nepriehliadla ešte druhé . ale zato som pri oboch dievčatách do tváre bola ako manekýna a vlasy som mala ako z reklamy na vidal soon, zato pri synovi som vyzerala ako spuchnutá ropucha z opliznutými mastnými vlasmi hehehehh... a hovorí sa presne naopak, že dcéry berú krásy 😀

womankc
8. feb 2018

@evkaor a zabudla som dodať malá mala nakonie 50cm a 3kg rovné ...

slamka555
autor
8. feb 2018

@womankc :D hejhej hovori sa opak, ze dievcatka beru mamine krasu ;) ale tak..to sa len hovorii ;) jamam uz jedneho synceka a na ceste dalsieho a nezda sa mi zeby som sa v tvari nejako zmenila ;) len ta vaaha no :D ;) takze len 3 kilecka malo nakoniec ? To musel byt dobry porod ;)