icon

Som v tom? Bojím sa

clary0
8. jún 2018

Ahojte, potrebovala by som vašu radu. Mám 19, tento rok ku koncu 20. Včera som sa po prvýkrát vyspala s chalanom. Mali sme niečo popite a ja som bola povolnejšia. Mali sme ochranu, ale pri druhom kole sa nám pretrhol. Prvy krát sa spravil, pri druhom povedal že nie, bola to len chvíľa... ale nemôžem byť tehotná? A aký je najlepší tehotenský test, kedy si ho urobiť? Alebo si dať tabletku? Prosím poraďte, naozaj s tým nemám skúsenosti.

moonlight1210
10. jún 2018

@domculik takze kym je zlato v rude, nie je to zlato. Zlato to je, az ked to mas na krku ako retiazku.🙂 to je analogia tej definicie.

fantaghiro21
10. jún 2018

@katharines prrrrrrrrrrr
som veriaca, sex som mala po svadbe, ale v rodine (celej) to vrie rozvodom. Co na to povies?
Ze sme malo veriaci? Neverime Bohu? Sudca sa splietol , a odsudil nas už teraz ? Jeden kňaz mi povedal, že Boh súdi človeka až po smrti... Všetko zle, čo sa deje ludom( rozvody, choroby, problemy) . nie su dosledkom toho, že by ich Boh odsudil už teraz...Co sa dosť pletieš...
Samej mi však vadí ta dnešná moderná doba...... Možno si s vierou na vysokej úrovní. Ale pre bežných ĺudi, (ci su veriaci, alebo neveriaci) su tvoje poučky trošku nezrozumitelne, ... A hlavne pre dievča, ktore písalo o pomoc...Ani raz si jej neodpovedala na otázku.....
Či ma teraz tiež odsúdiš?
N

sonicka96
10. jún 2018

Ježiš ženy, vy ste sa kde dostali....nechcete si založiť vlastnú tému a tam to všetko rozoberať? Autorka sa pytala na to či môže byť tehotná, nie na bibliu,kedy je dieťa dieťaťom a či je to zo začiatku plod/bunka...

fantaghiro21
10. jún 2018

@aleskandra ja som raz mala pozitívny tehotenský test ( duch, kolajničky, neviem to pomenovať) Nidky som však nemala pozitívny test taký, že by boli obidve čiarky ako na dialnici . :D A z ne/pozitívneho testu mam jedneho syna (v nebi ) a jednu dceru :D Dostala som vsak taký nazor, ze ked som sa raz testovala, a na druhý den som dostala kramy, že som mala potrat...
Poznam vsak osoby, ktore mali podobne skusenosti-Akoby im test zaregistroval kramy...
Teraz sa to však človek nedozvie, Mohol to byt potrat, mohol sa test zmylit..
Z krvi nezistili nic? Lebo aj tesne po potrate, by mal byt hcg vysoký (neviem to však s určitostou)Ja som bola po potrate asi cca 1-2 mesiace hormonalne tehotna..Ale co je pochopitelne, potratila som v 23tt, co je už vysoke stadium

domculik
10. jún 2018

@moonlight1210 analogia by bola trosku v opacnom vyzname ... 🙂 ja praveze pisem ze zlato je to od zaciatku.

domculik
10. jún 2018

@moonlight1210 uuuf teraz citam tvoje skorsi prispevok z 19:55 vcera, ze ty povazujes rudu este za nieco skorsie... 🙂 no, toto by bola diskusia na dlho, zaujimava teoria, ale s tou sa ja uz nestotoznujem.

katharines
10. jún 2018

@fantaghiro21 to o com hovoris? O akom sudcovi? Kazdy skutok ma svoj prirodzeny dosledok. A na to su aj tazke situacie v zivote, aby clovek svoj zivot prehodnil, ci kraca po spravnej ceste a robi to, k comu bol predurceny. Utrpenie je prave ten nastroj, cez ktory sa ocistujeme a vieme byt empaticki a ucime sa laske, ktora nas presahuje.
Snad som to zlozito nenapisala 😉.

katharines
10. jún 2018

@moonlight1210 pytala si sa, tak som ti odpovedala. Vsetko ostatne som popisala skor.

fantaghiro21
10. jún 2018

@katharines nastavila som ti "zrkadlo" a ty si sa osopila.Presný prípad, ako je autorka.Ty si jej evidetne ževraj "nastavila zrkadlo " ma aj ona pravo sa osopit? Alebo mas pravo len ty sa staviat do pozicie nasrdenej sliepky??? Empatickost v tvojom zmysle asi nehra rolu...

beky1813
10. jún 2018

@sonicka96 to nevysvetlis, su tu nabozenske fanaticky, co sa v takychto temach vyzivaju.

katharines
10. jún 2018

@fantaghiro21 normalne som sa ta pytala o com hovoris. Ja som o tom nepisala. Zjavne mnohym robi citanie s porozumenim problem. Nuz tvoja reakcia hovori tiez vela.

fantaghiro21
10. jún 2018

@katharines a už súdiš:D Nerozumieť ti, to je všetko :D

katharines
10. jún 2018

@fantaghiro21 a ako?

fantaghiro21
10. jún 2018

@katharines jedno tvrdis, inak sa chovas... mala by si sa zamysliet, ci tvoja viera naozaj taka autenticka, a zijes v Bohu...nepomýlila si si toho Boha?

katharines
10. jún 2018

@fantaghiro21 odpovedz, ako som ta odsudila. A na zaklade coho tvrdis to, co tvrdis? Bud si to nepochopila, alebo mas nejaky iny zamer.
Tak ci tak, prajem ti pokoj a dobro.

1sonda
10. jún 2018

dievčatá, čo sa tu hádate, aj autorke - tu je niečo o tej tabletke "po":
Presný spôsob účinku levonorgestrelu ako postkoitálneho kontraceptíva nie je známy.

Pri odporúčanom dávkovaní sa predpokladá, že levonorgestrel pôsobí hlavne prostredníctvom zabránenia ovulácie a oplodnenia, ak sa pohlavný styk uskutočnil v predovulačnej fáze, kedy je pravdepodobnosť oplodnenia najvyššia. Levonorgestrel nie je účinný, pokiaľ sa proces implantácie už začal.

Takže žiadne výčitky nikomu, prosím 🙂

fantaghiro21
10. jún 2018

@katharines neodpovedala si :D to : prajem ti pokoj a dobro" je v preklade, chod do riti a neotravuj ma
alebo zaužívaný MK výraz : Pekný deň. :D
tak :Pekný deň 🙂

katharines
10. jún 2018

@fantaghiro21 nemam ti k comu odpovedat. Vsetko podstatne som uviedla. Sama pises, ze mi nerozumies, tak potom co je tvojim zamerom?

cecilia68
10. jún 2018

@moonlight1210 Už neviem, k čomu som písala....reagovala som na tvoj príspevok?

slunce3
10. jún 2018

@katharines no ale hniezdenie nastava az niekedy medzi 8-10 dnom po oplodneni, takze blbost, predtym este nieje co zabit nakolko sa toho aj tak telo same zbavuje.

katharines
10. jún 2018

@slunce3 precitaj si, co som pisala skor, budem sa uz len opakovat. Uhniezdit sa totiz moze len oplodnene vajicko. To neoplodnene sa vyplavuje menstruacou krvou.

alexia11
11. jún 2018

@katharines paaaaanecku, ty uz radsej nic nepis, otvor si bibliu a citaj si ju na dobru noc. Kks vraj je viac parov ktore so sexom vydrzia az po svadbe......haloooooo my zijeme v 21.storoci...neviem ako ty, ale zrejme kdesi v 16. si ostala zaseknuta.....OMG!

slunce3
11. jún 2018

@katharines 😂 dpc inac ozaj tak ja si spustam ms sama, co myslis kolko oplodnenych vajiciek som uz mohla zabit za 3 r.? Hej hram sa s prirodou, ked potrebujem menzes o 2 dni skor. Alebo neskor,proste si ho posuniem bez liekov...

katharines
11. jún 2018

@slunce3 to myslis ked vypijes cervene vino? Lenze prepac, skus si najprv pozriet ako funguje zensky cyklus. Ci vari predpokladas, ze si otehotnela v kazdom jednom cykle kde je zena plodna cca 12h?

slunce3
11. jún 2018

Vino? Prosim ta,tej sracke o vine nikto neveri 😂 to ako usiaky ze lezu do usi... to nemyslis vazne? To mozno funguje na hlavu ale nie na menzes

katharines
11. jún 2018

@slunce3 niekomu funguje niekomu nie. Alkohol vo vseobecnosti zvysuje prekrvenie. A co teda vyuzivas ty?

slunce3
11. jún 2018

@katharines to ti nemozem napisat este si ublizis 😂 to nemozes len tak

katharines
11. jún 2018

@slunce3 iba ak by som pouzila, co neplanujem 😉. Len mozno by mi to ozrejmilo tvoju reakciu.

tatianamaria
11. jún 2018

@alexia11 aj ja poznám viac párov, ktoré vydržali so sexom až po svadbe.Ja tiez medzi ne patrim. To nie je o storočí, v ktorom žijeme. Je jedno či je 16 alebo 21. Pre niekoho je to veľmi dôležité. Pre mna a môjho manžela to naozaj bolo veľmi dôležité.

katharines
11. jún 2018

@tatianamaria 👍. I ja by som napisala podobne. Ako pises, je to o ludoch.