Som v tom? Bojím sa
Ahojte, potrebovala by som vašu radu. Mám 19, tento rok ku koncu 20. Včera som sa po prvýkrát vyspala s chalanom. Mali sme niečo popite a ja som bola povolnejšia. Mali sme ochranu, ale pri druhom kole sa nám pretrhol. Prvy krát sa spravil, pri druhom povedal že nie, bola to len chvíľa... ale nemôžem byť tehotná? A aký je najlepší tehotenský test, kedy si ho urobiť? Alebo si dať tabletku? Prosím poraďte, naozaj s tým nemám skúsenosti.
@anina929 preco chuda? Sme na nete, to uz tu tak byva, ved odpovedi k veci dostala niekolko, zvysok je volna debata na slobodnom otvorenom fore, ktora jej snad nijako neublizuje? Ved jej nikto nenadava. Nemozu tu zeny dalej diskutovat medzi sebou?
Btw tieto temy vzdy zovru, su totiz velmi subjektivne vnimane, diskutabilne, atd. To sa da vzdy cakat.
@katharines ale aj stary zakon je od boha, pravda..
@ebi88 je Bohom vnuknuty, no podanie a zapisy vzdy zaviseli od doby v ktorej sa pisalo. Preto ho treba citat aj v historickych suvislostiach. A kedze je to zive slovo, treba ho tak aj citat.
Ospravdlnila som sa ti ze to nepatrilo tebe....len sa vzite do koze tej slecny chcela radu a je s toho horor az sa mi dviha zaludok.... a tebou uplne suhlasim ....
@clary0 neboj sa z toho by si tehotná nemala byť.. (mám o rok menej a takmer 7mesačné dieťa ale to je iný príbeh 😂 viac zábavný) každopádne si kúp tabletku po a bude všetko ok žiadne stresy.. pravdepodobne ti tvoje dni budú dlhšie meškať ale nestresuj sa tým 🙂
@katharines no.. a mas viac v rukave ustanoveni o tom kedy zacina zivot podla biblie?
@kahanikova aky? Povedz :D
@katharines nevnucuj tu nikomu tvoje trápne kresťanské názory.. veríš v niečo imaginárne to v poriadku nie je (je ak to má hranice).. ale v tvojom pokročilom fanatickom stave by som asi vyhľadal pomoc odborníka 👌
@ebi88 nie každý by ho v tejto diskusii zniesol.. ale prvý deň ms je najplodnejší 😂👌 a horúca voda nezabíja spermie (vyvraciam mýty)
@kahanikova a v co veris ty? 😉
@katharines v seba v moje dieťa v rodinu.. ver mi ježiš ti dom nezaplatí 😂
@katharines ja sa ta vazne pytam a v dobrom.
@kikusa008 ja som čakala až na sex po svadbe a poznám veľa takých párov. Pre mňa to bolo veľmi dôležité a mala som už 28 rokov a o nič som neprišla.
@clary0 podľa toho čo si napísala tehotná môžeš byť. Kedy si mala naposledy menštruáciu? Máš pravidelný cyklus? Podľa toho môžeš zistiť presnejšie. Žena je plodná myslím iba 12 hodín. Len spermie v tele ženy vydržia 3-5 dní s oni si počkajú na tú pravú chvíľu.
@ebi88 Ak sa skutocne zaujimas, odporucam precitat encykliku Donum vitae a velmi pekne je to zhrnute i tu:
1Sam 2 Srdce mi plesá v Pánovi,
v mojom Bohu rastie moja sila.
Otvorím si ústa proti mojim nepriateľom,
lebo sa radujem z tvojej pomoci.
Luk silákov sa zlomil,
slabí sa opásali silou.
Tí, čo boli sýti, dávajú sa prenajímať za chlieb,
no tí, čo hladovali, už nepoznajú núdzu.
Neplodná rodí mnoho ráz
a tá, čo má veľa detí, vädne.
Pán dáva smrť i život,
uvádza do ríše smrti a vyvádza naspäť.
Pán dáva schudobnieť, ale aj zbohatnúť,
ponižuje aj vyvyšuje.
@kahanikova
@cecilia68 unikla ti ironia.
@clary0 je toho viac co by som ti k tehu mohla napisat..Necitala som co ti tu ostatne napisali, je tu toho dost a iste ta aj mnohe odsudzovali,poucali a pod. To si nevsimaj. Dufam,ze si prispevky este citas...
Ak si si neni ista ci by si mohla/nemohla byt tehu,uzi tabletku PO (kupis volne v lekarni) cim skor tym lepsie. To je prva rada,stymto nevahaj ak ide o moznost nezelaneho tehotenstva.
Na otehotnenie musi u zeny prebehnut ovulacia,co trva len par hodin kedy je zena plodna..no pozor spermie dokazu v tele zeny prezit cca 3-5dni (zdrave spermie) takze ak si povedzme 8.6.mala sex a ovu si mala 10.6. stale mozes otehotniet aj ked si dalsi sex uz nemala. Moze sa stat ze v druhom kole boli nejake spermie na penise,ci v kondome a dostali sa nejske dovnutra. Ovu byva zvycajne v polke cyklu (dva tyzdne pred menzesom ,tzv lutencna faza) . kazdy cyklus moze byt iny,raz mas ovu na 14.den inokedy mozes mat na 10.den ci na 20.den (priklad)..ak ale mavas cyklus povedzme 25-30denny,,a teda vies kedy ma prijst ms a ta ma prijst poviem priklad za tyzden od toho sexu,nemala by si byt tehu,lebo ovu uz bola..ostava ti len pockat do ocakavanej ms.
Tehu test - az v den ocakavanej ms,,niekedy ukaze aj skor no nieje to spolahlive ak ti vyjde negativny
Ku gyn nema zmysel ist,na sone by este nic nevidel a z krvy to gyn.nechcu zistovat..ku gyn zvycajne treba ist az ked uz ms aspon dva tri tyzdne meska ald vtedy su uz aj tehu testy pozitivne..
Vela stastia 😉
@katharines citacie z tolkokrat v minulosti prepisanej knihy nie su dokaz. Su len ukazkou z coho argumentacne vychadzas v snahe byt za zrkadielko pravdy. (A aj to je otazka, ci si o tom sama premyslala, akebo si si len osvojila nazory druhych na nuektorom stretnuti.)
@anina929 to by niekto nesmel spomenut tabletku po ako riesenie, lebo katarina na naznak moznej diskusie o potratoch reaguje ako pavlovov pes.
A to, co uz je potrat (u nej vrazda), posuva stale po kusocku dalej. Tak jej len pomaham zrychlit ten proces ad absurdum. Beztak k nemu smeruje.
Zaujimalo by ma vsak, v ktorej kolonke ma mimomaternicove tehotenstvo. Ci v kolonke “nechajte ich umriet oboch, bolo to tak dane”. Alebo v kolonke “vynimky”.
@katharines žijete podľa biblie, ktorá je plná násilia, vrážd, nenávisti. Biblia aj iné náboženské knihy majú v ľuďoch vyvolať strach, v podstate sa im vyhrážajú a protirečia si proti svojim "zásadám" ale fanatičke vysvetliť ťažko, že si xykrát dokáže v 3 vetách nas.ať do huby.
@kahanikova si čítala celu bibliu? Keď si myslíš, že ma vyvolať strach? Ja ju citavam často, ale u mňa strach nevyvoláva. Naopak je plna lásky, nádeje a radosti.
@tatianamaria myslela som všetky knihy, kde sú texty typu "raz príde a bude súdiť .." podobne.. a áno čítala, som ju raz :D ale ako nezainteresovaná osoba, čiže som to brala ako keby som čítala nejakú beletriu .. tá kniha, bola toľkokrát predpísaná, že ten príbeh v nej, už nemôže byť pravdivý, je to ako s ľudovými pesničkami, rokmi sa menia, aj pec nám spadla mi malý brat spieval úplne inak ako to učili mňa 👌 ale samozrejme každý má svoj názor na to.. od dotyčnej sa mi nepáčilo to, ako vnucuje nechutným spôsobom ten svoj a len ten považuje za správny, a presviedčala ešte ženu z praxe, že vlastne nevie, o čom hovorí.. a neviem čo je na ukrižovaní, bičovaní atď radostné.. ale asi by vám to tak neprišlo keby to bol napr váš syn/muž/brat .. :D len toľko k tejto téme
@kahanikova radostné je na tom všetkom to, že napriek tomu, že Ježiša takto týrali on vstal zmrtvych a porazil smrť. Preto sa už nemusíme báť. Ja tiež iba toľko.

@ebi88 oko za oko je stary zakon. Sudcovia boli ustanoveni, pretoze ludia su stale rovnaki a stale sa o nieco sporia.
No Jezis to jasne vysvetlil v Matus 5: 38-42 a ukazal, ze zlo sa zlom premoct neda. Ze neodpustenie nici cloveka. Ukazal, ze vlastnostou Boha je nielen spravodlivost, ale aj laska a milosrdenstvo.