icon

Styk 3 dni pred ovuláciou a TT + Dúfam,že to bude dievčatko 😉

gina1769
5. sep 2011

Ahojte,som tu medzi vami nová 🙂 Som veľmi šťastná,že po dvoch mesiacoch sa nám to na tretí mesiac podarilo 🙂))))) Prvý mesiac snažilkovania som bola úplný laik a ani som nevedela,že kedy mám plodné dni a vôbec ovuláciu.Tak som si začala merať BT každé ráno po prebudení a zapisovať hodnoty na fertilityfriend stránke,sledovať cervikálny hlien a polohu krčka maternice,prípadné bolesti pri prasknutí folikulu, a v mojom prípade citlivé bradavky na dotyk....Moja BT je pred ovu 36,6-36,8°C a po nej 37,1°C. Mám pravidelný 28DC pri ktorom mi ovu nastáva na 15DC, (lut.fáza mi trvá 13 dní),prítomnosť cervikálneho hlienu je 3-4dni pred ovu.Pohl.styk sme mali v den ovu ( večer ) a po.Ale podľa všetkého na splodenie bábätka ( aspoň u mňa ) už neskoro.A tak boli výsledky TT negatívne.No a tak som niekde čítala,že ak chceme dievča ( čo mi chceme,pretože doma už máme jedného chlapčeka ,kt. má 4 rôčky ) ,najlepší čas na jej splodenie je 2-3 dni pred ovu. Tak sme to tento mesiac vyskúšali 😀 Snažilkovali sme presne 3 dni pred ovu a to 1x a potom už nie 😅 No a čuduj sa svetu,podarilo sa 🙂)))))) Asi to aj ˝hore ˝ tak chceli 😝 teraz nám nič iné neostáva len čakať do vytúženého týždna spoznania pohlavia bábätka😀 Podľa čínskeho kalendára mi chlapček vyšiel a teraz to má byť dievčatko.Aj obrúčka na retiazke mi ˝ukázala˝,že prvé dieťa bude chlapec a druhé dievčato,tak uvidíme 😀 Ak bude chlapček,tak samozrejme aj jemu sa budeme veľmi tešiť.1. TT som si robila 8 DPO a vyšla mi druhá čiarka slabulinká,potom druhý TT na 10 DPO a už tam druhá čiarka bola oveľa tmavšia. TT má citlivosť 10mlU/ml. Tu vám posielam aj graf BTT http://www.fertilityfriend.com/home/372f8a a pridávam aj fotku TT. Prajem všetkým žienkam,kt. túžia po bábätku aby mali tiež vytúžené //. Držím vám palce 😉

Styk 3 dni pred ovuláciou a TT + Dúfam,že to bude dievčatko 😉
lucijeta
12. nov 2011

ahoj holky, taky bych si přála holčičku.. první pokus plánujem právě 3 dny před což mi vychází teď o vánocích a kamarádka které se přání mít holčičku splnilo mi doporučila tohle http://www.pohlaviditete.cz/wp-content/uploads/... jí to vyšlo 🙂

lucijeta
12. nov 2011

zajímavé je i tohle http://jasanek.webpark.cz/plzak.html 🙂 a tohle http://www.moje-tehotenstvi.cz/index.php?option... tady podle toho grafu je fakt před ovu větší šance na holčičku a čím blíž k ovu zvětšuje se šance na chlapečka

tygrous
12. nov 2011

No tak u nás tato teorie taktéž zklamala😀 Holt příroda si to zařídí stejně podle sebe😉

gina1769
autor
12. dec 2011

No dnes som bola na sone a na 80% to bude dievčatkoooo 😉))

gina1769
autor
12. dec 2011

@andelka no mne dnes povedala,že je to na 80% dievčatkooo 😉)) A som 18+3 tt.

sepi
27. jan 2012

No pozerám, že diskusia sa akosi pozastavila a tiež, že sexík 3 dni pred ovu tiež nezaručuje dievčatko 😉
Aj ja by som si ho priala po synčekovi, no zrejme je príroda silnejšia ako my. Študujem tu rôzne rady ako na dievčatko, no pri každej sa v dôsledku utvrdím, že je to vždy 50 na 50 😀 Želám vám predovšetkým zdravé bábätká, to je na prvom mieste 😉

sepi
27. jan 2012

@gina1769 Takže Tebe to vyšlo tie 3 dni pred ovuláciou?

gina1769
autor
11. mar 2012

@sepi sorry za oneskorenú odpoved,ale už sem chodím veľmi zriedka.áno,mne to vyšlo 😉 V utorok som bola na ˝ veľkom sone ˝ a znovu mi potvrdili ,že je to dievčatko 😵 No aj ja uverím,ked uvidím 😀

bambi2
11. mar 2012

tak ja som zvedava ci to vyjde aj mne. snazilkovali sme tiez 2- 3 dni pred ovulkou.. tak v novembri sa dozviete vysledok 🙂

bambi2
11. mar 2012

som strasne zvedavaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!! 😀

anjelik0907
11. mar 2012

@gina1769
@bambi2 kočky tak dúfam, že vám to ozaj vyšlo 😉 aj ja chceeeeeeeeem 😀

sepi
11. mar 2012

@gina1769 júúúj, super, veľmi sa teším, že to naozaj vyzerá na dievčatko 🙂 neboj...v takom štádiu tehotenstva už bábätku nič nedorastie 😀 Držím palčeky a idem sa aj ja snažilkovať podľa vašich rád 😎

andelka
11. mar 2012

@gina1769 tak to mám radost, že se ti přání splnilo 🙂
U nás je to teda pořád kluk a už ho brzy uvidím naživo 😵 zvykla jsem si hodně rychle že je to druhý chlapeček a už mi ani nepřijde, že jsem původně chtěla holčičku a že ji už teda asi mít nebudu 😅

cillamilla11
12. mar 2012

kedy sa da najkepsie otehotniet ked mam 28 dnovy cyklus a 6dni mi trvaju kramy. kukala som na nete roune ovu kalendary a vyhodilo mi viac dni napr. od 2.3 do 8.3 plodne dni to znamena ze ked mam styk 29.2 tri dny pred 2.3 tak to neplati ci ?

anjelik0907
12. mar 2012

@cillamilla11 najlepšie je kúpiť si ovu testy 😉 sledovať hlien, prípadne podľa bolesti bruška vieš určiť ovuláciu 🙂

gina1769
autor
12. mar 2012

@cillamilla11 No ja som namiesto netového automatického výpočtu stavila na meranie BTT,sledovanie hlienu a potom som si všetko pekne zapisovala do grafu 😉 Najlepšie je hned po menštruácii si merať BTT ( bazálnu teplotu) ,čiže hned ako si ráno očká otvoríš,natiahneš sa po teplomer a šup do pošvy.Dôležité je aj to aby si z postele nevstávala! Teplota sa má merať každý deň v tú istú hodinu a stále rovnaký čas,napr.5min. Ja som si svoju BTT zapisovala na web.stránke: www.fertilityfriend.com. Tam máš všetko pekne rozpísané a môžeš si aj polohu krčka maternice aj konzistenciu hlienu zapísať.či si ho mala,biely,vodový,alebo ten správny- konzistencia vaječného bielka ( číri a ťahajúci sa ). Tak veľa šťastia 😉

gina1769
autor
12. mar 2012
gina1769
autor
12. mar 2012

@andelka jéééj,však ty onedlho už budeš rodiť 🙂 držím palčeky,aby všetko dobre dopadlo 😉 Držte sa 🙂

happy8051
12. mar 2012

u mna tato teoria vysla dvakrat 🙂

bambi2
12. mar 2012

@happy8051 tak to si ma potesila 🙂 dufam, ze aj u mna to tak bude 😉

andelka
13. mar 2012

@cillamilla11 u 28 dnového pravidelného cyklu dochází k ovulaci 10-16dní před další MS, tj asi. 12-18 den po začátku MS. Proto ten rozptyl. Ze sexu 29.2. by mohlo něco být, pokud bys měla ovulku brzy. Taky doporučuju měřit BT a sledovat hlen, jeho změna tě upozorní na to, že se ovulka blíží a BT potvrdí že proběhla a kdy. Ten 14den cyklu je u 28dnového jen průměr, každá žena to má jinak. A někdy se může ovulka i opozdit a cyklus se tím protáhne.
@gina1769 děkuju 🙂 tipuju to tak na příští týden, tak uvidíme

cillamilla11
13. mar 2012

@andelka aha rozumiem 🙂 no mali sme sex aj 4.3 to znamena ze na 15 DC a na dalsi den ma uz zacinalo naduvat trvalo to 5dni kukala som ze u tehotnich v case uhniezdovania zvykne naduvat tak neviem.

andelka
13. mar 2012

@cillamilla11 moc se nepozoruj, příznaků je strašně moc a nejvíc jich mají ty netěhotné 😅
Když zvládnete sexovat obden v té první fázi (řekněme do 20dne cyklu) tak ovulku neminete 😉

hujova
19. mar 2012

@gina1769 ahojky mamky, chceme se začít pokoušet o miminko letos v květnu, červnu. Od začátku ledna si měřím bazalku a zaznamenávám si hlen a menstruaci, ale moc tu bazalku nepobírám, musím si to dát do nějaké tabulky. Hrozně mooooc bychom toužili po holčičce. Mám koupené ovulační testy, kolikátý jen v měsíci je mám dělat? Co se na tom testu ukáže? Když už tam čárky jsou, tak je ovulace a když se blíží, tak jsou slabší? Chápu dobre? Ještě jsem slyšela, že když nekdo touzi po holčičce, maminka by měla mít kyselé prostředí, tzn. pít citron, udělat si octovou koupel před sexem. V kyselém prostředí prý kluci nevydrzí.

pajiskazemlyna
19. mar 2012

@hujova
Ahojda 🙂
Když si měříš teplotu, zkus si jí přepsat do grafu třeba na fertilityfriend.com, zaznačí ti to tam ovulaci a tak 🙂
Jinak ovulační testy se dělají podle toho, jak dlouhý máš cyklus, pokud máš cyklus 28 dní, tak bych začala dělat třeba 10. den cyklu, když je pozitivní - obě čárky jsou stejně silné nebo ta testovací je silnější, je skoro jisté, že ovulace přijde do 48 hodin.
Pokud toužíte po holčičce - nevím jestli to není fáma- a máš pravidelný cyklus, je prý dobré naplánovat styk 2-3 dny před ovu 😀

hujova
19. mar 2012

@pajiskazemlyna děkuji, paráda, tak to já si to přepíšu 🙂 Koupila jsem si sadu 20kusů, tak budu testovat od 10.dne a uvidíme. Děkuji o rady 🙂

pajiskazemlyna
19. mar 2012

@hujova
Není za co, hlavně, když se zadaří 😵 😵 😵

hujova
19. mar 2012

děkuji, snad jo 🙂 Manžel by si přál krásnou holčičku k 30. narozeninam, tak snad se to povede, mela bych z toho hroznou radost

pajiskazemlyna
19. mar 2012

@hujova
akorát bych se na to tak úplně nespoléhala .. i když vám to moc přeji !!! 😵
Ta metoda bohužel není 100% ..
Přeji pěkné snažení a hlavně at jsou výsledkem // a testíku 😵