icon

Tabletka verzus miniinterupcia

smutnazienka
8. sep 2014

Ahojte,viem,ze toto forum je pre mamicky,tehulky a snazilky,ale aj tak sa potrebujem vyrozpravat a opytat...Meska mi menzes 2 tyzdne,je mi zle,som asi tehotna,kedze som rok nebrala HAK zo zdravotnych dovodov som ju prestala uzivat.Tak sa to stalo..co nemalo...Mame dve krasne deticky,mam novu pracu..takze tehotenstvo prislo velmi nevhod a manzel navrhol interupciu a ja som napokon suhlasila...Ano,je to hrozne..Nie je to lahke,tak mi nepiste,prosim,aby som sa rozhodla inak...Inak to nepojde,svokra nam povedala,ak bude tretie,okamzite nas vyhodi (byvame u nej),ani muz dalsie dieta nechce,ani ja velmi nie,teda by bolo velmi nechcene a je toho ovela viac proti babatku ako ZA.Samozrejme,ze sa vo mne buria vseliake pocity,v noci nespavam atd...ale ine riesenie naozaj nie je.
Chcem sa spyat zien,ktore toto prezili,ci je lepsia ta nova potratova tabletka alebo miniinterupcia...Vsade si minusy aj plusy a chcela by som vediet,ktora volba by bola pre mna najlepsia.Kludne aj do sukromnej spravy.
Dakujem za odpovede a prosim nepiste mi,nechaj si to,nezabijaj to...lebo je to aj tak pre mna tazke a viem,ze cely zivot si to budem vycitat,ale ine riesenie nie je.

horana
22. sep 2014

Stale riesime ze uz ju akoze vyhodil, ale budiz.
Ono neviem ako to je, ci su manzelia ci nie, minimalne snad ma u "muza" aspon trvaly pobyt, nakolko nie je take lahke vyhodit niekoho kto ma niekde trvaly pobyt. Taktiez by jej snad co to platil, kedze deti ho zrejme maju ako otca, nepredkopladam ze by bol chrapun typu do dna na den prestat mat city k svojim detom ktore doteraz lubil, ako cvaknutie vypinacom, alebo to bola vsetko len pretvarka doteraz?
Ono fakt varime z vody, nevieme tam vobec podrobnejsie veci ohladne materialneho zabezpecenia, hlbsie nevidime dovztahov a spol., takze vsetko su len dohady.

cecil36
22. sep 2014

@chances poviem zas len za seba. Ak by som zostala tehu, bez podpory rodiny a partnera, s tromi detmi, jedine realne co by mi pomohlo by bolo, ak by mi niekto platil hypo (resp. dal do uzivania byt...) a stravu, lebo vsetko ostatne by sice bola pomoc, ale nezachranila by ma od toho, aby som nezostala pod mostom s 3 detmi. To ze budem mat tony veciciek tu od mamiciek, by mojim trom detom polievku nenavarilo....

cecil36
22. sep 2014

@horana trvaly pobyt je statistiky, nic viac, vyhodit a zrusit trvaly pobyt ti moze z hodiny na hodinu. Staci zajst na miestny urad. Presne tak to spravil moj ex. Esteze som mala kam ist 😉

katkabg
22. sep 2014

@sorciera24 ano mam fasa muza 🙂 vo vsetkom ho lubim taky aky je a urcite kvoli tomuto ze obcas jee bez ochrany ale davame velky pozor za to mu nebudem nadavat histeriu robit rozvadzat sa atd.Sme takto uz 11 rokov z toho vsetkeho mame 1 planovane dietatko.Bohuzial nie vzdy dokaze zit rodina stpercentne bez chyb idealne atd.A poprosim vyjadrujte sa k zakladatelke temy to ona potrebuje radu niee ja

horana
22. sep 2014

@cecil36 Vypovedat pobyt vravim neviem ako je to medzi nimi dvoma vysporiadene s formou vztahu/vlastnictva, min. nemozno to spravit "vlastníkovi, spoluvlastníkovi, manželovi alebo nezaopatrenému dieťaťu vlastníka, spoluvlastníka alebo nájomcu"

ewellina
22. sep 2014

@cecil36 To si mysleli už mnohé, že sú s tým vysporiadané....

chances
22. sep 2014

@cecil36 Ty si asi necitala cely moj prispevok na strane 15, alebo nerozumies pisanemu textu. Vsetky konkretne veci, ktore som vymenovala su len priklad. Predtym sa pytam zakladatelky, co konktretne by jej pomohlo. Odpoved nemame a vsetko ostatne su domienky. Aspon sa snazim zistit, ci je v nasich silach nieco urobit. Mozno nie je, ale ak je, bola by skoda neponuknut pomoc, nie? Ty to vzdavas vopred, aj ked ide o zivot dietata.

smutnazienka
autor
22. sep 2014

@chances Tak sa ozyvam teda teraz ohladom ponukanej pomoci.Uz som to pisala aj niektorym mamickam,co mi poslali sukromne spravy....Dakujem vam velmi pekne,velmi si to vazim,ze chcete neznamej zene (ktoru este aj odcudzujete) prispievat nejak financne,ci pomocou.Ale to naozaj nemozem prijat,nemozem odoberat vasej rodine,kvoli nasej chybe... 😒

smutnazienka
autor
22. sep 2014

@horana Myslim,ze nemas pravdu,co sa tyka potratov.Vzdy tu boli,su aj budu...Aj v tej najkrestanskejsej krajine adobe.Pozri Polsko...krstanska krajina,potraty nelegalne.To k nicomu nevedie,len k riziku,ze zena natrafi na sarlatana,co jej len zdravie znici,mozno aj zabije.
Ano,moj muz je slaboch a egoista.taky je kazdy chlap.Mozno ty mas idelaneho muza...Ale ja som videla idealne manzelstva,ktore sa rozvadzaju a neidealne,kde sa hadaju,a tie stale pretrvavaju.Neviem,preco to tak je,chcem len povedat,ze nikdy nemas zaruku,ze to alebo to manzelstvo bude na cely zivot.

chances
22. sep 2014

@smutnazienka Je mi luto, ze ti nie je dobre. Ja som pri prvom tehotenstve zvracala az do 7 mesiaca denne, pritom som cestovala hodinu a pol do prace a hodinu a pol nazad cez celu Prahu MHD, naozaj ta chapem. Nemozes sa dat u cojaviem obvodneho lekara vypisat na PN aspon na tyzden? Nevolnosti zvyknu pominut, je to len otazka casu, za cca mesiac budes mat prvy trimester za sebou. Pises, ze nevies, co by muz povedal, keby si mu oznamila, ze si dietatko chces nechat a asi sa aj bojis jeho reakcie. No nechces to aspon skusit? V klude mu vysvetlit, ze je to predsa vase spolocne dieta a ze on je predsa len chlap a mozno si uplne neuvedomuje, ake potrat moze na tebe zanechat nasledky? A kedze chlapi su skor (uplne zovseobecnujem, neviem, ci to plati u tvojho) taki zatazeni na konkretne riesenia a logiku, mohla by si mu predostriet konkretny plan, ako by ste to mohli s babatkom zvladnut (napr. by si s nim bola doma po porode cojaviem len rok), byvanie by ste usporiadali tak a tak, starsie deti by vozil do skolky/skoly on, sla by si po ne ty.... Proste, nechces sa kvoli babatku aspon skusit zamysliet, ako by to slo? Keby ti aj s babatkom po narodeni nepomahal, mozno by pomohol by aspon s dvomi starsimi detmi? Alebo svokra, keby si sa na nu obratila s uprimnou prosbou o pomoc? Alebo niekto iny z rodiny? Ak aj nie, mozno by si to predsa zvladla? A naozaj napis, ak ta napadlo nieco, cim by sme mohli pomoct my.

ewellina
22. sep 2014

@smutnazienka Možno to vlastne ani nebola chyba. Možno práve toto dieťatko vás v starobe doopatruje...

smutnazienka
autor
22. sep 2014

@chances Neviem to na toto odpovedat.Na PN nemozem ist,lebo som v skusobnej 3.mesacnej lehote v praci a bojim sa,aby ma nevyhodili....Vies,konecne mam robotu.Nie je bohvieaka,ani bohvieako platena,ale predsa som rada,ze ju mam...
Este chcem napisat,ze to nie je presne tak,ze on ma posiela na potrat.Navrhol mi,aby som to zvazila a ja som napokon suhlasila.Lenze potom som mala ja vseliake take napady,ze si ho nechame, a to uz sme sa pohadali...On to uz berie ako hotove riesenie,mozno to bola aj moja chyba,nemala som hned suhlasit...
Ale prispelo k tomu tolko okolnosti,bolo mi strasne zle,potom ten svokrin vystup,v hlave sa mi to zomlelo,ze toto je jedine riesenie.Neviem,nemam dovod si ho nechat.
@ewellina Vies,mozno..To nikto nevie,co bude a ako bude.Moja babka mala 6 deti a ked umierala,tak len dve dcery sa o nu starali...

chances
22. sep 2014

@smutnazienka Ja viem, ze prijat pomoc je tazke. Ale ver, ze pre nas by to bola RADOST, keby sme aspon malicko mohli prispiet k tomu, aby sa tvoje babatko mohlo narodit. Navyse tie, ktore chcu, by prispeli tym, cim mozu, podla svojich moznosti. Prosim napis, kludne do IP, co by sme mohli pre teba urobit. Myslim, ze na uplny zaciatok mozeme ponuknut priatelstvo, budeme ta aspon na dialku podporovat, prezivat s tebou kontroly u lekara, nevolnosti, prve pohyby... Ak je otec tvojho dietata slaboch, aspon ty bud silna. Ved kazdy moze zmenit nazor, preco by si ty nemohla povedat svojmu muzovi: "Unahlila som sa, bola som vystrasena, ty si ma nepodrzal, spanikarila som, myslela som, ze jedine riesenie je potrat. Rozmyslela som si to, chcem si ho nechat". Je to take smutne, ked pises, ze nemas dovod si ho nechat. Len z lasky si ho nechaj, len z lasky k nemu, aby si mala ciste svedomie, aby si mala dobry pocit zo spravneho rozhodnutia, ze si nezabila svoje dieta. Skus ho lubit, skus ho lubit uz teraz, ono ma len teba, je na teba uplne odkazane. Ked mne bolo v tehotenstve smutno alebo zle, stale som si hovorila, ze je to vlastne taky zazrak, ze v sebe nosim niekoho ineho, koho vsade beriem sebou, citila som sa menej sama. Pomahalo to, ked som sla nevyspata do prace, ked som myslela na to, ze necestujem sama touto elektrickou, veziem sebou moje dietatko, ide do prace so mnou, kvoli nemu to zvladnem.

ewellina
22. sep 2014

@smutnazienka V každom prípade, teraz si na rade ty. Buď zabojuješ, alebo sa vzdáš. Viem, že to máš veľmi ťažké, ale vždy to stojí za to, zabojovať. Aspoň skús s mužom hodiť reč. Niečo dobré mu navar a potom, keď bude kľudný, to skús....
P.S. Ja ťa nesúdim. Rozhodnutie je na Tebe.

chances
22. sep 2014

@smutnazienka Este nie je neskoro, este si nikde nebola, babatko je stale u teba v bezpeci. Naozaj sa skus s muzom porozpravat (usmievam sa nad prispevkom ewelliny, lebo moj muz byva tiez mrzutejsi, ked je hladny), neunahli sa. Rovnako ako muz sa hneva, ze menis nazor, mozes sa hnevat aj ty, ze sa ta nesnazi viac pochopit. Vacsina muzov ma pred doktormi respekt, uz ich vidim, ako by smelo nakracali na upt. A suhlasim s @ewellina : nik ta nesudi, chceli by sme ti pomoct, aby si nemusela zazit peklo interupcie a aby si sa mohla tesit z babatka (aj ked to teraz vyzera ako utopia, co chapem, pretoze ked je clovek vyerpany, vsetko vidi cierno). Je to naozaj len na tebe, myslime na teba.

megies777
22. sep 2014

@smutnazienka ja osobne si myslím že ak by si bola skutočne pevne rozhodnutá že ideš na potrat a iné riešenie nie je, tak nezaložíš túto tému a netackáš sa odpadávajúca do práce, urobila by si tak už vtedy keď si svojmu mužovi pritakala. A keďže si stále tu so svojim bábätkom, tak si myslím, že nie si celkom presvedčená o nevyhnutnosti toto podstúpiť. Preto súhlasím s @chances a tiež som ochotná v rámci mojich možností pomôcť a podporiť nový život 😉 Drž sa, buď silná

sonia.
22. sep 2014

@smutnazienka Suhlasim s dievcatami, skus sa s muzom v klude porozpravat.
Tak ako napisala @chances - na uplny zaciatok Ti ponukame priatelstvo - mozme zalozit aj sukromnu skupinu, kde budeme s Tebou prezivat tehotenstvo, porod a pod. a ani si nevies predstavit, kolke budeme mat radost z Tvojho dietatka.
Velmi smutne slova, ze nemas dovod si ho nechat.. ale na druhej strane nie si s tym stale vysporiadana - pisala si: "Este chcem napisat,ze to nie je presne tak,ze on ma posiela na potrat.Navrhol mi,aby som to zvazila a ja som napokon suhlasila.Lenze potom som mala ja vseliake take napady,ze si ho nechame, a to uz sme sa pohadali...On to uz berie ako hotove riesenie,mozno to bola aj moja chyba,nemala som hned suhlasit..."
Najma ta posledna veta hovori za vsetko... Chcem len, aby si vedela, ze nam zalezi aj na zivote Tvojho dietatka, ale aj na Tebe, pretoze v pripade potratu si nasledky posenies cely zivot... 😔

asaela
22. sep 2014

@sonia.
@megies777
@chances
@smutnazienka ja sa tiez pripajam ku kockam, rada pomozem ci ponuknem priatelstvo alebo podporu. mozno ani netusis, kolke na teba a tvoje dieta myslime.

diocka
22. sep 2014

@smutnazienka z mojej skusenosti ti pisem, ze taketo necakane deti byvaju pre rodicov vzdy najvacsou podporou, najvacsim pozehnanim. ak ho ty teraz ochranis, v zivote sa ti to mnohonasobne vrati.
tiez sa pripajam k tomu ak ti mozem tiez nejako prispiet. a nestrachuj sa o nase prispevky, davame z toho co mozme dat.
odkedy som sa docitala o tebe, kazdy den na teba a tvoje male myslim.
zelam ti vela odvahy, naozaj nam nezalezi len na tom aby sa dietatko narodilo ale aj na tebe. docitala som sa ze post abortivny syndrom ma 30% zien ktore prisli v tehotenstve o dietatko. aspon tolko je oficialna statistika, skutocnost je este vyssia. je to velke riziko na to, aby si to dobrovolne podstupila.
verim ze s muzom pridete aj na ine riesenie.
myslim na vas.

khkt
23. sep 2014

@smutnazienka Aj keď som neprispievala do tejto diskusie sledujem ju od začiatku a je mi ťa veľmi ľúto, čo si zažívaš, lebo toto si nikto nezaslúži ☹ Tiež by som rada prispela a pomohla... myslím, že ani nevieš, koľké mamičky tu na koníku držia palce bábätku aj tebe.

ewellina
23. sep 2014

Aj ja budem rada, ak by som mohla v niečom pomôcť. 🙂

junova
23. sep 2014

Smutná žienka, keď si dieťa necháš aj ti pomôžem v rámci svojich možností.

chances
24. sep 2014

@smutnazienka Ako sa dnes mas?

michalajulka
24. sep 2014

Ahoooj 🙂 aj ja na Teba a bábo myslím a držím palce!

smutnazienka
autor
25. sep 2014

@chances Dakujem za opytanie,aj ostatnym zienkam za podporu.Ja mam nocne,tak nic nestiham.Stale mi je zle,ale tak sa mi zda,ze uz troska lepsie.Svoje rozhodnutie sme ale nezmenili.Rozpravali sme sa o tom s muzom,a on nad tym,ze mat dalsie dieta ani neuvazuje.

chances
25. sep 2014

@smutnazienka Tak fajn, ze je ti aspon trosicku lepsie... Keby bolo rozhodnutie iba na tebe, babatko by si si nechala? Muz chape, ake rizika (fyzicke a psychicke) ma upt? Ako si na tom ty psychicky v tuto chvilu?

sonia.
25. sep 2014

@smutnazienka Som rada, ze Ti je uz trosku lepsie. A je fajn, ze ste sa s muzom o tom porozpravali. Bol kludny uz? Naozaj ma muz jasno (ako sa aj @chances pytala) ake rizika kvoli upt podstupujes? Asi by to mal vediet...teda nie asi, ale urcite.. Lebo tu nejde len o babo, ale vo velkej miere aj o Teba a najma Tvoju psychiku. Su to vazne veci, vazne rozhodnutia a nedaju sa vziat spät...
Vela z nas to s Tebou preziva, myslime na Teba, ponukame pomocnu ruku a stale dufame, ze sa rozhodnes pre zivot svojho dietatka...

sue
25. sep 2014

@smutnazienka vezmi ho so sebou k lekarovi na buduci tyzden ;) uz by +- malo bit srdiecko. Ukaz mu,akeho ziveho tvora nosis v brusku a pokial nenastane spontanny potrat z nejakeho dovodu, budete ho musiet dat zabit... Bohuzial. Rozumiem ti,ze mas obavy co by bolo po porode a pod....ale pred upt pojdes na ultrazvuk auvidis srdiecko toho drobceka. Na ten obraz a zvuk ako mamazivych deti nikdy nezabudnes 😔 donut ho tamist s tebou ak sa tak predsa len rozhodnete. Nenechaj si tento otrasny a definitivny zazitok ako tazidlo pre svoju dusu :(:( je to VASA vec. Neklad sina plecia viac ako mas.... A este jednno....to dietatko jekazdymdnom clovekom viac a viac 😔 myslim na teba a velmi dufam,ze sa dohodnete,ze si babatko nechate :(

linda81
25. sep 2014

@sue
@sonia. pekne napisane....len vacsinou je to tak , ze ked sa niekto rozhodne, tak ignoruje fakty...od prveho prispevku presli skoro 3 tyzdne, takze 9 tt...ked uz ma byt babo zabite, tak nechapem, na co tie zeny stale cakaju...dojst 11+5 na UPT?????...nechapem vobec...ako pisete...kazdym dnom je dokonalejsie...o tom , ze je ludsky plod , nie je pochyb...

megies777
25. sep 2014

@linda81 podľa mňa tak ako som už vyššie písala @smutnazienka s týmto krokom nie je absolútne vysporiadaná napriek nátlaku jej manžela. A to je dôvod prečo stále dieťatko nosí. Myslím že ju treba podporiť, keď stále váha a zvyčajne v tomto týždni býva už "po"... Už teraz je to ľudský tvor so zretelnými črtami, len tak pre zaujímavosť som čítala, že v desiatom týždni miznú blany medzi prštekmi - oddeľujú sa atď