icon

Tatarák a šuši v tehotenstve

annapapekova
4. feb 2013

nejako som sa pozabudla a včera som zjedla tatarsky biftek a suši.. Urobila som zle? A ako sa toho mám vzdať? ja to nedokážem. Hrozne milujem šuši a neviem sa ho vzdať. čo mám robiť?

Strana
z2
mini888
26. mar 2016

Ahojte chcem sa opYtat ohladom udeneho mesa v tehotenstve . Pokial je dostatocne tepelne upravene a varilo sa cca2 hodinky moze ho tehotna zena ?

anuskaaprazko
26. mar 2016

@mini888 jasne 🙂

slaviena25
28. mar 2016

ja som počas tehotenstva jedla všetko a myslím si, že takto to je najlepšie aspoň potom nebude babätko vymýšľať 🙂 @mini888

boredka
2. mar 2017

Ahojte. Chcela by som vas poprosit o radu. Co si myslite o sushi v tempure? Viem, nie je to moc zdrave vzhladom na to ze je to vyprazane ale myslite ze ta tepelna uprava je postacujuca? Mam chut na sushi zatial som odolavala ale hladam vhodne alternativy 🙂 Dakujem

evittam
2. mar 2017

@boredka Na to co si kto mysli na nejakom MK ti moze byt uplne jedno. Ja som jedla vsetko co aj pred tehu a nic sa nestalo-mam dve zdrave deti. Menej pocuvaj co sa moze a co nie a viac si uzivaj tehu. Ak mas na nieco chut tak si daj. Ja som si dala aj sushi. Ak sa bojis tak si sprav napr.z udeneho lososa,😉. Aj tatarak som mala, aj plesnove syry a neviem c vsetko este "zakazane"😋😉

boredka
2. mar 2017

@evittam dakujem za odpoved 🙂 ja som tiez zastanca toho ze vsetko v zdravej miere 🙂

evittam
2. mar 2017

@boredka Samozrejme,ze ano.😉 A nie sa zbytocne stresovat a vyhladavst na nete zarucene rady-to uu by som to mala zjedene alebo by ma presla chut.😀😉

maminecka2
2. mar 2017

Ahojte, uz sa budem sice opakovat, ale nozik sa mi v kapse otvara. Aj ti co roky fajcia, jazdia nepriputani, pripadne nadrb...., atd atd atd si tiez hovoria ze vsak sa im nic nestalo..... Az pokial napr. jeden ozraty blb nenabura do mojho svokra apod. Ak je clovek zodpovedny len za seba nech si robi co chce, ale nech znasa aj nasledky- napr. nech si plati liecbu...
Ale ak je niekto zodpovedny nie len za seba, tak mam teda dost vyhraneny nazor o riskovani. "Ja som to a to a deti su zdrave." A potom co ak nejaky pofyderny vyrobca, dovozca... zlyha a napr. nejaka fajnova listeria sa pekne pomnozi a tehotna si da, vsak co?
Prepacte baby, ale ja som zdravotnik takze vidim aj tu druhu stranu, nie len posedenie pri dobrej papkanici, cigaretke....
A potom dieta na svete, vsetko chvalabohu OK a dietatu ani piskotu neda lebo to nie je bio, eko, natural...
Takze podla svojho najlepsieho vedomia a svedomia.

evittam
2. mar 2017

@maminecka2 Pozri, ja som nikdy neriesila co mozem a nemozem jest😉. Az tu na MK som sa dozvedela,ze pomaly najlepsie ani nedychat. Ja netvrdim,ze som od rana do vecera jedla plesnive syry a surove maso. Jedla som vsetko na co som mala chut. A tvoje prirovnanie je uplne mimo...
Vies a len tu su fanaticky typu -byt na cistej vode a chlebe a ani to nie je uplne v pohode a potom sa pchaju vselijakymi umelymi pripravkami-vsak to treba. A ak si to precita nejaka lahko ovplyvnitelna prvorodicka-tak dakujem pekne.
A este k tomu,ze si zdravotacka-a co-to akoze len ty mas pravdu?

maminecka2
2. mar 2017

@evittam Riad sa cim chces, ja som sa vyjadrila aj na adresu bio fanaticiek. Mysli si co chces, rob to chces, len to nepodsuvaj niekomu kto nevie cim sa ma riadit ako spravnu volbu. Mna gynekolog (napriek tomu ze to viem aj sama) informoval co nemam jest, takze som ani ako prvorodicka nemusela hladat odpoved na forach a bezhlavo sa nimi riadit. Ak mi raz doktor nieco zakaze z nejakeho opodstatneneho dovodu tak nebudem na forach patrat ci to nahodou nie je inak.
Ked niekto niekomu takto anonymne a bez zavazkov a nesenia zodpovednosti poskodi zdravie, dieta, tak co? Je to myslene vseobecne na dobre rady od bab co prezentuju svoj nazor ako spravny, aj v inych temach.
A ja si AJ z titulu svojho vzdelania stojim za tym ze mam pravdu- teda surove (nedostatocne nepelne spracovane) maso, ryby, vajcia, plesnive, nepastetizovane syry jednoducho v tehotenstve nie. Nehovorim o vyslovene toxickych latkach, tam sa hadam zhodneme.
A inak, dietatku do roka by ste dali sushi, tatarak, surove vajcia apod.? Ja nie, hold si na to musia pockat.
A teda tie dobre rady od fanaticiek tiez treba konzultovat a nie sa zasa nimi riadit, hadam mame este zdravy rozum.

radulkova
2. mar 2017

takto to vyzerá keď človek jedáva sushi...

hanata
2. mar 2017

@radulkova To je ryza? 😀

sam2
2. mar 2017

@radulkova tomu vazne veris? 😂😂😂😂😂

malinkaaninka
2. mar 2017

@radulkova to fotili odborníci z badatela,však..?

evittam
2. mar 2017

@maminecka2 A ty si myslis,ze mne gynekolog nic nepovedal?! Len nerobim "z komara somara". To je cele. A nech sa kazdy riadi podla coho chce. Ja sa riadim svojim zdravym rozumom a odporucaniami odbornikov.😉

evittam
2. mar 2017

@maminecka2 A ja nie som ziadna fanaticka.

hanata
2. mar 2017

Ja som zjedla tatarak, ked som este nevedela, ze som tehotna. Syn je strasne neposlusny. Myslite, ze to spolu suvisi??? 😀 😝

evittam
2. mar 2017

@hanata Pochybujem.....😋

boredka
2. mar 2017

Dakujem vsetkym za nazory bohuzial mna zatial lekar nepoucil co sa moze a co nemoze cize studujem internety. Ja som sa len pytala ci je sushi v tempure dostatocne tepelne upravovane alebo nie? Nakoniec som si dala zeleninove tak snad som nic nepokazila 🙂 pekny den

maminecka2
2. mar 2017

@evittam To kvitujem. A tou fanatickou som nemyslela Teba, ale tie co si spominala ze uz len vodu odporucaju- aj tu urcite minimalne z reverznej osmozy (ci ako sa tie hovad.... volaju).
Inak ani ja by som nerobila z komara somara keby som obcas pri kojeni neotvorila kona a necitala tie koniny typu eko bio natur eno-nuno, a zasa druhy extrem typu neprestavaj v tehotenstve fajcit ked si zvyknuta, vsak to bude este horsie pre babo.......
Myslim ze zdravy rozum v kombinacii s radami odbornikov (len zial treba aj tu dobre vybrat) su dobra cesta.

maminecka2
2. mar 2017

@boredka Inak to je smutne, neviem ci Ti inak vyhovuje, ale je to na zvazenie, podla mna zanedbal dost dolezitu cast starostlivosti o tehotnu...🙄

Strana
z2