icon

Ťažké rozhodnutie ohľadom nechceného dieťaťa

janina8352
27. jún 2015

Ahojte cakame tretie dieta som v 7 tt, dieta nechcem mam depresie skutocne depresie. Neviem co je horsie interupcia alebo zit s pocitom ze dieta je nechcene. Depresie sa spustili davnejsie mam sklony k samovrazde . Tento hormonalny stav je pre mna hrozny . Co dalej? Manzel ma obavu ze si nieco urobim ovladat sa viem ale vnutri to vsetko vrie. ☹

Strana
z2
sardinka333
6. júl 2015

@janina8352 píšeš že depresie si mala aj pred tým a nejake psychické problémy. V prvom rade navštív psychiatra čím skor!!! Podla mojho názoru už niekomu chodíš - nejakého máš kedže depresia nie je pre teba novinka plus ine ,,sklony,,. Prosím ta nikdy nepočúvaj ludí, ktorí ti radia neužívať antidepresíva - lieky !!!!! Títo ludia o depresii nič nevedia plus o sebapoškodzovaní a podobne. Pre nich je to len najaky smutok, ktorý proste prejde ked sa nejako rozptýlia budu myslieť pozitívne....to ale depresívny človek nedokáže aj keby sa na hlavu postavil a to že to nedokáže ho vhana do ešte väčšej depresie. Depresia je choroba a je liečitelná. Je to porucha neurotransmiterov v mozgu. V prvom trimestri by sa nemali niektoré AD užívať ale ak je riziko zhoršenia stavu pre matku väčšie tak sa nasadia také ktoré su ako tak ,,odskušane,,.
Je super že máš pomoc a podporu v rodine že sa všetci tešia, to ti pomože aspon racionálne sa na to pozrieť pozitívne aj ked pocity s tebou budu mavať. Držím palce nech si čoskoro stabilizovaná. Pripajam aj link na knihu od odborníkov, ktorí sa tejto problematike venuju.

https://www.lundbeck.com/upload/cz/files/pdf/Br...

alk05
12. aug 2015

@janina8352 neviem ako to dopadlo, ale potrat ti moze sposobit este vacsie depky...

Strana
z2