icon

Tehotenské kompresívne pančušky

mariasalome111
15. feb 2018

Som zvedavá, či ste ich nosili v tehu, ako prevencia kŕč.žíl. Dosť je to nepohodlné...

vilma7
15. feb 2018

Mala som len podkolienky, zvykla som si, aj v lete som ich mala, nebola to źiadna katatrofa.

bronislavka
15. feb 2018

Nosila som tiež dalo sám nato zvyknúť mala som po stehná
Treba si iba zvyknúť 🙂

deti95060810
15. feb 2018

kupovala som si len podkolienky - v lekárni...

luciferkax
15. feb 2018

mne sa začali robiť krčové žily a dosť ma boleli, nosila som tie dlhé pančuchy, až po nohavičky, ale zvykla som si. .nosila som ich aj v lete kedže ináčsa mi to zhoršovalo

volletta
15. feb 2018

Prosím Vás, pančušky ste mali na predpis a na mieru alebo z lekárne? Ak z lekárne, tak aké odporúčate? Ďakujem

mariasalome111
autor
16. feb 2018
mariasalome111
autor
16. feb 2018

Tak ja som si ich objednávala cez internet, majú zosilnené päty a špičky, celkom sa dajú, až na ten pás. Je tam taká nepríjemná sieťka, mne to dosť vadí, mala som ich len 3.krãt, stoja mi v skrini. Veľkosti nãjdeš tiež rozpísané na nete, podľa váhy a výšky.

paulinoocka
16. feb 2018

Mne to bolo tiez dost neprijemne ale tak nosila som ich, hlavne teda tie podkolienky. Vykusaj mozno nejaku inu znacku

katarinam85
16. feb 2018

Ja som mala na predpis take dlhe az na stehnach...trosku sa da na to zvyknut..ale velmi nepohodlne..aspon pre mna..nosila som len na pravej nohe, na lavej som nemala...ked musis tak musis...bez toho ma velmi bolela noha..no kazdy vecer som sa tesila ako si to dam dole 😆😂
Nechala by som si predpisat...je to na mieru...s minimalnym doplatkom a pomaha to 😉

mariasalome111
autor
16. feb 2018

Mne robili sklerotizãciu jeden krát, sama som to chcela, nemusela som. Chcela som vyžehliť metličky, ale tak nepodarilo sa. Vtedy mi lekár odporučil komp.pančušky prvej triedy, ako preventívna do budúcna, že vraj mám sklony ku krčovým žilãm v budúcnosti. Takže predpísať mi ich nemá kto,,,sama som si objednávala cez net.

katarinam85
16. feb 2018

Aha...ja som mala tieto..urcite sa daju kupit aj bez predpisu v zdravotnickych potrebach ci na nete..aj tabulka velkosti keby nahodou 😊

mariasalome111
autor
16. feb 2018

Dakujem, pozriem sa.

ajsha123
27. nov 2020

@katarinam85 Môžem sa opýtať tie, čo ste používali tie stehenne pančuchy. V lekárni mi povedali, že je tam taka páska a to sa prilepi o stehná a tak to drží. Neťahalo Vám to chĺpky na stehnách? Alebo ste si holili nohy? Viaceré píšete, že je to nepohodlné, treba si zvyknúť.... Vie niekto porovnať tie stehenne a klasické kompresivne tehu pančuchy? Ďakujem

katarinam85
27. nov 2020

@ajsha123 je tam taká ako keby gumenná páska, široká asi 5 cm (aspoň pri tých čo som mala), vôbec neťahali chĺpky, pekne držali na mieste.
Čo sa týka pohodlia, veru pohodlné to moc nie je, ale dá sa na to zvyknúť. Hlavne, že nohy, resp. žily tak nebolia. Mňa dosť bolievala hlavne pravá noha, na tej som mala nepríjemné tie žily a veľmi mi pomohli! 🙂

luciferkax
27. nov 2020

@ajsha123 nemám nejak chlpaté stehna, takže netahali mi

ajsha123
27. nov 2020

@katarinam85 ďakujem.

ajsha123
27. nov 2020

@luciferkax A žily ste mali pokial? Ja mám navretu na stehne odzadu a ide až hore k zadku... V tom prípade sú asi lepšie pančuchy... Lebo si neviem predstaviť, že by mi tá páska šla cez stehno... Asi ma návšteva cievnej amb.neminie...🙁