icon

Tehotenstvo a fajčenie

lucia9689
1. okt 2015

Caute baby chcem sa spytat fajciarok..Ked ste zistili ze ste tehotna prestali ste fajcit? Ci? A ked nie kolko ste vyfajcili denne? Narodilo sa Vam zdrave dietatko?Dakujem za odpovede 🙂

Strana
z2
marinablue
1. okt 2015

@1257 No ono nie len o fajceni ale aj o tom co jeme a pijeme rozhodujeme len my sami. Takze ak velmi chces mozes aspon obmedzit prijem skodlivych latok z potrovin Treba citat poriadne etikety na tovare a rozhodovat sa podla vlastného svedomia co kupis a co nie. Bezdebaty zeleninu a ovocie si nedokazes bez labaku otestovat ale aspon vselijake preéčkované jedla a napoje dokazes vyselektovať a jednoducho nekupit. O tom co dychame je tazke polemizovať nakolko sa nemôzeme vsetci odsťahovať na vidiek. 🙂

prego81
1. okt 2015

@lucia9689
zijem v krajine kde fajcenie davno nie je cool. Ani v restauracii ani na verejnosti. Snad sa toho raz dozije aj Slovensko. Ako mama zdravych deti ta prosim nabuduce ked si jednu vytiahnes z krabicky tak ju hod hned do kosa. Aj aj tu krabicku a dalsie krabicky. Da sa to 😉 Nielen kvoli dietatu ale aj kvoli sebe

1257
1. okt 2015

@katrinka8 nie porovnávam to isté tvárime sa vypichujeme oči ženám čo fajčia,ale už sa aj tak zdravé deti nerodia pretože by sme museli žiť na inej planéte . Tým chcem povedať že je už úplne jedno čo robíme aj tak máme smolu

marinablue
1. okt 2015

@1257 Tak toto je uz fakt sila co si napisala. Tak si rovno lahnime na kolajnice ..... 😀 Alebo ako sa hovori, hodme vsetci flintu do žita. ( a dúfajme že nás trafí. 😀 )

katrinka8
1. okt 2015

@1257 - ak myslíš 😀 však nech si tehotné ženy aj heroín pichajú, zdravé deti aj tak mať nebudú, či ako? 😀 😀 😀 Si ešte mladučká, tak Ťa ospravedlňuje vek. Ak už neveríš, že existuje "dobrá voľba", ešte vždy si môžeš vybrať menšie zlo - to dieťa by za to stáť malo, ak už za to nestojí žene vlastné zdravie... Akurát dnes som sa stretla s kolegom, jeho žena bojuje s onkologickým ochorením a mali sme taký rozhovor o tom, ako zdravá a čistá strava robia v tejto liečbe priam zázraky.
Oči tu nikto nikomu nevypichuje (tie si, bohužiaľ, fajčiarky vypichujú samé sebe a svojim deťom), len poukazujeme na to, že to, na čo sa zakladateľka pýta - fajčenie - je škodlivé, a v tehotnestve, kedy žije žena za dvoch - zvlášť. Opýtala sa, dostala odpoveď. Ako s tým kto naloží, jeho vec, jeho zodpovednosť, jeho zdravie, jeho deti. Všetko ostatné sú len výhovorky. Mám kamošku na novorodeneckej JIS-ke (extrémni nedonosenci, deti narodené pod hranicou 1000 g), tá by Ti vedela porozprávať o deťoch fajčiarok ☹
Ale navyše od ostatného je tam ešte faktor ďalší, vystavujú tomuto škodlivému zlozvyku aj svoje okolie - ktoré si to nepraje. A to už je drzosť a arogantnosť. Avšak ak sa Ty budeš nevhodne stravovať, mne tým neublížiš ani nepoškodíš zdravie - robíš zle len sama sebe.

domynyqq
1. okt 2015

Ja som prestala, zapálila som si za celé tehotenstvo asi trikrát a ani raz nedofajčila - mala som nervy na svojho švihnutého muža, skôr šlo o truc. Malá keď sa narodila mi to ešte stále nechutilo, ale pomaly ako som strácala mlieko a lepil sa na mňa stres zo štátnic atď, som fajčiť postupne začínala zas a bolo po kojení. Kamoška v tehotenstve prestať fajčiť nedokázala, minimálne jednu denne dala, ale tak že si vždy potiahla od nás fajčiacihc. Má zdravé dievčatko, a vôbec nie je uplakaná ako sa hovorí že decku chýba nikotín, ale akonáhle sa malá narodila, prestala na dva mesiace fajčiť. A potom začala z indie nejaké bylinkové a malej z toho strašne chutí mlieko (:
Ak prestať chceš, musíš sa naprogramovať. Fajčenie jednej dvoch cigariet týždenne bábätku neublíži (to by si cítila napr. prudké pohyby,alebo nepríjemné pocity - hormóny Ti dajú info), ale podľa mňa dve cigarety denne na tehotnú je moc. Sama uvidíš keď ochutnáš mlieko ženy keď si zapáli, ako to okamžite všetko ide do tela. Držím palce!!!

jeennyv
1. okt 2015

@1257 ano mas pravdu dnes mas vsade znecistene prostredie, prirodu a dalsich x veci, ktore ovplyvnuju zivot cloveka, ale to su faktory, ktore sa ovplyvnuju ovela tazsie, ako priama volba zeny, ze pocas tehotenstva nebudem vo velkom fajcit, pit, drogovat ci ine veci, ktore skodia cloveku samotnemu, nie to este tehotnej zene.....pre mna je to prosto o prioritach cigareta alebo dieta...

katrinka8
1. okt 2015

Baby, to si fakt ešte v 21. storočí myslíte, že fajčenie je v pohode a v malom množstve neškodné? A hlavne pri deťoch (či už v brušku alebo vo Vašom okolí)?

http://www.mamaaja.sk/zdravie/zdravie-deti/zdra...

tjaden
2. okt 2015

@lucia9689 hľadáš tu výhovorky? ak ti niekto povie, hej fajčiť by si nemala veď si tehotná! tak sa ohradíš týmto?...ale na modrom koníkovi mi ženy písali, že sem tam si zafajčili a narodili sa im zdravé deti! Prečo nehľadáš dôvod na to aby si prestala fajčiť ale dôvod na to aby si mohla? Prečo sa nepýtaš žien, ako prestali fajčiť čo im pomohlo, či si dávali náplaste alebo čo ja viem čo? Už keď ti sú pred dieťaťom cigy prednejšie tak potom neviem čo bude až sa narodí...

moniciak
2. okt 2015

Pri Monike som hneď obmedzila na asi jednu denne, potom jednu týždenne a v 16. týždni som prestala úplne. Teraz som prestala hneď po potvrdení 🙂

dkethe
2. okt 2015

Baby, prosim poradte mi :( som tuhy fajciar. Krabicka denne ak je prilezitost i viac. 9 rokov. A mam problem s pevnou volou a zasadovostou. Co sa tyka veci osobnostnych tam som zasadova ale dieta-cvicenie-fajcenie tam som stratena :( vzdy som vravela ze prestanem az zacnem pomyslat na rodinu - aspon rok pred zacatim s nechranenym sexom. A teraz na to doslo a chceli by sme zacat uz za mesiac :( no neviem s tym prestat. Nejaky pokrok sa mi podaril, casto dam len 10 denne aj to doobedu ked som sama, ked dojde muz tak sa snazim nehulit. Ale uplne prestat proste neviem :( citim sa ako najvacsi pokrytec a chudak :/ lebo velka stastna zdrava rodina je pre mna priorita. No hovno pre to robim...

bosoriak
2. okt 2015

@dkethe Navstiv svojho obvodneho lekara, ti maju metody a lieky na to, aby pacient prestal fajcit. Ono s fajcenim je to ale iny problem - prestat fajcit nie je az take tazke. Abstinencne priznaky su malina, naozaj. Drzat sa par tyzdnov a mesiacov vobec nie je taky problem ako by sa mohlo zdat. Obrovsky problem je prestat navzdy. Z vlastnej skusenosti ti vravim, ze neexistuje aby sa z fajciara stal nefajciar. Z fajciara bude vzdy len abstinujuci fajciar. Ja nefajcim uz 10 rokov a stale mi obcas pride chut. Uz nie taka nutkava, ale pride. Cigaretovy dym mi strasne smrdi po tych rokoch. Ale ked vidim napr. vo filme niekoho fajcit, normalne sa mi az ruky spotia. 😀 10 rokov bez cigarety, a stale.

Na druhej strane, moja svokra dokazala prestat zo dna na den a to fajcila vyse 35 rokov krabicku denne. Takze to ide. Treba si to pripominat.

Ak ti to nejde samej, skus nejaku psychologicku pomoc, neviem si predstavit lepsi dovod pre navstevu psychologa. Moze ti pomoct pri posilnovani tvojej pevnej vole.
Drzim palce!

P.S. A ano, hlboko odsudzujem vsetky tehotne, co fajcia. Je mi jedno z akeho dovodu a je mi jedno, co si vycitali na fore a co im nakecal lekar o tom ako je nebezpecnejsie prestat uplne, nez prestavat postupne (ako uz len toto moze lekar vypustit z ust nechapem). Nebudem nikomu nadavat, ani ho ponizovat, ale nikdy to nepochopim a som presvedcena, ze je to vrcholne nezodpovedne voci dietatu. Prestat na tych par mesiacov je to najmenej, co moze matka pre svoje dieta urobit.

lusyke
2. okt 2015

@dkethe ten isty pocit zo seba som mala aj ja ze to nedokazem a ze to sa neda len tak prestat. No ked uz vies ze to dieta je v tebe tak citis obrovsku zodpovednost. Je to akoby si dychala dym babatku priamo do tvare...aspon ja som sa tak citila a ver mi ze ma chut na cigaretu hned presla. Da sa to. Ak s tym nevies prestat sama popytaj sa lekara. Ten ti poradi co dalej. Moja sestra chodila na specialne sedenia kde jej radili ako sa motivovat a ako postupne prestat. Pisala si aj nejaky dennik kde zapisovala kazdu cigaretu, cas a dovod preco si ju zapalila. To jej malo pomoct pochopit kde je jej problem a zarovem ju to nutilo obmedzovat. V jej pripade to sice nepomohlo, pretoze si myslim ze ona ani velmi prestat nechcela..nema deti a ani uz mat nechce. Ale inym to urcite pomoct moze. Drzim palce.

lucia9689
autor
2. okt 2015

@tjaden pokial dobre vidim nikde som tu nenapisala ze fajcim.. Tak ma hned neodsuzuj ok? Nehladam vyhovorky len sa pytam..

katuska2709
2. okt 2015

Mne sa páčilo, keď mužovi vravela tehotná kolegyňa, že by som nemala piť čierny alebo zelený čaj, lebo obsahuje tanín, ale sama vyfajčila každý deň aspoň 2 cigarety 😀 Len tak mimo témy

Strana
z2