icon

Tehotenstvo a očkovanie proti covidu

megy1112
4. júl 2021

Ahojte žienky, chcela by som sa opýtať ako to je s nami tehotnými...platí na nás nejaká výnimka? Som v 22tt a popravde dosť sa toho bojím aby som neohrozila drobca

Strana
z2
surama
4. júl 2021

@777januska777 No asi dokazuje, ked sa zenam v 1. trimestri neodporuca ockovat.

petamich
4. júl 2021

@selu11 prepac ale mysliet si, ze nazor akychkolvek lekarov na akukolvek temu bude niekedy jednotny je pekne naivne - som teraz tehotna a som v skupine tu na MK, vsetky rodime v tom isto mesiaci a viacere z nas maju bezne alebo menej bezne problemy a situacie, ktore existuju roky - napr. ockovanie proti tetanu v tehotenstve, antibiotika, lieky na mykozu, kam pichat injekcie na riedenie krvi, co dat/nedat na hemeroidy, vysadit/nevysadit magnezium, brat/nebrat tehotenske vitaminy a garantujem ti, ze ani raz nam nasi lekari nepovedali to iste 😂 co lekar to nazor, takze nechapem, preco si myslis, ze zrovna v tejto teme by akoze mali byt jednotni 🤷‍♀️ este aj tie vysetrenia a poradne nam nerobia rovnako a v rovnakych intervaloch

777januska777
4. júl 2021

@surama ženám v prvom trimestri sa neodporúča nič, hlavne kvôli veľkému riziku potratu. Ved väčšinu byliniek nemôžete vôbec v tehotenstve a najmä v prvom trimestri. V prvom trimestri nemôžete pomaly žiadne lieky na kvasinky a ani na žiadne choroby a dokonca ani sex sa neodporúča v prvom trimestri. Co uz v iných trimestroch môžete. A to hlavne kvôli tomu, aby nemohol niekto povedať, že ste z toho potratili.

nttnnt
4. júl 2021

nikdy nikde odomna nepytali test aj ked ma na jednej klinike upozornili na jar ked zas bolo halooo ze aby som dosla na 3D s testom aj tak ho nepytali, a ockovat by som sa nedala ani keby co je :D

srferreira
4. júl 2021

@ayanamirei zaujimave ja som v tehotenstve podstupila ockovanie proti ciernemu kaslu. Prave preto ze to islo babatku cez placentu a aby bolo chranene ked sa narodi, pocas obdobia dokedy samo nedostane ockovanie! Takze logicky ide babatku aj Covid-19 vakcina.
@katulienkax tiez si myslim. Z nejakeho dovodu pisu nevhodne pre tehotne.
Autorka ja som zaockovana a kojim. Nie som proti a ani za. Kazdy ma osobne dovody preco ano a preco nie. Ale v tehotenstve by som sa nedala. Sama som mala jeden den zle vedlajsie ucinky a neviem si predstavit keby som bola este tehotna k tomu. Ak mozes pockaj dokedy porodis a das sa ako tak dokopy.

ayanamirei
Autor odpoveď zmazal
srferreira
4. júl 2021

@ayanamirei hej dava to zmysel.

falbala132
4. júl 2021

@ayanamirei hovoris o tych novych vakcinach akoby boli uz po ukoncenych klinickych studiach a rovnake ako tie proti tetanu, chripke a podobne. su to mRa vakciny a napr. moj ujo dostal po druhej davke pred par dnami infarkt. zastanca tejto vakcinacie povie ze by ho URCITE dostal aj tak. no to urcite... 🙄

ayanamirei
Autor odpoveď zmazal
kkovacovak
4. júl 2021

@ayanamirei absolútne zbytočne sa tu snažíš. Skoro každá tehotná žena je opatrná a má pomaly zlé svedomie aj keď si dáva blbý paralen, ktorý vyslovene tehotné môžu. Hlavne žena ktorá mala problém otehotnieť. Taká si veľmi dobre rozmyslí či sa dá alebo nedá očkovať a môže jej to prikazovať aj riaditeľ vesmíru. Žiadna žena ktorá sa snažila dlho otehotnieť a je opatrná nebude zo seba robiť údaj do štatistiky o očkovaní tehotných. Ak sa taká nájde tak je podľa mňa nezodpovedá a neváži si svoje nenarodené dieťa. Viem že sa ockuje proti tetanu ale tiež by som sa nedala. Tu nejde o covid ale o to že tehotným sa zakazuje poamly aj pitie čaju a zrazu je úplne v poriadku testovať čo to s tehotnými spraví. Žiadny normálny lekár sa pod to nepodpíše lebo dieťa náhodou zomrie a je oheň na streche. Takže na čo je táto osveta dobrá?

falbala132
4. júl 2021

@ayanamirei jasne, dokonca bol predtym na preventívnej prehliadke aby mal istotu. A aj tak - 3 upchaté cievy. Ja týmto od vakcíny neodhovaram, je to každého vec. Len si myslim, ze ked uz tehotné riešia, ci môžu takú onakú minerálku, hentaky syr alebo krém s kyselinou hyaluronovou, tak by nezaškodilo aj trocha obozretnosti pri rozhodovaní sa o vakcíne zatial určenej na núdzové použitie.

ayanamirei
Autor odpoveď zmazal
ayanamirei
Autor odpoveď zmazal
kkovacovak
5. júl 2021

@ayanamirei takže ľudí rozdeľuješ len na tých ktorí sú úžasní lebo sa dali očkovať a tých ktorí sú hlúpi a neveria na covid? Ja som veru nakazená bola a nemyslím si že tu daná choroba nie a chcem počkať keďže som tehotná a bojím sa o svoje dieťa. Do akej kategórie teda spadám? Mala som problém otehotnieť a nad možnosťou akéhokoľvek očkovania ani nemám pomyslenie. Keby sa nedajbože môjmu dieťaťu niečo stalo tak si to budem vyčítať ja alebo ty? Ty tu riešiš ockovanie ako také. My sa tu bavíme o očkovaní v tehotenstve. Za mňa nezodpovedné rovnako a jedenie tataráku čo opisuješ ty. Tak ako vakcína aj ten tatarák môže byť problém len pre napr 5% žien a ostatným sa nič nestane. Takže podľa tvojej logiky by mal byť neškodný rovnako ako očkovanie ktoré so sebou nesie tiež malé percento rizika ako každé ockovanie a každé lieky

selu11
5. júl 2021

@petamich Áno myslím, že by názor mal byť jednotný, v téme očkovania určite. Zhodujú sa, konkrétne gynekológovia, na viacerých názoroch tak prečo nie v tomto? Či to záleží podľa toho aké komerčné TV sledujú? Napríklad také drogy neodporučí asi ani jeden, pre tie, čo by si chceli rypnúť - Nie neprirovnávam to k očkovaniu. Že sa nezhodujú v tom, aké vitamíny má / nemá tehotná užívať, samozrejme, nie ku každému gynekológovi chodí počas pracovnej doby rovnaký predajca vitamínov. A áno viem, že ani vyšetrenia a poradne sa každej nerobia v rovnakom tt. Napríklad morfologický ultrazvuk sa zvykne robiť v 20-22 tt, ojedinele 18-23 tt. To však neznamená, že na to lekári nemajú jednotný názor, kedy ho robiť. Keď tebe ho spraví v 20tt a tvojej kamarátke z MK v 23tt, skrátka je len väčšie rozmedzie, kedy ho robiť môžu.

Zaujalo ma aj video z YouTube. Rozpráva tam MUDr. Andrej Janco. Samozrejme, lekára s iným názorom na očkovanie ťažko uvidíme v TV Markíza, napríklad, ale nemyslím, že len preto je hlúpejší ako tí, čo sa tam o téme očkovania vyjadrujú pravidelne. Vyslelali na TA3. Názor na toto video ma zaujíma od jednej pani, tá sa v tejto diskusii nezapojila, nevadí, potom ho dodatočne pošlem aj jej. Ak máte záujem....

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=150...

ayanamirei
Autor odpoveď zmazal
selu11
5. júl 2021

@ayanamirei Ale vieme, že ak sa človek zaočkuje môže to stále prenášať, však? Všade sa to hovorí. Asi sa robilo viacero štúdií aj na tehotných v prvom trimestri ktoré boli očkované, pretože ja som počula o takej, kde zo 127 žien ktoré boli očkované v prvom trimestri, potratilo 104 žien. To je 82% a to je viac ako keď sa postará, ako píšeš príroda.

Už som sem toto video dávala, ale ak máte opäť niekto záujem. Najmä cca od 14tej minúty.

https://www.youtube.com/watch?v=55-gzkdA0Rs
ayanamirei
Autor odpoveď zmazal
kkovacovak
5. júl 2021

@ayanamirei no za 1. opakujem že sa bavíme o očkovaní v tehotenstve. To že sa niekto nechce dať očkovať v tehotenstve neznamená že sa nechce dať nikdy. Miešaš hrušky s jablkami a hádžeš všetkých do jedného vreca. 2. ani tetanus nemá vplyv na tehotné ale ako píšem vyššie aj tak si ho nedám. Evidente nečítaš čo píšem. 3. Stačilo mi ako daná vakcína skolila priateľa na niekoľko dní. Už to je pre mňa niečo čo ako tehotná pociťovať nechcem. 4. Kde si čítala že ak sú v mojej domácnosti ľudia zaočkovaní tak mňa nezaočkovanú chránia? Veď to je dávno vyvrátený fakt. Vírus na sebe môžu mať rovnako ako niekto kto sa neočkoval.

selu11
5. júl 2021

@ayanamirei No asi si ma s niekym pletieš no nezaregistrovala som, že by si ma prosila o štúdiu. Rovnako tak som nezaregistrovala štúdie od teba. Nech sa páči 8:46 som pridala video, je mi jasné, že to spochybníš, lebo veď pán Bukovský... Alebo som pridala aj video od MUDr. Janca, tiež zaujímavé. O očkovaní a kovide ako takom si určite nevytváram názor na základe toho čo "jedna babka povedala".

Strana
z2