Tehotenstvo a vyšetrenia v Rakúsku
Dobry deň, najde sa neaka tehulka čo žije v rakusku a ma skusenosti čo sa týka vyšetreni, čím všetkym musím prejst´, ked už som na zač 4.mes. Som tu len kratko a moc dobre nerozumiem, našla som tu doktora ten ma posilea na vyšetrenie screen, ale musim si ho sama zaplatit čo nieje mala suma cca 160e...
Kiki dakujem za odpoved, ano pistenie mam tu v rakusku a byvam vo Schwazi, ziadneho slovenskeho gynekologa som tu žial nenašla :( max polsky hovoriaceho ale je zial sukromny
Dobrý deň,
chcela by som sa spýtať, ako ste to vyriešili s tým poplatkom za vyšetrenie screeningu? Totiž som presne v takej situácii ako vy v januári. Vyšetrenie by mi mali robiť v Hainburgu.
ďakujem veľmi pekne
Ahojte, prosim poznate niekto slovensko alebo cesko hovoriaceho gynekologa v okoli Tamsweg/Radstat/Villach? 🙂
Ahoj ja žijem vo Viedni a som v 7 tt.. budúci týždeň idem pre knižku a potom musím do 6 týždňov dohodnúť v nemocnici v ktorej chcem rodiť pôrod

Mas tam zdravot. poistenie v Rakusku? ako myslim rakusku krankenkasse? Lebo ak mas stale SK,tak by sa to mohlo predrazit a konzultuj vsetko s SK poistovnou. Ak mas rakuske,treba si najst zariadenie kde je co najviac tychto vysetreni zdrama alebo s minimalnym doplatkom. V AT sa tieto kliniky dost lisia tymi doplatkami a pod. Ak si v 4. mes. tak uz by mal Dr. vypisat tehu knizku a do nej sa davaju razitka po urcitych intervaloch a vysetreniach,aby si dostavala matersku. Tiey by si sa v AT mala hlasit na porodnici,tam sa hlasi velmi skoro a plati sa tam nejaky ezervacny poplatok. Este napis odkial si, mozno estee holky co su z Rakuska,alebo tam aspon rodili napisu dokiho,ci nemocku,kde robi aj nejaky slovensky ci cesky personal. Napriklad co viem,tak Hainburg, Vieden a myslim aj Baden ma nejaky ten slovensky personal a su lekari,co su povodom slovaci,ci cesi,takze sa dorozumies bez problemov. Lebo v Rakusku pochodis inak bud s nemcinou,pripadne anglictinou u lekarov rakusakov. Opytaj sa co potrebujes, prip. to skus aj v kategorii porodnice,kde je diskusia pod temou porodnica Hainburg,tam ej viac mamiciek co maju skusenosti a uz v rakusku porodili. Najdes tam cenne kontakt,rady, aj okolo papierovaciek atd. 😉