Tehotenstvo po 33ke. Zistia možné problémy z krvi?
ahoj.cakam druhe babo.ale trocha sa obavam.predsa uz mam 33r.zistia aj z krvi keby bolo nieco zle?
tak ja som tiez cakala druhe,ked som mala 33 a nemala som pocit,ze to je nejako vela 😕 ved budes chodit pravidelne k lekarovi na pehliadky a on ti urobi vsetky potrebne vysetrenia 😉
Erika, tvoj vek ako druhorodicka vobec nie je vysoky, akurat. Vyssie riziko je byt prvorodicka po 35.
ja viem ze to nie je extra vela rokov,ale predsa.clovek rozmysla nad vsetkym.dakujem vam za podporu🙂
33 je vela? Keby napises 43 😕 Ale takto 😅 Si normalna mlada zdrava zena a aj tvoje babo bude 😉
33? to bol moj vek ked sa mi narodil Oliverko, teraz mam 36 a cakam druhe dietatko, a silno s manzelom uvazujeme aj o tretom dietati - to uz budem mat 39 .... - my sme dlho nemohli mat deti, preto az v tomto veku rodim deti 🙂
@anjelicek26 nie je vela 33r.ale mozno je to aj tym ze vyzeram starsie a kazdy mi tipuje viac.a dik🙂
ahoj..veď to je akurát..neboj..ja som mala tretie vlani a to som mala 35r 😀 😀
ahoj,aj moja svagrina mala 33 rokov,ked sa jej narodila prva dcera a teraz ma 35 a koncom jula sa im ma narodit chlapcek,podla mna to bude v poriadku..
@erika1111 tiez som rodila svoje druhé babatko v neskorsom veku - mala som uz 37 rokov, co sa týka zdravotnej staroslivosti tak dnes uz robia podstatne viac vysetrení a to bez ohladu na vek, pri prvom synovi som mala 21 rokov, ked som bola tehotná a vobec som neabsolvovala tolko vysetrení, poradní, ultrazvukov ako pri druhom tehotenstve (napr. vysetrenie na tehotenskú cukrovku sa predtým nerobilo), samozrejme pre vekovú indikáciu som absolvovala aj dalsie vysetrenia, ktoré zenám vo vyssom veku uz odporúcajú, napr. amniocentézu, ja by som kludne aj teraz (a to uz mám 39) mala dalsie bábatko, nemás sa coho obávat, urcite bude vsetko v najlepsom poriadku 🙂
@erika1111
Ahoj moja, ved to je uzasne! My nemame to stastie na uspesne tehulkovanie, prve dietatko sa nam podarilo, ked som mala 27 rokov, teraz mam uz 38 a cakali sme konecne druhe, ale zial som v maji potratila☹!!! Sme smutni velmi, ale urcite to nevzdame a hned ako to bude mozne, budeme horlivo 🙂 snazilkovat! Neviem, kedy sa nam podari, mozno uz budem najstarsia tehulka na Slovensku, mozno urobim aspon rekord 🙂!!! Tak sa drzkaj, budes super zdrava a trpezliva maminka!!! Vela stastia!
@erika1111 Ja som druhé dieťa porodila ako 34 ročná a chystáme sa na tretie... len neviem kedy 😉 . Ozaj máš skvelý vek - a ak ešte pochybuješ odporúčam témy Snažilky 40-ničky a Mateřství po 45ce - nájdeš tam kopec krásnych prípadov, že pri dobrom zdravotnom stave a zdravom životnom štýle ženy vek ozaj nehrá až takú veľkú rolu. Leda ako stresujúci faktor pri všelijakých tehotenských testoch a skríningoch 😒 .
Veľa zdaru a žiadne obavy!
erika1111 - ahojky, držím palce, aby si prežila krásne pohodové tehotenstvo a vášmu prvému dieťatku nech pribudne super súrodenec. Život nám to naplánuje občas všetko inak, ako my. Kedysi som si myslela, že už v tomto veku budem mať tiež minimálne jedného drobca. Ale je to tak, že naše prvé čakáme teraz. Som v 33. týždni a v tomto týždni budem mať 33 rokov 😉
Sice nemam ešte 33 ale o týžden mam 31 a som len prvorodička, takže je nás viac čo sa obávame.....
@erika1111
Ahoj Erika....ja som otehotnela v 33 a v 34 sa mi narodil náš Rastík....celé tehu bolo absolútne v pohode, nemala som žiadne problémy kvôli veku, len jedno - som Rh neg, ale aj to bolo nakoniec OK, aj keď malý je Rh poz 😉 Takže sa nemusíš stresovať kvôli veku, si ešte mladá 😅
ja som mala prve v necelych 32 rokoch..a krasne tehulkovanie to bolo a vsetko super..a na druhe sa chystame az tak v 37-38r...a ja vobec teda neriesim vek...ziadne strachy...33 a druhe dieta..to teda vobec nie je vela a ziaden problem🙂 vela stastia!
Citujem z Plus 1 deň pre ženy z 26.mája, ktorý sa mi len dnes ráno dostal do ruky vyjadrenie gynekológa-pôrodníka Dr. Milana Papcuna (myslím, že z Ružinova):
Otázka: Aký vek je z medicínskeho hľadiska ešte prijateľný pre tehotenstvo?
Odpoveď: Myslím, si, že do 50. roku. Nemožno to však absolutizovať, napokon sú známe prípady, že aj staršie ženy porodili. Všetko závisí od zdravotného stavu oboch partnerov,či už fyzického alebo psychického a od podmienok, do ktorých sa dieťa narodí.
Takže vidíš, aj lekár tvrdí, že nie je čo riešiť 😎 - a ja to ešte hodím aj do témy Snažilkám 40-ničkám, keďže článok sa volá Dieťa po štyridsiatke 😉 .

ahoj,tak to mas skoro idealny vek,neboj sa nicoho,dnes je uz taka technika,ze keby nieco tak to vedia velmi skoro zachytit,takze blahozelam 🙂 🙂 🙂