icon

Tehotenstvo po 33ke. Zistia možné problémy z krvi?

erika1111
20. jún 2011

ahoj.cakam druhe babo.ale trocha sa obavam.predsa uz mam 33r.zistia aj z krvi keby bolo nieco zle?

annaopialova
21. jún 2011

ahoj nemusis sa bat keby nieco sa im nezdalo tak by ti to urcite povedali ja som otehotnela v 34r mam 10 mesacneho syna a uzivala som si to lebo clovek je starsi a rozumnejsi inac to preziva krasne to bude ked ho budes pocut pohyby nech ti to vsetko dobre dopadne

annaopialova
21. jún 2011

ahoj nemusis sa bat keby nieco sa im nezdalo tak by ti to urcite povedali ja som otehotnela v 34r mam 10 mesacneho syna a uzivala som si to lebo clovek je starsi a rozumnejsi inac to preziva krasne to bude ked ho budes pocut pohyby nech ti to vsetko dobre dopadne 🙂

erika1111
autor
21. jún 2011

@ivka1603 dik.len ekd vidim tie mlade baby s kocikmi.co su stihle tak si pripadam staro.ja som taka baculka a este len budem🙂

erika1111
autor
21. jún 2011

@syslica dik.to je mozno len pocit ked vidim mladsie a stihle maminy s kocikmi,som totiz baculka

maca_p
21. jún 2011

@erika1111 ja prve v 34, druhe ma 3 mesiace a ja skoro 37 😀 a tiez som plnostihla, ved zena nikdy nie je tucna 😉

erika1111
autor
21. jún 2011

@maca_p no ved nie je🙂 to je pravda ale okolo su len same ˇ´modelky´´

maca_p
21. jún 2011

@erika1111 mas pravdu, same spajdlicky 😀 . tie chude asi aj z porodneho stola zlezu...

syslica
21. jún 2011

@erika1111 Modelky nerieš, keď máš teraz bábo v brušku 🙂 - uvidíš ako budeš popri dojčení chudnúť! Myslím, že to vychádza na 200 g pri každom jednom dojčení, takže do modelkovskej formy sa môžeš dostávať postupne. Asi by som to sem nemala písať, ale aj som obe tehu začínala s hmotnosťou 74 kg pri výške 182 cm, počas dojčenia som chudla na 70 - a teraz mám 78! fuj! To preto, že som "rodinné prasiatko" a je mi ľúto vyhodiť po deťoch nedojedené jedlo, radšej ho zjem 😅 . Pneumaticky okolo brucha nemusím a veru mienim s tým niečo robiť ešte skôr, kým zas otehotniem! 😀

erika1111
autor
21. jún 2011

@syslica no ja som vzdy bola baculka.nedarilo sa chudnot asi aj vdaka stitnej zlaze.teraz neriesim vahu.myslim ze s vahou sa velmi nebudu diat zazraky.pri prvom som neschudla nic moc este mi aj zostalo par kil navyse a neslo nic dole.

erika1111
autor
21. jún 2011

@maca_p ako ja zas nemam problem pri tehotenstve ani pri prvaom.chodim v pohode na bycikli.len im trocha zavidim ze maju o chvilku povodnu vahu,ja sa k nej tazko dostanem.mam aj stitnu zlazu takze je to tazsie.

daniela1974
21. jún 2011

a co maju zistit z krvi ci co???

ja som tretiu dceru porodila teraz vo veku 37 rokov, bola som zdrava cele tehu a moja dcera je nadherna uplne zdravucka stastnucka nic nam nechyba az na moju vahu 😀

neries to preboha otehotni a tes sa zo zivota 😉 😉 😉 😉

daniela1974
21. jún 2011

@erika1111 jej Erika moje nervy

ja som mala 63 ked som sa rozhodla pre tretie dieta a hned som prestala fajcit a pri prvej poradni (hned som otehotnela) som vazila 74 kilo a rodit som sla ako 97 kilova. Ze aka modelka som bola a aka Mařena s maslou na hlave som teraz 😀 😀 😀 😀 😀 ani neviem kolko vazim mala ma 3 tyzdne lebo sa neodvazim ist odvazit.

syslica
21. jún 2011

@erika1111 Ak je to ozaj ak kvôli zdravotným problémom, potom by som počkala až porodíš a dodojčíš a problémy odstránila. Pri správne nastavenej liečbe štítnej žľazy sa hmotnosť upraví jedna radosť, mám priateľku, ktorá tým prešla.
Aj ja niekedy pozerám po tých modelkách, ktoré sa promenádujú v nákupných centrách supernahodené so superkočiarikmi... my chodíme nakupovať oba sysle za ruky, batoh na chrbát aby bolo kam dať nákup, ľadvinku s dokladmi na brucho a poďho cez lúky a doliny do Tesca Lamač 😀 Moja mama keď ma vidí, tak vraví, že už len Nota Bene do ruky a bola by som ukážkový bezdomovec 😀 😀 😀 (ale trochu preháňa 😝 ).

adetka
21. jún 2011

cakam svoje druhe dieta ako 37-rocna ... a necitim sa byt stara.. 😉 ... akurat niektori lekari si to myslia 😒

erika1111
autor
21. jún 2011

@syslica no ved treba prakticke veci mat pri sebe.no ved uvidime ako dopadnem:ň

erika1111
autor
21. jún 2011

@adetka no ved prave ze o mne si kazdy mysli ze som stara:(

syslica
21. jún 2011

@adetka Vieš, niektorí lekári sú stará škola, pre nich je ideálne vek ženy pre materstvo 20 - 30 rokov, lenže tí mladší už nie sú takí skostnatelí vo svojich názoroch. Akurát dnes som tu na stránke 1 citovala jedného takého 🙂 .
Ak teda máš šťastie, že si natrafila na odborníka, čo sa riadi poučkami z roku pána, netreba si to všímať a pokojne si užívaj krásne obdobie tehotenstva.

olifcek
21. jún 2011

@erika1111 pozri, ked je vsade tolko vychudnutych zien, musime byt i my, pekne, nie?

to mam od @luy tusim, chi, som to citala v jej kratkych spravach a velmi sa mi to zapacilo, super hlaska

jabadaba
21. jún 2011

@erika1111 nepanikar, geneticke testy sa pausalne robia zenam az po 35 ke. A aj to sa najprv postupuje, AFP testy, NT usg, pokec s genetikom a az po zosumarizovani moznych rizik podla vysledkov testov a rod. anamnezy sa rozhoduje o niecom tak radikalnom ako je amniocenteza. Ty si este mlada, pokial budes AFP a NT v poriadku tak sa neboj, ak v rodine nic nemate. Klidek, to je najdolezitejsie. 🙂

erika1111
autor
21. jún 2011

@olifcek veru super 🙂

erika1111
autor
21. jún 2011

@jabadaba no ved v rodine aspon myslim nic take vazne nebolo.iba ak vysooky tlak ale ten nemam ja

jabadaba
21. jún 2011

@m.i.r.i jej, tak to budes mat ako ja, prve v 33 rokoch a teraz druhe v 38. A pohodka.

jabadaba
21. jún 2011

@erika1111 no vidis, tak sa nestresuj, vsetko bude fajn. Pekne tehulkovanie prajem. 🙂

luy
21. jún 2011

čože je to 33jka ja mám 42 a 8 mesačné,a som pomaly taká dlhá jak široká /chi,chi/ ale zato mám charkter 😀

dai
21. jún 2011

ahojte,
no ja mam 33 , zachvilu rodim a stara sa absolutne necitim 🙂 neviem z kadial teda ste ale ja vidim strasne vela bab v mojom veku v okoli bez partnera, bez deti - dokonca co i len myslienok na deti...
co som ja zazila, tak stresy robia lekary hlavne ak ide o zenu nad 35 prvorodicku, nie viacrodicku...
co sa tyka vahy - hm, asi patrim tiez k tym na ktore sa kila moc nechytaju a snazim sa aj vyzerat k svetu ked idem medzi ludi - nevidim na tom nic zle 😒 je pekne sa pacit sama sebe a myslim ze to, ze som matka alebo budem matka este neznamena ze musim vyzerat ako homelessak 😅 nic proti homelessakom...mne sa prave maminy ktore sa o seba vedia postarat pacia 🙂

etuska
21. jún 2011

@erika1111
tu v UK maju prvorodicky casto po 35ke a ziaden problem v tom nevidia.prajem prijemne tehulkovanie 😉 uzi si tento krasny cas 😉

syslica
21. jún 2011

@luy 😀 😀 😀 Tvoje hlášky ma vždy pobavia, Lucka ! - ale máš pravdu 😉

m.i.r.i
21. jún 2011

@jabadaba no to je super..my sme si to tak nejako vysnivali, ze taky 5-6 rocny rozdiel medzi detmi..tak verim, ze nam to aj bude dopriate..a vek neriesim absolutne..ak sa ja na to budem citit..co iste budem tak co..
ja som tiez co - to pochodila po svete a ako pise @etuska , vonku to neriesia a je to normalne ze neskor zeny rodia..ja som au-pairkovala v rodine, kde mali 3 deti...zenska sa vydala ked mala 30..ale si este 5 rokov setrili, cestovali, zabyvali..a prve v 35, druhe v 37 a tretie tesne pred 40..a uplna parada,nik to neriesil..ziadne problemy...rychle porody...urcite je idealnejsie pre zenu rodit skor, mozno okolo tej 25tky ako lekari vravia, ale nie je to nic hrozne neskor.....veru..aj do 50tky ak je zena zdrava a citi sa na to..😉

jabadaba
21. jún 2011

@m.i.r.i ved to, riesi sa to zasadne u nas. Vo svete maju k veku zeny iny pristup. V zasade plati kto ako sa citi, ja som sa tiez citila velmi fajn co sa teho tyka, nejak mi ani nedoslo, ze kurnik mam po tridsiatke. Slo to bez problemov tak neriesim. Dolezite je udrziavat sa v kondicke, ja som priznavam mala pred druhym teho mizernu kondicku kvoli vlastnej lenicvosti a jasne, ze potom ma kadeco bolelo. Ale mozem si za to sama, nema to s vekom nic spolocne. A tiez to vidim ako ideal tento vekovy rozdiel, zatial vsetko klape do pohody, maly sice ziarli ale tak v ramci normy, to asi kazde dieta bez ohladu na vek. Sme takto spokojni. Tak nech Ti to vyjde podla predstav, ked budes fit tak ziaden problem ani nebude, uvidis sama. 🙂

jabadaba
21. jún 2011

@dai ono ani neni velmi prospesne vela priberat v teho, kedysi tie babske dristy, ze treba jest za dvoch a priberat su doslova skodlive. Optimalne je pribrat 12 kil, vtedy nema zena ani dieta ziadne problemy. Takze, ak sa pekne drzis je to len a len fajn. Plne schvaslujem. 🙂