Tehotenstvo po 33ke. Zistia možné problémy z krvi?
ahoj.cakam druhe babo.ale trocha sa obavam.predsa uz mam 33r.zistia aj z krvi keby bolo nieco zle?
ono je to tak každá sme krásna tak ako sa cítime,ja sa cítim síce teraz na houby ale inak ked sa poobliekam,namaľujem vcelku sa dá,jedine čo je zlé ani svätého to nejde dole z váhou,no čo už nejak bolo nejak bude
@jabadaba plny suhlas..a ty mas 2 chlapcekov?Ja si tiez celkom idealizujem taky vekovy rozdiel..prvemu sa povenujem maximalne do 5-6 rokov, ked uz bude samostatnejsi..a potom druhe...nech nie su deti ukratene..velmi sa uz teraz tesim na druhe ale😉 ale este mame kopec piplaciek s tym prvym 🙂
jabadaba,
no, ja si myslim to iste... aj ked samozrejme ked ma niekto problemy ine a musi jest lieky a tak, tak sa ta vaha tazsie udrziava ( vid stitna zlaza...) - ja som pri prvom tehu pribrala nejakych 7 kg ( len tolko, lebo som zial dlho vracala a potom zas mala tehu cukrovku takze som musela dodrziavat dietu...) - no a podobne prebieha aj moje druhe tehu - nevolnosti mam vlastne este stale ( nastastie uz naozaj len ranne , ale prve mesiace bolo zle stale ) - no a teraz mam zase cukrovku, takze zase sladkeho vela nenajem...
ale zase vidim ako som priberala ked som to sladke jedla a v podstate v momente ako som to stopla tak to priberanie prestalo ( jest som pritom neprestala, stale jem dost, akurat ako pisem, sladke nie a jem pravidelne v mensich porciach - 5-6x za den ) - takze som teraz na plus 6kg... ( to sa drzi od 26-teho tyzdna ) ...
Ono na takom prirastku je super ze sa vlastne z porodnice vraciate s vahou nizsou ako pred otehotnenim... potom naozaj neriesite v prvych mesiacoch materstva vahu, oblecenie a tak ( postava je sice roztrasena ale obleciete vklude vsetko a ta mlandravost tela sa da pekne zakryt 😎 ) myslim ze preto tie niektore maminy vyzeraju aj tak superstihlo ako pisete...
na druhej strane moja svagrina pribrala 30kg ( moja vyska - 165cm, vaha povodna 50kg ) - do 4-roch mesiacoch po porode vazila 45kg ☹ vdaka kojeniu a postupnemu vylucovaniu kopu jedla pretoze vsetko malej skodilo 😉
a co sa vzhladu tyka - no ja osobne neviem absolutne odhadnut vek vacsine zenam nad 25rokov...a co vidim, mnoho zien nad 35 rokov je krajsich ako ked mali 20... ( teda ja si to napr. o sebe myslim urcite ) - totiz zeny konencne vedia co im svedci, ako sa maju obliect, namalovat ( aby nevyzerali zmalovane ), vedia sa spravat atd. ... takze hore hlavu a dotoho rodit 😀 sme krasne tehotne a este krajsie ked porodime...
@dai ved jasne, ono zalezi aj od konkretneho organizmu a okolnosti, za ktorych sa otehotnie. Je to individualne, ale v zasade asi plati pre toe, ktore mozu davat pozor tych optimalnych 12 kil. Ja by sm veru prijala aj menje pribratia, ja som pri oboch pribrala tych 11 az 12 a uz som to na sebe citila, kedze som drobnejsej konstitucie. Oj veru, maal som sa krotit. 😀 No ale tak keby som dala na svokru a nie na svoj sedliacky rozum tak priberiem metrak. Ta len poznamky tipu chuda si, male brucho mas, jedz za dvoch, priberaj! 😠 UZ mi to az skodoradostne pripadalo, ze co sakra chce aby som pri jej synovi sta slon vyzerala... No a mam resty co do pevnosti tela, uz to nie je co to byvalo, ale tak som stary lenochod, mohlo by to byt lepsie keby sa mi netazilo cvicit. Ale veru uz chcem do toho prastit, prestavam sa taka mlandrava a pribrata dobre citit, 5 kil musi ist prec. 😝
@erika1111 ja som v porodnici s mojim prvym syncekom rovno oslavila 40, tehotenstvo uplne paradne, synator zdravy a mocny ako buk, plne kojim a citim sa lepsie ako v 20. Bola som na amnio a v 6 mesiaci sme este pocestovali aj po amerike. 🙂 Je to len o tebe, ver si, cit sa dobre, pocuvaj svoje a babatkovo telicko, a hlavne sa vela smej. 🙂
jabadaba,
mne hovor - ja tie poznamky ake mam male brusko a tak pocuvam stale - ale ja viem svoje... pri malinkej bolo tiez male a ona bola normalne babatko, malicky teraz tiez pekne pribera, aktivny je ze az, takze kaslem na poznamky starsich, skor si vsimam tie mladsich, ktori ma chvalia ako super vyzeram 😀
a ta mlandravost je presne co pises - o lenivosti - ja to tiez na sebe vidim - je mi zatazko cvicit, za ruky sa napr. hambim- normalne mi zacina ovisat koza... musim sa nakopnut po porode a zacat spevnovat telo - ani tak nie chudnut ale skor menit 🙂
@erika1111 ja som prvý krát rodila v 33ke 😀 skôr mi nebolo dopriate,aj keď som chcela.výsledky tripll testov z krvi som mala veľmi zlé, vyšiel rázštep, a hodnoty mŕtveho plodu.našťastie bol živý...ale musela som ísť na morfo sono do blavy čunderlíkovi .rázštep nenašiel a malý je zdravý.amniocentézu som odmietla keďže išlo o vzácne tehotenstvo ani mi ju neodporúčali,ani genetička.ak by mi ale vyšiel down,asi by som ju skúsila...
stará sa teda necítim, aj keď je fakt že som k.o. každý deň...nevládzem.
no a čo sa týka hmotnosti pribrala som v tehu 5 kíl a schudla teraz 15 😕 kosť a koža som a všetci mi hovorili ako strááášne priberiem lebo som už stará 😠
inak v pôrodnici som mala napísané stará prvorodička 😀 😀
@bobsent stara prvorodickaaaa??? 😀 ... na mna v 32 rokoch cudne nepozerali (rodila som na Antolsjkej)... práve som sa stretla s veľmi ponižujúcim prístupom lekárov a sestričiek k 18-ročnej prvorodičke ... hovorili o nej ako o "tej mladej" "tom decku" zvysovali na nu hlas, poucovali ju ako ucitelia ziacku ... ku mne si nic take nedovolili... a práve pristupovali skôr chápavo 😉
ja so momentálne tiež tehotná ,ked budem rodiť budem mať 33 rokov,ale necítim sa byť stará som síce trocha unavená ,ale asi je to tým ,že mám 3,5 ročného syna.Ved teraz rodia aj staršie ženy a pochvalujú si,tak prečo nie v 33.

@luy 😀 no to je podstatne.