icon

Tehotná po dvoch mesiacoch vzťahu

moeysa
4. okt 2014

ahojte... ja viem ze kazda jedna co tu ste by ste srsali stastim keby ste boli/alebo ste tehotne... len ja mam bohuzial opacny nazor... nehladam nejaku kritiku len mozno povzbudenie .. pre blizsie ozrejmenie: som vydata 4 roky a z toho vyse roka zijeme odelene .. on ma vztah odkedy sme sa rozisli ja dva mesiace a prave to je kamenom urazu.. ostala som tehotna a vobec na to nie som pripravena ... po dalsie este stale sme v rozvodovom konani s manzelom ... absolutne neviem co mam robit...

terezka1947
5. okt 2014

@livkazv prepac...ale preoc urazas iny nazor@denduska?
len preto,ze ma niekto iny nazor ako mame nemusi znamenat,ze je obmedzeny 😒
ved trosku tolerancie...a kto nam zaruci,ze ten nas nazor je ten spravny?
ved len diskutujeme 😉 nemusime sa urazat navzajom

denduska
5. okt 2014

@livkazv hlavne ze ty to chapes 🙂

denduska
5. okt 2014

@terezka1947 pockaj 😀 uz to zacina naberat ten "spravny" smer 😀

terezka1947
5. okt 2014

@denduska aaaale,vies...vobec sa mi to nepaci ☹
ved MK je len diskusia...a ucime sa navzajom =aj komunikovat 😉
a som za slobodu prejavu...ale nie taku,ze iny nazor je hned hlupy ☹
a najma ten "staromodny"

jersey333
5. okt 2014

@livkazv
@denduska ako prepacte baby povedala som si ze sa nebudem miesat ,..ale zas som nevydrzala hlavne pri tejto kravine ,..ze potrat je niekedy pre dietatko to najlepsie ,..ako prepacte ja nepoznam dieta ktore by si samo chcelo ublizit nieto este dobrovolne zomriet ,...tu mi uz fakt rozum zastava ,.. niekedy mi to pride tak ze "chlapi sa k tejto teme vedia postavit viac zodpovedne ako niektore zeny"
@livkazv

maaaria3
5. okt 2014

@moeysa Všetko sa pre niečo deje... možno to má celému pomocť to tehotenstvo, ale to uvidíš až s odstupom času... choď po prúde, je to život, tak sa mu nebráň... vidím to ako krok vpred... nepoznám Váš život, ale objektívne je to tak

anjelik2509
5. okt 2014

Ja si myslím, že keď sa k tomu budúci otecko takto postavil po dvoch mesiacoch randenia, tak nie je o čom....Máš v ňom podporu a ja na tvojom mieste si dieťatko nechám, veď ono za nič nemôže.
Z mojej skúsenosti- keď som s mojím, dnes už s manželom, ešte len chodila (mala som 20, on 25), samozrejme, mali sme sex no a meškalo mi to chvíľu. Mala som obavy, či nie som tehotná, ale on sa k tomu nepostavil tak, že by ma kopol do zadku, poslal na potrat, alebo niečo podobné, práve naopak, tešil by sa. Síce to bolo len v teoretickej rovine, lebo lekár tehotenstvo nepotvrdil, ale tehotná som kľudne mohla byť....No dnes je z neho úžasný manžel a otec, ktorý nás miluje všetky tri (máme dve dcéry 😀 ).
No a že sa bojíš sklamania...To je normálne, ale nesmieš takto rozmýšľať, treba to zahodiť za hlavu a tešiť sa na to malé..Dieťa je za všetkých chlapov 😉
Pripravená na 100% je máloktorá na materstvo, preto sme tehotné tých 9 mesiacov, aby sme si na to zvykli a pripravili sa 😉
Držím ti palce, nech už sa rozhodneš akokoľvek.

maaaria3
5. okt 2014

@moeysa A ešte taký paradox, ja som bola pripravená na tehotenstvo absolútne, aj na dieťa a keď sa narodilo, bola som v šoku, čo to všetko znamená a vravím odvtedy, ŽE SA NA TO NEDÁ PRIPRAVIŤ... kamoška dieťa ešte nechcela, nebola pripravená a keď porodila, po pol roku chcela ďalšie, vraj sa v tom našla!!! tak, takto to je

anjelik2509
5. okt 2014

@maaaria3 presne, aj ja mám rovnakú teóriu...a čuduj sa svete, ono to aj funguje...Všetko do seba s odstupom času perfektne zapadá 🙂 aj keď sa to v danej chvíli nezdá...

petka1075
5. okt 2014

@moeysa ja som tiez otehotnela neplanovane na vyske v poslednom rocniku, po 4,5 rocnom vztahu som aj tak slobodna mamina a vies co ti mozem povedat? nelutujem toho moju dcerku milujem a nedala by som si ju za nic na svete tesim sa na kazdy den prezity s nou, tehotenstvo bolo nadherne i ked som ho prezivala sama bez podpory partnera... tes sa zije v tebe zivot, pre ktorý bude mat ten tvoj zmysel 🙂

anjelik2509
5. okt 2014

@maaaria3 aj to je pravda 😀

denduska
5. okt 2014

@terezka1947 ved aj ja som z toho smutna ☹ potratom si vlastne sliapeme sami po sebe a je mi fakt luto ze ho obhajuju dokonca zeny-matky. Akoby slo o vytrhnutie zuba 😒

mojkamojka
5. okt 2014

@moeysa zvlastne, kamoska je prave v podobnej situacii ako ty. Je v rozvodovom, ma dve deti a otehu po parmesacnej znamosti. Zlyhala antika.... Akurat ona prave zacala pracovat po RD, ma hypo a jej partner je nezamestnany a zo situacie sa netesi....Rozhodla sa pre potrat. Ty si na tom lepsie, ze sa tesi. Zvaz, ako to citis ty 🙂 Vela stastia...

terezka1947
5. okt 2014

@denduska vies,ale co mozes urobit???
najviac,co sa da,je napisat tu na MK povzbudenie pre taku zenu,ze nech porozmysla...ci urcite je vsteko take zle...aby si raz nic nevycitala...a aj ked to takto napisem,som raz za hlupu sliepku,potom som obmedzena,inokedy moj nazor "nikoho nezaujima"....ale ved ja ho pisem IBA ako svoj nazor-nikoho neurazam,ani nic...a myslim,ze aj (a najma v tejto teme) v takej teme je doelzite povedat uprimne,co citime,lebo aj nas nazor a povzbudenie moze pomoct
ano...to este nenarodene dieta nebudeme ani satit,ani zivit...ale ani nebudeme potencialnu mamku-uz potom nemamku vidiet za nim plakat,ci jej pomahat,ked druhe babo uz nebude moct mat,ani nic 😒
kto to ma v zivote lahke???
z mojej skusenosti mozem povedat,ze ludia,kt.si v zivote vela prezili a odzili vacsinou su za zivot-za uctu k nemu...
a uz nech budem akokolvek staromodna,nechcem ist "s davom" iba preto,aby som bola IN...a ako vela inych riesila veci stylom-mam problem???zbavim sa problemu-problem vyrieseny 😒
sme dospeli ludia-problemov sa nezbavujeme,ale sa k nim postavime a riesime...lebo vieme,ze kazde rozhodnutie nas ovplyvni a poznaci a malokedy je nieco pekne a hodnotne v zivote LEN tak-vacsinou si vela dobrych veci vyzaduje aj vela obety

jankatt1
5. okt 2014

Nečítala som som iné príspevky... no len pre info, ak by si nevedela...ak sa ti dieťa narodí skor ako ubehne 270 od rozvodu, automaticky sa pokladá za manželove /teda Tvojho bývalého manžela/. Može ti to sposobiť v živote, či už Tvojom, partnerovom, bývalého manžela aj dieťata veľké komplikácie... čo najskor si vyrieš rozvod a potom "oficiality" ohladom toho, že otec nie je Tvoj bývali manžel ale terajší partner... vyplýva to zo zákona.

mojkamojka
5. okt 2014

@terezka1947 a ako by si sa rozhodla keby si na mieste mojej kamosky? Sama s tromi detmi, bez prace (lebo by musela byt na materskej), bez pomoci rodiny, partnera, s hypotekou a realnou moznostou ze tretie tehu zas prelezi s nohami hore ako tie predchadzajuce? Tiez take jednoduche nechat si ho?

stellamaris
5. okt 2014

@moeysa ja som bola v rovnakej situacii.Este som mala rozvodove konanie pred sebou a novy vztah.Po 7mesiacoch som otehu a ako prvemu som to oznamila prave este manzelovi.Nadseny nebol,ale co mal robit.............Ako to dopadlo? Na rozvod som isla v 7.mesiaci tehu,neskor sa narodil syn a prave byvaly manzel nam ako prvy prisiel pogratulovat 😉

stellamaris
5. okt 2014

@jankatt1 mas pravdu,ale nikto nemusi mat problemy,ked skocia vsetci,teda buduca matka,manzel a otec dietata na urad,manzel potvrdi,ze nie je otec.Otec dietata uzna otcovstvo a matka to podpise.Sama som tym prebehla a nebol problem.Ked moj byvaly pocul,ze by mal platit alimenty na dieta,ktore ma ineho otca,s radostou papiere podpisal 😉

jankatt1
5. okt 2014

ANo...ale žiaľ, nie každý občan o tomto vie...

maaaria3
5. okt 2014

@moeysa Netešíš sa na dieťa? a kto ti povedal, že sa máš tešiť??? prosím, nerieš toľko svoje pocity, tie klamú a ničia životy /aj tie nenarodené/... rieši sa tu či dieťa áno, či nie??? čo je to za otázku... to dieťa už je a malo by správne byť, ak sa príroda /nie my/ nerozhodne inak... nevieš, čo život prinesie a či zrovna toto nie je tvoja jediná šanca to dieťa mať.... nevieme nič.... len to, že čakáš dieťa... ja mám rešpekt pred životom, pretože všetko vracia, keď ho pozoruješ, vidíš.... a bála by som sa ísť proti nemu...
A tie pocity? Čo sú to pocity? čo boli včera, čo boli, keď si sa vydávala, čo sú dnes??

terezka1947
5. okt 2014

@mojkamojka a taka situacia bola ja pred tretim otehotnenim?
lebo je potrebny komplexny pohlad na cely problem
takze,ak boli problemy aj predtym,celkom nerozumiem preco otehotnela 3x...hm?

terezka1947
5. okt 2014

@mojkamojka citala som si prave tvoj prispevok vyssie...a aby moja odpoved nebola alibisticka...ano,nebolo by to lahke nechat si dieta-nie...ale nechala by som si ho
ano,mozno budem v tvojich ociach totalne divna a iba hlupo naivna
vies,ja som tiez nemala na ruziach ustlane...mam vyhodu,ze mam dobreho manzela...ale to je jedina vyhoda ..inak nemam nic a nikoho...moje preve tehu bolo tazke a nebudem opisovat problemy po narodeni...druhe tehu je od zaciatku zle s tym,ze dietatko sa podla lekarov urcite narodi postihnute...
kazdy mame svoj osud a sami sa rozhodujeme...tvoja kamoska to lahke nema...ale...nikto nevie,ci aj ked sa toho dietatka zbavi,ci ten zivot lahsi bude,akym sposobom lahsi a ci nenastane obdobna situacia o par mesiacov neskor...skratka,zivot si niekedy clovek aj sam "skomplikuje"a jasne,ze potom su aj tie riesenia hranicne a tazke
ale nesudim ju,lebo opakujem-kazdy mame ten svoj problem.

lucinka144
5. okt 2014

@moeysa ..vies, to ze si s partnerom len 2 mesiace nemusi hned znamenat ze vam to nevyjde...ze nebude dobry partner a otec. tak ako to ze by si s neikym bola cca 5 rokv ti nezaruci ze chlapa poznas..a bude to dobre. vzdy je to rysk... 🙂 v chlapoch sa clovek nevyzna..a moze sa zmenit aj pocas vztahu. cakas babetko...si uz maminka..a urcite to zvladnes !!! ♥ budes s a tesit z babetka a cas ukaze co bude dalej. drzim palce.

mojkamojka
5. okt 2014

@terezka1947 aka situacia myslis pre 3 otehotnenim?akoze preco otehotnela 3x? nerozumiem...

terezka1947
5. okt 2014
mojkamojka
5. okt 2014

@terezka1947 a preco by nemohla otehotniet 3x?

terezka1947
5. okt 2014

@mojkamojka mohla,ale nehnevaj sa...ked mala aj vtedy takyto problem,musela byt aj pripravena na to,ze aj anitka moze zlyhat a moze k tomu tretiemu dietatu dojst
ale nemyslim,ze tu my dve vyriesime problem tvojej kamaratky-ja som ti svoj nazor napisala...a kamaratku riesit nebudem...ale ani samu seba nemienim davat do pozicie tej.kt.sice moralizuje,ale nic o zivote nevie-kazdy sme do urcitej miery strojcom svojho stastia.
takze-moj nazor...tvoj samozrejme moze byt iny a urcite by si aj inak ako ja riesila kamaratku

mojkamojka
5. okt 2014

@terezka1947 prosim ta bud konkretna, ja naozaj nerozumiem, aky problem myslis 😲 konkretne nerozumiem tvojej vete: "ked mala aj vtedy takyto problem,musela byt aj pripravena na to,ze aj anitka moze zlyhat a moze k tomu tretiemu dietatu dojst"

mawka
5. okt 2014

@terezka1947 zeny antikoncepciu uzivaju preto, aby neotehotneli. vzdy nejake % tam vsak je. to teraz budeme zase riesit, ze zena nema mat sex vobec, aby neotehotnela? nahodou. velmi dobre viem aky je to pocit ostat sama, najst si znamost, po pol roku (!!) mat sex chraneny HAK plus prerusovana suloz a aj tak ostat tehotna...
v jedinom bode suhlasim, ze toto bola taka strasna nahoda, ze to tak asi malo byt, lebo takto otehotniet je uz silne kafe. mozno aj preto som vtedy nedokazala na ten potrat ist. cele sa mi to tak nejak poskladalo v tom momente sona...
takze nie, nie som proti potratom, ano, ja som to nedokazala, aj ked som chcela a aj ked nie som veriaca alebo proste neverim na nahody, toto bolo cudne ako brno, pretoze mam krasne dievcatko take ake som vzdy chcela. cela ja a so zelenymi ocami 😉 a dalej neviem identifikovat, kam ma to ma doviest... ale proti potratom sa stavat nebudem. sama viem ake je tazke byt sama s dvomi detmi, mat kde byvat, pracovat, vychovavat, zivit. je to strasne tazke. a su zeny, ktore nemaju tolko sily to zvladnut a moze to skoncit zle nielen pre zenu ale hlavne pre dieta. bohuzial. poznam pripady, kedy zena chcela na potrat, kedy ju okolie dotlacilo nechat si dieta a je nestastna zena, nestastne dieta, odisla od dietata a dalsie veci okolo toho... aj toto sa stava.

terezka1947
5. okt 2014

@mojkamojka...myslim,ze som uz odpovedala viackrat a vo viacerych prispevkoch...nehnevaj sa-pytala si sa na moj nazor: "bolo by lahke nechat si ho?"
odpoved: nie....nebolo by to lahke...a co by som robila ja- som odpovedala
takze myslim,ze som uz odpovedala viackrat...a necitim sa byt kompetentna sa vyjadrovat k zivotu tvojej kamosky,pretoze ju nepoznam a nepoznam cely jej pribeh a skutocne okolnosti...pytala si sa,co by som robila...takze odpoved mas 😉

problemom som myslela,ze aj pred tretim tehu mala hypoteku,bola sama(teda vedela,ze sa asi rozvadza) a ze ked mala dalsieho priatela,je velmi pravdepodobne,ze by k tretiemu dietatku "doslo"...pises,ze ma zdravotne problemy-takze este vacsi pozor(aj ked sa to lahko hovori)...skor by som videla mozno pozitivum v tom,ze predsa len,ked ma priatela...a je to jeho dietatko-ma aj on povinnost pomoct jej-takze aj zvladat celu situaciu-ale pisem-toto vsteko je cisto v teoetickej rovine-leeebo ja nepoznam zivot tej kamosky
ale cisto vytrhnute z kontextu-a IBA odpoved na tvoju otazku-dostala si ju
drzim tvojej kamoske palce,aby sa rozhodla tak,aby nikdy svoje rozhodnutie nelutovala...nic ine uz neviem napisat 😉
a dadavam-skor jej mozes pomoct ty,kedze ju poznas...uz sposob urcite najdes,kedze je tvoja kamoska...a pomoct jej zrejme chces