icon

Tehotná s milencom

martina303
28. jan 2012

Dobry den,

chcela by som poprosit o radu. Moj problem urcite vyvola negativne nazory, ale prosim chyb a osobneho zlyhania som si vedoma. Ja potrebujem poradit so situaciou, ktorej som si sama na vine a neviem co dalej. Som vydatá 5 rok, mám 4, 5 rocnu dcerku. Pred rokom som sa spoznala so zenatym muzom, s ktorym som sa aj stretavala. Potom sme si dali pokoj a na jesen sme sa stretli znova. On ma svoju rodinu a tri deti. Ja a moj manzel sme mali este predtym rok krizu, aj pocas tejto doby a ku Vianociam sme sa dohodli ze to kvoli dcere este skusime. Ja som s tym zenatym muzom kontakty prerusila, aj ked som ho mala velmi rada. Avsak som zistila ze som tehotna. Brala som pocas celej doby antikoncepciu. Dieta cakam na 100 precent s nim, nie s manzelom. On o tom vie, manzel nie. On nechce aby som sla na interupciu.. jeho riesenie je sak neakceptovatelne. Bud ostat s nim, co vsak nemozem, ma tri deti, ktore ho potrebuju, nase rodiny sa poznaju. Viem, mala som na to mysliet skor, ale bohuzial nemozem ublizit jeho trom detom, ktore ho miluju. Alebo ostat takto a klamat mojho manzela. Co ma vsak kazdy den uziera. Klamala som, ja viem, ale dieta je ine. Moj manzel aj ja sme svetle typy, a on je tmavy. Aj krvna skupina je ina. Moj manzel je dobry clovek, sice raz mal pomer, ale vysvetlili sme si to. Urobila som velku chybu a ja neviem co dalej. Nechcem si dat ziat moje dietatko. Viem ze zhyniem zaziva. Ale neviem co dalej. Ci to sama s dvoma detickami zvladnem, najma financne. Som VS vzdelana, no moja praca je taka, ze teraz ma cakaju skusky. A potom sa musim rozbehnut na vlastnu past. Moja mamina o tom vie, velmi som jej ublizila a radi mi potrat. Pretoze nase rodiny sa poznaju a nezniesla by tu ostudu. Prosim poradte mi. Som v 7 tyzdni, srdiecko bije na ultrazvuku ako zvon. Mam este jednu dcerku, bojim sa ze jej ublizim. Milujem ju viac nez svoj zivot. Som uz uplne v koncoch, aj ked si plne uvedomujem, ze som bola hlupa.

usiko
29. jan 2012

@danjelca @poleva

je to moj nazor a zakladatelka temy tu nenapisala preto,aby sme vyjadrovali rovnake nazory ale preto,aby si vypocula nazory rozne a utvrdila sa v tom,co chce a smie a moze vo svojej situacii urobit...... 🙂 🙂 🙂 🙂 nepozname jej rodinnu situaciu yuplne, ani jej vztahy do detailov, pozname len to co nam napisala, takze mozeme tu len vyjadrit to ako by sme sa zachovali my v jej situacii, ja som to vyjadrila,prosim o respektovanie nazoru....

kveta
29. jan 2012

@martina303 Myslím, že je slušné a etické manželovi po všetkej tej zrade aspoň prezradiť kto je otcom, ak to bude chcieť vedieť.. Má na tú informáciu, podľa môjho názoru, morálne právo.. Bol roky Tvojím manželom, otcom Tvojho dieťaťa.. Tak z neho nerob blbca tajením, že je to Váš kamarát.. To si Tvoj manžel nezaslúži..

muca1212
29. jan 2012

@martina303 ale prosím ťaaaaa nie si hlúpaaaaaaaaaaaa!!! Láska robí s ľudmi divy a HORY PRENÁŠA 🙂 ty sa teraz pekne postav choď pred zrkadlo a široko sa usmej, vyhrň tričko, chyť si bruško a teškaaaaaaaj saaa, bude miminkoooooooooooooo, všetko sa vyrieši!!!! deti ťa budú milovať a je im jedlo aké vzťahy sú medzi dospelákmi, tie sa tiež vyriešia, to mrňe v tvojom brušku ti všetko toto trápenie vynahradíííííííííííí a keď raz budete oslavovať jej 14-te narodeniny a ty si spomenieš na tento článok, budeš sa umievať popod fúz, že akú "blbosť " si tu riešila.
Moja RADA: choď ku kaderníčka pekne sa obleč, vystri sa, zase sa usmej do zrkadla a žmurni na bruško, povedz si ZVLADNEMEEE TOOO , najprv to všetko povedz svojej dcérke, povedz že bude mať súrodencaaa 🙂 a potom to všetko priznaj manželovi - uvidíš ako to zoberie a potom budeš riešiť túto situáciu. k tvojej mame sa radšej vyjadrovať nebudem, rodinu si nevyberieš, priateľov ANOOO 🙂 a myslím že tu by vôbec nemalo ísť o to že máte spriatelene rodiny , teraz ide o miminko a hlavne TVOJ život, ostatní sú vedľajší len TY a tvoje deti. hrozne ti držím palce a hlavne NIE SI HLÚPA, to čo sa ti stalo, pochopí len ten človek už niečo podobné zažil, inak si nenechaj od nikoho kaziť chuť do životaaa!!!! si určite dobrá baba plná lásky 🙂 život je krásny a budeš ho mať krásny aj ty, len treba urobiť pár krokov, vyroniť pár sĺz a potom už bude dobre 🙂 uvidíš 🙂) držím palce nech to všetko prejde rýchloooooo a je to za tebou a ty budeš šťastná.

martina303
autor
29. jan 2012

@kveta Nie je to kamarát môjho muža. Naše rodiny sa poznajú, ale skôr rodina jeho ženy s mojími rodičmi, nepriatelia sa, ale pounajú sa. Môj manžel ho pozná, avšak nie sú priatelia, stretli sa len ked pracovne od seba nieco potrebovali, nic viac. A ci je to eticke.. dovod preco mu to nechcem povedat, je ten ze naco budem nicit dve rodiny? moja sa rozpadne a mozno rodina toho druheho ma sancu sa udrzat. Maju tri deti, tak aspon kvoli nim. Keby som vedela, ze manzel ostane pri mne a nepovie to je to ine. O tom, ze to vie moja kamaratka, je to kamaratka od detsva, s ktorom mame toho odzitého moc. Nikdy by to nikomu nepovedeala a moja mama tiez. Tam pochybnost nemam.

Stale vsak zvazujem ci povedat manzelovi, ci nie. Ci by nebolo lepsie az ak sa to prevali. Predsa len manzel vie, ze som spala aj snim. Povedala by som, ze som nemala istotu, ze som nevedela a ze som mala strach ze ich stratim. Mali sme v tom case krizu, nekomunikovali sme spolu mesiac. Boli sme uz na tom tak zle, len tie Vianoce nas zmohli, ze sme sa dohodli ze to skusime. Ci?

viki2912
29. jan 2012

@martina303 prave ma napadlo,ze nemoze ti vziat malu ani ta pri rozvode ociernit ze si mala mimomanzelsky vztah,ved on ho mal tiez...uz si sa nejak rozhodla?hm?nabrala si odvahu,alebo sa rozhodnes mlcat?my vsetky co tu sme a radime,my ti do hlavy nevidime,nevieme detajly...nevieme co naozaj chces,po com v kutiku duse tuzis.zivot je niekedy zvlastny,zahrava sa s nami...
ja som stupencom myslienky,ze zivot nalozi kazdemu z nas len tolko kolko unesieme.spravila si chybu a si si jej vedoma...mozno sa ti to vtedy ako chyba nevidelo,neviem.mozno aj teraz to nejak moc nelutujes....zrejme k tomu muzovi aj cosi citis,ked si s nim bola a splodili ste dieta...
martina,osobne si myslim,ze manzela nelubis,ak by si lubila,neuchylila by si sa k tomu,nemala by si potrebu byt s inym...manzelstvo chces zachranit kvoli rodine,spolocnosti,mozno strachu z predsudkov a kvoli akej takej stabilite a istote,ktoru manzelsky a rodinny zivot prinasa.mylim sa???a v neposlednom rade dietatu,ktore by malo vyrastat v uplnej rodine.
v tom druhom vztahu nevidis perspektivu preto chces zachranit manzelstvo.ale odpovedz si uprimne,ak by bol slobodny,bola by si s manzelom nadalej...

martina303
autor
29. jan 2012

@muca1212 Dakujem, dakujem, dakujem!!! Mamina moja ma hlavne znicila recami, ze vzdy som ja bola ta co som sa dusovala, ze nikdy neublizili. Ked som to mamine hovorila, tak plakala.A ja som si myslela, ze sa zblaznim, vidiet na jej tvari slzy sposobene mnou! Mame inak dobrý vztah.Sice je ovplyvnoana otcom, ale ja to chapem, viem ako cepoval cely zivot mna! Ale zas vdaka nemu mam co mam. Kolkokrat by som ho stisla a povedala mu nech uz neni taky tvrdy, ale odvahu nemam. Ale moju malinki MILUJU, travia s nou cas, chodia mi po nu do skolky a moja mala ich zboznuje.

kveta
29. jan 2012

@martina303 Rob ako myslíš.. Ja len, že nevera sa stáva.. ale tajením otca dieťaťa by si si to u mňa ako Tvojho manžela pokašlala definitívne. Lebo je to jasný znak, že uprednostňuješ záujmy iných /cudzieho muža, cudzej rodiny/ nad mojimi vlastnými citmi, prianiami, potrebami. Mám Ti odpúšťať a budovať rodinu za takýchto okolností? Nie. Ale to je len môj pocit.

rainbow0508
29. jan 2012

Mozno ma tu zdusia ine babenky, ale v zivote sa mi vzdy osvedcilo (aj ked to stalo strasne vela sil a vsetkeho), ze je lepsie priznat pravdu (aj ked su niekedy nasledky silne), ako klamat...ak pojdes na interupciu, budes klamat manzela, dceru...a mozno aj otca dietata...
ak nepojdes, budes klamat manzela, dceru, kadekoho ineho...
Ak skusis povedat manzelovi pravdu, mozno sa zbali a odide (dost pravdepodobne) a mozno ostanes sama. Ale ver mi, ze lahsie sa zije s pocitom, ze clovek sice zbabral veci, ale zije v pravde pred inymi a uz sa na nic nehra, ako dozivotne zit v neskutocnom strachu o to, ze niekto na nieco pride.
Neodsudzujem ta, ani nesudim...kazdy ma pravo na chyby...i ked netvrdim, ze suhlasim s tvojim konanim. Nik to za teba nevyriesi...aj to, ze si pisala tu na forum, je dokaz toho, ze skusas najst niekoho, koho nazor ti bude najviac vyhovovat a podla neho sa zariadis. Podvedome (ak sa to totalne pokazi) budes zvalovat vinu na ten nazor inej osoby a jej postoj. Toto nerob. Najdi si cas porozmyslat nad tym, co a preco by bolo najprijatelnejsie riesenie. Potom sa rozhodni...TY SAMA. A bud si vedoma toho, ze nech sa rozhodnes akokolvek, musis poniest aj dosledky rozhodnutia.
Prajem ti vela sil a modlim sa, aby si nasla odvahu vykrocit...drz sa.

martina303
autor
29. jan 2012

@viki2912 nerozhodla som sa, ale len v tom ci to manzelovi teraz poviem. S manzelom sme mali krizu, a ja som sa do toho zenateho zalubila. viackrat som od neho chcela odist a vzdy som sa ako psik vratila. Klamala by som keby poviem ze ho nemam rada. Mám a velmi. Ale viem, ze spolu by sme stastní neboli. Je tam 5 deticiek. Ja deti milujem, som krsna detickom, ja by som robila vsetko preto aby som im neublizila. ale ublizila by som. Narusila by som ich beztarostny detsky zivot. A ja viem ako sa im oni venujú. A moja malinka tiez. Moj manzel je dobry clovek, trosku vypocitavy co sa tyka financii a priatelov, co vsak ale sam uznal, lebo o priatelov tak aj prisiel. ale ako otec je skvely.

muca1212
29. jan 2012

@martina303 pozri ja chápem že ti je luto maminy ale v tomto by ťa podla mna mala podporiť, ODVAHU, to sa zvládneeee 🙂) neboj. Povedz jej že si sa rozhodla a BODKA 🙂 ona si zvykne. na tej druhej rodine nezáleží, nemusia o tom ani vedieť, teraz je otázka čo na to tvoj muž 🙂 potom sa uvidí, hlavu hore 🙂 ver mi že sú aj HORŠIE VECI NA SVETE a o dosť, ty si tehotnaaaaaaaaaaaa, ALEJUJAAAAAAA, jediné "minus"?? asi si dlho zase nepospíš 🙂)) ked ta bude miminko volať v noci ku sebe 🙂)) a zase tolko plienooook a kašičiek, netešíš sa?? 🙂) na toto mysli, toto je dôležité a tešivé, tým to zastnávaj svoju hlavinu, a napr. už máááš meno????? napr: HOPE 🙂( preklad do SR: NÁHODA 🙂)) to som videla v jednom filme, zlaté nie? 🙂)

nice202
29. jan 2012

@muca1212 hope je nadej, dufat. nie nahoda. na nete je kopec prekladovych slovnikov. mimo temu

lvka
29. jan 2012

@martina303 necitala som reakcie, tak neviem ako dalej uvazujes alebo ci si sa nejako rozhodla.., ale ja by som povedala pravdu. Dovod - s manzelom ste sa dohodli ze to skusite, presli ste krizou, on vie ze si bola neverna.. Rieste to ako rodina, dali ste si sancu a tym padom celite problemom spolu.. Riskujes rozpad manzelstva, ale asi lepsie teraz ako o par rokov ak by sa nahodou o tom manzel dozvedel... Urcite je to tazke to mi je jasne, ale pozri sa na seba takto o rok - co ta bude najviac trapit? Drzim palce

viki2912
29. jan 2012

@martina303 niekedy sa pytam kde bude nase manzelstvo o pat rokov.s manzelom sme `rok a pol zobraty,zatial klape,mame dcerku a vychovavame ju...viem len jedno,clovek je tvor omylny a ak spravi chybu ,musi niest nasledky a postavit sa k vsetkemu zodpovedne.aspon tak by to malo byt. 😒

muca1212
29. jan 2012

@nice202 hahahah inak máš pravdu 🙂 tiež ma to napadlo nevadííí NADEJ sa tiež hodí 🙂

aero
29. jan 2012

@martina303 - nečítala som to celé , ale moja rada by bola úplne jednoduchá:
ale hlavne aby netrpel nikto ..... hmmm ( iba ty) ☹
zahlás manželovi , že čakáte bábätko ...... a touto vetou vyriešiš všetko ......
a teš sa , je to dar .... , vieš zbytočne by si rozbila rodinu milenca , vašu rodinu a tvoje okolie....
ani si nevieš predstaviť koľko chlapov vychováva cudzie dieťa ! a nevedia o tom a žijú a sú šťastný
určite by som to zatajila , že dieťa ktoré čakáš nie je tvoje.....
a z toho , že milenec je tmavovlasý by som si vôbec nič nerobila ..... však gény sa dedia aj po niekoľko generácii 😉 rob tak , aby bol aj vlk sýty , aj ovca celá ...... 😉 ja by som to tak spravila ...... určite by som si nebrala na svedomie 3 bezbranné cudzie deti a určite by som si nebrala na svedomie psychycký stav všetkých zainteresovaných...... toto všetko je len môj názor, ktorý samozrejme nemusíš akceptovať.

ivka225
29. jan 2012

Písala si, že vaše manželstvo nie je úplne v poriadku - tak na tom zapracuj a nájdi si cestu k manželovi, veď určite boli časy, keď ste sa z celého srdca milovali. Obnovte to a dieťatko obaja prijmete. Odpustí ti, veď sám na sebe vie, čo všetko sa môže stať. A s tvojím milencom sa v dobrom rozíď a už s ním preruš všetky kontakty.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
danjelca
29. jan 2012

Inak poznám prípad že žena v hádke po 10 rokov vyhrkla mužovi že jeho druhá dcera nie je aj tak jeho.
A myslíte že sa robili testy? NIKTO to nechcel.

turkija
29. jan 2012

@viki2912 čo sa deje vo svete môže sa udiať aj v tvojej vlastnej rodine 😉

viki2912
29. jan 2012

@turkija nevravim,ze nie...len vravim,ze clovek robi a vytvara situacie...clovek je strojcom svojho stastia,modeluje svoj zivot do takej podoby aku ma...

kveta
29. jan 2012

Este jednu vec by si mala zobrat do uvahy... Otcovska laska k dietatu sa tvori/rastie postupne.. Ak manzelovi teraz povies, ze dieta nie je jeho, zaboli ho to omnoho, omnoho menej, nez ked sa to dozvie o par rokov... Vtedy to bude bolest zo straty realneho potomka.. Ako keby to dieta umrelo... Nemozem si pomoct, ale stale mam pocit, ze nemas pravo v tomto rozhodovat za svojho manzela a riskovat pre neho tak obrovsku stratu.. stratu druheho, zijuceho dietata...

Snazis sa jednat tak, aby Tvoja laska, Tvoj milenec z toho vysiel najlepsie.. Aby si mu nerozbila rodinu.. Aby bol hrdy na to ako "prorodinne" si sa zachovala... A pritom to cele ide na citovy a financny ucet manzela. Toto nie je voci manzelovi fer.

mirkita
29. jan 2012

martinka tych nazorov tu asi vela padlo rovnakych...ale zial ak nechces zabit babatko ktore ste splodili tak len pravda a uprimnost voci vsetkym...sama pises ze ta to bude zozierat....naco klamat manzelovi ktory sa tak ci tak raz dozvie pravdu a potom to budes este tazsie vysvetlovat...mamina uz davno nie je za teba zodpovedna a svoj zivot si zijes ty s rodinkou...taketo veci sa zial stavaju aj ked nikto nestoji o taketo zamotane situacie...manzel ma pravo vediet pravdu aj sa rozhodnut ci chce vychovavat dietatko ktore nie je jeho...ja by som asi nedokazala pozerat sa na manzela ako sa tesi na dietatko ktore s nim necakam...
mas to veru tazke, nechcem si to ani predstavovat ale zial musis to nejak upratat...v podstate si myslim ze sama vies ze nic ine sa v tomto pripade neda spravit...teda ak nechces potrat co je smutne riesenie ☹

margotka33
29. jan 2012

@matina303 Pokiaľ to dietatko chceš, tak povedz manželovi pravdu. Pravda je oslobodzujúca... Tebe odlahne a všetci to prežijú.. Manžel Ťa može opustiť.. Dieta v manželstve problémy nevyrieši... Ak su vztahy narušené, skor manželstvo pochová... aj keď je vlastné..☹ dokonca može byť aj plánované.
Rodičia, budú možno sklamaý, nahnevaný, otec je tvrdý, máš pred ním rešpekt, ale isto ťa lúbi. Rodičia Ti pomožu, si ich jediná dcéra, budu sa síce hnevať, ale postavia sa za teba...
Ak pojdeš na potrat, nikde nemáš záruku, že sa o tom nikto nedozvie.. Ani manžel.. Sestričky su klebetné, nevieš koho stretneš v nemocnici na chodbe, resp. na izbe.. Čo by si povedala potom, keby si šla na potrat, časom by sa to manžel dozvedel a rozišiel by sa s tebou taktiež...
Ako tu už niekto písal, že je zástancom pravdy, ja tak isto... Lož sa vždy prevalí.. Ja osobne by som žiť v klamstve nedokázala, každý den trpnut, ci prave dnes nebude ten dek, ked sa klamstvo prevalí...
Pokial nedokážeš uživit dve deti, ak by si ostala sama, tak chod na potrat.. Jedno uživíš aj sama... I ked je to niekedy dost náročné.. Chodit do práce, ostávat tam dlhsie, behat do skolky.. dieta ochorie.. Bude ho mat kto postrážiť, budeš si moc ostat doma z prace? Budeš moc byt dlsie v práci a bude mat kto íst pre dieta? vyzijete z materskej a alimentov ak by si si nechala aj to druhé?
Povedz pravdu a nejako to dopadne... Ja osobne by som sa na telenovelu so sladkým koncom nespoliehala...
Držím palce.

poleva
29. jan 2012

@usiko ale vyjadriť sa že to nie je dieťa,je blud
je to živý malý človek

p.j.jacky
29. jan 2012

Zalezi len na tebe a tvojej povahe s cim dokazes zit.
1.ked pojdes na potrat,vzdy sa to moze muz dozvediet...ak budes mat svedomie a tvoj cin prepadne bolest,zasa sa moze prevalit,co si urobila...isla na potrat.
2ak budes cudzie dieta vydavat za muzove...zase ti hrozi,ze sa pravda dostane na svetlo sveta a?Zbytocne budes mozno niekolko rokov zit v strachu z pravdy....
3povedat pravdu?Ostanu ti oci pre plac,budes sa musiet cely den ohanat a starat ked sa babatko narodi....ale nebudes zit ve strachu z pravdy....
Co je pre teba prijatelne??? 😕 Zapamataj si loz ma kratne nohy......
Urcite by som rozhovor nezacina s muzom o tom ze cakam dieta,ale o tom ze som mu bola neverna a ze ma to trapi a boli,ze som mu prave ublizila.Ale ze som ostala tehotna a neviem kto je otcom mojho dietata....ci je dost silny na to aby ti odpustil a prijal dieta za svoje....u nas v dedine je vela takych parov a deti miluju nadovsetko i ked vedia ,ze ich mozno nesplodili..

usiko
29. jan 2012

@poleva je to moj nazor a je to moje vyjadrenie,ak to nerespektujes, nevies diskutovat. To co rozpravas ty, je tvoje vyjadrenie a ja to respektujem, ako tvoj nazor, ale preco ma ty chces presvedcit, ze ty mas pravdu? Ja si to voci tebe nedovolim . to je ako sa hadat co bolo skor, ci kura alebo vajce a do toho ja nejdem. To co som povedala, je moj nazor a stojim si za tym. Venuj sa prosim martine, ona potrebuje radu.

marionmarion
29. jan 2012

@martina303 viem ze je to tazke citat ale riesienie, ktorym by si nikomu neublizila neexistuje. prinajlepsom si ublizis sama a to poriadne skaredo.
Baby, ktore ti radia aby si sa priznala manzelovi maju pravdu. Nemozes to pred nim cely zivot tajit, nezasluzi si to a ty to tiez nezvladnes...povedz mu pravdu. aka si sa citila zufala, ked ste mali krizu. ze si spravila chybu a teraz je tu nasledok...ak sa este lubite, snad to dokaze casom spracovat a neopusti ta...a keby aj...tvoja mama napriek tomu, ze si ju sklamala pri tebe stat bude a pomoze ti zacat odznova./ skus sa s nou este porozpravat / Z kazdej situacie existuje nejaka cesta von, ale musis sa pripravit na to, ze to nebude bezbolestne. ked prijmes tento fakt, dokazes to zvladnut.
velmi ti drzim palce.

poleva
29. jan 2012

@usiko a podľa teba je to čo? nie človek? zaujíma ma to a ako vidím sama si matkou,tak trochu čudná odpoved

usiko
29. jan 2012

@poleva toto nie je diskusia o tom, ci embrio je clovek alebo nie,ale diskusia,kde my chceme pomoct martine sa rozhodnut spravne tak aby ona bola spokojna. Takze ja tu nebudem diskutovat s tebou, ci to je clovek alebo nie.

cervena_ciapocka
29. jan 2012

@martina303 Dáš život dieťatku a ale zažiješ "hanbu", ohováranie od ľudí. Alebo ho zabiješ a budeš si to neskôr vyčítať no pred ľuďmi na ktorých ti možno ani nezáleží budeš mať čistý štít. Možno by ti nemalo záležať na tom čo povedia ostatný, oni s tebou žiť nebudú, nepomôžu ti.
Sama neviem čo by som robila na tvojom mieste, ale to "jednoduchšie" riešenie zabiť dieťa a žiť ďalej akoby sa nič nestalo nemusí byť vždy aj správne riešenie.