Tehotná s milencom
Dobry den,
chcela by som poprosit o radu. Moj problem urcite vyvola negativne nazory, ale prosim chyb a osobneho zlyhania som si vedoma. Ja potrebujem poradit so situaciou, ktorej som si sama na vine a neviem co dalej. Som vydatá 5 rok, mám 4, 5 rocnu dcerku. Pred rokom som sa spoznala so zenatym muzom, s ktorym som sa aj stretavala. Potom sme si dali pokoj a na jesen sme sa stretli znova. On ma svoju rodinu a tri deti. Ja a moj manzel sme mali este predtym rok krizu, aj pocas tejto doby a ku Vianociam sme sa dohodli ze to kvoli dcere este skusime. Ja som s tym zenatym muzom kontakty prerusila, aj ked som ho mala velmi rada. Avsak som zistila ze som tehotna. Brala som pocas celej doby antikoncepciu. Dieta cakam na 100 precent s nim, nie s manzelom. On o tom vie, manzel nie. On nechce aby som sla na interupciu.. jeho riesenie je sak neakceptovatelne. Bud ostat s nim, co vsak nemozem, ma tri deti, ktore ho potrebuju, nase rodiny sa poznaju. Viem, mala som na to mysliet skor, ale bohuzial nemozem ublizit jeho trom detom, ktore ho miluju. Alebo ostat takto a klamat mojho manzela. Co ma vsak kazdy den uziera. Klamala som, ja viem, ale dieta je ine. Moj manzel aj ja sme svetle typy, a on je tmavy. Aj krvna skupina je ina. Moj manzel je dobry clovek, sice raz mal pomer, ale vysvetlili sme si to. Urobila som velku chybu a ja neviem co dalej. Nechcem si dat ziat moje dietatko. Viem ze zhyniem zaziva. Ale neviem co dalej. Ci to sama s dvoma detickami zvladnem, najma financne. Som VS vzdelana, no moja praca je taka, ze teraz ma cakaju skusky. A potom sa musim rozbehnut na vlastnu past. Moja mamina o tom vie, velmi som jej ublizila a radi mi potrat. Pretoze nase rodiny sa poznaju a nezniesla by tu ostudu. Prosim poradte mi. Som v 7 tyzdni, srdiecko bije na ultrazvuku ako zvon. Mam este jednu dcerku, bojim sa ze jej ublizim. Milujem ju viac nez svoj zivot. Som uz uplne v koncoch, aj ked si plne uvedomujem, ze som bola hlupa.
vies, tazko ti radit,pretoze my nepozname to,aki tvoj manzel a tvoj priatel su pobahovo, ako by to vzali......to vies /mozno /len ty......my sme sa povacsine v takej situacii este neoctli takze nam je lahko radit, vziat dieta alebo nie.....ale ty musis vediet, ktora z nacrtnutych situacii ti je milsia a s ktorou budes vediet zit takaby ta to neuzralo uplne:
1. bud sa priznas manzelovi s neverou a dietatom, a risknes, ze sa ti obrati on chrbtom, rozvediete sa a ostanes sama s detmi, tym padom riskujes aj to, ze sa ti obrati chebtom kopec ludi,ktori ta maju radi, len preto, ze to proste neprekusnu....a rady, ze tak aspon spoznas skutocneho priatela, su ti nanic,lebo nie sme v socializme,kde sa o teba a o deti postara stat tak, ze ti da byt a peniaze......tuez sa rozpadne manzelstvo tvojho priatela,takze par deti pride o moznost zit v kompletnej rodine len preto, ze TY si chces JEDNO este nenarodene dieta nechat......../inak dost sebecke riesenie/ ..tu ti tiez hrozi riziko ze tvoje deti, o par rokov ti budu vycitat,ze kvoli inemu,nevlastnemu surodencovi si odohnala ocka,ktoreho lubia,mozno budu deti to nove dieta nenavidiet prave preto......na druhej strane je mozno vas vztah taky silny ze to prezije a budete s laskou toto dieta vychovavat /malo pravdepodobne/
2. alebo povies manzelovi ze s nim cakas dieta a on raz aj tak zisti,ze nie je jeho, a ty budes cely zivot zit s pocitom muciveho klamstva a v strachu,kedy a ako sa to dozvie..a to ta raz umuci k chorobe,lebo nie kazdy dokaze cely zivot klamat....ale ono sa to raz vsetko prevali a tam uz ti nepomoze nic, to sa proste rozpadne asi hned....
3.alebo pojdes na potrat,prerusis vztah s priatelom, a tak zachovas manzelstvo svoje aj jeho...pat alebo kolko deti ostane zit v normalnych rodinach a budu z nich stastni cloviecikovia.....bude ta to boliet,ale za chyby sa plati a boliet to v dusi musi....
neviem, ci sa da este vymysliet nejaky iny scenar...ja ti uz nechcem radit, co mas robit,ja si myslim,ze si dost rozumna na to, aby si sa rozhodla sama,ale:
1. nemysli len na seba, ale aj na ludi okolo seba,bez ktorych nebudes vediet normalne zit.....
2. nemysli len hormonmi, ako mamicky casto robia, ale aj rozumom,aby si nepokaslala to co mas a mas to rada.....
akokolvek sa rozhodnes, verim,ze tobude to najlepsie pre teba a ludi okolo a velmi drzim palce🙂
@martina303 snad este jedna rada: skus si na konovi alebo aj inde vyhladat zeny s podobnymproblemom,ako to riesili,mozno sa ti podari to rozlusknut ak sa poradis s niekym kto to zazil....
@usiko mas pravdu, lenze ma napada este dalsia varianta podobna tej tretej: pojde na potrat, prerusi vztah s priatelom, a tak zachova manzelstvo svoje aj jeho... a jedneho dna (mozno to nebude ani tak dlho trvat) sa to vsetko prevali (pricina moze byt rozna...) a obe manzelstva sa aj tak rozpadnu a deti pridu o milovaneho ocka a potrat bude zbytocny... ☹ teraz nenabadam na ziadne riesenie, len ciste teoreticky uvazujem 😒
@martina303 ja doplním stále podstatnú vec:
1. nemysli len na seba a ľudí okolo seba,ale aj na najslabšieho bezbranného človeka,ktorý má tiež svoje práva,je NEVINNÝ-len ho ešte "nevidno" vonku 😉
nedaj sa ukecať na potrat
žiadny chlap za to nestojí
ono láska medzi mužom a ženou-jej trvácnosť ti nezaručí nik
ale láska MATERINSKÁ je večná a bez výhrad 🙂 a najsilnejšia na svete 🙂 😉
2. a kľudne mysli hormónmi 😉 ony sú tu možno jediné na to,aby nejakým spôsobom "chránili" toho,pre koho sú rozbúrené 🙂 😉
a len na zopakovanie-zakladateľka si dieťa nechce dať vziať
tak prečo sú tu stále aj rady o potrate? 😒
@martina303 Citam tuto diskusiu a z tvojich prispevkov mam pocit, ze ty kdesi v hlbke duse vies co chces a co pre to urobit, len strach a momentalny zmatok ti nedovoli, aby si to jasne videla 🙂
Prave preto by som si na tvojom mieste dala este chvilu cas, aby som utriedila myslienky, upratala v sebe a ziskala presvedcenie, ze to, co urobim, je to spravne riesenie. Tesim sa, ze si dietatko chces nechat, to je ta najspravnejsia vec, ktoru mozes urobit a ten zbytok sa uprace, neboj sa. To male ti da tolko sily, ze vsetko zvladnes, uvidis. Neries veci s horucou hlavou, ale si vsetko dobre a velakrat premysli, zvaz a potom ries. Aby si nic neunahlila a nelutovala. Rozhodni sa podla svojho vnutorneho presvedcenia, pretoze riesenie tvojej situacie nepozna ziadna z nas, iba TY sama. Ak citis potrebu povedat pravdu, povedz ju. Ak myslis, ze lepsie je mlcat, nechaj si to pre seba (tu je trochu na skodu, ze si to uz par ludom povedala, nikdy nemozes vediet ako sa zachovaju v nejakej kritickej chvili, aj ked su blizki). Drzim ti palce, aby sa vsetko vyriesilo k spokojnosti tvojej aj tvojich blizkych. Vela stastia!
@lenka_da trebárs 😉
vieš,ja sama úprimne neviem,ako by som postupovala
ale určite nie potratom zahladiť činy, nesprávne činy
nikoho nesúdim
ja len proste chránim život
nik nezaručí nikomu,že aj superfungujúce partnerstvo bude až do smrti
ale láska matky k dieťaťku-tá je až za hrob 😉
asi od toho by som sa odrazila
a popredu by som nerobila žiadne teórie,ako to dopadne
nikdy nevieme,ako sa ten duhý zachová. jasné,že nebude happy,ale ako to spracuje-nevie nik,len on sám /možno ani on nie, veď koľkokrát v živote sme prekvapili sami seba svojou reakciou na niečo-či v dobrom,či v zlom 😉 /
a zrejme by som vsadila na "pravdu"
aby som sa nemusela celý život kontrolovať,že sa prerieknem-a aj tak ma moja lož dobehne 😉
@usiko
Nesouhlasim, aby se nekdo ridil podle nekoho jineho (na netu☹), kdyz se jedna o dite. Musi se ridit podle sveho srdce, vyznani a svedomi...zvazit zivotni priority a CO JE SCHOPNA OBETOVAT a zaroven prijmout... 😉
p.s. premyslim o Tve myslence ohledne ditete...
Nabizi se otazka:
Kdyz je zena TEHOTNA...co je v jejim brisku?No, kdyz podle Tebe to neni dite, zajimalo by mne, dokdy je tam "neco nebo nekdo" jiny.. 😎 a jak dojde k "premene ci vymene"
@martina303 Nečítala som celú diskusiu, ale myslím si, že ak si hľadala mimomanželský vzťah, asi to v tvojom manželstve nebolo úplne v poriadku. Možno treba riešiť aj to či má vôbec zmysel manželstvo zachraňovať. A tvoj milenec sa stavia k situácii zodpovedne?Ako som pochopila, chce, by ste si dieťa nechali a aby si žila s ním. Predpokladám, že ani jeho manželstvo nie je o.k. Jasne, že rozvádzať sa a vziať deťom otca je hrozné, ale aké je žiť v klamstve, v nefungujúcom zväzku len kvôli deťom??? a možno kvôli okoliu. Neboli by ste ani prví, ani poslední. Musí sa počítať s tým, že ak aj tvoj manžel akceptuje tvoje dieťa od iného, svet je zlý- časom mu to niekto pripomenie a stále v ňom bude hlodať červík. Musel by to byť naozaj veľmi tolerantný človek-ty ho poznáš, je taký? Dievčatá radili prerušiť kontakty so skutočným otcom, ale prečo zabraňovať stretnutiu dieťaťa s otcom,myslíš aj na neho, čo ak sa chce o dieťa starať a nechce ho zaprieť?
Je to priveľa otáznikov, pri riešení musíš myslieť na veľa ľudí, je to ťažké, priam nemožné vyhovieť všetkým.
Urobila si chybu, si si toho vedomá a trpíš. Nikto nemá právo ťa súdiť, si dosť potrestaná. Ale možno to tak malo byť, pouč sa z toho a začni nový život.
ja to sleduju od vcera...a cekam netrpelive na odpoved... ☹
Tyhle reci-kecy mne tak trapi..je to prima ukazka toho, ze ne kazda zena vnima tehotenstvi a nasledne materstvi jako DAR..
Pro tyto zeny - pro dite techto zen je jen pouha NAHODA, ze bylo zvoleno prave ono..a ostatni "nepohodlne", ktere prisly v "nespravny cas" ...utopeny jako kotata..
Kdyz chybi cit, chybi i pohlazeni, pusa...o Lasce ani nemluve 😢 😖
Nedokazu prodychat to, kdyz nekdo rekne, ze "TO" JESTE NENI DITE..a bije mu srdicko a uz je tim, co udelalo zenu tehotnou a zaroven tou nejbohatsi na Svete... 😢
Teraz som absolvovala telefonat s mojou mamou. Volala mi ako som sa rozhodla nakolko uz je to 7 tyzden a 4 dni. Hovorim, ze by som si dietatko nechala a manzelovi povedala pravdu. Ze ci som sa nacisto zblaznila? Ze co si myslim? Prvo bude chciet vediet od koho, ak nepoviem zacne v navale zlosti zistovat a nech sa uz konecne rozhodnem pre inerupciu. Nebudem pra ani posledna.
Potom za mnou bol otec dietata, ktory chce aby som si ho nechala, doma vsak nic nehovorila a uvidime co bude. Bol tu vsak len na skok, debatit sa nedalo. To ak budeme v utorok, kde casu bude viac.
Boli sme u svokrovcov. Citila som sa ako zlodej, v rodine kde ja uz nemam co hladat. Moj manzel mi to nikdy neodpusti, viem a citim to. A tiez potom by bolo treba poedat aj svokrovcom, predsa ich neurobim babkou a dedkom, ktorymi nie su v pripade tihto dietatka.
Druha vec. Ak ostanem sama. Moj manzel zaziada garantovane o striedavu starostlivost co sa tyka malej. Tam sa vyzivne neplati - k tomuto viem svoje, som v tom vystudovana, zastupujem ludi pred sudmi. Ja som teraz skoncila so zamestnanim, pre prebytok. A cakaju ma skusky. Do jula som este na predlzenej materskej. Dostaam teda 212 eur plus z ocinovej firmy 165. To je moj prijem. Ak sa male narodi a otca neuediem, teda ak sa rozvedieme, nedostanem na nic. Ziadne vyzivne.Pokial ten druhy sa k tomu nepostavi.
@martina303
JAKE JE TVE PRANI?
CO SI PREJES TY?
Napis jak to citis TY...i kdyby to mela byt UTOPIE..
jak chces, aby se to vyresilo?
@martina303
Nechapu postoj otce "srdicka"...prijde mi to dost sobecke...az nerealne...zbabeleeee
😠 😠 😠
Ja uz sama neviem... ☹ ☹ ☹ Nechcem prist o dietatko,ale bojim sa ze to nezvladnem psychicky, financne nijak.. ked budem sama.
Co citis?
Nepis mi o penezich ani o okoli..ale o sobe.. 😉
@irriss Vies Irris aj on ma tri deticky. Spoliahal sa, ze ked beriem HAK, je to 100 percentne, nemozem zas cakat ze zabuchne doma za sebou dvere a hura ku mne. Niekedy sa hovori, ze chlapi svoje zeny podadzaju aj ked ich miluju. Proste nieco nove, v mojom pripade o desat rokov mladsie...
@martina303
ok - 1. bod NEDUVERA a pochyby o uprimnem chovani..ze strany otce "srdicka"
dal?
@martina303 netahaj do toho tvojmu mamu. rozhodnut sa musis sama. ak mas rovnaky nazor ako ona, a myslis si ze ma pravdu, nemusis sa schovavat za to, ze ti to poradila.
hadam je jasne, ze svokrovci by sa po tom co by sa to dozvedeli asi s tebou bavit nechceli. je mozne, ze muz to tiez neprezuje, pretoze pre muza je takzke preniest sa nie cez neveru, ale najma cez dieta niekoho ineho.
ale nemozes nic povedat s urcitostou. nie teraz.
mala by si si v prvom rade polozit zakladnu otazku:
chces ist na interupciu alebo chces donosit dieta? to je totiz to najdolezitejsie.
ak sa akokolvek odovodnene pre "dobro" vsetkych pre interupciu, neznamena to ze je to dobre pre teba.
@martina303 ja by som sa nespoliehala na muzov. prichadzaju, odchadzaju, zostavaju, nezostavaju..neodvijaj rozhodnutie od nich, ale od seba.financne to nemas lahke. ale nie si jedina.Iriss by o tom vedela pisat romany.
@tea333
Kazda situace je jina...jinak tezka...
zvlast, kdyz se zena, i kdyz matka nedokaze "osamostatnit" a prestat byt poslusnou dcerou..a ma obavy z toho nebyt dostatecne dobrou (DCEROU ☹ )...
Mysli si, ze kdyz zklamala (rodice), ze si nezaslouzi Lasku...dokud se ZENA neosamostatni z klece "rodicu a jejich predstav" nedokaze jednat sama za sebe a podle sebe, bude neustale potlacovat nejen svoje JA ale i svoje touhy a nasledne potreby... ☹1. krok je opropstit se od okoli a urcit smer sama sobe za sebe..
Ale to je strasne tezky krok...a musi se udelat o samote...tzv. videt jen sam sebe
@tea333 presne tak muži odchádzaju a prichádzaju. Ty zabiješ dieta kvoli pokoju muža a on sa o pár mesiacov zamiluje inde.Myslíš že bude mat výčitky? Nie ON má na to právo podla mužskej logiky. Matka musí byt v prípade dietatka SEBEC!Je to prirodzene nastavené prírodou a je to základný inštinkt ochrana dietata za každu CENU.
@irriss co mi pripomina, ze musim mame povedat, ze som tehotna 😀 ja to s rodinou poznam. moja mama aj babka, napriek tomu ze s nimi len telefonujem, su schopne za mna rozhodovat kedy a ako budem mat deti 😀
@martina303 pozri, otec aj mama ta asi maju radi, vsak? mozno by si si docasne mohla najst utocisko u nich. kym sa osamostatnis, zamestnas, v pripade, ze by si na to bola sama.
@tea333 za nič a nikoho sa nezakrývam, ale ver, že aj nazor mamy som chcela pocut. aj pre mna je to tazka chvila a rozohodovanie, tak som sa obratila na MAMU.

prave sme sa vratili od svokrovcov a ja si neviem predstavit vsetkym povedat pravdu. Ani neviem ako zacat na manzela. Taky strasny strach mam. Zdobi ma uz len zbabelost. ☹