icon

Tehotná s milencom

martina303
28. jan 2012

Dobry den,

chcela by som poprosit o radu. Moj problem urcite vyvola negativne nazory, ale prosim chyb a osobneho zlyhania som si vedoma. Ja potrebujem poradit so situaciou, ktorej som si sama na vine a neviem co dalej. Som vydatá 5 rok, mám 4, 5 rocnu dcerku. Pred rokom som sa spoznala so zenatym muzom, s ktorym som sa aj stretavala. Potom sme si dali pokoj a na jesen sme sa stretli znova. On ma svoju rodinu a tri deti. Ja a moj manzel sme mali este predtym rok krizu, aj pocas tejto doby a ku Vianociam sme sa dohodli ze to kvoli dcere este skusime. Ja som s tym zenatym muzom kontakty prerusila, aj ked som ho mala velmi rada. Avsak som zistila ze som tehotna. Brala som pocas celej doby antikoncepciu. Dieta cakam na 100 precent s nim, nie s manzelom. On o tom vie, manzel nie. On nechce aby som sla na interupciu.. jeho riesenie je sak neakceptovatelne. Bud ostat s nim, co vsak nemozem, ma tri deti, ktore ho potrebuju, nase rodiny sa poznaju. Viem, mala som na to mysliet skor, ale bohuzial nemozem ublizit jeho trom detom, ktore ho miluju. Alebo ostat takto a klamat mojho manzela. Co ma vsak kazdy den uziera. Klamala som, ja viem, ale dieta je ine. Moj manzel aj ja sme svetle typy, a on je tmavy. Aj krvna skupina je ina. Moj manzel je dobry clovek, sice raz mal pomer, ale vysvetlili sme si to. Urobila som velku chybu a ja neviem co dalej. Nechcem si dat ziat moje dietatko. Viem ze zhyniem zaziva. Ale neviem co dalej. Ci to sama s dvoma detickami zvladnem, najma financne. Som VS vzdelana, no moja praca je taka, ze teraz ma cakaju skusky. A potom sa musim rozbehnut na vlastnu past. Moja mamina o tom vie, velmi som jej ublizila a radi mi potrat. Pretoze nase rodiny sa poznaju a nezniesla by tu ostudu. Prosim poradte mi. Som v 7 tyzdni, srdiecko bije na ultrazvuku ako zvon. Mam este jednu dcerku, bojim sa ze jej ublizim. Milujem ju viac nez svoj zivot. Som uz uplne v koncoch, aj ked si plne uvedomujem, ze som bola hlupa.

meiwe
29. jan 2012

moj nazor na vec porozpravat sa s otcom dietata ktore cakas, ak chce aby si ostala na tom ako ste neakceptovatelne, zial on ma rodinu a aj ty tvoja rodina tym bude trpiet, nikdy ho uz nechci vidiet, neudrzuj vztah, treba to vysvetlit manzelovi zial stal sa taky a taky problem zobrat ho na ultrazvuk, ukazat mu toho dropca uvidis ako sa k tomu postavi on, pises ze je dobry clovek a ze aj on urobil chybu, mozno sa k tebe otoci chrbtom ale mozno ho to casom prejde on bude ten ktory bude s tebou prezivat ultrazvuky, krv, nevolnost, a rodic nie je ten kdo splodil ale kdo vychovava, hlavne pomaly rozvazne , ak ta niekdo odzuzi je to na nom ty a tvoje dieta ste dolezity, tvoje dieta bude milovat surodenca aj napriek tomu ze nebude jeho pokrvny, ak ta opusti muz pises ze mas VS tak skus si urobit kurz uctovnictva alebo pod, takze financne si prilepsis, plus vyzivne na obe deti, neboj sa a sprav krok dokym nebude neskoro

martina303
autor
29. jan 2012

@nice202 prosim, nehašterte sa. Ja si vazim kazdej jednej rady, nazoru, ja vas tu citam a dakujem ze su zeny, ktore obetuju cas a poradia mi. Za tento vikend sedim ako kvoka pri pocitaci, citam, dumam, nevenujem sa malej.

nice202
29. jan 2012

@martina303 ja sa nehasterim, drzim ti palce. hasteri sa tu niekto , kto ludi s protipolnymi nazormi nazyva sprostymi.

irriss
29. jan 2012

@nice202
Neni sprosty jako sprosty
Vyber si:
Ja ti napovim:
nerozumny, nechapavy, prazdny... 🙂

sprostý 1. ktorý má slabé rozumové schopnosti; svedčiaci o tom (op. múdry) • hlúpy: byť sprostý, hlúpy ako poleno; sprosté, hlúpe otázky • nedôvtipný • nechápavý • tupý • ťažkopádny • ťarbavý (ktorý ťažko myslí, ktorý si zle pamätá, zle a ťažko sa učí; op. bystrý, dôvtipný): nevedel, že je taká nedôvtipná, nechápavá; tupý, ťažkopádny reparátnik; mať ťarbavú myseľ • obmedzený (rozumovo) • kniž. stupídny • expr. zried. tupohlavý: viesť obmedzené, stupídne reči; nadávať niekomu do tupohlavých chudákov • pejor.: primitívny • bezduchý: zaoberali sa iba primitívnym, bezduchým táraním • nerozumný • nemúdry • kniž. neumný (ktorý svedčí o nerozvážnosti): nerozumná, nemúdra myšlienka • neinteligentný • nevzdelaný • nekultúrny (ktorý nemá inteligenciu, vzdelanie, kultúrnosť; op. inteligentný, vzdelaný, kultúrny): neinteligentní, nevzdelaní ľudia; nekultúrne správanie • zaostalý • expr.: zadebnený • zadubený (ku ktorému sa nové poznatky, informácie nedostávajú al. ktorý ich pre svoju obmedzenosť neprijíma): zaostalý, zadebnený, zadubený človek • prázdny • expr. vykradnutý • pren. pejor. : dutý • dúpny (Vajanský): prázdna, somárska, vykradnutá hlava; je celkom dutý, dúpny • pren. expr. : debilný • imbecilný • idiotský • kreténsky • expr., často pejor. : somársky • sprostácky • chumajský • lajošský • subšt. blbý • expr. zjemn. : sprostučký • sprostulinký • sprostunký • hlúpučký; nasprostastý • sprostastý • prihlúply • prisprostý • nahlúply • hovor. expr. pripečený • subšt.: prihorený • prihoretý (trocha sprostý) • osprostený: dočista osprostený • nár. expr. krepý • hovor. zastar. bornírovaný (Jesenský)

nice202
29. jan 2012

@irriss a toto mi naco je...jooj dobre, ty neomylna osobka. hlboko sa ospravedlnujem.... bye bye

katka121
29. jan 2012

Zlatko, kiež by som ťa dokázala nejako podporiť. Z mojej strany sa nikdy nedočkáš odsúdenia, nech bude Tvoje rozhodnutie akékoľvek.

poleva
29. jan 2012

@irriss krásny príspevok 🙂 dakujem ,,,normálne pohladenie na duši

poleva
29. jan 2012

@nice202 ona nás nazvala sliepkami,tiež sprosté ,,nemyslíš?? a bola prvá ,,,ktorá nás pomenovala 😀

mita9
29. jan 2012

zienky Mata tu ma problem.......

palculienka123
29. jan 2012

@martina303 nemám prečítané všetko a je to veľmi ťažká situácia.Skús sa spýtať mamy, či budú ochotný ti s detičkami pomôcť. Sama to nezvladneš !!! Viem o čom hovorím, mám 2 deti a manžela stále v práci,myslím tým mimo domova a to niekedy aj na niekoľko mesiacov.Keby mi s deťmi nepomáhali rodičia a svokra tak neviem. Ak ti rodičia prisľúbia pomoc, dieťatko by som si určite nechala. Ale ak ťa v tom nechajú samú, zvažovala by som interupciu. Neuznávam interupcie, ale toto je vážna situácia. Držím palce

kveta
29. jan 2012

Možno by nebolo od veci sa nepýtať mamy, ale aj Martininho otca, či by ju finančne podržal..

martina303
autor
29. jan 2012

@poleva niekedy nevážime slová a občas z nás v návale zlosti niečo také vypadne...

palculienka123
29. jan 2012

@kveta myslela som rodičov,samozrejme

martina303
autor
29. jan 2012

@kveta Tak to máš svatú pravdu... ale to je zatiaľ nepredstaviteľné pre mňa.

daniela1974
29. jan 2012

@martina303 az mi slzy vbehli do oci. Neviem Ti pomoct ani poradit, boze zivot prinasa taketo tazke situacie, skoro az neriesitelne.
Pokial Tvoj manzel neznesie vychovavat cudzie dietatko tak by som tiez zvazovala interupciu.
Velmi Ti drzim palce a dufam, ze nech sa rozhodnes ako chces, bude to riesenie spravne.

poleva
29. jan 2012

@martina303 asi tak 😝

winipega
29. jan 2012

@martina303 ahoj,a co hovori tvoj manzel na tvoje tehotenstvo?tesi sa na babatko?

bridget
29. jan 2012

@martina303 vykasli sa na vsetky rady ist na potrat, vratane tej od tvojej mamy a stoj si za svojim dietatom!!! Nemozes obetovat zivot kvoli hmlistej a nejasnej financnej situacii ako si pisala... Teraz je toho na teba vela, nevidis nic ruzovo, to je uplne prirodzene, ale ked sa to utrasie, vychodisko sa najde. Rodicia mozno zmenia postoj, najdes muza, ktory tebe aj detom znesie aj modre z neba, otvoria sa ti mozno obzory, ktore teraz nemas sancu vidiet, tak to nevzdavaj, nehnevaj sa za to ako to napisem, ale bolo by ubohe zabit dieta, po ktorom tuzim len preto, ze financna situacia opustenej matky na materskej by bola mizerna ☹ Tuzis po svojom dietati, tak toto ber ako vychodiskovu situaciu, vsetko ostatne je menej dolezite a uvidis, ze situacia sa vyriesi.

zexi
29. jan 2012

@martina303 ak som správne postrehla, si presvedčená o tom, že manžel sa s bábätkom nezmieri a opustil by ťa? čo takto mu teda zatajiť, že nie je otcom? kašli na nejaké svetlé/tmavé črty, dieťatko sa môže podobať na starých rodičov, na uja, tety.. uvidíš ako sa budú všetci predháňať v tom, aby v ňom zbadala niekoho z vašich strán, a oni si aj niekoho nájdu.. 😉 nehovoriac o tom, že bábätko môže byť celé na teba..

martina303
autor
29. jan 2012

@winipega práveže sa o tom vôbec, ale vôbec nebavíme... neviem prečo ani raz sa neopomenul. Je pravda ze pred nim ani ja, z dovodu ze nie je jeho 😔

martina303
autor
29. jan 2012

@zexi Len ci to nie je podle nechat ho tesis sa a milovat cudzie dieta? Aj voci nemu aj voci tomu malemu... A raz sa na to pride, nevierim ze nie :(

kveta
29. jan 2012

Malý sa bude učiť v škole krvné skupiny a ich dedičnosť.. Naozaj je to neudržateľné tajomstvo..

luba142
29. jan 2012

@martina303 takto sa budes zozierat dokedy? Ja na tvojom mieste by som to riskla hned teraz a povedala mu ako to je, pretoze kym dlhsie to budes tajit a dozvie sa to raz,tak ci tak, bude to horsie pre vas vsetkym....to je moj nazor 🙂

zexi
29. jan 2012

@martina303 vieš čo, nie je to podlé, lebo by si to urobila v záujme toho maličkého a viac menej aj zo zúfalstva.. vtedy to za podlé nepovažujem.. áno, môže na to raz prísť, ale dovtedy sa môže stať veľmi veľa vecí.. to by som zatiaľ neriešila, nie teraz.

zexi
29. jan 2012

@kveta a odkiaľ bude vedieť akú má krvnú skupinu? to deti bežne vedia? a vôbec, dieťa môže mať krvnú skupinu po matke.. a načo riešiť to čo bude za 7 rokov?! dovtedy sa môže toho toľko zmeniť...

siusinocka
29. jan 2012

nestíham čítať predošlé príspevky tak len môj názor... ja by som to manželovi povedala.. ved ked aj on mal pomer tak by to mohol pochopiť /aj ked veľmi veľa riskuješ/ aj ked on ho mal zrejme bez následkov, lebo zákon schválnosti je taký, že dieťatko sa bude podobať na biologického otca... a to sa potom bude veľmi ťažko vysvetlovať... a o tehotenstve sa musíš rozhodnúť len a len ty sama... ked to teraz povieš, maš v podstate 7 mesiacov na zariadenie sa... je to isto viac ako tesne po pôrode.. neviem všetko má pre aj proti.. či už tvoja staršia dcéra, manžel... musíš zvážiť aj to, že by chcel staršiu do opatery a pod... asi najmenšou komplikáciou by bola interupcia, ale ja by som ju nikdy nepodstúpila... a kto vie ako by sa ty s tým vedela vysporiadať... či vôbec niekedy... držím palec pre správne rozhodnutie sa....

winipega
29. jan 2012

@martina303 no neviem,ale ked nema zaujem vediet o tvojom tehotenstve nic teraz,tak pochybujem ze ostane pri tebe ked mu este povies ze to nie je jeho dietatko 😕
ja neviem,ja som strachopud ale ked bol pruser tak som sa zatala a isla s pravdou von,dej sa co dej 🤐 ostat s dvomi detmi sama,ja osobne by som si netrufla...ale mas rodicov,hovoris ze dobre zabezpecenych...nemyslim si ze by ta odkopli,mali by 8mesiacov na to si na tu situaciu zvyknut a ver mi,zvykli by si...aj u nas to tak bolo.si ich jedine dieta 😉 ja ti poradim povedat to manzelovi,cakaj ale rozvod (ak nebude ostanes milo prekvapena) ,s milencom by som asi neratala...to musis vediet ty aky je to clovek,nejdem tu rozoberat ci by mal alebo nemal opustat rodinu...skratka JA by som to muzovi povedala cim skor 😎

kveta
29. jan 2012

@zexi Nie je podlé podhodiť mužovi cudzie dieťa a nechať ho nech sa stará a financuje? Fúha.. Každá máme inú morálku..

A prečo by sa nemal zaujímať o svoju krvnú skupinu? Ja som svoju v mladosti vedela.. A k dedeniu krvných skupín: dedí sa po oboch, nikdy nie len po matke.

darinkazv
29. jan 2012

@martina303 ja som sama výsledkom podobnej situácie, ako teraz prežívaš ty 🙂 dozvedela som sa to len pred 3 rokmi. moja mama bola 9 rokov vydatá, mala 2 deti, manželskú krízu už niekoľko rokov a zaplietla sa s kolegom. veľmi sa ľúbili. keď otehotnela, vedela, že to nie je s manželom. rozhodnutie bolo ťažké. môj bio otec chcel, aby sa rozviedla a vydala sa za neho. no ona nechcela 2 deťom vziať otca a ublížiť im, tak sa s ním rozišla a ostala pri rodine. so svojim tajomstvom. môj bio otec ju ešte bol pozrieť v pôrodnici, boli telefonicky v kontakte, chcel vedieť, ako rastiem. ale nestýkali sa. mama to nechcela. lebo pred rodinou to, že nemám z otca nič (teda z jej manžela) uhrala tým smerom, že som celá po nej. uverili všetci, okrem jej rodičov a sestry. a nechcela, aby nám bol na blízku práve kvôli tomu, že by si každý všimol podobnosť. on sa nakoniec oženil, má so svojou ženou 2 deti, sem tam sme v kontakte, ale... (jeho rodina samozrejme nič netuší) mojim otcom stále ostane ten, ktorý ma vychoval. (aj keď sa s mamou rozviedli, keď som mala 9 rokov) a keď som mu pred tými tromi rokmi povedala, čo som zistila, jeho reakcia bola, že a čo má byť? on ma vychoval, som jeho dcéra a moje deti jeho vnúčatá a to sa nikdy nezmení. tak dúfam, že som ti trochu týmto mojim životným príbehom pomohla 🙂

martina303
autor
29. jan 2012

Je bezcharakterne to zatajit? Mozno dovtedy sa aspon financne rozbehnem a budem moct tie dve deti zabezpecit? a mozno sa to prevali mesiac po porode, to je tazko povedat...

Tam ja moc nenariskujem, od Vianoc ako sme si povedali ze to skusime presla kratka doba. Tam on nebude hladiet na to ako sa terazsnazim, ale ake to bolo predtym. Zle a presne si vsetko pospaja aj primysli ako som s milencom bola stale, co nie je pravdou.