icon

Tehotná s milencom

martina303
28. jan 2012

Dobry den,

chcela by som poprosit o radu. Moj problem urcite vyvola negativne nazory, ale prosim chyb a osobneho zlyhania som si vedoma. Ja potrebujem poradit so situaciou, ktorej som si sama na vine a neviem co dalej. Som vydatá 5 rok, mám 4, 5 rocnu dcerku. Pred rokom som sa spoznala so zenatym muzom, s ktorym som sa aj stretavala. Potom sme si dali pokoj a na jesen sme sa stretli znova. On ma svoju rodinu a tri deti. Ja a moj manzel sme mali este predtym rok krizu, aj pocas tejto doby a ku Vianociam sme sa dohodli ze to kvoli dcere este skusime. Ja som s tym zenatym muzom kontakty prerusila, aj ked som ho mala velmi rada. Avsak som zistila ze som tehotna. Brala som pocas celej doby antikoncepciu. Dieta cakam na 100 precent s nim, nie s manzelom. On o tom vie, manzel nie. On nechce aby som sla na interupciu.. jeho riesenie je sak neakceptovatelne. Bud ostat s nim, co vsak nemozem, ma tri deti, ktore ho potrebuju, nase rodiny sa poznaju. Viem, mala som na to mysliet skor, ale bohuzial nemozem ublizit jeho trom detom, ktore ho miluju. Alebo ostat takto a klamat mojho manzela. Co ma vsak kazdy den uziera. Klamala som, ja viem, ale dieta je ine. Moj manzel aj ja sme svetle typy, a on je tmavy. Aj krvna skupina je ina. Moj manzel je dobry clovek, sice raz mal pomer, ale vysvetlili sme si to. Urobila som velku chybu a ja neviem co dalej. Nechcem si dat ziat moje dietatko. Viem ze zhyniem zaziva. Ale neviem co dalej. Ci to sama s dvoma detickami zvladnem, najma financne. Som VS vzdelana, no moja praca je taka, ze teraz ma cakaju skusky. A potom sa musim rozbehnut na vlastnu past. Moja mamina o tom vie, velmi som jej ublizila a radi mi potrat. Pretoze nase rodiny sa poznaju a nezniesla by tu ostudu. Prosim poradte mi. Som v 7 tyzdni, srdiecko bije na ultrazvuku ako zvon. Mam este jednu dcerku, bojim sa ze jej ublizim. Milujem ju viac nez svoj zivot. Som uz uplne v koncoch, aj ked si plne uvedomujem, ze som bola hlupa.

martina303
autor
29. jan 2012

@siusinocka Presne to sa bojim, ze moju starsiu bude chciet do opatery, tym ma znici.... ☹

kveta
29. jan 2012

@martina303 Mám kamaráta, ktorý sa dozvedel až po pôrode, že dieťa nie je jeho. Tá jazva na duši, tá strašná nedôvera voči ženám, partnerkám, je hrozná. Naozaj si nemyslím, že si toto psychické utrpenie Tvoj manžel zaslúži len preto, aby si sa Ty finančne rozbehla.

p.j.jacky
29. jan 2012

@martina303
Moja sestra otehotnela v 18tich.Mama s otcom trvali na potrate.Vyhrazali sa jej,ze ju vyhodia aj deckom a bla bla bla...bol to horor(prosim nerieste mojich rodicov,je to vsetko len v skratke podanne)hotove peklo....a? sestra na potrat neisla...dieta si nechala a teraz uz babka s detkom svoje vnuca miluju nadovsetko...pomahaju ako sa len da.Prve posledne daju.....myslis si ,ze tvoji rodicia by ta nechali ohadu a osmadu?tvoje deti ,ich vnucata?Neverim.
Urobila si chybu,bola si neverna svojmu muzovy a cakas dieta..no a?niesi ani prva ani posledna...tak ako hovori tvoja mama 😉 Muzovy povedz pravdu,lebo zit s tajomstvom nieje zivot.Vobec by som neriesila milencovu rodinu.Za tu je zodpovedny on,nie ty.Ty si zodpovedna za svoju rodinu...Preco by ti tvoja dcera mala vycitat(ako tu bolo spomenute)ze si rozbila rodinu,lebo si si nechala jeho surodenca?Ved to je nechutne...to ako dcerka by bola rada ,aby jej brat ci sestra boli mrtvy,len preto aby ona mala spokojne detstvo?Blbost a blabol prvej kategorie!
A ako si teraz napisala....ze by bolo podle muza nechat vychovavat cudzie dieta,tak ma napadla myslienka....a ak mas na to nervy a zaludok...preco nie..ak by ta opustil teraz a bojis sa ze by ta opustil potom co by sa po par rokoch dozvedel pravdu,tak by si ty na tom mohla ziskat...zacat si setrit a pomalicky si nieco budovat...ale mozno ma teraz ukamenuju,jasne nerobila by si to len zo sebeckych dovodov pre seba ale aj pre svoje deti....no senare by sa dali asi robit donekonecna....naozaj zalezi co unesies ty....

kveta
29. jan 2012

@martina303 A ešte upozornenie.. Si majster v robení najpesimistickejších scenárov. Príklad: Mama ma zavrhne. Otec ma zavrhne. Manžel mi vezme malú. Manžel si bude kupovať malú. Nedostanem žiadne výžviné. Som príliš slabá. Nezvládnem...

Proste samé pesimistické úvahy.

katka121
29. jan 2012

RAdíme Ti tu každá niečo iné. Musí to byť pre Teba mätúce. Ak si z vaščieho mesta neuvažovala si ísť navštíviť diskrétne psychológa? Ten by ťa možno vedel odhadnúť a vedel poradiť čo dalej. Ešte stále máš čas sa rozhodnúť, neunáhli to.

zexi
29. jan 2012

@kveta žiadne podhodenie a žiadne cudzie - je to dieťa jeho manželky predsa 😉 a s tými krvnými skupinami si hoď do google kalkulačku dedičnosti krvnej skupiny a zistíš že dieťa môže zdediť matkinu krvnú skupinu 😉

@martina303 presne tak.. teraz to zatajiť a ktovie čo bude o rok, o dva? možno sa finančne osamostatníš, možno sa vaše manželstvo rozpadne aj bez toho, aby to zistil /nieže by som ti to priala/.. môže sa stať tak strašne veľa vecí, však pred takým rokom by si si napr. myslela, že dnes budeš riešiť to čo riešiš? 😉
Ja sa v živote riadim jednym heslom: nerieš ďalekú budúcnosť, keď nevieš, čo sa môže stať zajtra.. čo bude bude, možno sa stane niečo, čo vyrieši tvoj problém už zajtra.. možno o rok.. a ak sa to prevalí vo veku 7 rokov dieťaťa, možno aj tvoj manžel bude mať na to uplne iny nazor, aký by mal teraz...

martina303
autor
29. jan 2012

@kveta To som ja, vzdy som bola pesimistka a ustrachana. A vidis co som vyviedla...

martina303
autor
29. jan 2012

@zexi No ja mám A, bio otec 0, cize bud to bude 0 alebo A. Moj muz ma AB. Dcerka B. A svokra uz riesila ako je mozne ze mala ma B. Ale A a AB bud bude A, B, AB. ...

zexi
29. jan 2012

@martina303 v tvojej situácii by bola drvivá väčšina žien ustráchaná a mnohé by boli pesimistické.. je to úplne normálne, je to prirodzená reakcia...

mirkita
29. jan 2012

@martina303 nieco som teraz precitala ako si viac popisala...a ako pises ty si asi naozaj clovek co sa snazi pre vsetkych dobre spravit - len nech nikto nie je zraneny, nech je vsetkym dobre...a to sa zrejme teraz bije - ked to povies, ublizis kazdemu...ked to nepovies tak seba budes tryznit a trpnut kazdym dnom ze sa to prevali....a predstav si ze vam to s muzom nepojde mozno uz o mesiac alebo po porode...a nakoniec mozno on pride s tym ze sa chce rozviest lebo caka dieta s inou....
ja by som ti teda interupciu neradila...ale je to na tebe...a zase je tu moznost kazdemu spravit dobre aby sa problem "vyriesil" tym ze babo nebude alebo ze si ho nechas tak ako to tebe vyhovuje..
keby si sa rozviedla nebudes mat ani zo spolocneho majetku nic? myslis ze rodicia ta zavrhnu a nemozes od nich cakat ziadnu podporu?
a zase tie myslienky ze ako sa tvoj muz zachova...jasne, poznas ho...ale v takejto situacii este nebol, mozno ta prekvapi ze sa zachova inak ako cakas...
ale teda cudujem sa milencovi ze sa tak vlazne k tomu stavia...od neho nemozes cakat aspon psychicku podporu ze tomu budete celit spolocne ak sa to rozhodnes povedat na vsetky strany? ze aspon on ta podrzi...?

darinkazv
29. jan 2012

@martina303 ja ti nechcem písať katastrofálne scenáre, ale môže sa stať, že sa to prevalí o 3 alebo 5, možno viac rokov. a on bude tak naštvaný, že bude od teba súdne vymáhať finančnú náhradu. že roky živil cudzie dieťa. moja mama môže byť šťastná, že môj otec to vzal, ako to vzal a nechce od nej ani cent. ale stávajú sa také prípady.

martina303
autor
29. jan 2012

@katka121 Katka som z maleho mesta aj za gynekologom som bola v inom meste,

zexi
29. jan 2012

@darinkazv žiadne finančné vymáhanie.. dieťa narodené v manželstve sa automaticky považuje za dieťa manželov... nemyslím, že by mohol čokoľvek vymáhať.. a týmito katastrofickými scénarmi jej tu moc nepomáhame, vystrašená je dosť, netreba viac strašiť 😒

adusased
29. jan 2012

Prosis o radu, ale pre teba rada zial nie je... musis si sama ujasnit, lebo ziadna z nas nema taku situaciu ako mas ty, co vlastne od zivota chces a ako vlastne chces zit dalej....necitala som ine komentare, tak ti napisem to ako to vidim ja....podla mna si zlyhala v tom, ze si mala svoju rodinu podla toho o com bol uvodny prispevok tak tvoj muz nie je uplny magor, a ty si asi nemyslela na dosledky. V tomto pripade mam chut len povedat ze si za to mozes sama...ale kedze si svojho muza podviedla, tak asi v rodine vsetko nebude v poriadku,... pises ze nechces ist na potrat lebo chces svoje dalsie dieta a otec toho dietata je proti potratu, tak sa ho spytaj, ci bude zivit aj dalsie dieta/teda to co mas s partnerom za predpokladu ze sa rozvedies/ . nebudes isto prva ani posledna, co bude na deti sama, a nemyslim si ze by si neprezila / stale za predpokladu, ze obaja otcovia budu platit normalne vyzivne a ty si poziadas o vsetky davky na ktore mas narok/ ...alebo mozes zvolit tu lahsiu cestu a teda manzelovi nepovedat o tom, ze cakas dieta s inym ako s nim a len trpnut ci to nezisti...prajem vela sil a dufam, ze ti niekto v tomto pomoze/ teraz nemyslim MK ale ludi v tvojom okoli ktori ta predsa len viac poznaju a teda aj tvoju situaciu/

kveta
29. jan 2012

@darinkazv Náš zákon je blbo nastavený v prospech matiek, čo ošalia otcov.. Teda nemôže taký oklamaný pseudotatko žiadať peniaze od matky dieťaťa, ale od skutočného biologického otca.

martina303
autor
29. jan 2012

@mirkita Ja som sa do milenca zalubila, uz pred vyse dvoma rokmi. Ale dokopy sme sa dali pred rokom. Potom som sa s nim na polroka prestala stretavat a potom zas. Ale len obcas.
V postate kedy on mohol. Je tazke napisat ako sa on k tomu stavia, lebo on ma kopu pekny reci ale ciny v podstate ziadne. Ani sa mi ho nechce rozoberat lebo si myslim keby skutocne chcel uz je pri mne!!!! a zas ako som napisala on vedel ze beriem HAK tak tuto moznost ani nepripustal, tak ani tu zodpovednost poniest az tak nemusi. A nechcem od neho co mi on sam mozno dat nechce! Riesime to uz 3 tyzdne, vola mi, pise, aby som si ho nechala, ze je to mozno dovod byt spolu do buducna. Ale dnes mi volal a vravel ako jeho 5 rocny zlyzoval cely svah. Oci sa mu ligotali a ja som si vtedy povedala ze uz od neho nechcem ziadny postoj. On patri tam. Ci uz im to so zenou vydrzi ja hodnotit nejdem,je to muz pekny, sympaticky dobre postavený a tam zien okolo neho vzdy bolo az moc.

My s muzom mame rodinny dom. Cize keby sa preda, myslim ze tam by som to zvladnut mohla. Ale zas na ten dom nam peniaze dali moji rodicia. teda na acsinu, ostatok sme dorobili samy. Cize neviem co by moj otec v pripade rozvodu ziadal.

darinkazv
29. jan 2012

@zexi ja som písala, že ju strašiť nechcem. to ma len tak napadlo, keď rieši financie. dieťa sa síce narodí v manželstve, ale keď sa testom dokáže, že manžel nie je otec, tak môže byť zbavený otcovstva.

@kveta v podstate je to aj logickejšie žiadať od bio otca, než od matky. 🙂 ale to všetko záleží na povahe a charaktere manžela .)

winipega
29. jan 2012

@martina303 a vy ste s manzelom dietatko planovali?ako zareagoval ked si mu povedala ze si tehotna?

martina303
autor
29. jan 2012

nie neplánovali, brala som HAK. Zareagoval, neutrálne.

luba142
29. jan 2012

@martina303 Zakoncim tuto moju debat a viac uz sa nebudem o to starat...........Mas pesimisticke uvahy a spekulujes nad tym co ,kto urobi a ako sa zachova, teraz uz je ale neskoro takto to riesit, mala si sa spytat preco to robis a preco podvadzas svojho muza......milujes ho? Alebo s nim chces byt,len koli tomu aby si enbola sama a aby ti nedajboze zobral dceru? Pytas radu tu, ked vies,ze aj tak sa musis rozhodnut uplne sama? Ak to bolo vseliake uz skor ,teraz uz to pravdepodobne ine nebude a tvojim tajomstvom sa situacia u vas doma bude len zhorsovat..........ak sa priznas a otvorene sa porozpravas z manzelom mozno budes prekvapena z jeho reakcie a ak sa naozaj na teba vykasle, tak sa do porodu urcite nejako zlomia aj tvoji rodicia, predsa ta nenechaju na ulici......

kveta
29. jan 2012

@martina303 Peniaze si dostala a investovala ich do domu po svadbe? V takom prípade má manžel tuším právo na polovicu domu.. Lebo keby tie peniaze ostali v hotovosti, tak by to bol dar, na ktorý máš nárok Ty.. ale keď sa pretavili do stavby, stali sa spoločným majetkom. Ale toto moje tvrdenie si radšej over u právnika.

mirkita
29. jan 2012

@martina303 tak ak neplanoval s tebou dieta, ani to dokonca nepripustal...preco tak trva na tom ze si ho mas nechat...ty by si mala byt prenho dovod nie to dietatko...
ale zrejme aj jeho manzelstvo malo problemy ak mal milenku...tak mozno dokonca ocakava ze ho zena necha...ale to je samozrejme spekulacia...

martina303
autor
29. jan 2012

@kveta ano má narok na pol domu, iba v pripade zeby moj otec preukazal peniaze ako dar. ale to pochybujem ze by robil a ja mojho muza financne o nic oberat nechcem.

mirkita
29. jan 2012

@kveta co pravnik to iny nazor...jedna skupina to berie tak ze dar po svadbe ak sa aj pretavi do niecoho ineho tak je stale vo vylucnom vlastnictve obdarovaneho....ina skupina zas ze ak sa pretransformuje na inu vec tak uz je to spolocne....toto by bolo predmetom sporu a samozrejme ze by kazdy obhajoval svoje

martina303
autor
29. jan 2012

@mirkita on mal milenky aj predtym. Preco? Vraj to dieta a to nemoze, daako bude, uvidime neskor, zatial ale doma nic nehovor, ked sa dieta narodi a prevali sa to, ostanem pri tebe, ale moja tuzba je aby si si ho nechala...tot jeho slova. A mozno nechce byt on ten chrapun...ze chod na potrat..

kikus15
29. jan 2012

@martina303 ahoj,ocitla som sa v niecom dost podobnom.. tak ti o tom porozpravam... s priatelom som bola 4 roky, rozisli sme sa a kazdy sme si nasli niekoho ineho... bola som s novym priatelom 3 mesiace otehnotnela som co som zistila az ked som sa s nim rozisla pretoze nam to neklapalo a lubila som stale byvaleho... s tym som sa dala do kopy no to som este stale netusila ze som tehotna....nakoniec to bola pravda bola som s mojim byvaloterajsim a cakala dieta s ex.... s kt. som bola len par mesiacov.. no nieco hrozne... a hlavne frajer o tom vedel od zaciatku co bolo ovela horsie pretoze ma posielal na potrat.. nedokazal si predstavit ze cakam dieta s druhym a on bude somnou.... boli to najhorsie tri mesiace v mojom zivote.. naozaj som premyslala o potrate ale nakoniec soms a rozhodla ze to risknem a bud zostane pri mne alebo budem mat svojho drobca... priatel zostal somnou, bolo to velmi tazke hlavne ked sme to mali povedat doma- mala som 24 on tiez.obaja sme byvali s rodicmi on chodil na vysku , pracu som mala len ja..... dohodli sme sa, ze nikomu nepovieme o tom ze dietatko nie je jeho ani jeho biolog. otec o tom nevie....samozrejme ze najprv chcel vsetko povedat aj rodinam aj biol. otcovi dietatka no postupom casu sa jeho nazor zmenil.... V 6 mesiaci si ma vzal, tehotenstvo nebolo moc prijemne cele som ho prevracala a najme tie otazky ako je to mozne ze cakame babo ked sme boli rozideny a bla bla bla.. proste casovo im to neslo dokopy... MOj muz mi zacal hladkat brusko az okolo 8 mesiaca vtedy sa zacala prejavovat jeho radost.. teraz ma moje dietatko 2 roky a ma toho najlepsieho otca na svete... a keby si videla ako ho moj muz miluje!!!! a to ze sa tvoje babo nebude na niekoho podobat ??? a co!!!! to sa stava... preto hned nemusis ist na testy.. muz je cierny-vlasy, maly ked sa narodil bol ako uhol.. akoby muzovi z oka vypadol a teraz je z neho blondacik....🙂 a vies co nam vsetci vravia-maly je cely tvoj muz, len tie vlasy ma ine 🙂 dokonca aj svokra si pozerala fotky muza z detstva a vravi ako sa ten maly na svojho tatu podoba.... 😀
viem ze ty to mas o trochu ine len som ti chcela napisat svoj pribeh.. tiez to zo zaciatku vyzeralo hrozne a premna nepredstavitelne no vyriesilo sa to postupom casu... moja rada nehovor to muzovi do 3 mesiaca!!!!!!mozno sa zachova ako ten moj- ved predsa nie je podstatny biol. otec ale ten co dietatko vychovava a ak ho vychovava od malicka tak sa to naozaj da... moj muz je toho prikladom...
snad som ti trosku pomohla
a zalozila som si novy nick asi to chapes.. nechcem aby ma niekto poznal najme z dovodu ze by to ublizilo najme mojmu dietatku.

martina303
autor
29. jan 2012

@mirkita skor ako by to vyhodnotil sud. On nam tie peniaze dal a za to sa kupil dom.

zexi
29. jan 2012

@martina303 no ale to je milé, že nie je ten chrapúň... a má pravdu - to dieťa za to nemôže 🙂

mirkita
29. jan 2012

@martina303 no ved...mozno aby si sa vedela rozhodnut alebo spravit to tak ako si sa uz mozno rozhodla tak by si mohla nanho pritlacit a dat vaznu debatu...nech vies na com si teraz hned...je lahke prenho si "odlozit" neprijemnu situaciu na neskor...ale ty to riesis uz teraz a budes az do porodu aj potom...
ja uz len z ucty k sebe samej by som to riesila hned lebo si neviem predstavit ze mozno uz v porodnici na to muz pride alebo kratko potom a ja potom prerevem pri malickom dietati cele dni a to budes potrebovat kopu energiu uz len na to aby si sa dala dokopy po porode, na kojenie, starostlivost...no neviem...je to asi cudne napisane ale co jemu vyhovuje ze tajit to pokial sa da tak pre teba je podla mna uplne "nevyhodne"

mirkita
29. jan 2012

@martina303 vsak to - sud by si vypocul 2 strany z ktorych kazda tvrdi svoje a zastava svoj nazor...riesilo by sa tam viacero okolnosti