Tehotná s milencom
Dobry den,
chcela by som poprosit o radu. Moj problem urcite vyvola negativne nazory, ale prosim chyb a osobneho zlyhania som si vedoma. Ja potrebujem poradit so situaciou, ktorej som si sama na vine a neviem co dalej. Som vydatá 5 rok, mám 4, 5 rocnu dcerku. Pred rokom som sa spoznala so zenatym muzom, s ktorym som sa aj stretavala. Potom sme si dali pokoj a na jesen sme sa stretli znova. On ma svoju rodinu a tri deti. Ja a moj manzel sme mali este predtym rok krizu, aj pocas tejto doby a ku Vianociam sme sa dohodli ze to kvoli dcere este skusime. Ja som s tym zenatym muzom kontakty prerusila, aj ked som ho mala velmi rada. Avsak som zistila ze som tehotna. Brala som pocas celej doby antikoncepciu. Dieta cakam na 100 precent s nim, nie s manzelom. On o tom vie, manzel nie. On nechce aby som sla na interupciu.. jeho riesenie je sak neakceptovatelne. Bud ostat s nim, co vsak nemozem, ma tri deti, ktore ho potrebuju, nase rodiny sa poznaju. Viem, mala som na to mysliet skor, ale bohuzial nemozem ublizit jeho trom detom, ktore ho miluju. Alebo ostat takto a klamat mojho manzela. Co ma vsak kazdy den uziera. Klamala som, ja viem, ale dieta je ine. Moj manzel aj ja sme svetle typy, a on je tmavy. Aj krvna skupina je ina. Moj manzel je dobry clovek, sice raz mal pomer, ale vysvetlili sme si to. Urobila som velku chybu a ja neviem co dalej. Nechcem si dat ziat moje dietatko. Viem ze zhyniem zaziva. Ale neviem co dalej. Ci to sama s dvoma detickami zvladnem, najma financne. Som VS vzdelana, no moja praca je taka, ze teraz ma cakaju skusky. A potom sa musim rozbehnut na vlastnu past. Moja mamina o tom vie, velmi som jej ublizila a radi mi potrat. Pretoze nase rodiny sa poznaju a nezniesla by tu ostudu. Prosim poradte mi. Som v 7 tyzdni, srdiecko bije na ultrazvuku ako zvon. Mam este jednu dcerku, bojim sa ze jej ublizim. Milujem ju viac nez svoj zivot. Som uz uplne v koncoch, aj ked si plne uvedomujem, ze som bola hlupa.
Najhorsie bude ked si to vsetko vyriesis s manzelom a potom zacnu problemy s milencom ktory bude chciet vychovavat vase dieta...
@lvka myslim ze nie..
@martina303 rozhodnut sa musis sama...ale nemyslim si ze je dobry napad to manzelovi zatajit a tvarit sa ze dieta je jeho.teda aspon ja by som to nedokazala 🤐 s milencom podla mna ratat nemozes...takze uz ti ostavaju jedine rodicia alebo interupcia... 😝
chyta ma taká beznadej, taky strasny stav, ze len placem a placem. Ono si asi ani nikto neviem predstavit co vnutorne prezivam. Teraz to tak na mna dolahlo. Nie ja manzelovi pravdu poviem.
@martina303 mas to hrozne tazke... inak este jeden postreh z reality.. Mne moj ex naistaloval do pc, nejaky program, ktory mu zachytil vsetko co islo prec z pc... vratane mailov, a prispevkov na kona... pekne si to vecer cítal a ani brvou nepohol...
Dost zvlastna reakcia manzela, ze to prijal neutralne a ze sa o tehotenstve s tebou nebaví... Inak mi pripomína mojho ex.. A ty mi pripmínas mna.. ☹ Az nato, ze je som nemala mimomanzelsky pomer a davala som si sakra bacha, aby som nemusela riesit druhe tehotenstvo s vlastnym manzelom... Lebo som si bola vedoma toho, ze aj ked mame spolocny majetok, rodicov co sa za mna a moje dieta v príapade rozvodu postavia, nebola som si ista, ci by som sama zvladla vychovat dve deti... Do nekonecna sa neda spoliehat na rodicov...Doba je zla.. A na reci typu, raz si ta najde ten pravy co ta bude milovat a vychovavat tvoje dve deti... na to sa moc nespoliehaj...Nie kadej sa to podarí a v dnestnej dobe je dost tazko nájst spolahlivého a seriozneho partnera, dokonca zabezpeceného...🙂
a len este chcem napisat ze vsetci tu riesia nenarodene babatko ale co to dievčatko ktoré tu uz je? 😕 jej mala dcerka,ktora vraj lipne na ockovi,tej sa zruti cely svet...neviem a nechcem si predstavit ako by zareagovala moja dcera,jednoznacne ale viem ze dieta sa tym neskutocne trapi....teraz ma rodinu mamu a tatina a v sekunde je to prec...to musi zanechat jazvu na dusicke,je mala nechape co preco a za co...
@martina303 neplač. ono to prehrmí. čítala si tu priam neskutočné príbehy-a s dobrým koncom 🙂
možno aj ten tvoj bude dobrý, neboj 😉
a od hladu sa v našej krajine ešte neumiera, zvládneš aj horšiu variantu 🙂
@martina303 😔 je mi to luto...mas pravdu...je to nepredstavitelne ale nie neriesitelne...o par rokov mozno skonstatujes ze si spravila dobre a budes sa cudovat preco ti to pripadalo take tazke
raz sa urcite dozvie pravdu..vzdy lepsie od teba nez od ineho a vzdy lepsie skor....neries ostatnych...zase si nikoho nezabila predsa
@martina303 ja súhlasím s
@p.j.jacky má pravdu.nemyslím si že ťa rodičia odvrhnú ale možno im to bude dlhšie trvať kým sa zmieria a možno to bude až ked uvidia svoje vnúča.Druhá vec možno máš aj nejaké kamarátky ktoré by ti pomohli aspoň povarovať deti keby si si našla niečo na privyrobenie ak ostaneš sama.Čo sa týka toho či povedať pravdu alebo nie manželovi tvrdím že áno už len z jedného dôvodu vie o tom tvoja mama aj myslím že si ešte niekoho spomínala.Stačí aby sa jedna z tých dvoch osôb prekecla a je zle. Ak pôjdeš na potrat čo vyriešiš? Myslíš že sa to časom nedozvie manžel? Je správne zamotať sa do ďalšieho klamstva? Čo ak ťa aj tak opustí a ty budeš nešťastná a že si zabila dieťa ktoré už teraz tak ľúbiš a aj chceš? je ťažko radiť v takejto situácii ale stanov si jednu vec na ktorej najviac záleží a to či chceš alebo nechceš dieťa. a podľa toho sa riaď a už podľa toho sa budú odvíjať ďalšie situácie ktoré budeš riešiť lebo takto si stále na jednom mieste A ešte jedna vec nečítala som všetko ale pochopila som že muž už vie že si tehotná a nebaví sa tebou o tom? A netuší on náhodou niečo keď sa takto stavia?Prajem ti nech sa správne rozhodneš.Ja budem dúfať že si bábätko necháš ☹
@winipega Moja malá lipne na otcovi, ona je proste jeho. ja som mozem aj na hlavu postavit, vzdy uprednostni jeho. Milujem ju viac nez cokolvek ine, bucham si hlavu o stenu, ze prave na nu som mala mysliet. Bez nej ja zit nebudem vediet. A bohvie co by mi moj manzel spravil. Ak by ju zaziadal do opatery moj zivot nema zmysel.
....možno šialený nápad...resp.názor, ale ja by som to riešila vážnym rozhovorom s manželom. Milenec totiž o celej situácii vie a nechová sa tak, ako by sa správny muž mal chovať,,,pravdepodobne čoskoro bude mať ďalšiu milenku atď atď...takže by som sa nadýchla....a povedala manželovi čo sa stalo...že ti je to ľúto...a čo ďalej...nejde o to,že bby si mala zodpovednosť prenášať na neho...ale pravdu mu podľa mňa povedať musíš...a keď mu to povieš , on má plné právo povedať ti svoj názor na to,či si dieťatko necháš alebo nie... pretože VY dvaja ste manželia...nie tvoj milenec, ktorý na teba v podstate dosť kašle...
ahojte... ja by som sa nepriznala,ze dieta nie je manzelove... proste by som ho nechala zit v tom ze je jeho... mala by som vycitky to ano... ale co uz... 😉 prajem vela sil martinka...
@martina303 chcela som ti napisat presne to @sue povedat manzelovi pravdu,vy sa musite rozhodnut,on ma na to pravo,milenec nie...nechova sa podla toho co hovori...a sama citis ze on by sa nezachoval tak ako by si ocakavala...jedine s manzelom to mozte vyriesit,jedno dieta uz mate na svete a na to je podla mna treba mysliet...
Dakujem vam! Idem si ja skusiť ľahnut k malej a možno aspoň túto noc zaspím. Na to stretnutie v utorok s milencom uz nepojdem. Nie je naco... uz len ta predstava cakat kedy zaveli aby som vyrazila z domu, kedy to je bezpecne, tak ma z toho napina. Tak uz nejdem s nim riesit nic. Ak sa odvazim mala by som cim skor povedat manzelovi pravdu. DAKUJEM VAM ZA VAS OBETOVANY CAS MNE , NESMIERNE SI TO VAZIM!!! viem, ze vacsina z vas by ani neverna nikdy nebola a radit nevernej zene musi byt proti srsti, tak ja dakujem!
@martina303 Náhodou som tu na toto natrafila...ja mám tri deti.Dokonca jeden má päť rokov.Manžel je dobre situovaný,sympaťák.Neviem si predstaviť tú bolesť čo by mi spôsobil keby som sa niečo také dozvedela.A moje deti...
Ale jedno ti poviem,ak to dieťa chceš tak si ho nechaj, napriek všetkému.
@martina303
Ja osobne dekuju TOBE, ze jsi setrvala i v narocnych chvilich mezi "radky"...
Pevne verim, ze se tu jeste shledame...
🙂
Dobrou noc
p.s. Nemluv o obetovanem case 😉 , ale o spravne investovanem case...protoze se sice jedna o NAS cas, ale ze SRDCE.. 🙂
@andrea3772 Ja Ti poviem aká je to bolesť... Najhoršia v živote. Môj manžel odišiel s o desať rokov mladšou milenkou a tie prvé dni/týždne, to bolo peklo a očistec v jednom. Dovtedy som netušila, že smútok môže telo hrozne bolieť. A to mám za sebou potraty, operácie,.. ale tej bolesti zo zrady sa to nevyrovná..
@martina303 drzim ti palce....a myslim ze ziadna ta tu nesudila...nechcela by som byt v situacii mnohych zien ale ktovie co zivot prniesie a co si sama "navarim"....to fakt nikdy nevies...
a dnes som narazila na pekne povedanu mudrost: nemozeme pomoct vsetkym ale vzdy sa najde niekto komu mozeme pomoct 😉
@martina303 poradim ti , chod si oddychnut a spat, rano mudrejsie vecera, tu ta niektore tie odkazy musia teda riadne deptat 😉 ...a dalsia rada, zbehni si do soc.poistovne zajtra,pozajtra mozes to este stihnut a budes mat max. moznu matersku...
Teda som celkom sokovana z niektorych rad, vraj cusat a manzelovi nepriznat, ze dieta nie je jeho. To myslite vazne? Zivot v takom klamstve? Viete si predstavit, ako sa asi citi muz, ked to po rokoch zisti? Podla mna je to ovela horsie ako cela nevera a dieta z nej splodene, s tym sa da zit a spracovat to (ako tu zopar bab pisalo), ale toto nie. Vrchol sebectva a vypocitavosti.Fu, riadne potvory su na tomto fore.
@martina303 priklanam sa k nazorom, ze s manzelom sa otvorene porozpravat, maslo mate na hlave obaja, takze nie je v pozicii, aby ta sudil. Uz si urobila dost chyb, "podhodenie" dietata manzelovi by bolo dalsou a podla mna tou najhorsou. Mozno sa kvoli tomu rozidete, ale myslim, ze pokial sa to dozvie priamo od teba a teraz, je vacsia sanca na kultivovany rozchod a relativne normalne fungovanie po rozvode, ako keby sa to mal dozvediet niekedy za 10 rokov a z hnevu, bolesti a zrady by ti to riadne spocital...
V mojom sirsom okruhu znamych je jedna mamina, ktora ma 10 rocnu dcerku a nedavno manzel zistil, ze nie je jeho (ona to tiez nevedela, mala v case splodenia dcerky nejaku jednorazovku, ale vobec jej nenapadlo, ze by bol dotycny otcom a ani nevie, co je s nim dnes). Manzel od nich odisiel, nezvladol to a uplne prerusil kontakty aj s dievcatkom, ktore to strasne zle znasa, prislo o otca a matka jej to nevie vysvetlit... Aj taku situaciu treba zvazit.
@martina303 Dakujem, ze si sem prispela tymto pribehom... Dala si mi chrobaka do hlavy....
Co keby som mala ja krizu a pride mi pod ruku niekto, pre koho budem "kralovna" a tak ma to nadchne ze sa s nim raz intimne zblizim a BUM!
Wow...neviem absolutne, co by som robila...toto je tusim prva diskusia, kde nedokazem vyjadrit ani svoj nazor...ani poradit
Ale jedno viem isto....Urcite sa len tak mimochodom s manzelom o tomto porozpravam, ze co by robil, keby sa to stalo nam..... 😅 Nikdy nehovor nikdy.... (nie, ze by som mala nejakeho vyhliadnuteho fesaka.... 😝 )
Este raz vdaka a drz sa... (Som katolik, potrat je u mna no-no, ale v tvojom pripade by som 100% no-no nedokazala povedat....)
@martina303 Napadlo ma.. Kde je napisane, ze pri vynechani tabletiek musi mat zena plodne dni prave uprostred cyklu?? Ved ten cyklus sa vobec plodnymi dnami na strnasty den vobec neriadi.. A menzes prichadza po vynechani tabletiek, takze tiez nie je ukazovatelom kedy boli plodne dni.. Urob si radsej tie testy otcovstva pre tehotne, nez zacnes nieco hovorit manzelovi, lebo to dieta by mohlo byt naozaj jeho..
@martina303 - ako vlastne tvoj muz reagoval na to, ze si tehotna? tesi sa aj on na prirastok do rodiny alebo je to len tvoja zalezitost?

@kikus15 veľmi pekný príbeh 😵