Tehotná s milencom
Dobry den,
chcela by som poprosit o radu. Moj problem urcite vyvola negativne nazory, ale prosim chyb a osobneho zlyhania som si vedoma. Ja potrebujem poradit so situaciou, ktorej som si sama na vine a neviem co dalej. Som vydatá 5 rok, mám 4, 5 rocnu dcerku. Pred rokom som sa spoznala so zenatym muzom, s ktorym som sa aj stretavala. Potom sme si dali pokoj a na jesen sme sa stretli znova. On ma svoju rodinu a tri deti. Ja a moj manzel sme mali este predtym rok krizu, aj pocas tejto doby a ku Vianociam sme sa dohodli ze to kvoli dcere este skusime. Ja som s tym zenatym muzom kontakty prerusila, aj ked som ho mala velmi rada. Avsak som zistila ze som tehotna. Brala som pocas celej doby antikoncepciu. Dieta cakam na 100 precent s nim, nie s manzelom. On o tom vie, manzel nie. On nechce aby som sla na interupciu.. jeho riesenie je sak neakceptovatelne. Bud ostat s nim, co vsak nemozem, ma tri deti, ktore ho potrebuju, nase rodiny sa poznaju. Viem, mala som na to mysliet skor, ale bohuzial nemozem ublizit jeho trom detom, ktore ho miluju. Alebo ostat takto a klamat mojho manzela. Co ma vsak kazdy den uziera. Klamala som, ja viem, ale dieta je ine. Moj manzel aj ja sme svetle typy, a on je tmavy. Aj krvna skupina je ina. Moj manzel je dobry clovek, sice raz mal pomer, ale vysvetlili sme si to. Urobila som velku chybu a ja neviem co dalej. Nechcem si dat ziat moje dietatko. Viem ze zhyniem zaziva. Ale neviem co dalej. Ci to sama s dvoma detickami zvladnem, najma financne. Som VS vzdelana, no moja praca je taka, ze teraz ma cakaju skusky. A potom sa musim rozbehnut na vlastnu past. Moja mamina o tom vie, velmi som jej ublizila a radi mi potrat. Pretoze nase rodiny sa poznaju a nezniesla by tu ostudu. Prosim poradte mi. Som v 7 tyzdni, srdiecko bije na ultrazvuku ako zvon. Mam este jednu dcerku, bojim sa ze jej ublizim. Milujem ju viac nez svoj zivot. Som uz uplne v koncoch, aj ked si plne uvedomujem, ze som bola hlupa.
@bodka13 Lebo si myslim, ze keby on chcel byt so mnou tak by to riesil radikalne a inak. A potom jeho deticky, uz som to tu pisala.
@irriss nebudem sa obhajovat.. vobec. Vela som o tom v tom case citala, studovala, debatovala s gynekologom. A som v poriadku po gynekologickej stranke na zaklade vysetreni spred dvom mesiacom. Moju malinku som mozno aj porodila s HPV, tak ako mna mohla porodit moja mama s HPV, to tu nejdem ani rozoberat...lebo to nikdy nezistim.
@danjelca to nieje pravda ze sa jedujem az to tak vyznelo noaco ked nepoznam ale je mi ich fakt luto lebo oni su nevinní a zato nemozu tie tri deticky ze maju otca takeho akeho maju urcite ho maju radi deti zvyknu milovat aj matku aj otca
@zexi To by som ti vedela rozpravat. chodila som za nim, navarene, napecene. Tesila som sa ako blazon. Zanedbavala pracu, chvalabohu mala zo nepocitila, teda dufam. Nechodila som casto, len ked on mohol, teda raz za tyzden, dva. A v podstate sme sa stretali v meste a tak...
@martina303
no ja zase vim (cetla jsem), ze lze urcit obdobi nakazy... 😉
Zeptam se Te jinak..TY jsi to rekla svemu partnerovi? rekla jsi to milenci?
Ale prosím Ťa, taký ako "milenec" je alebo môže byť každý druhý muž. Nič zvláštne na tom, že otec miluje svoje deti ale spáva s inou..Deti a žena to je totiž rozdiel.Podla mna su v tomto príbehu všetci normálny. Viac o nich napovie ako sa postavia k riešeniu ako to, čo sa stalo.
A nejdeuj sa teda, ale raď Martinke🙂
@irriss Testovala si sa niekedy na HPV? Je ich vyse 130 typov... Prenos je pohlavnym stykom, niektory lekari vsak pripustaju aj plavarne, sauny. Tak ako v pripade mykoz, kvasiniek a vobec co to tu riesim. Moju malu chranim az chorobme, co mi je doma vycitane pravidelne. Po pobyte na onkologii sa zo mna stala ustrachana mama.. to je ale nadlho.
@martina303 no ...on to radikálne riešiť nebude-je to proste alibista 😠 ,ktorý si nechal otvorené zadné vrátka však keď mu manželka už 2 milenky odpustila prežije aj tretiu ...a jeho deti nerieš ty ! to si musí vyriešiť on sám...to že by odišiel od rodiny neznamená,že sa stane bezdetným 😉
este stale to riesite???
@martina303 mila martinka, alebo ako sa volas.....zrejme ta hryzie svedomie, ked to tu rozoberas s cudzimi ludmi...porozpravaj sa s manzelom...
ine ta odsudia, podporia, vysmeju....povedz muzovi co sa stalo aj ze nevies ci je to jeho dieta a uvidis. potom napis ako zareagoval a posunieme to dalej...teraz hlavne dostat to zo seba von ale nie pre tisickami ludi ale pred svojim muzom....
Ak to dietatko chces a uz teraz milujes, nedavaj ho prec!!! Ja by som sa asi manzelovi priznala a poprosila ho, aby si to nechal pre seba. A je uz na nom, ci sa rozhodne s Tebou ostat, alebo pojde prec. Ked uz ste jednu krizu mali a rozhodli ste sa to spolu este skusit len koli dcerke, kto vie, ci by casom od vas aj tak neodisiel. A kto vie, ci uz niekoho nema, alebo ked vam to neklape, ci si niekoho nenajde. Myslim, tak ako tu uz napisli dievcata, musis hlavne milovat seba a svoje deti, aby si mala s nimi pekny vztah a kludny a krasny zivot. Ci uz bez tvojho manzela alebo s nim. A na milenca by som sa zatial "vykaslala" a uvidis casom, ako to vsetko bude pokracovat. Ak je manzel ferovy clovek a tvoj milenec tiez, moze to ostat medzi vami. A s mamkou sa to utrasie, len to chce cas a opat si najdete k sebe cestu. Drzim palce a nesmut! Dietatko je dar a zazrak - co by za to dali zeny, co nemozu mat deti. Tak nech sa rozhodnes SPRAVNE!
Sla by som jednoznacne na potrat. Bokom teraz tie keci o vrazde a podobne. Ak sa doznas zo svojej chyby, tak znicis rodinu svojmu dietatu a pripadne ju znici svojim detom aj tvoj milenec. Inak fasa, chlap s troma detmi, doma zena a on lezie do postele s dalsou a kludne ju oplodni. Bez urazky. Zavesit za gule do prievanu. Takze to mame suma sumarum vysledok - styri deti s pokazenym detstvom pre docasne radovanky ich nezrelych rodicov. Nedobra bilancia. Stalo to za to? Pre tych par chvil stalo za to pokrcit a zahodit vsetko? Kriza sa neriesi hupky dupky do postele inemu. Takto sa to nerobi. Tam sa skace az mas krizu poriesenu definitivne a kapitolu jedneho vztahu uzavretu. Az potom mas narok uzivat par peknych chvil v cudzej posteli. No nic, zjavne si nedomyslela nic do dosledkov, zjavne si nemyslela vobec. Ani Ty, ani ten tvoj podareny ocinko troch deti. Ja len rozmyslam ci je vobec mozne a perspektivne, aby on odchadzal z domu a zakladal rodinu niekde inde, kvoli dietatu, ktore tu este nie je. Kde je zaruka, ze prave vy dvaja zotrvate uz v stabilnom zvazku? Nikde. Risk ako hrom. Tak bud vyrukujes s pravdou von pred svojim manzelom, dieta si ponechas a on sa natolko premoze, ze ho prijme za svoje (co sa mi javi dost nepravdepodobne), alebo veci zatajis a manzelovi dieta prihodis akoze je jeho, aj ked mozno bude tmavovlase. Zas taka veda to nie je, staci mat v rodine niekoho tmavovlaseho aj v inom kolene. No len Ty potom budes musiet vedeirt niest nasledky klamania, to je na cele roky a dufat, ze sa nic nestane a dieta nebude potrebovat od tvojho manzela krv a pod. Potom by to hadam aj slo. Ta alternativa, ze odide od svojej rodiny tvoj milenec a s tebou a tvojim dietatom vytvori rodinu novu mi pride dost kruta voci jeho manzelke a trom detom. Lebo, ze ona kvoli vam zostane v riadnom stichu to je iste. Pochybujem, ze milenec zbali vsetky tri deti a presunie ich do vasej novoznikajucej idylickej rodinky. Tie zrejme zostanu na krku jeho zene. To bude este len fasa vychovavat sama tri deticky.... No nepomozem si, vychadza mi z toho jedine fer riesenie - ten potrat. A ano, prave kvoli tym co uz su tu! Zboznujem uvahy typu srnqqa! Tak pre este len rozvijajuce sa embryo je lahsie ublizit uz zijucim, vsetko si uvedomujucim bytostiam. Logika jak svina. Bez urazky.
@martina303 nemyslim si ze by si mala pozerat na milencove deti..... pokial to dobre chapem s milencom tak ci tak byt nechces.... Cize rodinu im neznicis, a koniec koncov mam taky dojem, ze ked to nebudes ty, tak podvedie manzelku s nejakou inou (a co ty vies, ci uz nema nejakeho lavobocka, len mu mozno o tom nijaka nepovedala). Ze ublizis vela ludom, ako som tu citala? komu? vsak otec od deti neodide ..... Ak vam to s manzelom neklape, moze ta opustit aj o 5 rokov a nemusi byt k tomu vobec tento problem, ktory tu riesieme. A vy co ju tu vozite pod ciernu zem, uz by ste si mohli dat pokoj - pokial si pamätam, prvotna tema sa volala Prosim o radu a nie, hadze mi na hlavu.....
Nechoď na interupciu, za tvoje chyby nemôže zaplatiť niekto iný a tobôž nie vlastné dieťa !!! Neodsudzujem ťa, čo si spravila, sama v mojom okolí vidím ako každý s pokryteckou radosťou kryje manželské nevery a hľadá si "morálne paragrafy" aby bol sám pred sebou čistý. Ja som si istá, že už takúto hlúposť viac neurobíš, preto treba hľadieť do budúcnosti, v ktorej budeš šťastná. Šťastná so svojimi dvomi deťmi, možno aj s manželom, ktorý to pochopí, keďže aj on podľa toho čo píšeš bol neverný. Avšak bez následkov. Zaslúži si byť šťastná aj milencova manželka. Ona je tam asi najviac podrazená. S 3 deťmi viedla možno naivný život o perfektnej rodinke. Určite riešenie je, a tým je povedať pravdu. Možno to bude chcieť tvoj manžel ututlať a napíše do RL seba ako otca. Možno sa rozídete a ako čítam, rátaš aj s touto alternatívou. Skús to hlavne zvážiť ty, nestresuj sa. Držím ti palce a prajem veľa síl.
A este som Ti chcela martinka napisat, ze ak sa vam podarilo splodit dieta i cez ATK, co je malicke percento, ze sa to "podari", urcitie je to "znamenie" alebo "osud" alebo "Bozi tah", tak to babo ma urcite miesto v tvojom zivote a bude pre Teba znamenat veeeelmi vela. Nejako to dopadne. Ja mam dobreho muza a verim v manzelstvo a pekny rodinny zivot, ale chlapi su fakt svine. Mysli HLAVNE na seba a tvoje 2 deti.
@jabadaba ako ty mozes vediet, ze s pokazenym detstvom? mozno otec deti je dobry, len na prd manzel. Len aby si ty nakoniec tiez raz neriesila tuto situaciu (jasne ze ti to neprajem) ale na druheho sa lepsie kyda ako na seba. Mozno o tom manzelka aj vie, ze ma milenky a mozno jej to tak vyhovuje, vies kolko takych vztahov existuje.
@danjelca ma pravdu ona nechce na potrat, takze bolo zbytocne to tu rozvijat
muz ani nikto iny a toboz uz nie susedia alebo znami (co ohovaraju za chrbtom) nenahradia to co stratis ak sa vzdas vlastneho dietata. Co sa tyka tvojej dcery, neviem si predstavit aky krajsi darcek by si jej mohla dat ako surodenca....
ZREJME TU CHYBI UZ JEN JEDINA ALTERNATIVA.
no milenec chce, aby si to nechala, ale aby byla zticha...
"pokud bych se rozhodla pro dite, i za cenu byt sama se dvema..zrejme by byla ma reakce tato":
Sla bych za jeho manzelkou a prozradila ji toto tajemstvi..
Proc ne?
Zradce?
Kdepak..
spokojenost na vsech stranach
Dite bych si nechala, tudiz bych nikomu nevinnemu neublizila...a postrala bych se zaroven o usporadani "citu" na vsech stranach..
SAMA za SEBE a v naruci 2 male deti Z LASKY...
inak narodenie dieťata urobí katastrofu všetkým, ale keby sa ten milenec rozvádzal s manželkou tak sa to zhodnotí: nerozumeli si a nechať deti zažívať také manželstvo je horšie ako rozvod a urovnané vztahy.
Rozvod je v dnešnej dobe plne akceptovaný so všetkým čo obnáša ale narodenie dieťaťa mimo rodinu / ktoré by náhodou bolo jednou z príčin rozbitia rodiny/ je ovela väčšie zlo.
Tak to že sa dvaja už nelúbia nevedia spolu vydržat je ako dôvod na rozbitie rodiny uznávanejšie ako smr´t dieťaťa.
Toto je naša pokrytecká spoločnosť!
@martina303
Ahoj, bola ti tu polozena otazka, ci sa tvoj manzel na toto babetko tesi, ty si odpovedala:
"práveže sa o tom vôbec, ale vôbec nebavíme... neviem prečo ani raz sa neopomenul. Je pravda ze pred nim ani ja, z dovodu ze nie je jeho"
Nenapadlo ti, ze kedze ste v tom case spolu nezili, ze mozno ON sam je uz teraz na pochybach, preto sa nijak zvlast necini?????
ze mozno nieco tusi (aj z tvojho spravania) a len caka na to ci a ako sa vyjadris?
@simisi
pockej..cemu..prosim, cemu..nedelam "blbou", jen nevim, o co jde..
Jsem dnes rano dost mimo..do Ip mi chodi darce spermii "totty" @totty - novy obcan MK 😀 😀 😀 (dobrovolny darce a dobrovolny milenec - cili neni mimo tema ani zde) - mozna by poradil jak v situaci...😉
a zaroven se rozpropudil jeste v jednom temate o "darcovstvi spermii" a k tomu Martina..nezvladam vnimat souvislosti danych temat..
Cemu jestli verim? 😉

@martina303
Snazila jsem se pochopit situaci, mozna mi byla i sakra blizka ...ale toto uz je nad moje sily.... ☹
Toto neni Laska, toto je Hazard...vzdyt nejsi sama...mas malou...a toto je nebezpeci i pro ni, ktere se neda lehce uhlidat...a zabezpecit max. bezpecny prostor pro dite.. ☹
Neodsuzuju, ale zlobim se..toto mi prijde nerozvazne.. 😒