Tehotná s milencom
Dobry den,
chcela by som poprosit o radu. Moj problem urcite vyvola negativne nazory, ale prosim chyb a osobneho zlyhania som si vedoma. Ja potrebujem poradit so situaciou, ktorej som si sama na vine a neviem co dalej. Som vydatá 5 rok, mám 4, 5 rocnu dcerku. Pred rokom som sa spoznala so zenatym muzom, s ktorym som sa aj stretavala. Potom sme si dali pokoj a na jesen sme sa stretli znova. On ma svoju rodinu a tri deti. Ja a moj manzel sme mali este predtym rok krizu, aj pocas tejto doby a ku Vianociam sme sa dohodli ze to kvoli dcere este skusime. Ja som s tym zenatym muzom kontakty prerusila, aj ked som ho mala velmi rada. Avsak som zistila ze som tehotna. Brala som pocas celej doby antikoncepciu. Dieta cakam na 100 precent s nim, nie s manzelom. On o tom vie, manzel nie. On nechce aby som sla na interupciu.. jeho riesenie je sak neakceptovatelne. Bud ostat s nim, co vsak nemozem, ma tri deti, ktore ho potrebuju, nase rodiny sa poznaju. Viem, mala som na to mysliet skor, ale bohuzial nemozem ublizit jeho trom detom, ktore ho miluju. Alebo ostat takto a klamat mojho manzela. Co ma vsak kazdy den uziera. Klamala som, ja viem, ale dieta je ine. Moj manzel aj ja sme svetle typy, a on je tmavy. Aj krvna skupina je ina. Moj manzel je dobry clovek, sice raz mal pomer, ale vysvetlili sme si to. Urobila som velku chybu a ja neviem co dalej. Nechcem si dat ziat moje dietatko. Viem ze zhyniem zaziva. Ale neviem co dalej. Ci to sama s dvoma detickami zvladnem, najma financne. Som VS vzdelana, no moja praca je taka, ze teraz ma cakaju skusky. A potom sa musim rozbehnut na vlastnu past. Moja mamina o tom vie, velmi som jej ublizila a radi mi potrat. Pretoze nase rodiny sa poznaju a nezniesla by tu ostudu. Prosim poradte mi. Som v 7 tyzdni, srdiecko bije na ultrazvuku ako zvon. Mam este jednu dcerku, bojim sa ze jej ublizim. Milujem ju viac nez svoj zivot. Som uz uplne v koncoch, aj ked si plne uvedomujem, ze som bola hlupa.
@danjelca pri moznosti c. 3 by ale mala ratat s tym, ze na dve deti bude sama. Co som sa pytala teraz muza, tak ten by sa jednoznacne s takouto zenou rozviedol. Jeho odpoved bola jasna, bez zavahania. A to asi nie je najlepsi zaciatok noveho zivota - dve decka, kazde iny otec, to asi na kredibilite neprida a sance na slusneho, perspektivneho partnera su velmi nizke.
@bodka13 no to dobre viem..preto som sa aj pytala.Lebo pokial je na platenej materskej z dovodu choroby dietata a da dieta do skolky-nemoze pracovat..Moze pracovat iba v takom pripade ak je dieta doma.A ak je v skolke/4 hodiny/viac nemoze...tak aj matka musi byt doma-taky je zakon 😉
@monika16021 ano, to bez debaty, interupcia ma aj mnohe rizika. Ale jedno ma autorka o nieco lahsie, a to ze uz ma jedno dieta. Takze uplne bezdetna nie je. Ale ano, moze raz prist tuzba mat dalsie dietatko a nepojde to. V tomto sa zhodneme. Tu plati, cim skor, tym mensie rizika. Teda ak by zvazovala potrat, tak netreba to predlzovat. Aj s ohladom na vyvyjajuce sa "babatko".
@nela82 školský zákon nestanovuje kolko môže byť dieťa nepracujusej matky v škôlke iba škôlka si dáva take pravidlá v školskom poriadku. dieťa nemusi byť zákonite doma a ešte podla choroby su denne stacionáre (napríklad na respiračne choroby) nie su to škôllky ale dieťa je ako keby v škôlke v trneve je jeden na hodžovej
@martina303 nečítala som žiaden z príspevkov okrem toto Tvojho prvého. Z neho sa dá vyčítať, že Tvoj vzťah s manželom už dávnejšie pokrivkáva. Ak by si sa priznala, šanca, že ostaneš sama s dvoma deťmi je vysoká. Ak by si sa nepriznala, nikto Ti ani tak nezaručí, že manželstvo vydrží. Tak či tak má podľa toho čo píšeš trhliny. Zvážila by som, či som finančne schopná sama živiť dve deti. Bohužiaľ si myslím, že šanca, že budeš s deťmi sama je reálna.
Radila by som priznať sa, tak či tak to raz vyjde na povrch. Otázkou ostáva ešte finančné zabezpečenie detí. Niekto z tých dvoch mužov na to ešte nenarodené bude musieť platiť.
@jabadaba predpokladam ze svojmu dietatku nehovoris decko,tie decka ako si ich ty nazvala za to nemozu,na kredebilite?představ si ze existujú aj taky chlapi slusni a perspektivni,ktorym nevadi mamicka s 2 detmi bez ohladu na to,s kým ma tie deti a myslim,AK by ju lubil,ze je to jedno. Myslím ze je tu nejaky chlap,mam pravdu?
@jabadaba tak s týmto súhlasím. Samozrejme že aj chápem ked sa niektorá žena rozhodne pre túto možnosť, iste má na to svoje dôvody a v tej chvíli sú pre ňu aj najsprávnejšie. Mňa len táto téma trochu chytila za srdce a vyplavila napovrch spomienky a pár slzičiek... Každopádne držím Martine palce aby všetko dopadlo dobre hlavne pre ňu.
@turistka ale ano, poviem aj svojmu Ty decko jedno male a co? Dufam, ze si sa aj prezehnala pri slovku decko. Boze, zbozujem ked sa niekto berie smrtelne vazne a baziruje na slovickach. Aby Ti neuchadzali podstatnejsie veci.... 😉
A prepac, nepoznam zasa ja solidneho chlapa, ktori by sa trhal o matku dvoch deti od roznych otcov. Nech to znie akokolvek kruto. Tak to je. Deti za to nemozu, ale to neriesi ziaden muz, riesi doveryhodnost danej mamicky.
Ci je to fer alebo nie, taky je zivot.
@monika16021 ja viem, chapem, ze to cele vnimas uplne inak. To je mi luto. 😉
@martina303 niekedy je lepsie nechat veci plynut, ono sa to samo vyriesi 😉
baby každá máme iné životné skúsenosti, iným sme si prešli a to znamená že každá máme na danú vec aj iný názor a budeme radiť niečo iné...
@elise nie skolka nechcela prijat dieta 🙂 Ty ak si na predlzenej materskej-platenej-pravidlo zo zakona je,ze to dieta ma zdravotny problem..inac na materskej nie si-predlzenej samozrejme..Tu predlzenu matersku ti odporuci posudkova komisia-na ziadost tvojho pediatra+vsetky spravy k tomu-co sa tyka choroby dietata..nalezy a tak..Oni to potom riesia-ci je narok,alebo nie je.Teda ci ma to dieta ist do kolektivu,alebo mu patri celodenna opatera pre jeho zdravotny stav-samotna skolka s tym nema nic spolocne...Ak sa rozhodnes dat dieta do skolky-musis to oznamit na socialke-odkial poberas matersku-vypises tlacivo...a samozrejme chodia kontroly-ci tam nenechavas dieta dlhsie a poberas peniaze+dieta je cely den v skolke 😅 To by bolo potom fakt,ze jednoduche...a ak poznas niekoho kto pobera takuto matersku a normalne ma dieta na cely den v skolke-po pripade este aj pracuje....tak je to na cierno-tak je mozne vsetko 😅 No ak sa na to pride-vracias vsetky peniaze

@simisi prečítaj si svoj príspevok o 13:21 ...však mám pocit ako keby na mňa mama robila krik za neporiadok v izbe 😉
...a teraz už neveríš? prečo?