Tehotná s milencom
Dobry den,
chcela by som poprosit o radu. Moj problem urcite vyvola negativne nazory, ale prosim chyb a osobneho zlyhania som si vedoma. Ja potrebujem poradit so situaciou, ktorej som si sama na vine a neviem co dalej. Som vydatá 5 rok, mám 4, 5 rocnu dcerku. Pred rokom som sa spoznala so zenatym muzom, s ktorym som sa aj stretavala. Potom sme si dali pokoj a na jesen sme sa stretli znova. On ma svoju rodinu a tri deti. Ja a moj manzel sme mali este predtym rok krizu, aj pocas tejto doby a ku Vianociam sme sa dohodli ze to kvoli dcere este skusime. Ja som s tym zenatym muzom kontakty prerusila, aj ked som ho mala velmi rada. Avsak som zistila ze som tehotna. Brala som pocas celej doby antikoncepciu. Dieta cakam na 100 precent s nim, nie s manzelom. On o tom vie, manzel nie. On nechce aby som sla na interupciu.. jeho riesenie je sak neakceptovatelne. Bud ostat s nim, co vsak nemozem, ma tri deti, ktore ho potrebuju, nase rodiny sa poznaju. Viem, mala som na to mysliet skor, ale bohuzial nemozem ublizit jeho trom detom, ktore ho miluju. Alebo ostat takto a klamat mojho manzela. Co ma vsak kazdy den uziera. Klamala som, ja viem, ale dieta je ine. Moj manzel aj ja sme svetle typy, a on je tmavy. Aj krvna skupina je ina. Moj manzel je dobry clovek, sice raz mal pomer, ale vysvetlili sme si to. Urobila som velku chybu a ja neviem co dalej. Nechcem si dat ziat moje dietatko. Viem ze zhyniem zaziva. Ale neviem co dalej. Ci to sama s dvoma detickami zvladnem, najma financne. Som VS vzdelana, no moja praca je taka, ze teraz ma cakaju skusky. A potom sa musim rozbehnut na vlastnu past. Moja mamina o tom vie, velmi som jej ublizila a radi mi potrat. Pretoze nase rodiny sa poznaju a nezniesla by tu ostudu. Prosim poradte mi. Som v 7 tyzdni, srdiecko bije na ultrazvuku ako zvon. Mam este jednu dcerku, bojim sa ze jej ublizim. Milujem ju viac nez svoj zivot. Som uz uplne v koncoch, aj ked si plne uvedomujem, ze som bola hlupa.
prepáčte, že sa pletiem do debaty, ale niekto sa pýtal, že kde ma dieťa kým je v práci.... Martina ešte viac strán dozadu písala, že o dcérku sa jej stará jej mama. Čítajte pozorne a nemusíte potom zbytočne vyrývať.
@martina303 martinka, bojis sa ublizit svojou neverou milencovym detom, ale nebojis sa ublizit vlastnemu nenarodenemu dietatu smrtou? Tvoje dieta si nezasluzi zit? Len preto, ze ty si pochybyla? Ja by som to manzelovi povedala ...a on ma pravo sa rozhodnut, co dalej spravi. Mozno by som mu nepovedala meno otca dietata....ale v klamstve sa zit neda a vzdy vyjde na porvch. Ty musis niest nasledky svojich cinov.Ale zabit to male nie je riesenie. Tvoja mala si lahko zvykne na surodenca...ved ono na zaciatku nebude chapat, ze nie je od toho isteho otca....kolke rodiny ziju aj s adoptovanymi detmi aj vlastnymi a lubia sa ako vlastni.......
@jabadaba vies co mne toto pripada asi tak ze tie ktore maju milencov a podvadzaju svojich muzov sa tu budu az bit za Martinu tie ostatne maju opacny nazor 😉 raz mi povedala jedna kamoska ze naemam nikomu verit ze kopec zien je nevernych tak ako aj kopec chlapov pre mna je to ubohost hrubeho zrna bodka
to dieta je mozno tvojho muza nedaj ho prec
otazka je, ci nema aj Martinin manzel bokovku.
@katecameron no nie je to vylucene. Minimalne, ak aj neverne nie su, tuto moznost pripustaju a tak sa tu budu bit za to, ze nikdy nehovor nidky, nikdy nevies a podobne hlasky. Uz vopred proste maju alibi kdyby neco....
a este ked on podviedol ju to neznamena ze mu to musí vratit AKOZE KLIN SA KLINOM VYBíJA neuznavam to a mam svoju hrdost ked je manzel CHRAPUN to neznamena ze sa znízim na jeho uroven
Tak ja sa spytam este raz...Vsetci tu riesite nenarodene babatko,ja s interupciou nesuhlasim!!! ALE myslite niekto na to jej UZ narodene dieta 😠 ??Ak si babatko necha,
1.muz ju opusti 100%
2.jej dcerku ktora mimochodom lipne na ockovi,to poznaci na cely zivot
3.martina hovorila ze mali krizu ale vratili sa k sebe KVOLI tej malej
4.pise ze je mozne ze by jej muz malu zobral...
ak som nieco nepochopila tak sa ospravedlnujem.
Ako pisem neuznavam interupcie ale v tomto pripade mi to pride ako jedine riesenie 😖
Mam pocit ze sa to cele zacina obracat proti @martine303....
Jednoznacne s pravdou von marti...uz manzel daco tusi,nenechaj ho aby to zjistil od inych...i ked mozno by to bolo pre teba jednoduchsie,ako mu to povedat sama...Ak ma ostat stebou ostane,ak nie...opusti ta aj keby si mala 4 deti a jeho...zalezi uz len na tebe v akom manzelstve chces zit,ci v laske a vernosti alebo sa budete len hrat na skvely vyrovnany par a vase srdcia a duse budu chatrat kazdym dnom...zijete len raz,tak preco toto vsetko...povedz co citis co si urobila a tvoje trapenie ako to dopadne skonci,bud alebo....myslim si ze uz ani ine vychodisko nemas,po tom co si svoje trapenie povedala dalsim osobam...
A ak chces zabit svoje dieta kvoly chlapovi,naozaj to nechapem...to ze ublizis dalsiem ludom je tak ci tak iste,lebo sa pravda aj tak prevali...
A ked si sa rozhodla alebo sa rozhodnes ist na potrat,tak neverim ze sa ti ulavi,skor naopak...ak mas aspon trosku citu pre svoje nenarodene dieta budes trpiet ako kon! 😖
@winipega ale to čo si napísala sa nemusí stať, je to len podla teba pravdepodobné.
Čo ked je šanca že sa to nestane? Do smrti si vyčítať?
Cez víkend som pozerala jeden ruský film o jednom mníchovi ktorý ako mladý v minulosti zabil kamaráta.
Po jeho pozretí...nikdy nikomu nepovieš zabi dieťa!
Dokonca sa z neho stal svätec a došla k nemu mladé dievča nech jej dá rozhrešenie na potrat, že s deckom si ju nik nevezme. Vieš čo jej povedal?
"Už je rozhodnuté" "asi budeš sama" "Ale bez toho hrozného hriechu" a odohnal ju palicou...zachránil jej to, s čím on ako svätý muž sa až na sklonku života vysporiadal, ked vylieči dceru toho kamaráta..
@irriss - myslis, ze problem, ak si dieta necha, vyusti az do depresie? Samovrazednych pokusov? Poznaci to dcerku? Bude aj jej treba psychologa? Neviem... potrat nie je riesenie... vysledok moze byt ten isty.. depresia, vycitky, nespavost, pokusy sa zabit... zahul na psychiku to bude tak ci tak :( Ak si babo necha, aspon to male slniecko, ked sa usmeje, tak ju bude tesit... ak si ho nenecha, ostane len prazdno...
Neviem ani ja sama nemam riesenie. Lebo to spravne nie je v tomto pripade ani jedno.
tu sa vyjadrujú ženy ktoré neboli na potrate.Nevedia čo Martine odporúčaju.
Kiež by mali odvahu napísať tie čo boli!
Ja som prekvapena ze to vobec este riesite, Martinka napisala ze uz neprispeje a inak sa ani necudujem... Jej problem sa zmenil na osocovanie a riesenie toho kde alebo ci robi, kolko trva jej materska a kto sa jej stara o dceru, nehovoriac o tom ako ju uz mnohe zakopali pod ciernu zem...@martina303 NIKTo za teba tvoj zivot zit nebude, takze zavri MK odpoj telefon, sadni si a spocitaj si vsetky za a proti - ty poznas svoju situaciu, tvojho manzela, svoj zivot... A ked sa rozhodnes tak to cele hod za hlavu a nerozmyslaj "co by bolo keby..." nepozeraj na nikoho, zariad sa podla toho ako ty chces, ako pisem, kazdy to moze mysliet najlepsie ako vie ale nikto to za teba neodzije... Drz sa
@jabadaba ach jaj, co na to povedat? ked niekto nechce rozumiet, tak sa tazko diskutuje. Clovek nema v nikom zaruku a ten, kto ju od druhych a od zivota ocakava, nezije zivot samotny, ale zije v iluzii, ktora sa raz rozpadne. Nerobim si ziadne alibi, ani neveru nijak neospravedlnujem, ale zijem zivot, realny, taky, aky je, aj so vsetkymi rizikami. Ja sa rizik nebojim, ani zivota, ani nevery, ani sklamania lebo verim v seba a vo svoju silu rast cez prekazky. Kazdy moze podviest, to mi ver, zalezi len na okolnostiach.
@winipega ani jeden z tvojich dovodov nie je na 100% a keby aj bol, v ziadnom pripade to nie je dovod zabit nenarodene dieta...
odporucam pozriet si fotodokumentaciu http://lucik-original.blog.cz/1010/zdroj-http-m...
@katecameron a @jabadaba Asi vas sklamem, ale takto by som to nebrala..rozdelit nas na dva tabory...
Svojho manzela som nepodviedla, mame zatial bezproblemovy vztah (ak neratam hadky tipu- "mal si vyniest smeti, preco si to neurobil??" a pod...)
Nikto nie je idealny....
Martina urobila "chujovinu prveho kalibra"- myslim, ze s tym suhlasime vsetky (aj tie, co podvdazaju, aj tie, co nepodvadzaju)
Ale ona prisla po radu tak JEJ PORAD, DOKAZETE TO???
DOKAZETE cloveku poradit bez "predsudkov" ?....zabudnite, ze spachala velky hriech (ano, som katolicka) a zacnite davat konstruktivne rady.... Chbyicka se vloudila...ale uz je tu...pokracujeme...
Na druhej strane @martina303 - pozorne by som citala vsetky prispevky, je to fakt dobry zaber a velky "eye-opener"...otvori ti to oci a tu vidis, ako sa na teba budu ludia divat a co budu o tebe hovorit...
Budes mat privrzencov, ale aj tych, co ta zavrhnut...A s tym rataj...
@anjelicek26
existuje i nenavist k diteti pres vzpominku na jeho otce...
a to je sakra problem a neresitelna situace..
neexistuje "jen" materska Laska a oddanost...
joj je mi luto ze to tu takto dopadlo. Matka chcela radu od nas a dopadlo to takto. jasne slovenska mentalita dnesnych zien ☹ .........Matka prajem ti vela sil a akokolvek sa rozhodnes bude to spravne rozhodnutie!!!velmi ti drzim palce a myslienkami sme s tebou (niektore zienky)!!!!!
@danjelca nepýtala som na otázku interupcie 😉 pýtala som sa či tu niekto myslí na to dievčatko 😒 a jasne ze to len predpoklad ze to moze tak byt,ale v uvodnych prispevkoch sa autorka tak vyjadrila...ze sa boji toho ze jej muz malu zoberie...tak akoze neviem ci je dobre nechat si dieta a o druhe prísť...sama tam písala ze jej manzel by trval na striedavej starostlivosti a to by ona neprezila...ee nechce sa mi to uz presne hladat a dnes je situacia taka ze ak jeden rodic zaziada o stried.starostlivost tak sud to odobruje 😝 jedine ze by bol alkoholik a pod.takze jedine ze by jej odpustil a zili by ako stastna rodina dalej 🤐 no prepac ale to by musel byt chuj ten jej muz...mne by muz asi zobral deti a vyrazil by ma z bytu kade lahsie 🙄
a odporucam aj pravonazivot.sk ... tie co odporucaju interupciu, pozrite sa, co martinke vlatsne radite
@martina303 ťažká situacia, nebudem radiť čo máš robiť, prečítala som celu diskusiu, keby som bola v tvojej koži šla by som na potrat, ak by som sa nahodou rozhodla pre dieťa, tak by som zatlkala, dufam že nikdy niečo podobne nebudem riešiť, prajem šťastné rozhodnutie 😉
@saeda - ved martina nad iinterupciou ani neuvazuje. To je uplne mimo debaty. Manzel o tehu vie - nemoze ist na potrat, by bolo jasne ako slnko, ze preco 😔
@saeda neviem prečo sem dávaš takéto linky....nepreberáme či je interupcia dobrá alebo zlá 😉 ....v Martininom prípade treba zvážiť všetky pre a proti,niekedy aj "zlé" riešenie prinesie dobrý koniec -rozhodnutie je na nej...ale musí to byť rozhodnutie,ktoré je schopná uskutočniť a dokáže ho splniť....lebo je krásne prijať dieťa ako dar,ale strašné nemať mu čo dať jesť 😉

@totty mas s tym skusenosti ci? co by nato povedala tvoja manzelka