Tehotná s milencom
Dobry den,
chcela by som poprosit o radu. Moj problem urcite vyvola negativne nazory, ale prosim chyb a osobneho zlyhania som si vedoma. Ja potrebujem poradit so situaciou, ktorej som si sama na vine a neviem co dalej. Som vydatá 5 rok, mám 4, 5 rocnu dcerku. Pred rokom som sa spoznala so zenatym muzom, s ktorym som sa aj stretavala. Potom sme si dali pokoj a na jesen sme sa stretli znova. On ma svoju rodinu a tri deti. Ja a moj manzel sme mali este predtym rok krizu, aj pocas tejto doby a ku Vianociam sme sa dohodli ze to kvoli dcere este skusime. Ja som s tym zenatym muzom kontakty prerusila, aj ked som ho mala velmi rada. Avsak som zistila ze som tehotna. Brala som pocas celej doby antikoncepciu. Dieta cakam na 100 precent s nim, nie s manzelom. On o tom vie, manzel nie. On nechce aby som sla na interupciu.. jeho riesenie je sak neakceptovatelne. Bud ostat s nim, co vsak nemozem, ma tri deti, ktore ho potrebuju, nase rodiny sa poznaju. Viem, mala som na to mysliet skor, ale bohuzial nemozem ublizit jeho trom detom, ktore ho miluju. Alebo ostat takto a klamat mojho manzela. Co ma vsak kazdy den uziera. Klamala som, ja viem, ale dieta je ine. Moj manzel aj ja sme svetle typy, a on je tmavy. Aj krvna skupina je ina. Moj manzel je dobry clovek, sice raz mal pomer, ale vysvetlili sme si to. Urobila som velku chybu a ja neviem co dalej. Nechcem si dat ziat moje dietatko. Viem ze zhyniem zaziva. Ale neviem co dalej. Ci to sama s dvoma detickami zvladnem, najma financne. Som VS vzdelana, no moja praca je taka, ze teraz ma cakaju skusky. A potom sa musim rozbehnut na vlastnu past. Moja mamina o tom vie, velmi som jej ublizila a radi mi potrat. Pretoze nase rodiny sa poznaju a nezniesla by tu ostudu. Prosim poradte mi. Som v 7 tyzdni, srdiecko bije na ultrazvuku ako zvon. Mam este jednu dcerku, bojim sa ze jej ublizim. Milujem ju viac nez svoj zivot. Som uz uplne v koncoch, aj ked si plne uvedomujem, ze som bola hlupa.
Uz som ani radsej nedocitala prispevky, autorka ziadala o radu a nie o odcudzovanie, moralizovanie atd. . . uz sa tu debatuje uplne mimo. Autorka si je vedoma svojich perslapov, ale tie sa uz udiali a je neskoro moralizovat a odcudzovat. Poniektore ked neviete poradit, tak radsej nereagujte. Uz sa stalo co sa stalo a odcinnit to uz nejde. Nikdy nehovorte nikdy. Ked ma clovek problem tak mu teba pomoct a nie ho sudit. . . sudit vie kazdy, ale pomoct dokaze malokto!
@digysa ale ja som jej napila hned vo svojom prvom prispevku na tuto temu, ze co ja osobne by som podnikla. Aj alternativy co nastanu ak...takze odo mna mala nacrt reakcie aka prichadza do uvahy. Neda sa napisat presne navod toto a toto sprav a budes v klidecku a pohodicke. Da sa len napisat co by ktora z nas spravila v jej kozi.
@p.j.jacky Ak sa nebudeme hadat a budeme si iba vymienat nazory, mozno sa nezamkne a @martina303 si z toho nieco vyberie a rozhodne sa podla nasich uvah.... 🙂
@diniro ako konkretne chces pomoct Ty? Mas recept ako ju dostat von z tej slamastiky? Budes ju zivit s oboma detmi ak zostane sama a poradis jej nechat si dieta? Alebo to uzehlis medzi nou a manzelom? Ci ako? Tu sa pomoct neda. Mozes akurat tak rozobrat jej problem z roznych uhlov a moznych scenarov vyvoja. To je asi tak vsetko.
Dufam že Martina tieto posledné strany už nečíta!!
Je to môj posledný príspevok seb, dufam že zdravý rozum a láska zvíťazí nad strachom a celoživotným užieraním sa ktoré nepredčí ani niová láska ani nové dieťa..NIČ!
Vela sily Martinka!
@digysa Juuuj, podľa mňa sa tu už zbytočne špekuluje...
Čo keď pôjde na potrat, opustí ju muž aj milenec, muž jej vezme dieťa, ona dostane depky, začne chľastať a brať drogy a nakoniec unesie svoju dcéru a skočí aj s ňou z mosta??
Vieme, že dieťa chce.
Vieme, že chce svojho muža.
Všetky možné "riešenia" tu už padli... komu príde ktoré najvhodnejšie, to sa líši, na tom sa nikdy nezhodneme...
Ja osobne by som uprednostnila, keby mi muž povedal, že ma podviedol, že je z toho dieťa a že to veľmi ľutuje, pred možnosťou, že ma nechá žiť v klamstve roky a potom sa to nejako prevalí...
A ešte, tu neriešime, ako nikomu neublížiť, tu už ublížené dávno JE!! Len sa o tom podaktorí ešte nedozvedeli.. ublížila vtedy, keď podviedla... Riešime, aký postoj zaujať v záujme čo najlepšej budúcnosti, ľudských hodnôt, morálky, jej vlastného svedomia... pre niekoho je to život v klamstve a s vedomím zavraždenia vlastného dieťaťa... pre iného je to skúsiť opäť začať s čistým štítom... na tom sa nikdy nezhodneme...
Riešenia tu už všetky odzneli, diskusia sa zvrhla v obyčajné špekulácie, hlavne zbytočné...
@danjelca dakujem za povolenie diskutovat, si velkorysa.
Vies co je neklamnym znakom, ze dolsi argumenty? Vytahovanie invektiv typu si dokonala, mudra a podobne "komplimenty"...obycajne sa k nim uchyluju ludia, ktori nevedia diskutovat pri polarite nazorov a tak maju aspon potrebu mat navrch tymito "inteligentnymi" formulkami. Dava im to pocit akehosi zahnania diskutera do kuta.
@digysa no ja sa nehadam...ci ano?len uz je to podla mna o inom....ako zakladatelka chcela....
Citala som celu temu a mam pocit ,ze kazdy kto tu napisal svoju teoriu tak ma kus pravdy...len si bude martinka vybrat co bude vyhovat jej...lebo nakoniec sa ona rozhodne co chce ona...nemyslim sa ze sa obetuje pre cudzie deti milenca...aspon ja by som taka slachetna nebola...hanba mi..ale tak to je a myslim si ze malokto by taky bol...najprv bude mysliet na svoje dieta(deti) na seba a potom na muza...to je moj zaver... 😝 a tak by som konala aj ja...moje deti ,ja a moj muz...ostatny nech si poradia ako vedia...milencove deti maju otca aj mamu..uz zalezi na nich ako sa stym vysporiadaju..tak ako zalezi len na martine a jej muzovy ako sa oni stym problemom pobiju.
Nieje ziadne riesenie,ktore bude vyhovujuce a urobi vsetkych stastnych...bohuzial
typické ženské,stačí napísat problém tohto typu alebo podobný a nestačím sa čudovat kolko strán za den pribudne.ale ked sa niečo pýtame,čo sa netýka chlapov,milencov odpovede sa človek nedočká 😅
Tak, ja by som tento problem vyriesila asi takto:
Isla by som najskor za milencom a povedala mu, ze si dieta necham a on bude otcom. Isla by som ale aj za jeho zenou- odprosit ju, za to, co som urobila a slubila jej, ze v zivote s jej manzelom nebudem mat ziadny vztah.
Poprosila by som ju, ci by sme nemohli byt priatelky, ked sa uz toto stalo a sme navzdy spojene mojim nenarodenym dietatkom. Prosila by som ju a plakala a robila vsetko pre to, aby sme sa koli mojmu dietatu chovali ako dospeli ludia... Dieta potrebuje oca a aj tie deti su/budu jej/jeho surodenci....
Potom by som isla za manzelom a vsetko mu povedala.....Nechala by som rozhodnutie na nom. Ziadne prehovaranie, ziadne presviedcanie.....Jedine, co by som mu slubila, je ze sa budem snazit co najviac, aby sme sa dostali do normalu.
Najlepsie by bolo, keby sa tieto dve rodiny spolu spojili a z tohoto velkeho "problemu" vypestovali jednu velku rodinu.
O toto by som sa snazila JA. Potrat by ma napadol az keby uplne, uplne vsetko zlyhalo....
Tu je rada odomna....
Velmi Ti drzim palce .
Tiez som sa spytala muza, a odpoved tiez zatlkat. Ale. Ako si uz pisala milenec o tom vie. A chce aby si to babo nechala, a ake ma plany on? Bude prispievat Ti financne aj ked potajomky? Ani jemu nebude jedno ked Ta uvidi s babom a bude vediet ze je jeho. Podla mna najhorsie bolo ze si to povedala mame, milencovi a hlavne kamaratke. Nikdy nevies co bude, pohadas sa s nou a ona to vykrici na cele mesto. Je to skor pravdepodobne nez ze sa nedajboze stane uraz a tak to manzel zisti.
@jabadaba Ale ide....a zivy priklad je spoluziak mojho syna.. Chlapec je stastny, lebo ma 2-och ocov a 2-mamy... Obaja otcovia (otcim aj otec) ho maju radi a tak isto aj nevlastna matka....
Ked uz sa tu bavime o potrate...cim by sme ublizili dietatu
Myslite, ze vzdat sa dietata je pre dieta ta lepsia alternativa?
"Nezabi dieta, koli vlastnej chybe"................ Ale neznasat dieta, lebo bolo je to bastard to je lepsie???????????
Nenarodene dieta nemoze za to, co matka urobila...
Ale narodene dieta za to moze...
🙂 Ano, som si ista, ze na Slovensku by to tak fungovat nemohlo..... staci si precitat 28 stran 😎

@digysa
aha, takže aby som sa v buducnosti MOŽNO nemusela vysporiadať s pocitmi tak ho radšej zabije. pohoda život. paráda.
..