Tehotná s milencom
Dobry den,
chcela by som poprosit o radu. Moj problem urcite vyvola negativne nazory, ale prosim chyb a osobneho zlyhania som si vedoma. Ja potrebujem poradit so situaciou, ktorej som si sama na vine a neviem co dalej. Som vydatá 5 rok, mám 4, 5 rocnu dcerku. Pred rokom som sa spoznala so zenatym muzom, s ktorym som sa aj stretavala. Potom sme si dali pokoj a na jesen sme sa stretli znova. On ma svoju rodinu a tri deti. Ja a moj manzel sme mali este predtym rok krizu, aj pocas tejto doby a ku Vianociam sme sa dohodli ze to kvoli dcere este skusime. Ja som s tym zenatym muzom kontakty prerusila, aj ked som ho mala velmi rada. Avsak som zistila ze som tehotna. Brala som pocas celej doby antikoncepciu. Dieta cakam na 100 precent s nim, nie s manzelom. On o tom vie, manzel nie. On nechce aby som sla na interupciu.. jeho riesenie je sak neakceptovatelne. Bud ostat s nim, co vsak nemozem, ma tri deti, ktore ho potrebuju, nase rodiny sa poznaju. Viem, mala som na to mysliet skor, ale bohuzial nemozem ublizit jeho trom detom, ktore ho miluju. Alebo ostat takto a klamat mojho manzela. Co ma vsak kazdy den uziera. Klamala som, ja viem, ale dieta je ine. Moj manzel aj ja sme svetle typy, a on je tmavy. Aj krvna skupina je ina. Moj manzel je dobry clovek, sice raz mal pomer, ale vysvetlili sme si to. Urobila som velku chybu a ja neviem co dalej. Nechcem si dat ziat moje dietatko. Viem ze zhyniem zaziva. Ale neviem co dalej. Ci to sama s dvoma detickami zvladnem, najma financne. Som VS vzdelana, no moja praca je taka, ze teraz ma cakaju skusky. A potom sa musim rozbehnut na vlastnu past. Moja mamina o tom vie, velmi som jej ublizila a radi mi potrat. Pretoze nase rodiny sa poznaju a nezniesla by tu ostudu. Prosim poradte mi. Som v 7 tyzdni, srdiecko bije na ultrazvuku ako zvon. Mam este jednu dcerku, bojim sa ze jej ublizim. Milujem ju viac nez svoj zivot. Som uz uplne v koncoch, aj ked si plne uvedomujem, ze som bola hlupa.
@winipega lenze aj pise ze muz ju opustil vratil sa a ich vstah je aj tak....ved ani teraz spolu nekomunikuju,,,,a dcera?casom vyciti ze rodina nieje taka aka ma byt a ked im to klapat nebude,budu hadky,sceny ,nervy stres atd...myslim ze ani to nebude dobre pre malu...proste je to cele pruser ako svina...ale na ukor aby boli vsetci spokojny znicit zivot dalsiemu dietatu v jej lone?A martina nema nikde zaruku ze im to teraz klapat bude a vlastne to nema nikto znas,zivot sa zmeni zo sekundy na sekundu...
@irriss to ale asi Martinkin pripad nebude .....
@bodka13 reagovala som na martinkine prispevky...citala som od zaciatku diskusie jej pocity a potom vsetky tie nazory, ktore jej odporucaju interupciu......
ak milenec, vie ,ze je otcom, je povinny dieta financne aj zabezpecit ...nemyslim, ze by zostala uplne bez penazi...a aj skromny zivot je casto zivotom peknym a naplnenym...nemat dat co do ust je podla mna uz reakcia pritiahnuta za vlasy....
@irriss ako si napisala,ze moze svoje nenarodene dieta po porode nenavidiet moze,ale zvacsa sa to stava u znasilnenych zien...ona ho pocala z lasky(tak to aspon napisala..zamilovana do milenca..tak to zlasky bolo),to si myslim ze je to menej pravdepodobne...skor by som sa bala toho ,ze si bude vycitat ze dieta zabila...lebo pisala ze dieta chce..i ked niekedy z jej prispevkov mam pocit,ze uz aj stymto je na pochybach... 😔
@p.j.jacky ale ona tu niekde pisala ze ked jej manzel zistil ze je tehotna a ze krvaca tak jej povedal ze "nevadi tak skusime o mesiac"takze on dieta s nou chce 😕 😕 a keby to tak strasne nefungovalo tak by jej to snad nepovedal,nepovedal by jej v najlepsom pripade nic...ja uz neviem cele je to tu zamotane...
@p.j.jacky
prave i ja mam pocit z nekterych jejich prispevku, ze ma pochyby 😉
ale vratim se jeste k te nenavisti:
LZE nenavidet dite za ciny OTCE v prubehu tehotenstvi i zivota - slozita otazka,..ale existuje.. ☹
Dite nekdy slouzi jako zrcadlo...zrcadlo muze, nenavisti..
slouzi jako rozbity ram neceho neuplneho...
@winipega aha tak neprežije striedavu starostlivosť ale nad tlčúcim srdiečkom mávne rukou?
Ved nikto nevraví že je to bezbolestné to rozhodnutie.
Ale o čo bolestnejšie vidiet v dcerke nenarodeného súrodenca....navždy.
Ona by neprežila starostlivost striedavu s mužom a potrat má prežit v dobro všetkých? to je zvrátené.
@winipega ano mas pravdu je stoho celeho gulas 😀 ale ...ak pojde na potrat...co potom ak uz nebude vediet otehotniet a jej muz sa naozaj spamatal a bude chciet deti?Co ked bude chciet ine vysetrenia preco zrazu nemoze,,aj toto je jeden zo scenarov co sa mozu udiat... prevali sa jej potrat a co ked on povie,ty si zabila nase dieta?A ona povie....nie milacik,bolo to jedneho suknickara...vrr...no ale naozaj tu pisem uz dramaticku telenovelu...
je jedno či potom by už nevedela otehotnieť, nie je jedno že si zabije dieťa!
Bože matky, ako môže jedno dieťa vo vhodnej dobe zacelit ranu po tom čo bolo odstránené v nevhodnej dobe?
Dôležité je či by potom ešte otehotnela viac ako život splodeného dieťaťa?To je sebeckost najhrubšieho zrna.
To sú čo za argumenty také ani nespomínajte preboha, o to tu nejde.
@irriss tazko tu riesit co sa stane ked urobi to alebo ono,konecne rozhodnutie bude len na nej...nemyslim si ze je potrebne zachadzat az tak do detajlov.Ak dieta nebude chciet na potrat pojde tak ci tak...ak si ho necha,tak myslim ze len preto lebo ho lubi...mozno dost naivne z mojej strany,ale takto by som to citila ja...Ona a len ona bude musiet zit zivot ,taky aky si ho urobi,ci uz s pravdou,klamstvom ale potratom...
@saeda Ja viem kam mieris... a ako veriaca a matka dvoch deti v ziadnom pripade nepodporujem potrat. Vo vacsine pripadoch to vidim tiez ako smrt dietata.
Ale na tento problem sa musime divat z velmi sirokeho uhla pohladu..
Co tym ziska, ked si necha to dieta? a Co tym strati?
O zachovanie manzelstva ani tak nejde...to sa moze rozpadnut tak, ci tak...ale tu je v hre osud dalsich 6 ludi!!!!
6 vs 1
@danjelca to som dala ,len za priklad co by sa mohlo stat a je to naozaj grc.... ☹ prave preto som to napisala,ze co by to bolo za cin a za smysel ak by jedno dieta zabila a potom s vlastnym muzom spodili dalsie...a ak by sa nieco posralo,tak nakoniec by sa mohol dozvediet ze bola na potrate lebo nebolo jeho..mozno aj preto by ju mohol odvhnut,ze zabila svoje nenarodene dieta...mozno by uz potom ani neriesil koho to dieta bolo,ale co urobila....chapeme sa? 😕
@digysa ja by som to tak nebrala...to, co sa stane tym 6 ludom je podla mna nic v porovnani so zabitim dietata...ani ten najsirsi uhol pohladu to u mna nezmeni... nemozem to jednoducho brat tak sebecky a rozmyslat, co tym stratim, ked mozem ziskat nieco tak nadherne ako milovane dieta...ktore mi bude davat tolko lasky do zivota ako nic ine na svete....
@digysa no áno...ale dve veci..
Keď za ním do maternice prídu tie klieštiky, čo mu budú chcieť odstrihnúť hlavičku, tak nadšené asi nebude a nepovie si "shak ja ešte ani neviem, o čo vlastne prichádzam"...
Tých 6 však o to asi príde aj tak... bez ohľadu na to, či to siedme príde alebo nie.. skôr alebo neskôr... preto píšem, že prídu o ilúziu, nie o kompletnú rodinu, tie ich rodiny už visia na vlásku...
@aliza ale ano, aj ja verim sama v seba, vo svoju silu. V com je rozdiel? Tiez nehovorim, ze nie som schopna nevery. Som. Ak budem chciet. Ak budem chciet, tie okolnosti si aj vytvorim, nemusia prist same. Ale chcem? Nechcem. Pre mna toto nie je riesenie ani krizy ani nejakych neuspokojenych tuzob. Ja rozhodne nepatrim k tym co ziju v iluziach. Dovera a chcenie si ju udrzat nie je ziadna iluzia. To su zasady. Pokial mas tendenciu zo svojich zasad zlavovat lebo okolnosti, no budis, si vhodny adept na neveru. Aby som zo zasady vernosti zlavila ja, to by museli byt sakra ine okolnosti nez len rozpalene lytka kdesi v hoteli za svitu mesiacika ci docasna kriza s muzom. 😉
@saeda a co ked to dieta bude nenavidiet? TO sa moze kludne stat... Laska ma velmi blizko k nenavisti.... A depresia je svina..dokaze vela veci... Teraz dam extremny priklad...ale, co keby zacala pit??? Tu sa moze stat tolko veci......otvorena kniha
Ja osobne nemam potuchu, co by som robila.. 🤐

@anjelicek26 asi na tretej strane napisala, ze sa dohodla s gynekologo, ma porade o potrate a vela prispievajucih jej tu potrat radi....
@winipega je len na rodicoch, hoci by sa rozisli, aby zabezpecili, ze stale bude mala citit, ze je milovana...
Ale ak nema trpiet ona, nemalo by trpiet ani to male nenarodene....a myslim, ze smrt je vacsie utrpenie ako rozchod rodicov....