Tehotná s milencom
Dobry den,
chcela by som poprosit o radu. Moj problem urcite vyvola negativne nazory, ale prosim chyb a osobneho zlyhania som si vedoma. Ja potrebujem poradit so situaciou, ktorej som si sama na vine a neviem co dalej. Som vydatá 5 rok, mám 4, 5 rocnu dcerku. Pred rokom som sa spoznala so zenatym muzom, s ktorym som sa aj stretavala. Potom sme si dali pokoj a na jesen sme sa stretli znova. On ma svoju rodinu a tri deti. Ja a moj manzel sme mali este predtym rok krizu, aj pocas tejto doby a ku Vianociam sme sa dohodli ze to kvoli dcere este skusime. Ja som s tym zenatym muzom kontakty prerusila, aj ked som ho mala velmi rada. Avsak som zistila ze som tehotna. Brala som pocas celej doby antikoncepciu. Dieta cakam na 100 precent s nim, nie s manzelom. On o tom vie, manzel nie. On nechce aby som sla na interupciu.. jeho riesenie je sak neakceptovatelne. Bud ostat s nim, co vsak nemozem, ma tri deti, ktore ho potrebuju, nase rodiny sa poznaju. Viem, mala som na to mysliet skor, ale bohuzial nemozem ublizit jeho trom detom, ktore ho miluju. Alebo ostat takto a klamat mojho manzela. Co ma vsak kazdy den uziera. Klamala som, ja viem, ale dieta je ine. Moj manzel aj ja sme svetle typy, a on je tmavy. Aj krvna skupina je ina. Moj manzel je dobry clovek, sice raz mal pomer, ale vysvetlili sme si to. Urobila som velku chybu a ja neviem co dalej. Nechcem si dat ziat moje dietatko. Viem ze zhyniem zaziva. Ale neviem co dalej. Ci to sama s dvoma detickami zvladnem, najma financne. Som VS vzdelana, no moja praca je taka, ze teraz ma cakaju skusky. A potom sa musim rozbehnut na vlastnu past. Moja mamina o tom vie, velmi som jej ublizila a radi mi potrat. Pretoze nase rodiny sa poznaju a nezniesla by tu ostudu. Prosim poradte mi. Som v 7 tyzdni, srdiecko bije na ultrazvuku ako zvon. Mam este jednu dcerku, bojim sa ze jej ublizim. Milujem ju viac nez svoj zivot. Som uz uplne v koncoch, aj ked si plne uvedomujem, ze som bola hlupa.
Trosku sa mi zda, ze zakladatelka temy uz radu nechce...uz to ukoncila par stran dozadu..ale kedze sa tu rady stale davaju a mozno to raz bude citat aj niekto iny s podobnym problemom, tiez vyjadrim nazor ako vsetky tu.
Je to moj terajsi pocit, akokolvek sa snazim vzit do pocitov a situacie zakladatelky, tak si myslim, ze to nedokazem na 100%, kym by som to nezazila na vlastnej kozi...city k milencovi ma ona, nie ja, pre mna je to nepredstavitelne momentalne ze mam mat city voci inemu ako manzelovi, tiez neviem ake nezhody a atmosfera panuju v jej manzelstve..Ale cisto teoreticky, po zvazeni, prehodnoteni za a proti, kde ani jedna alternativa nevychadza spravne my vyslo tiez, ze zatlkat.
Je to pravda, ze je to voci manzelovi nefer, ale nefer to bude stale voci komukolvek, raz voci dietatku, ktoremu nemusi dat sancu sa narodit, inokedy voci vlastnej dcerke, inokedy voci detom a manzelke milenca atd. Kazda alternativa vychadza, ze je to voci niekomu nefer a nejako sa mi, zda, ze zatlkanie ma tych nevyhod z tychto vsetkych zlych moznosti najmenej.
Nejako mam pocit, ze vacsina chlapov by to asi takto brala najmenej bolestne..mozno statisticky, mozno je manzel Martiny mimo statistiky, ale asi ano. Skoda len, ze to uz povedala milencovi a mame. Ale s tym sa neda uz nic robit
Ja by som volila teda zatlkat s tym, ze mozno sa to casom prevali, ale uz bude dietatko clen rodiny, moja dcerka to nepociti aspon v rannom detstve a zozierat sa budem hlavne ja....ktora zial musim v tomto mat zodpovednost a zmierit sa s tym do akej miery sa da...pocit zit v klamstve je tazky, ale ja si myslim, ze casom vsetko preboli do urcitej miery..teraz je to horuce a emotivne..druhykrat to takto bude pri porode, ked uvidi (mozno) svojho manzela uprimne sa tesit z babatka - mozno to bude aj syn a ten pocit bude strasny, ale niest ho bude ona...zodpovednost za svoj uz zial neuvazeny cin...ak ju to psychicky nepolozi samozrejme...
A tiez sa prikladam k nazoru, ze ak by sa to aj casom prevalilo, tak som si 100% ista ze rodicia by pomohli...ked sa drobec narodi, budu ho milovat , som si ista a nenechaju martinu na pospas samote a tazkostiam...
Ja by som asi tiež zatlkala kolko by sa dalo. Nech si každí hovorí čo chce. Prvoradé sú deti. A ako ich matka som povinná ich zabezpečiť aby prežili a mali všetko čo potrebujú. Ja by som ale nespravila to čo Martinka, že by som to hneď povedala rodičom a kamoške. Nechala by som si to pekne pre seba. Je to svinstvo, ale všetko pre zachovanie pokoja v mojej rodine. To že mám čierne svedomie musí ísť bokom. Ako sa hovorí dlho opakovaná lož sa stane pravdou. Samozrejme že to raz môže vyplávať na povrch, vždy ju to to čo keby, ale vždy je tu aj to čo keď nie. Bohužial v Martinkinom prípade o tom vie príliš vela ludí a osobne si myslím, že niekto z nich sa 100% prekecne možno nechcene "možno". POdľa toho čo som čítala nejaké odpustenie z manželovej strany nehrozí.
Písala že rozmýšla finančne, a takí muži by odpustili možno neveru ale nikdy nie cudzie dieťa. Pretože cudzie dieťa = premrhané peniaze
@mirka00 hm, no asi ani nie. Uz par stran. Co som zachytila tak pisala, ze sice dakuje za rady, ale uz dalej to bude riesit sama. Bez tych nasich nevyziadanych talafatiek. 🙂 A plne ju chapem. 😉 Naozaj si bude musiet pomoct len a len sama. Nikto jej tu nevie a ani nemoze dat zaruceny recept na riesenie. Ani ja, s tym svojim slovnikom cudzich slov. 😀
@jabadaba lenze okolnosti si clovek nevytvara vedome, ony prichadzaju same, na zaklade veci, ktore v sebe potlacame, nevidime alebo nechceme vidiet. Krizy vo vztahu su uz dnes bezne takmer v kazdom vztahu a zial, ludia nekomunikuju, nehladaju riesenia, kompromisy a hlavne odmietaju prijat toho druheho takeho, aky je a tym dochadza k nepochopeniu a odcudzeniu. Ak takyto stav pretrvava niekolko mesiacov, hladanie pochopenia u niekoho tretieho je pre niekoho riesenie, docasne, kratkozrake, zufale. A nekomentuj moje zasady, nevies o mne vobec nic, nevies, cim so si v zivote presla....zo mna hovoria skusenosti, vlastne, tie ty zatial nemas, nastastie, tak bud rada a nesir okolo seba svatoziaru mudrosti, z ludi robia mudrych prezite skusenosti a postoj, aky k nim zaujmu a nie slova.
@martina303 prečítala som si zbežne niekoľko príspevkov... nejdem ťa odcudzovať ani nič podobné, je to tvo život a urobola si chybu za, ktorú sa platí..ale nikto niesme neomylný a v živote sa stávajú bohužial aj takéto veci aj ked by sme ich chceli inak..tu sa ťažko radí, žena, ktorá nieje ani nebola v takejto situácii si môže len predtsaviť čo prežívaš, aké to je v tvojom manželstve, ako vám to vlastne celé funguje..bohužial musíš sa rozhodnúť sama..nieje to ľahké rozhodnutie ale niečo musíš urobiť aby si sa z tejto peklnej sitácie dostala..ja neviem ako by som reagovala 😝 možno ak by to manželtvso nefungovalo tak by som ho ais ukončila alebo sa priznala manželovi a bolo by nanom ako sa rozhodne, či ostane somnou alebo nie..ved koľkým chlapom sa to stalo a nikto ich preto nezhrabal pod zem..musíš rátať s neprajníkmi, ale každá pikoška raz skončí a príde nová..je to tvoj život, tvoje dieťa, tvoje rozhodnutie...držím ti palce aby si sa rozhodla čo najlepšie pre svoje šťasdtie nie pre šťastie iných...drž sa
@v555 postrehla som 1 tvoj príspevok a pekne napísané, asi by som reagovala podobne...
@teada ja som vôbec neni agresívna 😎
úplne súhlasím s tebou, ale to čo spravila nie je iba maličkosť, ja som jej dala iba jednu radu, vôbec nesúhlasím s tým čo urobila, ale si myslím že ani jej manžel nebude chcieť zostať s ňou a vychovávať cudzie dieťa a s potratom ja nebudem dávať zelenú.
no pozrela som ešte nejaké príspevky a poviem vám, že som sa na niektorých musela smiať...bože ako môže niekto povedať, že neverá sa dá alebo nedá naplánovať? nikto nieje neomylný, veľa krát dojde k nevere z omylu, zo žialu, bolesti...ale tu sa nesúdi nevera, má sa tu poradiť a nie odcudzovať...ja len dodám, že každý je múdry kto v takejto situáci nieje 😠
i ked sa autorka temy dost zamotala a ja jej pribehu verim tak na 30% (praca-nepraca, VS vzdelana zena, ktora nevie, ako funguje hormonalna antikoncepcia, do toho zapletka s HPV ....) ale budem vychadzat z toho, ze je to skutocny problem. V tom pripade sa priklanam k nazoru odbornika: zatlkat, zatlkat, zatlkat. Podla mna nie je na mieste hovorit o nejakych pravach manzela poznat pravdu a neublizit mu este viac a pod., manzel zatial nevie, ze bol podvedeny, takze mu ublizene nebolo ( o tom vie len Martina a ze ho podviedla nech si pekne spracuvava sama, urobila chybu, tak nech si trpi pekne sama, naco do toho tahat este dalsich ludi, chyba, ze uz povedala matke, dalsia osoba, ktora sa trapi, koli chybam druheho cloveka), ak mu povie pravdu jej sa sice ulavi, ale chudak manzel vsetka tarcha problemu bude na nom a on bude ten, co bude rozhodovat o osude a buducnosti uz narodenej dcery, ci nenarodeneho dietata. Priznat sa znamena pekne zavarit manzelovi, ak ich manzelstvo bolo a je v krize, tak je to klinec do rakvy ich vztahu.
riesenie co pise digysa je total hruza, pri predstave, ze by za mnou prisla nejaka milenka s tym, ze ideme teraz vsetci vychovavat "to" dieta ma oblieva studeny pot, no to je riesenie pre neviem ako duchovne vyspele osobnosti, to radsej zit v milosrdnej nevedomosti.
veri uz dnes niekto v tomto svete v skutocne hodnoty, napr. PRAVDU? ci len ked sa to netyka nas a neublizilo by nam to? serie nas, ze sa vo svete klame, zabija, politika ani nehovorim a ked pri na lamanie dreva tak radime ZATLKAT. jasne, ked ide o nas, snazime sa, aby sme vyzerali dokonale, nevinne, len bozechran sa priznat. viete baby, PRAVDA ma zmysel a jedine tak clovek ostane celistvy a nestane sa vlastnme dusevnym schyzofrenikom, lebo postupne zacne aj sam verit v loz. a zamknite to tu uz prosim.
teraz som úplne mimo tému 😎 ale slovo "odcudziť" = ukradnúť 😉 ...takže správne slovo je "odsúdiť,odsudzovať" 🙂
Poziadala som o zamknutie temy uz na obed, verim, ze kazdu chvilu to zamku. Precitala som si kazdy jeden prispevok. A rozhodnem sa sama. Tym, ktore mi od srdca poradili, ja citim kto mi chcel pomoct urcite dam vediet ako som sa rozhodla. Pretoze som im dacna za to, ze ma neodsudili.
Ludi, ktorí pisu, ze moj pribeh je mozno pravdivy na 30 percent a robia zo mna hlupanu nevernicu uz riesit nejdem. Naco? Dookola sa obhajovat a vysvetloat mne a dietatku nepomoze. A kto raz uverit nechce, presviedcanim neuveri.
Tak sa lucim a prajem kazdemu len nech je stastny a nech im deticky robia radost!
@kralicica tak taketo keci by som mohla sem pisat aj ja, ale nejdem sa tu pretrcat a ukazovat aka je moja moralka a moje moralne hodnoty, take zeny su tu hned zvozene, ze NIKDY nEHOVOR NIKDY, vsakze.
Ja vychadzam z toho, ze ak niekto dokaze podvadzat manzela, manzelku, nerozmyslat nad dosledkami svojho konania a je bezcitny k druhym ludom je zjavne, ze nema problem s klamanim a podvadzanim.
Zrazu sa zena rozhodne, ze bude ta pravdovravna a vsetko muzovi vyklopi no parada, pravdu si povieme vtedy, ked sa nam to hodi, ked uz dalej nevladzeme niest zodpovednost za svoje ciny, tak sa zrazu staneme moralnymi a pravdovravnymi a prenesieme tarchu nasho svedomia na druheho, no verim, tomu, ze si taka osoba sice zachova svoje dusevne zdravie, ale za aku cenu, mozno dusevneho zdravia inej osoby/osob - naozaj krasne riesenie
@martina303 to je to spravne rozhodnutie-TVOJE🙂na ziadnom fore jednoznacnu odpoved nenajdes a vidis ako to vzdy skonci...
@martina303 tak urcite by som aj ja chcela vediet ako ton dopadlo cele a ako si sa rozhodla, ja som ta neodsudila, radila som ti povedat muzovi pravdu,ale co to tu budem zasa pisat, ved si to citala (snad 🙂) Dufam,ze sa spravne rozhodnes a dopadne to vsetko aj pre teba dobre
@martina303 aj toto je správne rozhodnutie....pretože,téma sa bohužiaľ zvrhla 😒 a niektoré kočky ti ublížili vedome,iné možno ani netušia ako ťa urazili a ponížili...drž sa kočka 😉 😵
@bodka13 Ďakujem krásne, dufam, ze priznanim, alebo odhalenim (ak sa nepriznam( nebude moj manzel robit vsetko pre to aby mi vzal nase dcerku a aby ma moja dcerka neodsudila a nezanerela na mna, resp. sa za mna nehanbila. Ona je cely moj zivot, moja radost, moje vsetko. ☹
uz pisem ako hotentot, ospravedlnujem sa za chyby, ale malinka mi tu beha, tak som sa snazila rychlo písat.

@jabadaba pozeram ze dnes mas asi otvoreny slovník cudzich slov