Tehotná s milencom
Dobry den,
chcela by som poprosit o radu. Moj problem urcite vyvola negativne nazory, ale prosim chyb a osobneho zlyhania som si vedoma. Ja potrebujem poradit so situaciou, ktorej som si sama na vine a neviem co dalej. Som vydatá 5 rok, mám 4, 5 rocnu dcerku. Pred rokom som sa spoznala so zenatym muzom, s ktorym som sa aj stretavala. Potom sme si dali pokoj a na jesen sme sa stretli znova. On ma svoju rodinu a tri deti. Ja a moj manzel sme mali este predtym rok krizu, aj pocas tejto doby a ku Vianociam sme sa dohodli ze to kvoli dcere este skusime. Ja som s tym zenatym muzom kontakty prerusila, aj ked som ho mala velmi rada. Avsak som zistila ze som tehotna. Brala som pocas celej doby antikoncepciu. Dieta cakam na 100 precent s nim, nie s manzelom. On o tom vie, manzel nie. On nechce aby som sla na interupciu.. jeho riesenie je sak neakceptovatelne. Bud ostat s nim, co vsak nemozem, ma tri deti, ktore ho potrebuju, nase rodiny sa poznaju. Viem, mala som na to mysliet skor, ale bohuzial nemozem ublizit jeho trom detom, ktore ho miluju. Alebo ostat takto a klamat mojho manzela. Co ma vsak kazdy den uziera. Klamala som, ja viem, ale dieta je ine. Moj manzel aj ja sme svetle typy, a on je tmavy. Aj krvna skupina je ina. Moj manzel je dobry clovek, sice raz mal pomer, ale vysvetlili sme si to. Urobila som velku chybu a ja neviem co dalej. Nechcem si dat ziat moje dietatko. Viem ze zhyniem zaziva. Ale neviem co dalej. Ci to sama s dvoma detickami zvladnem, najma financne. Som VS vzdelana, no moja praca je taka, ze teraz ma cakaju skusky. A potom sa musim rozbehnut na vlastnu past. Moja mamina o tom vie, velmi som jej ublizila a radi mi potrat. Pretoze nase rodiny sa poznaju a nezniesla by tu ostudu. Prosim poradte mi. Som v 7 tyzdni, srdiecko bije na ultrazvuku ako zvon. Mam este jednu dcerku, bojim sa ze jej ublizim. Milujem ju viac nez svoj zivot. Som uz uplne v koncoch, aj ked si plne uvedomujem, ze som bola hlupa.
a mozno, ked povies muzovi, ze cakas dieta s inym (nikdy mu nepovedz s kym), tak poziada o rozvod. ty sa odstahujes s detmi, budes mat uplne iny novy zivot. (odisla by som niekam daleko, alebo do najblizsieho velkeho mesta). vybavila by som si vyzivne od manzela na deti a aj od milenca na spolocne dieta. nemyslim si, ze vsetci muzi akceptuju vychovavat cudzie dieta. zelam vela stastia a sily na boj s celym svetom
@vvia prepáč, ale ty si teda už úplne mimo 😕 tak za a) čo má martina čo do činenia so ženami, ktoré nemôžu mať deti? ty si daj zajtra pôstny deň, lebo ľudia v afrike zomierajú od hladu
a za b) spomínať v tejto téme adopciu je už úplne scestné 😠 aspoň tu namahu si si mohla dať a prečítať pár jej uvodnych príspevkov, že dieťatko, ktoré nosí pod srdcom MILUJE už teraz!!!
uz to povedala svojmu manzelovi? Nestiham citat 🙂
ak chces zostat s tvojim muzom tak mu nic nehovor. . ak s nim nechces uz viac byt tak sa mu priznaj ze cakas dieta s rodinnym znamim. to ho urcite dorazi. ak svoje nenarodene dieta uz teraz chces a lubis tak si ho nechaj a natesena mu oznam ze bude znova ocko. byt sama s dvoma detmi ak nepomoze rodina je tak na azylovy dom pre osamele matky s detmi.
@ martina303 daj dietatku sancu, aby bolo milovane, tebou ci adoptivnymi rodicmi, neznic si zivot vycitkami
rada nic nehovorit manzelovi by sa hodila tak v obdobi, ked sa pisal Stary zakon, nie teraz, ked existuju testy hadam na vsetko.
@martina303 sledujem tento pribeh od uplneho zaciatku a chcela by som ta len povzbudit, zabudni na vsetky osocive komentare! ty sama lutujes, co si urobila, prilievanie na ohen od ostatnych vobec nepomoze... 😖
mysli predovsetkym na seba a svoje dve deti, snaz sa urobit, co je pre vas troch najlepsie - ak to znamena zatlkat, tak zatlkaj, ak to znamena sa priznat, tak sa priznaj... muzi prichadzaju a odchadzaju, no deti su najdolezitejsie... verim, ze ti tato diskusia aspon pomohla v premyslani, niekedy sa vyrozpravat je na nezaplatenie, i ked asi mozno aj lutujes, ze si temu vobec otvorila... ☹ prajem ti vela sil do najblizsich mesiacov... 😉 drz sa
@martina303 neviem ako si sa nakoniec rozhodla,ale nikto ti neporadí, uvidíš, že sa sama nejako rozhodneš..
nepíšeš, či chceš so svojim mužom zostať, spomenula si len, že ste sa dohodli, že sa o to pokúsite kvôli dcérke... to mi veľmi láskou nevonia... na druhej strane si bola zalúbená do milenca, ten ti navrhol spoločny život, ale spomínaš tu aj, že ti nedáva záruky... vieš, podľa mňa milenec nakoniec cukne, bude od teba očakávať, že jeho rodine nepovieš, že máte spolu dieťa a bude sa oň možno po tajme starať a stretávať sa...
ja si osobne neviem predstaviť, že by som žila s mužom a robila sa, že to narodené dieťa je jeho... myslím že to len máloktorá dokáže... a asi ani ty by si takto nevedela žiť... na druhej strane, mali ste krízu, čo sa stalo, stalo sa... možno ani tvoj muž v tej dobe nebol svätý... ale ako sa zachová, to ťažko povedať... podľa mňa za pokus to stojí, riskovať že sa manželstvo rozpadne, aj tak si ho mala nie celkom ok.. a dcérke nemusíš hned vysvetlovať, že to dieťaťko má iného otecka, nejak časom sa to utrasie..
môžem ti poradiť len tolko, že sa musíš spolahnúť len a len na seba a nie na tých dvoch mužov... milenec sa podla mňa od toho bude dištancovať a zakecá to nakoniec tým, že nechce ublížit svojim deťom a zostane pri svojej rodine... na neho sa nespoliehaj vôbec...
netreba hned odsudzovať, myslím že aj horšie veci ludia na svete robia.. a každá minca má dve strany...
@martina303 ahoj- neviem ci mas este zaujem o radu? precitala som si cely tvoj pribeh a je vidno ze si v prvom rade clovek s chybami ale aj ochotna zobrat za veci zodpovednost a postavit sa im celom. Vsimla som si ze cely cas ti ide o dobro deti a nevynimas z toho ani tvoje dalsie nenarodene- v podstate sa o moznosti interupcie vyjadruju iba ine zeny a ty stale o dvoch tvojich detoch (co je naozaj pravda-mas ich dve). Chcem ti pogratulovat ze si konecne vyradila milenca z hry-pretoze aj ked je moznoze otcom (to ti dokazu len DNA testy na istotu) nema ziadne pravo ti navrhovat nejaku pochybnu istotu (ta s nim nie je mozna a ty to dobre vies), pretoze si v prvom rade vydata za svojho muza a mas svoju vlastnu rodinu, o ktoru sa musis starat. A ja viem ze sa budes vediet postarat aj keby si na to bola sama. Tu ti hodim jeden link: pomahaju tam zenam ktore cakaju neocakavane dieta a nechcu to riesit potratom. Myslim ze pomahaju aj financne-ved pozri: http://www.alexisporadna.sk/ Radia to ludia ktori sa v problematike naozaj vyznaju a nieje mamicky ktore take veci vobec nezazili... Ja som inak za ferovost, ale v tvojom pripade by som dobre zvazila ci to este manzelovi povedat, lebo sa kludne moze stat ze je naozaj jeho a nie milencove- skus sa niekde poradit ci sa to neda nejako zistit- ja neviem mozno tesne po porode tajne ved na rozvody je vzdy cas (sprosto povedane). Prajem vela stastia a mozno aj kratka modlitba o osvietenie a najdenie odpovedi by pomohla.
@martina303 tiež tu už chvíľu čítam tvoj životný boj. A teda poviem ti , kritiky si nevšímaj , lebo neverím ,že tie baby vedia čo prežívaš 😒 To sa fakt už nikto nemôže zblázniť a potom sa snažiť z toho bordelu dostať . Ked niekto chce radu treba ho ešte aj kopnúť :( Ach joooo A určite sa to čo tu napíšem bude zdať pokrytecké , ale ...
Ja by som riešila , len dve možnosti :
1. ísť na potrat
2. mať doma kukučku
Ja by som v záujme zachovania života (ako hovoril pán Plzák) zatĺkala a zatĺkala. a vybrala si kukučku.
Myslím , že v prípade ak sa rozhodneš pre dieťa je zbytočné priznávať sa manželovi . Možno raz.... Muži sú tak silne zaslepený svojou jedinečnosťou v našom živote , že také niečo ako neveru vedia spracovať máloktorí.
A z vlastnej skúsenosti viem , že sú dosť nedôvtipný najmä čo sa týka genetiky a vecí do ,,očíbijúcich" .
Ja viem , že ti v podstate radím klamstvo , ale teraz ide o život . Chlapov ešte bude a ešte akých , ale deti sú dar 😵 Ak sa rozhodneš tak , alebo tak držím palce . A opakujem nikto nemá právo súdiť druhého, nikdy lebo nikdy nevieš ...:(
@martina303 citam tuto diskusiu uz vyse hodiny ,aj to zdaleka nie vsetky prispevky..som unavena na smrt,ale neda mi ti nenapisat! Viem,ze nemozem tvrdit,ze "viem ako sa musis citit",ale vzila som sa do tvojej role ako y som citala knihu a ty si hlavna hrdinka.je mi uprimne luto co prezivas.ludia su ludia a nie su neomylni.a su tak trochu sebci a plnia si v danej chvili svoje!potreby..takze ak ste sa zamilovali jeden do druheho (myslim na milenca) ,tak je pochopitelne,ze ste sa na seba iba nepozerali.ked ste mali doma krizu,"hladala" si to pek e inde.a stalo sa! Ber to tak,ze vsetko zle je na nieco dobre (ak si to rozanalyzujes,tak ti mozno to do re z toho vyplynie uz terAz,ak nie,tak urcite casom)! A druha vec,vsetko sa deje tak,ako ma!
Urcite sa budem opakovat,ale dietatko za to nemoze a ja by som si ho urcite nechala!!!! Nech sa deje co chce! Bude to tvoja radost,nove povzbudenie,novy motor,ktory ta bude hnat dopredu (co uz iste aj robi). Moj nazor je,nehovorit to manzelovi hned.mozno sa to naozaj vsetko na dobre obrati a pykat za ten cin budes "iba" ty tym,ze budes mat cely zivot velme tajomstvo.mozno babatko zdedi prevaazne tvoje geny a bude do vasej fajty! Veci sa nemaju sit horucou ihlou,ale tak to nechaj teraz tak! Casu mas kopec ,interupcciu vyhod z hlavy,dietatko chces,ono chce teba! Verim,ze je to veeelmi nelahka situacia ,ale nejako sa to uz vyriesi! Kazdopadne ti zelam,len aby bolo zdrave (stastne iste bude,ked ma maminu,ktora ho miluje a milovat bude)! Velmi drzim prsty!!! A uz tolko neplac,tes sa na dalsi utz a ze mas dalsi dovod pre usmev 🙂 obe tvoje deticky,aj ty ho velmi potrebujete!! 🙂
Ja by som sa priznala. A ako niektoré baby radia, asi by som zatajila s kým. Ale dieťatko by som si nechala....Je jedmo od akého otca, stále je to najviac tvoje dieťa... 😉 Ja som taká povaha, ja by som radšej zariskovala, aj keď na 50% by som ostala s deťmi sama...
ahoj..neviem..ale asi by som myslela na ten malicky zazrak..pozrela som si videa na you tube ..o potrate a plakala som...a ked som lezala v nemocnici a bojovala som o udrzanie mojich dvojciat...davali mi do izby..no ..prepac za vyraz..potratarky....kazda jedna po zakroku plakala...vies..asi to tak ma byt..skus sa dohodnut s manzelom...viem ze sa mi to hovori..ale ja by som sa mojemu priznala..ved si pocala v krize...ked ste boli od seba...aj on za to moze...za zly vztah..ci si tu len ty???aj on musi niest zodpovednost za to ze ti nebol dobrym partnerom..ja by som sa priznala ale aj by som si pretym nasla zazmemie myslim kde byvat pre kazdy pripad..keby nahodou...aj financne..
mysli na to malicke babetko a tes sa..lebo to sa nestava kazdy den--teraz si v soku...ale skus se nevzdat..je to aj tvoje dieta nielen milencove..je tam aj tvoja krv...
@winipega napísala som, že som to nečítala celé, len ma napadla tá otázka... a druhá vec... potom tu je pravdepodobnosť, že je ozaj jeho... a zase, chlapi nie sú úplne sprostí....
Dobré ráno dievčata,
ja som si sla vecer s mojou malou lahnut. Aj ked som nespala, ale bola som na nej nalepena celu noc. Ten strach raz o nu prist ma ubija. Lahla som si k nej "lyziara" tak akoby bola ona v mojom brusku. Neviem ci si to viete predstavit. Tak som ju drzala dokym sa neodvrtela prec. Obe su moje deticky. Nemozem si dat to male vziat.
k manzelovi.. od tych Vianoch je to medzi nami dobre. Obaja sa snazime. Ja mozno aj pre strach zo straty, nebudem klamat. Neviem. Ale je to len mesiac´, ked mu to teraz poviem neustojime to.
A este jedna vec, ja som si ista ze s milencom, aj ked som spala aj s manzelom 2 x naplno, ale to uz bolo 2-3 dni pred ocakavanou menstruaciou. Ja som si robila viac testov, jeden asi aj v den menstruacii a tam bola ciarka, uuuuplne slabucka, musela som ist az na svetlo riadne aby som to tam zhliadla. 4 dni asi po bola ciarka uz viditelna.
@martina303 ahoj, len som sa chcela opytať preco si si vlastne robila test v den ocakavanej menstruacii ked si brala antikoncepciu? ty si tusila ze si tehotna?
@misinn ja neviem, preco som chytila taky strach. boleli ma strasne prsia, brucho som mala nafuknute a bolo mi zle. Ja som uz spominala, ze na zaciatku cyklu sme s malou prekonali virozu, vracali sme a hnackovali asi 3 dni. Na zaklade toho som chytila strach. A najma aj preto, ze sme s manzelom sa dohodli, ze to skusime odznova a s tym druhym som kontakty prerusila po vianociach. Tak som chcela mat istotu.
@martina303 tak nerob unahlene zavery- vravim ze mozno je aj jeho (ved si pripusti aj taku moznost!aj ked je mala) a ked po porode zistis ze je milencovo tak az potom to budes riesit. Naco by si mala riesit moznost potratu ktoru z duse nechces len preto lebo pre druhych by to bolo jednoduchsie. Myslim ze teba by to znicilo a to tvoja prvorodena dcerka tiez nepotrebuje-mamu co trpi poabortivnymi depresiami. Ja ti napisem pribeh jednej znamej pani: mala uz s manzelom tri deti, potom isli raz s partiou na chatu a zrejme to medzi nimi zrovna vtedy nebolo vsetko najidealnejsie, takze alkohol zaposobil a kym manzel spal ona sa vyspala s chatarom. Hned z toho bolo dieta. Neviem kedy presne sa priznala, ale asi este pred porodom a chlap jej samo ze odisiel. Ostala na deti sama-sem tam jej pomahal milenec a mama (tiez je len jedinacik svojej mami). Lenze bolo to tazke. Nakoniec skoncila v nemocnici dost vaznom stave. Vtedy moja zlata svokra nasadla s knazom do auta a nevediac kde sa nachadza jej muz (len vedela v ktorej casti mesta) isli hladat jej muza. Nasla ho u priatelky a povedala co sa stalo. Ten sa zbalil a isiel za svojou zenou. Nakoniec jej odpustil a tusim ze je aj oficialne otcom malej. Su zase spolu a dceru berie ako svoju. Kriza prisla ale nakoniec ju zvladli. Prajem aby nebolo treba riesit take veci ale som si ista ze kde je vola tam je aj riesenie.
@martina303 zlatino obidve sú tvoje detičky. Sústreď svoju lásku na ne a počkaj. Nestresuj sa, život ide ďalej či sa priznáš alebo nie. Počkaj mesiac, dva. Ak ťa tvoj manžel miluje, pochopí. Ak ťa nemiluje, tak ťa raz opustí tak či tak :( Taký je život. Možno je pre niekoho hlúpe čo poviem, ale ja zo svojej vlastnej skúsenosti viem, že nie je dôležité kto dieťa splodil, ale kto ho vychováva. Ja mám druhého manžela. Deti ho zbožńujú a on ich. A som si istá, že rozdiely medzi nimi a našími spoločnými deťmi robiť nebude. Každý kto má čo len trošku citu, nemôže si vybíjať zlosť na deťoch. To ale či Váš vzťah vydrží? neviem. Možno budete spolu šťastní, možno budete najšťastnejší v celom okrese až do smrti. A možno ťa teraz podvádza. Nechcem ťa ale stresovať. Vlastne ti chcem len povedať ži každý deň so svojou dcérkou. Nezaťažuj si hlavu tým, čo keď sa to dozvie manžel. Urobila si chybu, ale nemôžeš za ňu platiť celý život. Mysli na bábätko, teraz potrebuje tvoju ochranu. A tvoja dcérka spokojnú mamu. A tvoja mama. Vieš, ja som mala celkom obyčajný vzťah s rodičmi, možno by sa dalo povedať dobrý. Keď som im oznámila, že sa rozvádzam a podotýkam nie z vlastnej viny, zavrhli ma. Označili ma za kur...u a od vtedy nevideli ani mňa ani moje deti. Nemajú záujem a ja už tiež nie. Zvykla som si. Mám nové manželstvo a úžasného manžela. Držím ti palčeky, aby si sa dokázala vyrovnať s touto životnou situáciou. Nech sa ti teraz zdá akokoľvek ťažká a neriešiteľná, mám dve detičky. Prajem veľa šťastia.
@martina303 aha chapem 🙂 tak asi preto neucinkovala antikoncepcia.. 😒
@martina303 ahojcek, sme ludia, zial nie dokonali. zlyhanie pozname absolutne kazdy.. preto z mojho pohladu nie je najdolezitejsie, ze si spravila chybu, ale ako sa k situacii postavis. velmi drzim palce, aby si sa rozhodla tak, aby to prinieslo v konecnom dosledku "zivot" a lasku a nie "smrt" a strach. prajem ti napriek turbulentnemu obdobiu hlboky pokoj, podla ktoreho spoznas, ze si sa dobre rozhodla. drz sa! papa

@kubuliatko ved to muzi mozu vsetko a ked sa to zene stane tak hroza,des.
@martina303 ja kebyze som na tvojom mieste tak asi by som sa rozhodla rovnako. za 1.) na potrat by som nedozala ist ,aj ked by ma ta moznost napadla a za 2.) asi by som sa to neodvazila povedat ani manzelovi. takze drzim palce aby vsetko dobre dopadlo