Tehotná s milencom
Dobry den,
chcela by som poprosit o radu. Moj problem urcite vyvola negativne nazory, ale prosim chyb a osobneho zlyhania som si vedoma. Ja potrebujem poradit so situaciou, ktorej som si sama na vine a neviem co dalej. Som vydatá 5 rok, mám 4, 5 rocnu dcerku. Pred rokom som sa spoznala so zenatym muzom, s ktorym som sa aj stretavala. Potom sme si dali pokoj a na jesen sme sa stretli znova. On ma svoju rodinu a tri deti. Ja a moj manzel sme mali este predtym rok krizu, aj pocas tejto doby a ku Vianociam sme sa dohodli ze to kvoli dcere este skusime. Ja som s tym zenatym muzom kontakty prerusila, aj ked som ho mala velmi rada. Avsak som zistila ze som tehotna. Brala som pocas celej doby antikoncepciu. Dieta cakam na 100 precent s nim, nie s manzelom. On o tom vie, manzel nie. On nechce aby som sla na interupciu.. jeho riesenie je sak neakceptovatelne. Bud ostat s nim, co vsak nemozem, ma tri deti, ktore ho potrebuju, nase rodiny sa poznaju. Viem, mala som na to mysliet skor, ale bohuzial nemozem ublizit jeho trom detom, ktore ho miluju. Alebo ostat takto a klamat mojho manzela. Co ma vsak kazdy den uziera. Klamala som, ja viem, ale dieta je ine. Moj manzel aj ja sme svetle typy, a on je tmavy. Aj krvna skupina je ina. Moj manzel je dobry clovek, sice raz mal pomer, ale vysvetlili sme si to. Urobila som velku chybu a ja neviem co dalej. Nechcem si dat ziat moje dietatko. Viem ze zhyniem zaziva. Ale neviem co dalej. Ci to sama s dvoma detickami zvladnem, najma financne. Som VS vzdelana, no moja praca je taka, ze teraz ma cakaju skusky. A potom sa musim rozbehnut na vlastnu past. Moja mamina o tom vie, velmi som jej ublizila a radi mi potrat. Pretoze nase rodiny sa poznaju a nezniesla by tu ostudu. Prosim poradte mi. Som v 7 tyzdni, srdiecko bije na ultrazvuku ako zvon. Mam este jednu dcerku, bojim sa ze jej ublizim. Milujem ju viac nez svoj zivot. Som uz uplne v koncoch, aj ked si plne uvedomujem, ze som bola hlupa.
@martina303 ked ma zelovi nepovies nic,klamat nebudes...vies,ze ked mu to povies,mas po rodine...ked nie,bude. To akoby mal svoje..a ked sa budes chciet priznat,priznaj sa,ale este pockaj,ked si chces udrzat manzelstvo..pockaj kym sa to malinke nenarodi...a hlavne sa pokus prezit tehotenstvo co najpokojnejsie..ty,ani ten chrustik v brusku nepotrebujete teraz stresY!!! Vies,aky vplyv to na toho krpceka moze mat! Tak sa zhlboka nadychni,vydychni,pozri sa na malinku,pohladkaj si brusko a povdz si,ze si tu pre obe deticky,zijes pre ne a veelmi sa z nich tesis! Su tvoje! Tak hlavu hore,vsetko bude dobre,len sa uz netop v zlych myslienkach a predstavach.proste zi pre tento moment a cas postupne pomoze 🙂
@turkija neviem si to predstaviť, a viem, že je to obrovský rozdiel.Ale myslím, že jej naozaj nič iné neostáva, len prežiť. Začať sa tešiť z maličkostí. Tešiť sa na bábätko. To v akej je situácii si neviem a ani nechcem predstaviť. Ale sú tu jej detičky. Zatiaľ jedno na svete a druhé v brušku. Takže treba len dodať sily zvládnuť situáciu, nech to už dopadne akokoľvek :(
myslim ze dat dietatko na adopciu je tazsie ako ist na interupciu......zvaz si pre a proti ak milujes svojho manzela a zalezi ti na tvojej rodine tak chod na interupciu a ak s nim neplanujes ostat tak si dietatko nechaj.....milenca poziadaj o financnu vypomoc ale nerozbijaj mu rodinu....moj nazor.....
Dieťatko si nechám!!!!
@martina303 kolkokrat si to tu uz napisala, ze chces dieta donosit a furt sa tu objavi zmienka o potrate...
@martina303 Je to nefer voci manzelovi, nechat mu vychovavat cudzie dieta ako vlastne. DAJ MU SANCU sa rozhodnut samemu, ked uz teda si rozhodnuta si dietatko nechat, vyzer si to az do dna co si si navarila (ked to mam hnusne napisat)
Nemusi sa to dozvediet milencova rodina, ani jeho zena , ani jeho deti, dokonca ani muzovi nemusis povedat kto je ten milenec, len si myslim, ze minimalne voci nemu je fer mu povedat, ze dieta neni jeho a nech sa rozhodne sam.
@bambola ja si zas myslim ze ked uz by sa mužovi priznala a mala by prist o vsetko tak tak isto by potom mal trpiet aj jej milenec..preco by stale mala trpiet najviac zena..nie je dost ze by ostala sama s dvomi detmi, ved aj vynosit babatko nie je len tak, tolko odopierania pocas tehotenstva, strachu ci bude zdrave..a ten co jej to dieta spravil by mohol pokojne spavat vo svojej posteli a nestrachovat sa o svoj zadok? nech si aj on pekne vyzerie vsetko co si navaril.
bud to tajit a obe rodiny nech ziju ako doteraz, alebo nech si to vyzeru obaja co si to navarili ked to mam uz takto povedat.
Myslim si ze manzel ma pravdu vediet ze dieta nie je jeho, cim skor. Tak isto ako sa Tebe utvoril vztah k svojmu nenarodenemu dietatku (vychadzam z Tvojho prispevku kde si pisala ze obe deticky su Tvoje), utvara sa aj jemu. Je to velmi nefer dovolit mu budovat si k Tvojmu nenarodenemu dietatku postupne silnejsi a silnejsi vztah. Cim neskor to manzelovi povies, tym viac mu ublizis.
Je mozne ze bude mat male babatko aj tak rad, ale musi o tom vediet cim skor. Povedat mu pravdu bude pre Teba naozaj uz len horsie. Urcite by to mal vediet este pred tym ako je moznost ist na upt. Nehovorim ze mas ist na upt, rozhodnes sa predsa sama, ale nech manzel moze povedat svoje stanovisko k tomu.
@bambola Prve co by ziadal, je vediet s kym.. Ak by som nepovedala zacal by zistovat, vsade kde by sa dalo. a mozno podozrenie u dakoho je, ze mi dvaja sme sa k sebe niekedy niekde mali, ja sama neviem. Ale ziadal, dupal by po tom kto to je. A ja nechcem aby to riesila jeho rodina, stary rodicia, znamy, vsetci. Viem, že je to nefer, velmi dobre to viem. To bremeno si ponesiem ja sama!
ozaj, tie co mate deti, kedy im zistovali krvne skupiny? Nasim malym este nie, ale asi by bolo nacase o to poziadat, nie?
@kveta na to mal ale mysliet jej muz pred tym nez jej ublizil. nemal ju podviest ved ako uz pisala zakladatelka dva krat mu jeho zena neveru odpustila myslim ze keby sa o tom dozvedela treti krat urcite by ju to az tak neprekvapilo..pravdupovediac ktora zena odpusti muzovi neveru dva krat, asi len taka co s nim zije uz len z pohodlia ze ma pri nom vsetko..nemyslim si ze on by rodinu stratil ale aspon by mal aj on stresy a jeho zena by vedela s akym chrapunom zije, co si myslim ze uz aj tak davno vie...
@stardust nám hneď v pôrodnici
@misinn k tomu sa ja uz ani vyjadrovat nejdem. dnes mi volal a poprosila som ho nech ma nekontaktuje uz, napisal mi zas len pekne slova, ale podpora v nich bola naozaj len v podobe krasnych slov, o tom ako si dietatko JA mam nechat, ze to JA zvladnem. Mozno je jeho zena dobry clovek, lepsi ako ja, a ja im uz dam svaty pokoj! To znamena, ze ani jeho meno v spojitosti so mnou a dietatom nevyslovim.
@martina303 Nerozumiem logike prečo si robila tehotenský test v deň menštruácie... Však si nevedela, že tabletky mohli zlyhať pri črevných problémoch... a aj tak si si robila test... Ako keby si dúfala, že bude pozitívny... 😕
Musím povedať, že ma doslova irituje postoj "Som slabá, nepriebojná.. a tak manželovi nič nepoviem.. Neprežila by som keby..."
Takže: Po prvé prežila by si, keby Tvoja dcéra bola občas so svojím otcom. Neumrela by si na tento fakt.
Po druhé tentoraz to poviem na rovinu: To najhoršie, čo žena môže urobiť mužovi, je nechať ho veriť, že dieťatko je jeho aj keď vie, že nie je. Nechápem, prečo to ešte nie je trestný čin. Každopádne opovrhujem riešením, ktoré ubližuje Tvojmu manželovi, vyťahuje z neho peniaze a citovo ho môže zabiť. V Čechách bol prípad, ked si muž siahol na život po zistení, že jeho dieťa nie je jeho. O následkoch takýchto zistení u detí v puberte sa dá napísať podobné.. Ty si slabá? Myslíš, že Tvoje dieťa bude silnejšie až sa dozvie, že tata nie je tata? Nemyslím si to.
@martina303 Je ti dufam jasne, ze ak bude mat akekolvek podozrenie, tak bez akychkolvek problemov si bez tvojho vedomia moze dat jednoducho postou za cca 250 eur urobit geneticke testy, a do 2-3 tyzdnov ma vysledky.
@martina303 teším sa že si bábo necháš.Ešte je tu možnosť počas tehotenstva mlčať a povedať keď sa narodí možno bude pre manžela ťažšie ťa opustiť keď bude vidieť to malinké a vytvorí si vzťah ale nechcem ťa navádzať sama by som sa tým neriadila ale keď mu to teda nechceš povedať. moc by som sa stým nezahrávala.Nikdy nevieš ako bude reagovať tvoja mama keď sa jej to nepáči a muž sa to nedozvedel skôr ako mu to povieš ty. A mimochodom milenec si rozbíja rodinu predovšetkým sám je pravda že si sa pričinila ale on je svojprávny a vie čo robí neber všetkú zodpovednosť za jeho rodinu ty.Myslím že ste boli pri tom obaja ni len ty.
@skeptik Ano som si toho vedoma.
si v ťažkej situácii, ale musíš sa rozhodnúť predovšetkým ty! daj si v prvom rade otázku s kým chceš byť ty , na deti nebver ohlad teraz je to tvoj život a deti sa mu prisposobia, zostať s manželom uvidíš , že nevydržíš, keď ťa to už teraz zožiera! a dívať sa do tvátre tomu mužovi, aby vychovával nie svoje deco to nie je správne myslím, ak chce s tebou žiť ten čo máš s ním to dieťa a mátte sa naozaj radi ži jednoznačne s ním... lebo budeš stále v strese a ak sa to prevalí neskor bude to pruser o to vačší...ludia a deti ta budú viacej odsudzovať ak teraz budeš klamať a potom sa to prevalí, radšej to vyrieš hneď teraz a budeš mať čisté svedomie....mám psychologické vzdelanie a je to názor samozrejme , ktorý nemusíš akceptovať 😵
@martina303 A nie je rozumné rušiť úplne kontakt s milencom. Možno ho onedlho budeš potrebovať kvôli výživnému a týmto zrušením kontaktov sa k výživnému dostaneš ťažšie.
@martina303 to este nidky nevies ci jeho meno nevyslovis. pokial muzovi povies ze dietatko ktore cakas nie je jeho tak sa moze stat ze ta tvoj muz opusti a je velka pravdepodobnost ze budes musiet ziadat vyzivne od biologickeho otca. nikdy nehovor nikdy....
@kveta ukludni sa, nevies aky zivot zijem a aky vztah mame s manzelom. Povedala som, ze neviem kedy mu to poviem, ale momentalne nie! A peniaze som z neho nikdy netahala!! Robim tak ako aj on! Zarobim menej ale podla toho si aj vyskakujem! A verim, ze aj do buducna "na krku" nikomu nebudem. Financne nam pomohli moji rodicia! A v pripade rozvodu ho neoberem o nic co mu patri, po financnej stranke!
@martina303 Takže financie na pokrytie druhého tehotenstva a potrieb miminka, plienok, atď.. nepôjdu z príjmu manžela? Neverím.