icon

Tehotná s milencom

martina303
28. jan 2012

Dobry den,

chcela by som poprosit o radu. Moj problem urcite vyvola negativne nazory, ale prosim chyb a osobneho zlyhania som si vedoma. Ja potrebujem poradit so situaciou, ktorej som si sama na vine a neviem co dalej. Som vydatá 5 rok, mám 4, 5 rocnu dcerku. Pred rokom som sa spoznala so zenatym muzom, s ktorym som sa aj stretavala. Potom sme si dali pokoj a na jesen sme sa stretli znova. On ma svoju rodinu a tri deti. Ja a moj manzel sme mali este predtym rok krizu, aj pocas tejto doby a ku Vianociam sme sa dohodli ze to kvoli dcere este skusime. Ja som s tym zenatym muzom kontakty prerusila, aj ked som ho mala velmi rada. Avsak som zistila ze som tehotna. Brala som pocas celej doby antikoncepciu. Dieta cakam na 100 precent s nim, nie s manzelom. On o tom vie, manzel nie. On nechce aby som sla na interupciu.. jeho riesenie je sak neakceptovatelne. Bud ostat s nim, co vsak nemozem, ma tri deti, ktore ho potrebuju, nase rodiny sa poznaju. Viem, mala som na to mysliet skor, ale bohuzial nemozem ublizit jeho trom detom, ktore ho miluju. Alebo ostat takto a klamat mojho manzela. Co ma vsak kazdy den uziera. Klamala som, ja viem, ale dieta je ine. Moj manzel aj ja sme svetle typy, a on je tmavy. Aj krvna skupina je ina. Moj manzel je dobry clovek, sice raz mal pomer, ale vysvetlili sme si to. Urobila som velku chybu a ja neviem co dalej. Nechcem si dat ziat moje dietatko. Viem ze zhyniem zaziva. Ale neviem co dalej. Ci to sama s dvoma detickami zvladnem, najma financne. Som VS vzdelana, no moja praca je taka, ze teraz ma cakaju skusky. A potom sa musim rozbehnut na vlastnu past. Moja mamina o tom vie, velmi som jej ublizila a radi mi potrat. Pretoze nase rodiny sa poznaju a nezniesla by tu ostudu. Prosim poradte mi. Som v 7 tyzdni, srdiecko bije na ultrazvuku ako zvon. Mam este jednu dcerku, bojim sa ze jej ublizim. Milujem ju viac nez svoj zivot. Som uz uplne v koncoch, aj ked si plne uvedomujem, ze som bola hlupa.

martina303
autor
31. jan 2012

@misinn neviem, moj muz bol vzdy za to, ze dieta potrebuje oboch rodicov. Raz ked sme sa pohadali strasne, mali sme oslavu rodinnu a ze on si berie malu a ide prec. A ja som sa tak rozplakala, ze ci to mieni takto riesit? Ze mi ju ide brat, ze ja by som mu to nikdy neurobila. A sam vtedy uznal ze nie, ze sa pekne ohladom malej dohodneme. ale zas toto je iny pripad a bohvieco by s nou spravil ☹

jabadaba
31. jan 2012

@davidka27 ale tak hadam, ak bude mat Martina blizky vztah s dcerkou , tak jej bude vediet vysvetlit aj toto jej zivotne obdobie bez toho, aby ju dcera nejako zavrhovala.

davidka27
31. jan 2012

@jabadaba ona tvrdí za bna 100perc. má deco od milenca

martina303
autor
31. jan 2012

@lvka Bojim sa o moju dcerku, to je jedine preco to tu este citam. Ona je moj zivot a sama som uz taka ustrachana, ze ani riadne nepremyslam.

davidka27
31. jan 2012

@jabadaba ako raz vysvetlí dcere, že vieš mne milenec urobil decko a ja som si ho nechala, ale tvoj ho otca som oklamala, že je jeho, a myslela som si, že sa to nikdy nikto nedozvie- toho by som sa nechcela dožiť... neviem kto by sa postavil na jej stranu na to by som sa pozrela... ja len píšem, že k tomu raz može dojsť ak ona je presvedčená, že to chce ututlať...a nechať tak

davidka27
31. jan 2012

@martina303 keď už bude v tej puberte a neraz ti odpapuluje potom už určite nebudeš písať, že ju miluješ viac ako svoj život...ved tvoja dcera nestráca rodičov stale ich má a bude mať

davidka27
31. jan 2012

@martina303 nič by s nou nespravil, lebo tebe by bola pridelená ani by nepípol

martina303
autor
31. jan 2012

@davidka27 Papulujem mi každý deň a milujem ju ešte viac ako moj život!!! A budem aj keby sa jej stalo to čo mne. Vždy!!!!!

lilianka1199
31. jan 2012

@martina303 Drzim Ti palce,nech sa rozhodnes akokolvek,mas na to pravo,to najlepsie rozhodnutie si uz urobila a nechala si si to malicke a to, ze to "zatial" nepovies manželovi je tvoja vec,mozno je to tak lepsie a mozno horsie,ale to nikto nemoze vediet dopredu,Tym,ze mu to povies teraz by si mohla byt v takom strese a pod tlakom,ze to by mohlo mat zle nasledky na teba a babo,co urcite nieje dobre.....,citam tuto diskusiu od zaciatku a kolko ludi,tolko nazorov,najhorie je,ze si nedaju ani tu namahu precitat aspon cast toho co tu pises,ale hlavne,ze ta komentuju,je to smutne.... Kazdy urobil nejaku chybu v zivote,jasne ze nie kazdy prezil to co ty,ale kazdy ma nieco,co ho mrzi a zmenil by to......Vsetko sa da do poriadku,len na to treba cas a trochu pochopenia z kazdej strany....

jabadaba
31. jan 2012

@davidka27 podla mna tu sanca je. Martina si moze len mysliet, ze dietatko je stopercentne milencovo, ale...je to tu ale. Ja by som este nehadzala flintu do zita.

martina303
autor
31. jan 2012

@davidka27 Tomu never, je vela pripadov kedy dieta zveria otcovi. Hladi sa na zaujem a volu maloleteho dietata. A potom je tu striedava. To uz je to mensie zlo ak nahodou.

aliza
31. jan 2012

@jabadaba nemam k tomu co dodat, ocividne kazda tocime o niecom inom. A neviem o tom, ze by som ta urazala...ak mas taky pocit, tak prepac. Nech sa dari!

jabadaba
31. jan 2012

@lilianka1199 o to pochopenie sa obavam. Nie som si ista ci ho Martinka najde na oboch stranach. Situacia je totiz trosku ina ako standard. Bolo by to ovela jednoduchsie ak by tu bol milenec slobodny, ci aspon bez zavazkov.

lvka
31. jan 2012

@martina303 Matka, budem k tebe uprimna, asi to nebude prijemne... To co sa tu pise, ze dcerka moze neskor po prevaleni na teba zanevriet, je uplna pravda, ja moju mamu milujem, ale mali sme pocas mojej puberty vselijake tazke chvile... Myslim si vsak ze zeny su celkovo citlivejsie a moze sa stat ze zanevrie prave preto ze bude citliva (ak ju k tomu budes viest) a nepochopi tvoju "chybu" ( vela z nas malo pocit pocas puberty ze chcu byt spravodlivi). Je to sice daleky scenar ale nie velmi nemozny, pisala si ze zijete v malom meste. O tom kto je otec vie uz milenec aj mama - na mamu by som sa celkom spolahla, ale na muza v ziadnom pripade. Hlavne kvoli tomu ze ty ho prave teraz opustas... Muzi su jesitni, mozes ty byt spravny clovek ale on nie. Dnes sa mu hodi ze sa to neprevali, a zajtra sa mu moze hodit ze sa to prevali.... Nemala by som vobec ziadnu istotu co sa toho chlapa tyka. Ja by som sa bala pravdu povedat strasne, ale prave kvoli tomuto scenaru by som prekonala strach. Celych X stran pises ze ta to mrzi ( podla mna nemusi az tak, stava sa to), ale teraz mas sancu zachovat sa fer. Moj manzel by sa so mnou rozviedol, ale keby zistil ze vychovava uz x rokov cudzie dieta - fuuuuuuuuu, bol by urcite zly. Nemusis sa rozhodnut dnes ani zajtra, ale rozhodni sa sama, v tvojom vnutri. Ako som uz raz v tejto diskusii pisala - nepocuvaj rady, nikto nezije tvoj zivot - ty vies ako sa manzel zachova (kazda z nas aspon tusi ako by sa zachoval ten jej) ty vies ako sa so vsetkym dokoazes vysporiadat, je to velmi vazny krok. Bud sebecka vramci svojej rodiny - nepozeraj na mamu, na milenca, nech si kazdy spytuje svoje vlastne svedomie - rozhodni za seba, za dceru a za babo! Naozaj a uprimne ti prajem aby to bolo najlepsie rozhodnutie pre vas - nie pre citatelky MK. A este, moja mala rada - milencovi by som asi povedala ze to krvacanie nedopadlo dobre - nech si radsej mysli ze jeho deti su iba tie ktore nanho cakaju u nich doma....

jabadaba
31. jan 2012

@aliza jasne, nechajme to tak. Len, nemyslela som,ze Ty priamo si ma urazala, na to tu boli ine adeptky, ponala som to uz tak vseobecne, hoci v prispevku pre teba. Ale kaslime na to, nezhodneme sa. Neva. 😉

aliza
31. jan 2012

@martina303 ahojcek, no ono zalezi na vasom vztahu s dcerkou, aj na jej veku, kedy sa to dozvie. Keby som sa napriklad dnes dozvedela, ze moj brat je nevlastny alebo ze ja mam ineho otca, prijala by som to bez akejkolvek nenavisti a zloby, urcite by som to mame odpustila. Ved ja nie som ten, co ma pravo sudit a trestat, jedine, co mozem, je odpustit. Za svoje ciny si kazdy clovek zodpoveda sam. Ale ak by bola tvoja dcera napriklad v puberte, tak by to nemuselo dobre skoncit. Toto vsetko treba zvazit. Nahodou bude jedno z tvojich deti potrebovat krv a moze byt tvoje tajomstvo odhalene, s tym musis ratat, ze to moze kedykolvek prasknut.

lilianka1199
31. jan 2012

A inak pre vsetky co len tu urazaju a komentuju,dajte jej pokoj a radsej jej poradte a nie ju odsudzujte,co ste fararky a mozete davat rozhresenia a ukazovat na nu prstom???Ved niektore ju tu skoro ukamenujete.....to sa ani neda citat...

aliza
31. jan 2012

@lvka mam presne ten isty pocit, nespoliehat sa na milencove mlcanie!

aliza
31. jan 2012

@jabadaba 😉

jabadaba
31. jan 2012
sisaha
31. jan 2012

@lvka lenze jej dcera nie je v pubertalnom veku. Take male dieta ako ma ona neciti k svojej mame nenavist, ani si nebude pestovat pomstu vo svojom vnutri. Aj keby ju muz nechal, nie je ani prva, ani posledna, co ma deti od rozdielnych otcov. Je len na nej ako bude vychovavat svoje deti.
@martina303 nenechavaj sa tu zastrasovat katastrofickymi scenarmi... 😉

davidka27
31. jan 2012

@martina303 never tomu, prežila som si tuto cestu, dieťa musi mať min. 13 rokov, aby ho súd predvola a vypočul , v tvojom prípade je to jednoznačné, že si to ty, by si musela byť alkoholička, resp. narkomanka....!!! jedine vtedy!!!možem vedieť odkial si?

jabadaba
31. jan 2012

@sisaha tiez si myslim, ze riesit reakciu dcery v jej pubertalnom veku je asi dost predcasne.

Martinka, a Ty si nechcela zrusit temu? Ja len, ze stale to tu fici a je mozne prispievat.

sisaha
31. jan 2012

@jabadaba mozno je dobre, ze tema fičí, pretože taká tu ešte nie je a môžu sa zapojiť ďalšie ženy, ktorých sa takáto situácia týka a potrebujú sa niekomu zdôveriť a vyrozprávať, prípadne poradiť..

davidka27
31. jan 2012

@sisaha ja som to písala na margo toho, že ona nechce odísť od muža /teraz ostane, klamstvo bude mať v sebe a pravda sa prevalí časom dieťa bude vačšie a teraz bud hrdina a zachoval sa diplomaticky a vysvetluj/!!!!ta pravda sa časom prevalí, lebo už teraz to vie milenec, jej mama a možno aj další...

davidka27
31. jan 2012

@jabadaba nemyslím si , že pripúšťať si tento problém, čo bude v puberte je predčasné, lebo bud vyrieši problém teraz za horúca bude to síce lavína, ale miernejšia stále ako to klamstvo možno po rokoch a tie problémy..

sisaha
31. jan 2012

@davidka27 ja som reagovala na Ivku. Vies ona ma tazku situaciu a ja viem pochopit aj to ze sa mu to boji povedat, aj to ak by mu to povedala. Ona ho najlepsie pozna co urobi. ja som takyto scenar nacrtla doma a bolo mi povedane, ze by ma "zabil" 😀 (do akej miery to bolo myslene vazne, netusim). Ale vo mne to vyvolalo pocit, ze ja by som teda čušala ako hrob...

lvka
31. jan 2012

@sisaha nejako sa mi to neulozilo tak este raz. Vyberam z mojho prispevku:" Je to sice daleky scenar ale nie velmi nemozny" takze treba citat ;) (tiez si myslim ze je to daleko) a reagovala som tak pretoze mata pisala ze ju zaujima iba jej dcera preto sem este prispieva... Ked sa to jej dcerka dozvie teraz alevo neskor ked bude starsia a mat svoju rodinu tak pochopi, ked to ale bude v puberte tak to pravdepodobne bude mat horsi priebeh. Pisem z vlastnej skusenosti, takze tragicky scenar ano - nerealny urcite nie...

lvka
31. jan 2012

@sisaha a este doplnim - ja osobne by som sakra zvazovala ci sa priznam, lebo moj to sice nepovedal ale asi by ma tiez zabil 🙂)) ALE ja som strasny bojko a cele dni by som zila v neskutocnom strach

sisaha
31. jan 2012

@lvka urcite je daleky, mozno aj nemozny. Ja citam pozorne, ale nestavala by som to do roviny, ze sa tomu mozno nevyhne. Ona najlepsie pozna svoju situaciu a aj jednotlivych clenov. Ak by to malej zatajila a nejaka "dobra" dusa by jej to povedala, tak je to urcite povie skor ako v 13 rokoch, pravdepodobne by ju s tym konfrontovali hned ako by bola schopna mat vlastny nazor. A vtedy je dieta este male a necha si vela veci vysvetlit. A hlavne netreba zabudat na to, ze pre dieta je mama "maly boh", ktoremu odpusti všetko...pretože je to mama a ta je iba jedna a moze sa dopustat chyb...