Tehotná s milencom
Dobry den,
chcela by som poprosit o radu. Moj problem urcite vyvola negativne nazory, ale prosim chyb a osobneho zlyhania som si vedoma. Ja potrebujem poradit so situaciou, ktorej som si sama na vine a neviem co dalej. Som vydatá 5 rok, mám 4, 5 rocnu dcerku. Pred rokom som sa spoznala so zenatym muzom, s ktorym som sa aj stretavala. Potom sme si dali pokoj a na jesen sme sa stretli znova. On ma svoju rodinu a tri deti. Ja a moj manzel sme mali este predtym rok krizu, aj pocas tejto doby a ku Vianociam sme sa dohodli ze to kvoli dcere este skusime. Ja som s tym zenatym muzom kontakty prerusila, aj ked som ho mala velmi rada. Avsak som zistila ze som tehotna. Brala som pocas celej doby antikoncepciu. Dieta cakam na 100 precent s nim, nie s manzelom. On o tom vie, manzel nie. On nechce aby som sla na interupciu.. jeho riesenie je sak neakceptovatelne. Bud ostat s nim, co vsak nemozem, ma tri deti, ktore ho potrebuju, nase rodiny sa poznaju. Viem, mala som na to mysliet skor, ale bohuzial nemozem ublizit jeho trom detom, ktore ho miluju. Alebo ostat takto a klamat mojho manzela. Co ma vsak kazdy den uziera. Klamala som, ja viem, ale dieta je ine. Moj manzel aj ja sme svetle typy, a on je tmavy. Aj krvna skupina je ina. Moj manzel je dobry clovek, sice raz mal pomer, ale vysvetlili sme si to. Urobila som velku chybu a ja neviem co dalej. Nechcem si dat ziat moje dietatko. Viem ze zhyniem zaziva. Ale neviem co dalej. Ci to sama s dvoma detickami zvladnem, najma financne. Som VS vzdelana, no moja praca je taka, ze teraz ma cakaju skusky. A potom sa musim rozbehnut na vlastnu past. Moja mamina o tom vie, velmi som jej ublizila a radi mi potrat. Pretoze nase rodiny sa poznaju a nezniesla by tu ostudu. Prosim poradte mi. Som v 7 tyzdni, srdiecko bije na ultrazvuku ako zvon. Mam este jednu dcerku, bojim sa ze jej ublizim. Milujem ju viac nez svoj zivot. Som uz uplne v koncoch, aj ked si plne uvedomujem, ze som bola hlupa.
@martina303 ja si tiež myslím ze ked to uz vie kamoška aj ked najlepšia 😵 vykváka to niekomu raz určite 😀 ale ja by som sa teraz nepriznala bude to katastrofa ver mi...dietatko si chces nechat ako som pochopila tak si ho nechaj a ked porodíš spraviš si test DNA a vtedy budes si na 100% istá čie to dietatko je 😎 a ked sa to raz aj prevalí čo sa prevali tak odstupom času ked uz tvoj manzel bude mat puto medzi dietatkom to zoberie ináč ako teraz by to zobral podla mna 😝 vela štastia 😉
@sisaka ale ved aj pre nas je nevera nepripustna, preco si myslis, ze nie? ktora z nas tu pisala, ze ju vo svojom zivote planuje, schvaluje? 😠 neplanujem a tiez je proti mojim zasadam, ale to neznamena, ze sa nemozem dostat do nejakej prekernej situacie. V zivote cloveka sa stavaju neocakavane veci, nedaju sa planovat. Mozno si nikdy nezazila citove odcudzenie vo vztahu, ked ta partner ignoruje dlhe mesiace, nekomunikuje s tebou a akakolvek snaha z tvojej strany je bez odozvy. Zial, stavaju sa taketo veci, v dnesnej dobe coraz castejsie. A potom staci jeden vnimavy, citlivy kolega v praci, ktoremu sa vyplakavas na ramene, ktory ta chape, da ti za pravdu, ze tvoj muz je chrapun, ked si nevazi taku uzasnu zenu, ako si ty,...a bla bla, no a niektore zeny podlahnu a jednoznacne to nie je nic planovane.
@katy31 prepac, ale pises dost od veci, neviem, co ty zahrnas pod pojem JA - asi celu siroku rodinu, ak pisem JA, pisem sama za seba, nie za mojich rodicov, starych rodicov, manzela, deti a neviem ake siroke pribuzenstvo, za nikoho nemienim davat ruku do ohna, ani za svojho manzela, i ked sme uz spolu 20 rokov, pisem len za seba pretoze viem, ake su moje zivotne hodnoty, moja moralka a ako sa spravam napriklad aj v situaciach, ked sa mi pri nejakom muzovi rozbucha srdce 😉 takze prosim vas nesnazte sa ma presvedcit, ze nikdy neviem, kedy sa mi "nevera stane" ha, ha, ha - no nestane
@dafy poznam jeden pripad kde to zena tiez nepovedala lebo ona si nebola ista kto by mohol byt otcom.
boli dve moznosti. babo sa narodilo a on po roku pochyboval ci je jeho ale strasne to malinke lubil. zial nebolo jeho, ako aj mal tusak. vtedy ta baba povedala ze jedna blba noc za to mohla ale blablablabla....
ok on reval, boli hrozne hadky, ale na koniec usudil, ze hoci to nebolo ferove, na jej mieste by asi bol tiez mlcal, uz len kvoli stresu atd....vztah to sice uplne pokazilo, boli dost problemy, ale dnes su obaja aj tak rodicmi toho maleho, hoci medzi sebou uz len "kamosi"...ale funguje to. ak su dvaja rozumni, tak sa to da..ak nie..tak nestoji to za nic...
a to dieta za to vobec nemoze..
Na mňa tento príbeh pôsobí nasledovne:
Martina mala krízu v manželstve. Bezhlavo sa pred dvomi rokmi zaľúbila do úspešného, krásneho obletovaného muža a o rok neskôr sa jej splnil jej tajný sen.. Ocitla sa v jeho náručí... Chvíľu boli tajne spolu.. Potom polročná pauza.. Ale srdcu /a iným orgánom/ nerozkážeš a tak znovu našli cestu do spoločného náručia. Kríza s manželom sa prehlbovala, už si nemajú ani čo povedať... Rada by mala milenca pre seba.. A tak riskne tehotenstvo... Vidí svojho milenca ako úžasného muža.. Iste by ju nenechal na pospas s ich spoločným dieťaťom. Prvý deň menštruácie skontroluje, či jej plán vyšiel /preto ten nelogický ťah s tehotenským testom v čase, keď nemala ešte žiadny dôvod predpokladať, že je tehotná, keďže vraj "nevedela, že mohli zlyhať tabletky"/. Ešte beží s tehotenským testom na svetlo, aby zbadala slabučkú druhú čiarku. Plán vyšiel... Oznamuje milencovi radostnú správu.. Milenec ju láskou zaslepenú ešte pár týždnov udržuje v tom, že dieťa je to, čo by ich mohlo spojiť a rozpráva vágne o spoločnom živote.. ale po pár týždňoch /doslova v posledných dňoch/ Martina vidí, že milenec manželke nič nepovedal a že sa teda do jej náručia neženie.. Prúšvih, s týmto nerátala.. A tak sa ocitla tu.. A hľadá dostatočný počet duší, čo by jej odobrili plán B.. Oklamať manžela odvolávajúc sa na materínske city.. Pritom sama zo súdov vie, že jej manžel dcérku nevezme, lebo naše súdy silne nadržiavajú matkám.. Má právnické vzdelanie aj skúsenosti z praxe.. ale rada naň zabúda ked ide o zdôvodňovanie plánu B..
Ale to je len môj súkromný dojem..
keby boli obe manzelstva take dokonale, nikto nemusel nikoho podvadzat, takze, ani nikoho nemozno sudit, pretoze nevieme co bolo v ich vztahoch take, ze ich to donutilo hladat nieco ine mimo manzelstvo....
@alice107 to je naozaj neskutocne. musis byt velmi nestastna osoba. uz si sa raz pricinila o zavrenie jednej temy, kde jedna mamicka pisala, ze je stastna s manzelom moslimom.
Tusim aj ty mas moslima partnera, tak uz len to je priklad aka ja moralka subjektivna. Tam akceptujes ak mam manzel 4 manzelky, to nie je v tvojom ponimani nevera?
@aliza ale jasne, ze ani ja nezijem vo vakuu a ako som pisala, s manzelom sme spolu 20 rokov a prezila som uz nielen krizy, ale aj "vsimavych kolegov", ale verim si a viem, co davam do stavky, keby som podlahla krasnym modrym ociam mladeho kolegu, no jednoducho mi to nielenze nestoji za to, ale natolko si vazim svojho manzela, zeby som to nedokazala urobit a ak by nastal nejaky zlom v nasom manzelstve, tak hadam najprv ukoncim jeden vztah a potom zacnem uvazovat o druhom, ak vobec. ale na to mame hlavy, na to nam boli vstepovane urcite zasady, na to existuju nejake normy spravania, bud sa nimi riadim, alebo nie, bud zijem pudovo, alebo sa jednoducho snazim svoje pudy ovladat, .... to ze ludia sa navzajom podvadzaju, klamu jeden druheho, spia s kade kym, este neznamena, ze sa pridam aj ja, argument, ze nebudem prva ani posledna u mna neobstoji, na druhej strane je mi ukradnute, ci niekto zdiela moje hodnoty, ak sa niekto sprava pudovo, ci najprv kona a potom rozmysla, to je jeho problem do toho ma nic, nebudem ale jeho konanie schvalovat, ci obhajovat, ci dokonca gratulovat, aky je perfektny clovek, sorry, ja si takychto ludi nevazim, mam uplne ine zivotne vzory
Ešte dovetok: Pre milenca má stále slabosť.. Preto ho chce chrániť.. jeho anonymitu.. jeho rodinu.. viac ako svoju vlastnú a svojho manžela.. Len to schováva za súcit s deťmi milenca.. Neprizná, že nie je schopná mu ublížiť, lebo ešte stále k nemu cíti viac..
@alice107 ja sa musim smiat... Ty si sa sem prisla zaregistrovat koli tejto teme? Alebo koli tomu aby si tu drizdala na @elise? Pozeram, ze mas iba 34 prispevkov a necudovala by som sa, keby boli vsetky v tejto teme....
😎 😎 😎
Este stale vas to bavi? Naco ste sa rozdelili na 2 tabory? Ved aj tak mate vsetky pravdu:
Nevera nema co hladat v manzelskom zvazku...jedno ci si veriaci, alebo ateista.. Myslim, ze tento postoj si uz spolocnost ujasnila, ze?
Nikto nie je bez viny....Cloveku sa moze stat cokolvek a nikdy nehovor nikdy...aj ked mas vo svojich prioritach jasno!
Zakladatelka diskusie urobila chybu, nie je perfekta, bude to dlho banovat......ale urcite nie je bezcharakterny clovek.
Dovidenia
alice107 a sisaka, tiez si myslim, ze vam sa to nikdy nemoze stat, zeby ste boli neverni. Pretoze okrem ludi, ktori su neverni z roztopase a len pre telesne uzivanie si, su aj ludia, ktori sa "bezhlavo" zamiluju a vy asi milovat nedokazete. Ano, mozem mat akekolvek silne moralne zasady a tvrdit, ze si so zenatym muzom nikdy nezacnem. Ano, da sa odriekat si aj vtedy, ked som po usi zamilovana do zenateho muza, hoci to musi byt velmi tazke. Ale ako dlho si dokaze zena odriekat, pokial jej muz zahyba a nejavi o nu zaujem, preco si teda ani martinin manzel neudrzal svoju zenu v posteli? Ved je to hlupost. Nikoho v posteli drzat nemozete, ak on sam nechce, resp. chce niekoho ineho. Ano, pokial je v manzelstve kriza, je potrebne snazit sa ju riesit a nie hladat si milenca. Ale tak ako v manzelstve aj v mileneckom pomere su dvaja, aj chyby robia obidvaja, nie je to len martina, kto by si mal sypat popol na hlavu.
@sisaka Daj si pol flase vodky a uvidis, ako sa tvoje zasady a principy zmenia 😀 😉 Odporucam vyskusat.....
Pre vsetky kocky, ktore su si iste, ze by to "nikdy" nedokazali urobit- Neveru
Bud nechodite casto do spolocnosti
Bud ste uplne abstitnentky
Alebo ste este neboli v pritomnosti "pritazliveho" chlapa a pod vplyvom alkoholu.....
Bola z vas niektora na dovolenke iba s kamaratkami? "ako damska jazda"........Pochybujem........
Viem si predstavit vas zivot...........
A musim vas ubezpecit, ze svojho manzela som nikdy nepodviedla, ani to neplanujem, som veriaca a myslim, ze jeden muz mi v zivote bohato staci......
Ale nikdy nehovor nikdy!!!!
@tilkao mna si ty tusim s niekym mylis....... 😉 pises ale nejak od veci.mna islamska moralka vobec nezaujima.tu sme v teme na sk fore..ak muz ma milenky mimo manzelstva,tak je rovnako nemoralny ako ked ich ma zena......ale milencky pomer muza nie je temou tohoto fora,ze nie?to manzelka bola neverna,ci nie?
@sisaka ale presne taky isty postoj mam aj 😉 a ver mi, maloktora zo zien, ktora podvedie, to robi pudovo (su aj take, samozrejme, ale o tych sa teraz nebavime, ani si nemyslim, ze toto je pripad martiny). Vacsinou ide prave o to zdielanie, pochopenie, ocenenie, vsimnutie...tak to vzdy zacne, hlboko frustrovana zena z vlastneho vztahu, neuspokojena, zanedbavana a zrazu niekto s peknymi slovami, ktore potrebovala pocut doma. Jasne, ked sme v pohode, tak takehoto seladona posleme kadelahsie, ale ako sa hovori, zufali ludia robia zufale veci. Proste niektori ludia, aj napriek svojim zasadam, podlahnu. nemyslim, ze je to preto lebo zasady nemaju, maju, len v danom momente podlahnu citom a city ziadne zasady nerespektuju.
@stardust ohoho...tak toto je dost prapodivny nazor, ze vinna je aj podvedena manzelka! To je co za hovadina, ze si nevie udrzat v posteli manzela? Jezisi a to uz kde sme? To si isto myslela ako vtip, ze? Uvediem Ta do obrazu - v takejto situacii je vinny jedine chlap, ktory si nevedel udrzat vtaka. Niekto mu porodi tri deti, vieme velmi dobre co obnasaju tehotenstva, porody, prebdete noci, ze? Niekto mozno kvoli tomu obetoval sam seba, svoju sebarealizaciu, kontakty so svetom, aby bol tu a vytvaral domov. A niekto je natolko chrapun, ze si to nevazi, doma mu nestaci a ide omocit vtaka inde. Pardon. Ale nedalo sa uz inak reagovat na to co si vypotila. Prisamvacku, mat doma take ho...do, ktore mi zahne a ja mu budem doma drhnit ako idiot na jeho tri decka, tak mu toho ...zavarim ako utopenca!
@digysa ,vobec ta nic nie je to ho,kedy som sa registrovala.teba to zaujima?preco?suvisi to nejak s danou temou?mas pravdu,nevera nema co hladat v manzelskom zvazku....uplne suhlasim.....to,aky clovek je zakladatelka mna vlastne nezaujima.mna zaujima konkretne situacia,co nastolila....pekny vecer.....

@cmeliatko 🙂