icon

Tehuľky - fajčiarky

helka193
1. okt 2012

Ahojte chcem sa spýtať či ste tu aj vy fajčiarky ktoré ste tehotné? Chcem upozorniť vopred na ostatné užívateľky aby sa tu neuskutočňovali hádky a spory, odsudzovania a pod. Ak fajčiarkou neisi a chceš odsudzovať tak prosím nekomentuj. Diskusia je len pre tehulky a ich nikotínovú závislosť.

kacicka01
2. okt 2012

@bonnie1 dieta fajciarky nemusi byt hned mongoloidne, ale väcsinou trpia astmou a roznymi alergiami, maju znizenu imunitu a pod.

bonnie1
2. okt 2012

@kacicka01 ja viem ze co sposobuje fajcenie.pocas skusania som prestavala fajcit a odkedy som v tom(velmi skoro som zistila..este sme museli pockat par tyzdnov ked sa srdiecko objavi na sone) som si nezapalila a ani minimalne dalsi rok nie a mozno nikdy..ja viem ze sposobuje astmu.mnam kamosa jeho mamca fajcila a on jej to doteraz nevie zabudnut..mna len zaujimalo ci niekto pozna postihnute dieta( mentalne alebo telesne) z tychto dovodov..

kacicka01
2. okt 2012

@bonnie1 tak to ma tesi, ze si to zvladla 🙂 ja som tu uz pisala, ze tiez som fajcila 13 rokov a s chutou, neprestalo mi to chutit ani ked som otehotnela, kdeze, este teraz si viem predstavit to labuzo pri cigaretke, ten relax, ale svedomie mi to nedovoli. Prestala som s tym hned ako som zistila, ze budem maminou, rano som vstala, ocikala papierik, pockala na vysledok a povedala si tak fajn, prestavam fajcit, cigarety odhodila do suflika a teraz mi uz sluzia iba ako suvenir.. a naozaj nemozem povedat, ze ma na ne presla v tehotenstve chut, kedze ja som mala cely cas bezproblemove tehu a stale aj mam, bez nevolnosti a chutovych zmien.. Preto nedokazem pochopit, ze to ine maminy pre svoje mimi nie ze nemozu.. - ale NECHCU urobit.. mrzi ma to za tie babatka..

adriana2301
2. okt 2012

Ahojte..ja som bola tiez aktivna fajciarka,ale ked som sa dozvedela ze som v 5 tyz. tak som hned po zisteni prestala,babo mam zdrave coskoro bude mat 2 roky...ale poznam kocky ktore fajcili pocas tehotenstva celeho, jedna mala anemicke dietatko stale a chuducke a druha mala problem s dychanim u babatka..takze kazdy nech sa rozhoduje sam..je to 50 na 50 ci bude mat nieco alebo nie..ako aj u nefajciarok...

savanah111
2. okt 2012

Takze, ja som bola milovnicka fajcenia!!! 😉 Milovala som tu vonu, chut, nevedela som si predstavit zivot bez cigarety, aj ked som nefajcila najak extra dlho-7rokov- ale jednoducho cigarety boli mojou sucastou! Ked som zistila, ze som tehotna, po prvy krat, nevedela som prestat, aj ma to mrzelo, skratka, fajcila som tak 3cigy za den..asi do 4-teho mesiaca..az jedneho dna som si tak poobede predstavila, ze aj tak nemozem fajcit, ked pojdem napr.rodit, ze skor, ci neskor musim prestat, blbo povedane, ale myslela som si, ze kedprestanem naraz, tak tie abstaky uskodia babu viac, ako ta jedna-dve-tri cigaretky...ale to spominane poobede som si uz nesla zapalit, bolo to divne, ale dalo sa to vydrzat, myslela som stale na to, ze raz prestat musim, a cm skor, tym lepsie.. rano, ked som sa zobudila, som si nesla zapalit, ked som uz od poobedia nefajcila, bola som ako nepricetna, abstaky, no hroza, ale tie trvali mozno 10min, a potom to preslo, toto trvalo dva tri dni..no bolo to tazke, ale na ten stvrty den uz bolo dobre, a bola som na seba pysna! ked sa mala narodila, mala som straaasne vela mlieka, bola som ako mliekarne, fakt, a ja p..a som zacala fajcit, najskor len potiahnutie, potom polovicka cigarety atd...az som sa dostala tam , kde som aj bola, samozrejme, mliecko som stratila 😒 vlastnou sprostostou 🤐 ja neviem, neuvedomovala som si, ake to bude mat nasledky, a doteraz sa za to hambim ako pes!!! Teraz ked som otehotnela, vytuzene, skoro po roku snazenia, tiez som mala problemy, ale sekla som s tym skoro hned, len vzdy mi robila galibu ta cigareta s kavou, tak jednu som si zapalila, potom mi byvalo zle, vracala som, bolo mi zle z aromy kavy, a jedneho dne asi tak v 6tt, som si nezapalila, a nefajcim a dufam, ze ani nebudem! Slubila som si, ze budem kojit, a rovnaku chybu nespravim, kojenie je dar, len skoda, ze som si to uvedomila az pri druhom babu, no budem si drzat palce, aby som to zvladla.. Teraz jedna znama bola tehotna, fajcila celych 9mesiacov, aj som ju videla, bol to strasne odpudzujuci pohlad, a fajci do teraz, takisto prisla o mlieko, a fajci ked ma maleho na rukach! otras, Neviem, ako poradit, ako prestat, ale v kazdom pripade treba prestat, skor, ci neskor!!! Drzim palce, a hlavne, ked som prestala ja, tak prestane skoro kazdy!!! vela stastia! A este, ide to strasne do penazi!!! 😠

denaalubos
2. okt 2012

@helka193 ale neodpovedala si mi na otazku,leby sa to stalo a dr.ti povie,ze na tom ma dost velke zavinenie fajcenie alebo tomu dopomohlo...potom by si si uz neskoro trieskala hlavu o stenu, v pohode ved to si ty a TVOJE dieta, ty vlastne zatial za neho rozhodujes, a vybrala si mu takuto cestu, kde sa dusi dymom v brusku.... Tvoje rouhodnutie, ale neni si uz len ty, ste dvaja..... P.S. Ked niekto prestat fajcit nechce, tak neprestane....pa

denaalubos
2. okt 2012

@inka1903 smiesne, este podla teba by mali doktory naordinovat tehotnym fajcit, lebo v konecnom dosledku to pomaha detom 😀 fakt niektorím zenam neruzumiem a taketo zmyslanie nikdy ani nepochopim....

habibi78
2. okt 2012

ak budem mat nizky tlak, tak pridem do tejto temy...a tu sa mi urcite zdvihne.... ak chce mat clovek vodicsky, tak musi urobit testy....tak isto aj zena ka chce byt matkou by mala prejst psychologickymi testami.... neucta k nicomu a k nikomu....

denaalubos
2. okt 2012

@kacicka01 s tym pravopisom si to teda zabila 😀 lepsie povedane trafila sa kliniec po hlavicke a trafila si sa uplne ale uplne ze presne 🙂

helka193
autor
2. okt 2012

žena-fajčiarka na to aby si bola 100 % istá že dieťa bude zdravé a hlavne bez nikotínu, by mala minimálne 2roky pred počatím prestať fajčiť, pretože nikotín sa v krvi udržiava veľľmi dlho, ak žena fajčiarka splodí dieťa a fajčí od 14r. a už je tehotná, tak to by musela isť na úplnu detoxikáciu aby si bola na 100 % istá že dieťa bude v poriadku a bez nikotínu, pretože nikotín je v krvi a cirkuluje časom k bábätku. Druhá vec odsudzujete ženy fajčiarky, a čo spoditel otec dieťaťa tiež pri splodení fajčil, možno pil alkohol aj to beriete do úvahy, či je to správne ak sa už dieťa splodilo? nie vždy na vine je matka, niekedy sa treba pozrieť aj na druhú stranu aký životný štýl vedie otec nášho ešte nenarodeného dieťaťa !!!

helka193
autor
2. okt 2012

@denaalubos a čo to je za charakter sa tu niekomu vysmievať za pravopis????

helka193
autor
2. okt 2012

@kacicka01 dieťa fajčiarek nikdy ani retardované nebude, či bude retardovné to je základ GENETIKY !!!

helka193
autor
2. okt 2012

@habibi78 Zvyšuj si ho teda niekde inde pokiaľ vieš čítať hneď v úvode je napísane že NEFAJČIARKY sem nepatri a ked sa chcú pridať tak bez osočovania a odsudzovania !!!

jaruska8
2. okt 2012

@zuzuj Mňa prekvapila tá poznámka, že po kojení si budeš s radsťou pofajčievsť, ja už keby som raz prestala, tak už určite nechcem začať. 😒 Nefajčila som nikdy, ale mm fajčil a už by si nezapálil, celkovo sa cíti lepšie. Vždy ma od fajčenia odrádzalo to množstvo negatívnych účinkov na naše telo... ☹
Inak baby, tie čo ste v tehu prestali, tak ste urobili to naj pre vaše deti. Minimálne obmedziť je správne rozhodnutie...

helka193
autor
2. okt 2012

@savanah111 bohužial ja budem mať opäť laktáciu zastavenú ako pri Vikinke, takže ja sa s kojením môžem rozlúčiť 😢

puncova
2. okt 2012

@kacicka01 AHOJ...NO dala si tej inke seginici....ja som prestala fajcit, ale ona ma v niecom pravdu....mna mama mala az po 35 ci este v 80tych rokoch bolo divne a velmi.....a fajcila pri...minule moja starsia sestra ktora je alergicka, exematicka a vecne ma nejaky zdravotny problem (to by si fakt neverila)vycitala mame, ze ako ju urobila, ked ma vecne problem od vrchu po spodok celeho seba....a mama jej nato odpovedala, ze asi preto lebo cele tehotenstvo by si nedala ani hlt kavy, ani sluk z cigarety a ine nezdrave veci....vtedy mne zasvietila kontrolka....a zacala som sa smiat, ze pri mne mama fajcila....le viac ako 4 cigy denne si nedala a mne neni nic....ja ti poviem, ze ja sm nemala min.5 rokov ani len zvysenu teplotu...akurat zapal dutin ale som fajciarka...a ani ako dieta....ja som marodila raz za skolsky rok....aj to diagnoz typu zlomenina nohy...ozaj nikdy nic...a raz som mala alergiu.....fakt prisaham..a to nejem aky je rok dlhy ani jablko, ani jogurt, nenapijem sa mlieka....rano neranajkujem....mineralky by som sa za svet nenapila....a vysledky krvneho obrazu mam uplne ok klop, klop,klop-.....kazdy den teraz papam ako mam, ranajkujem, beriem calibrum mami 2Xdenne.....nedam na seba dopustit i fajcit som prestala, lebo pre toho malickeho urobim cokolvek na svete....ale ozaj na tom nieco bude....no len ja riskovat nebudem..............a kto bude,berie si to na zodpovednost.... a reci typu ak bude xore tak budem vediet preco sa mi nelubia....doteraz to vzdy niekomu preslo. ale dovtedy sa xodi s dzbanom...................ja by nepokusala....a to len teraz su niektore take hrdinky....ak teraz som superwomen a nebodaj sa nam nieco zle prihodi....aspon budem mat ciste svedomie...............a poviem si ze to tak malo byt..neni na vine ani lekar,ani ja, ani geny, ani moj muz a jeho geny...malo to tak proste byt....ale to hlavne!!!!!!!!!!!!!SVEDOMIE budem mat ciste, a nebudem sa na neho kazde rano pozerat a vraviet si, ze co by bolo, keby.......................................som prestala....

lenu_lienka
2. okt 2012

@zuzickaaak presne také sny mám aj ja 😀

zuzuka25
2. okt 2012

čaute holky,ja som fajčila tiež predtým ako som otehotnela a až kým som vlastne nezistila že som tehotná 🙂 potom som prestala z minúty na minútu.prvé 3 dni mi chýbala cigareta ale potom nie a dokonca mi teraz vadí ked fajčí aj priateľ 🙂 Sestra je tiež tehotná a tiež prestala ale mám kamarátku ktorá fajčila celé tehotenstvo a pred pár dnami sa jej narodil zdravý chlapček,je to asi individuálne...

denaalubos
2. okt 2012

@helka193 co tu pletes charakter, pokial necitas, ja som sa nevysmievala, len tvrdim, ze som si urobila o dotycnej vlastnu mienku..

denaalubos
2. okt 2012

@puncova to ze deti fajciarok a nefajciarok chore deti alebo zdrave, to pripisujem cistej nahode...cisto moj nazor...

lenka110611
2. okt 2012

Ja som prestala fajčiť dávno pred tehotenstvom, ako neodsudzujem fajčiarky tehuľky, pokiaľ je to tak jedna ciga za týždeň. Ale 10 denne... si predstav že na tomto fóre sú matky čo nemôžu celé roky otehotnieť a dali by život za zdravé dieťa a ty tehotná si a zdravie toho svojho dieťaťa ničíš. Viem že toto počuť nechceš ale musela som... keď sa narodí choré (čo mu samozrejme neprajem), budeš si trieskať hlavu o stenu. A nepripisuj to všetko nejakým génom. Fajčenie škodí, je to dokázané. Mysli v prvom rade na dieťa a nie na tvoje chute na cigarety!!

denaalubos
2. okt 2012

dodavam,ze ako sa aj tu v teme tvrdi,ze keby bolo dieta postkhnute,alebo zomre na syndrom nahl.umrtia,tk toto fajceniu nepripisuje nikto, to je uz dane, ale to ze deti su zdrave u fajciarok a naopak.to s fajcenim zrazu ma vela,tak potom si tu niekto protireci.?

kacicka01
2. okt 2012

Niektore tu si asi myslia, ze tie varovne napisy na krabickach od cigariet - napr. "cigarety vazne ohrozuju vase zdravie a zdravie vasho okolia" sa hadam vztahuju na vsetkych okrem tehotnych zien a ich deticiek ...... ved si kuknite na tie svoje cigy, uz tam to mate kocky napisane 😀 toto je smiesne 😖 trochu opravnenej kritiky a vy si dokazete vymysliet akurat vyhovorky na urovni 4 rocneho decka..

simon237
2. okt 2012

Ahojte. Tak ja som fajčila predtým ako som ostala tehotná a aj prvý mesiac tehotenstva, lebo som nevedela, že som tehotná.Ale hneď ako mi to gyn. oznámil tak som ešte vyfajčila asi 2-3 cigy a prestala som z tým. Ono to vlastne prišlo samé, manžel si predomnou zapálil a mne prišlo zle už len z toho cigaretového dymu tak odvtedy som si nezapálila. Asi až do týždna pred pôrodom čo som dostala chuť na cigaretu, tak mi manžel jednu dal a moc mi ako nechutila, vyfajčiť som ju síce vyfajčila ale nič moc. Potom som si zapálila asi 3 mesiace po pôrode dvojičiek. A teraz už fajčím stále tak 10 denne...viem je to moc ale pri dvojičkách, ešte tomu chalani mám toľko nervov, že až...síce to neospravedlňuje moju závislosť ale je to tak a nemienim to zatiaľ meniť.

denaalubos
2. okt 2012

@puncova sorry nedocitala som tvoj prispevok,ale uz sa tak stalo, a musim dodat ze o tom svedomi mas krasnu pravdu, ale to tu budes tazko vysvetlovat zenam, ktore keby prestali fajcit, a nieco by sa stalo,tak ony by si este vycitali aj to,ze to je preto,ze prestaôi, natolko si bude stat za tym,ze v podstate robia to naj pre dieta, ale taketo zmyslanie nie je ani pri najmensom v poriadku..ald skoda reci..ci pisania,vsak....

zuzuj
2. okt 2012

@jaruska8 a prečo ťa to zarazilo?...ja napr. nepijem alkohol, nechutí mi. Má tiež množstvo negat. účinkov, tak isto ako dajme tomu mc donald a ine veci čo ludia jedia. Je to to isté, tažko vysvetliť, ked si nefajčila. o je ako s čokoládou, máš tehotenskú cukrovku tak nemožeš, ale vedela by si povedať už nikdy?...proste závislosť je zavislosť. Ako som napísala, je to o rozhodnutí. Ak sa niekto rozhodne prestať jesť blbiny aby schudol dá sa to, tak sito s alkoholom , cigami či inými drogami. Ja som sa ešte tak nerozhodla, možno aj preto, že nie je pre mna uplne ťažke prestať fajčiť, prestala som ked som chcela. Ale ešte uplne navždy nechcem. Asi je to aj o tom, že som bola tehotná, vyše 2 rokov kojila a potom sa začala fajčiť, som sa tešila , že už môžem aj iné veci jesť a dať si napr. ibuprofen ked ma bolí hlava....3 roky mi fakt stačilo....no a som zas tehu...a tak som si ,,žiadne hriechy" nevychutnala....:DD

zuzuj
2. okt 2012

@savanah111 jemine tak ako ja ako momentálne už exfajčiarka resp. asi tak nadchádzajúce 3 roky prerušená, to naozaj už nechápem ked niekto drží dieťa na rukách a zapáli si...to je kentus...tak kamošku ti teda nezávidím....ja by som asi niečo povedala, však si fajčiarka tak skus nejakou formou.....Ved je to predsa iné, ked má niekto absták v tehu a zapáli si...lebo dieťa si nemôže vybrať...aj ked jasne nemalo by sa fajčiť v tehu. Ale ked už porodí tak hádam môžem si ísť od detí zapáliť na 20m aby to na nich nešlo res. naj ked pri mne ani nie su....

jaruska8
2. okt 2012

@zuzuj No tak ja som tehu cukrovku mala a v momente ako mi ju zistili, tak som sladké do úst nedala a pekne som si počítala sacharidy. Keby mi cukovka ostala, tak určite držím diétu. Keď si predsavím, čo by to nedržanie diéty urobilo s mojím telom, tak neváham. Preto ani nefajčím a alkohol len príležitostne aj to skôr vínko kvalitné. Mňa zarazilo to, že keď si už prestala, tak ja by som už určite nezačala, načo si kaziť zdravie, keď už si vlastne zo ,,závislosti" vyliečená. Samozrejme je to tvoj život a tvoje telo. Viem, že si prestala kvôli bábätku, čo je super, ale proste by si mohla kvôli sebe. 😉 Tým som ťa nechcela poučovať, aj keď to tak určite vyznelo. 😲 😀 😝
Inak, do tejto témy som zašla, lebo ma zaujala, nechcela som vyrývať. Držte sa baby!! Každá nevyfajćená cíga v tehu je to naj, čo ste mohli urobiť, každý je iný a niekoho to stojí veľa úsilia prestať!!

zuzuj
2. okt 2012

@jaruska8 hej máš pravdu...v podstate, ked som teraz aj začala znova tak ešte pred tehu som si hovorila, že to musím už obmedziť lebo sa rozfajčujem....a neni to dobre, už ma aj krk zas pobolieval a tak....a potom tehu...tak sa lahšie prestávalo. Ale ešte som sa nerozlúčila...:D

zuzuj
2. okt 2012

Jaj baby ale asi už nejdem prispievať do tejto témy načo si robiť chute, ked teraz nechcem....baviť sa o ,,zakázanom" je nebezpečné, hrozný spúštač....ešte ma to chytí...a neodolám....
tak sa ,,vidíme" po porode a kojení🙂)

A džím všetkým palce aby sa im podarilo prestať fajčiť počas tehu...resp výrazne obmedziť....držte sa....